تجمع کارگران ساختمانی مقابل ساختمان مجلس
تعداد تجمع کنندگان 500 نفر تخمين زده ميشوند/ معترضين غالبا از اصناف کارگران ساختمانی استانهای قزوین، خراسان شمالی، مرکزی و البرز هستند. ایلنا: صبح امروز جمعي از کارگران ساختمانی در اعتراض به نحوه اجرای بیمه کارگران ساختماني و همچنين قوانين جديدي كه در جهت محدوديت اين بيمهها وضع شدهاند مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.به گزارش خبرنگار ایلنا، تجمع کنندگان که در حدود 500 نفر تخمين زده ميشوند غالبا از اصناف کارگران ساختمانی استانهای قزوین، خراسان شمالی، مرکزی و البرز هستند و پلاکاردهایی با مضامین «قراردادن سهمیه برای بیمه تامین اجتماعی کارگران ساختمانی خلاف قانون است»، «سهمیهها را حذف کنید»، «مصوبه مجلس اجرا شود»، در دست دارند.
كارگران در حال حاضر در مقابل مجلس شورای اسلامی حضور دارند.
علیرضا محجوب نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی در اولین دقايق تجمع میان کارگران حضور یافت و با آنان صحبت کرد.
اعتراض به طرح لغو بيمه كارگران ساختماني
امروز ما با حضور خود در مقابل مجلس از نمایندگاني که در چند ماه گذشته وعده حمایت از کارگران را سر میدادند خواهان لغو طرح فوق و اجرای مجدد قانون هستيم.
ایلنا: 500 کارگر ساختمانی به نمايندگي از كارگران ساختماني سراسر كشور امروز به تهران آمدند و در اعتراض به طرح لغو بیمه کارگران ساختمانی مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، در این تجمع نمايندگان انجمنهاي صنفی کارگران ساختمانی استانهای قزوین، خراسان شمالی، مرکزی، البرز و... نسبت به حذف بودجه بیمه کارگران ساختمانی اعراض خود را به نمایندگان مجلس اعلام كردند.
طرح لغو بيمه كارگران ساختماني
محمد باقری، عضو هیئت رئیسه انجمن صنفی کارگران و استادیاران ساختمانی تهران که در این تجمع حضور داشت درباره دلايل اعتراضشان به ایلنا گفت: پس از سالها تلاش و مبارزه بیمه کارگران ساختمانی از مورخه ۱۸ اردیبهشت ۸۹ به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید و تعدادی از کارگران ساختمانی که کارت مهارت فنی حرفهای را داشتند توانستند از خدمات بیمهای بهرهمند شوند.
اما از تاريخ یکم خرداد ماه سال ۹۱ تعدادي از نمایندگان مجلس با ارائه طرحي قصد توقف قانون بیمه کارگران ساختمانی را مطرح كردند که موجب نارضایتی و خشم کارگران و نهاد صنفی کارگران ساختمانی سراسر کشور شده است و امروز ما با حضور خود در مقابل مجلس شورای اسلامی از نمایندگان منتخب خود که در چند ماه گذشته وعده حمایت از کارگران را سر میدادند طلب استمداد کرده و خواهان لغو طرح فوق و اجرای مجدد قانون هستيم.
معضل تمديد كارت مهارت
علی صدیقی، عضو انجمن صنفی كارگران ساختماني شهرستان نیشابور که در این تجمع حضور داشت درباره مشكلات اين كارگران در خصوص تمديد اعتبار كارتهاي مهارت گفت: برای بیمه شدن کارگر ساختمانی داشتن کارت مهارت فنی حرفهای الزامي است و مهلت این کارتها سه ساله بوده که بعد از اتمام زمان انقضاء مشكلات كارگران ساختماني شروع ميشود.
او افزود: هر کارگر ساختمانی که بخواهد بعد از اتمام انقضاء کارت مهارت، بيمه خود را تمديد كند دوباره باید مراحل کسب کارت مهارت فنی حرفهای را طی کند، که طي كردن اين مراحل باعث يك سال فاصله در بيمه خواهد شد.
صديقي در تشريح روند تمديد كارت مهارت كه به فاصلهي بيمهاي كارگران ساختماني ميانجامد افزود: در صورت انقضاء كارت مهارت، تا زمانی که كارگر ساختماني بتواند کارت مهارت جديد بگیرد سهمیه بیمهای آن استان تمام میشود و دوباره باید صبر کند تا سهمیه بیمه کارگران ساختمانی آن شهرستان براي سال بعد اعلام شود.
مكانيزم غير اصولي صدور كارت مهارت
احمد زارعی، عضو انجمن صنفی آسفالت کاران استان تهران نيز كه در اين تجمع شركت كرده بود با انتقاد از عدم همکاری سازمان فنی حرفهای با انجمنهاي صنفی، به خبرنگار ایلنا گفت: بر خلاف ماده 18 قانون بهبود مستمر فضاي كسب و كار، سازمان فنی حرفهای در خصوص اجرای آزمون مهارت ستجي کارگران ساختمانی هيچگونه همكاري ندارد.
سید عسگر حسینی نماینده صنفی کارگران کچ کار پاکدشت نيز به طرح يكي ديگر از مشكلات كارگران ساختماني پرداخت و گفت: سهمیه بیمه کارگران ساختمانی شهرستان پاکدشت ۱۷۰۰ نفر است که ۱۰۰۰ نفر را ما بیمه کردهایم و مدارکش هم ارسال شده است.
او در ادامه گفت: از ۱۷۰۰ سهمیه فقط ۱۰۰۰ سهمیه به ما داده شده است و ۷۰۰ سهمیه بیمه کارگر ساختمانی هنوز طلب داریم وسازمان تامین اجتماعی در این مورد کوتاهی میکند.
ابو الفضل کریمیان، يكي ديگر از كارگران حاضر در اين تجمع در خصوص مشکلات این صنف گفت: هر موقع که به بیمه تامین اجتماعی مراجعه میکنیم تامین اجتماعی در خصوص بیمه کارگران ساختمانی همکاریهای لازم را ندارد.
اسماعیل عباسی عضو انجمن صنفی کچ کاران پاکدشت نيز افزود: سه سال است بدنبال بیمه کارگران ساختمانی هستیم که طی روزهای اخیر شنیده میشود بدلیل عدم بودجه کافی سهمیه بیمه کارگران ساختمانی را متوقف کردهاند. محمد حسین باقری نائب رئیس انجمن صنفی کارگران ساختمانی مشهد نيز كه جهت اين تجمع اعتراضآميز به تهران آمده بود به خبرنگار ما گفت: طبق ماده ۱۸ قانون بهبود مستمر فضاي كسب و كار مورخه ۱۳ اسفند ماه سال ۹۰ ، مجلس وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی را مکلف كرد كه در خصوص کارگران و استادکاران صنایع ساختمانی هر گونه گواهی و تاییدیه به مراکز فنی وحرفهای پیگیری بیمه درمان و امور رفاهی از طریق انجمنهای صنفی مربوطه انجام پذیرد و اين در حالي است كه دولت هيچگونه توجهي به جايگاه نهاد صنفي كارگران كه مورد تاكيد قانون است ندارد.
او گفت: متاسفانه سازمان فنی حرفهای مشهد هیچگونه همکاری با انجمنهاي صنفی استان ندارد.
يك طرح دو فوريتي در حمايت از كارگران ساختماني
عليرضا محجوب، نماينده مردم تهران در مجلس كه از ابتداي اين تجمع اعتراضآميز در جمع كارگران ساختماني حضور داشت، پس از شنيدن مشكلات و دلايل اعتراض كارگران ساختماني به نمايندگي از آنان طرحي دو فوريتي رفع موانع اجراي طرح بيمه كارگران ساختماني را تقديم هيئت رئيسه مجلس كند.
كارگران شركت پارسيان ،نيروگاه سنندج اعتصاب كردند
صد نفر از کارگران شرکت پارسیان در اعتراض به سه ماه حقوق معوقه و عدم پاسخگویی کارفرمایان دست به اعتصاب زدند. بر اساس گزارش رسیده تعداد ۱۰۰ نفر از کارگران شرکت پارسیان، وابسته به نیروگاه سیکل ترکیبی سنندج، واقع در روستای قلیان، در اعتراض به سه ماه حقوق معوقه¬ و عدم پاسخگویی کارفرمایان خود مبنی بر مطالبه ی حقوق آنان، از تاریخ ۱۳/۳/۹۱ دست به اعتصاب زده و خواستار احقاق حقوق و مطالبات خود شدند.کارگران اعلام داشتند تا دریافت تمامی مطالبات خود به اعتصابشان ادامه خواهند داد.شایان ذکر است اعتصاب آنان تا تاریخ ارسال خبر (۲۱/۳/۹۱) هنوز ادامه دارد.
افزایش اعتصابات کارگري در روسیه
تنها در ماه آوریل امسال کارگران روسی 35 بار اعتصاب کردهاند/ اعتصاب کارگران روس در چهار ماه اول سال 2012 میلادی نیز نسبت به مدت مشابه سال گذشته 30 درصد افزایش داشته است.ایلنا: در ماههاي اخير اعتصابات كارگري در كشور روسيه افزايش يافته است.
به گزارش ایلنا به نقل از پایگاه اینترنتی ورلد سوسیالیست، اعتصاب کارگران در روسیه طی ماههای اخیر افزایش یافته است و طبق گزارش مرکز رفاه اجتماعی و حمایت از حقوق کارگران، تنها در ماه آوریل امسال کارگران روسی 35 بار اعتصاب کردهاند.
طیق گزارش این مرکز، اعتصاب کارگران در ماه آوریل گذشته در مقایسه با آوریل سال 2009 میلادی، هنگامیکه بحران اقتصادی در روسیه به اوج خود رسید، تقریبا بیش از 30 درصد افزایش داشته است.
اعتصاب کارگران روس در چهار ماه اول سال 2012 میلادی نیز نسبت به مدت مشابه سال گذشته 30 درصد افزایش داشته است. به دلیل امتناع دولت از انتشار اسناد مربوط به این اعتصابها، هیچ سند و مدرکی به جزء آمار و ارقامی که مرکز رفاه اجتماعی و حمایت از حقوق کارگران در این زمینه منتشر کرده است وجود ندارد.
اعتصاب 180 نفر از کارکنان قراردادی یک کارخانه بستنیسازی، یکی از مهمترین اعتصابهای روی داده درهفتههای اخیر در این کشور بود. در جریان این اعتصاب، کارگران زن در اعتراض به شرایط نامطلوب کاری و پایین بودن دستمزدها از دوازدهم و پانزدهم ماه مه دست از کار کشیدند.
اتحادیههای کارگری در روسیه متوسط حقوق این کارگران را تنها 8000 تا 11000 روبل (190 تا 260 دلار) در ماه اعلام کردهاند. علاوه بر این، کارگران قراردادی هنگامیکه از کار بیکار میشوند بیمه بیکاری آنها نیز قطع شده و از مزایای مربوط به افراد بیکار محروم میشوند.
فعالان اتحادیهها تصریح میکنند که شرکت های روسی با استثمار کارگران قراردادی بویژه کارگران بخشهای تولید صنعتی در سالهای اخیر حقوق آنها را پایمال کردهاند.
بی ثباتی اجتماعی و اقتصادی در روسیه باعث شده تا به تعداد کارگرانی که مجبور به قبول چنین شرایطی برای امرار معاش و گذران زندگی خود میشوند افزوده شود. تعداد فعلی کارگران قراردادی در روسیه نزدیک به 100000 نفر برآورد شده است.
شرکتهای روسی برای جلوگیری از اعتابها و سرکوب کردن آنها، غالباً با حمایت دولت، کارگران و فعالان اتحادیهها را دچار رعب و وحشت میکنند.
حق برپایی اعتصاب در روسیه با حمایت فدراسیون اتحادیه های تجاری مستقل این کشور به میزان قابل توجهی کاهش یافته است.
این فدراسیون نهادی دولتی است که در سال 1990 میلادی تشکیل شد و با حزب حاکم روسیه واحد و ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری این کشور همکاری نزدیک دارد.
بحران مالی جهان اقتصاد روسیه را شدیداً تحت تأثیر قرار داده است. این کشور هنوز نتوانسته کاهش 8 درصدی تولید اقتصادی خود را از سال 2009 میلادی بهبود بخشد.
از یک سو، بحران منطقه یورو و از سوی دیگر، ساختار اقتصاد روسیه باعث شده زمینه بروز رکود اقتصادی در این کشور هرچه بیشتر فراهم شود.
بررسی های اخیر نشان میدهد که فروپاشی منطقه یورو، افزایش بیکاری و پایین آمدن دستمزدها در روسیه را به دنبال خواهد داشت و به کاهش ارزش روبل و بهای نفت در بازارهای جهانی منجر خواهد شد.
لوله سازی سدید ماهشهر در آستانه تعطیلی
میزان طلب لولهسازي سدید از شرکت گاز ۲۴۰ میلیارد تومان است/ لولههای وارداتی با قیمتي کمتر از توليد داخلي توانستهاند بخش اعظمی از بازار فروش این کارخانه را تصاحب کنند.ایلنا: کارخانه لولهسازی سدید یکی از ۳ کارخانه بزرگ لوله سازی در کشور با ظرفیت تولید ۷۰۰ هزار تن لوله در ماههاي پاياني سال گذشته قرارداد موقت 90 كارگر خود را تمديد نكرده است.
قربان درويشي، دبير اجرايي خانه كارگر بندر امام با اعلام اين خبر، در تشريح مشكلات 240 كارگر باقي مانده در اين واحد بزرگ توليدي به ايلنا گفت: کارخانه لوله سازی سدید به جهت افزایش مشکلات مالی توان پرداخت سه ماه حقوق کارگران خود را در سال جاري نداشته است و همچنین بدهی این کارخانه به کارگران در ماههای فروردین و اردیبهشت سال 90 هنوز پرداخت نشده است.
درويشي با بیان اینکه کمبود نقدينگي بزرگترین مشکل این واحد تولیدی است، اظهار داشت: بعضی از خريداران محصولات و طرفین قرار داد اين كارخانه در پرداخت پیش بهای کالای سفارش داده شده خود طفره میروند و این موضوع سبب كمبود نقدينگي جهت تهيه مواد اوليه توليد شده است.
اين فعال كارگري با اشاره به اينكه يكي از مهمترين خريداران محصولات اين واحد كه توليدكننده لولههای ۵۶ و ۳۲ اینچی ميباشد شركت گاز است، بيان كرد: میزان طلب لولهسازي سدید از شرکت گاز ۲۴۰ میلیارد تومان است.
درويشي افزود: طبق مصوبه هیئت دولت در سال ۹۰ مبلغی در اختیار شرکت گاز قرار گرفت تا اين شرکت دولتي بتواند چند قسط از بدهیهاي خود به کارخانه لوله سازی سدید را پرداخت کند که ۸ میلیارد تومان به عنوان قسط اول به حساب کارخانه واریز شد اما به دليل عدم پرداخت باقي بدهی اين واحد توليدي دچار كمبود نقدينگي شده است.
دبير اجرايي خانه كارگر بندر امام روند سعودی واردات لوله به داخل کشور را از دیگر مشکلات این واحد تولیدی دانست و افزود: لولههای وارداتی با قیمتي کمتر از توليد داخلي توانستهاند بخش اعظمی از بازار فروش این کارخانه را تصاحب کنند و به دليل ارزانی این لولههاي وارداتي بسیاری از مشتریان این کارخانه از خرید تولیدات داخلي امتناع میکنند.
اين فعال كارگري هشدار داد: کارخانه لولهسازی سدید كه یکی از ۳ کارخانه بزرگ لوله سازی در کشور است در پي بحران مالي هم اکنون در آستانه تعطیلی قرار گرفته و لازم است مسئولان در سال حمايت از تولید ملی برای خروج این کارخانه از بحران چارهاي بيانديشند.
17کارخانه مولیبدن تعطیل و1700 كارگر بيكار شدند
رئیس هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان مولیبدن در نامهای به محمود احمدی نژاد از تعطیلی کامل 17 کارخانه تولید مشتقات مولیبدن خبر داد و عامل آن را گران فروشی شرکت ملی صنایع مس ایران اعلام کرد.ايلنا: در نامهاي از سوي رئیس هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان مولیبدن به احمدی نژاد آمده است: باستحضار میرساند تولیدکنندگان مشتقات مولیبدن از جمله تولیدکنندگانی هستند که با توجه به طبیعت صادراتی محصولات خود که به بیش از 95 درصد تولید آنان میرسد در معرض بیشترین آسیب از جانب تحریمهای ناجوانمردانه و یک طرفه استعمار غرب بوده و با این وجود با تمام توان و با پذیرفتن سختیهای موجود تلاش خود را برای استمرار تولید و صادرات محصولات خود داشتهاند.
در ادامه این نامه آمده است: متاسفانه طی یک ماه گذشته شرکت ملی صنایع مس ایران که تولیدکننده انحصاری ماده اولیه مصرف این صنعت میباشد اقدام به گران نمودن این ماده اولیه در بورس کالا نموده است و علیرغم توصیه مسئولین محترم وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان حمایت از تولیدکنندگان و مصرفکندگان و بورس کالای ایران نسبت به کاهش نرخ کالا اقدام ننموده است و موجب گردیده تا وجه اقتصادی تولید در این صنعت به زیان تبدیل شده و عملا شرکتهای فعال در این امر تولید مشتقات مولیبدن به دلیل گرانی مواد اولیه و عدم توجیه اقتصادی تولید از خرید ماده اولیه مورد نیاز خود خودداری نموده و در تعطیلی بسر برند.
بر اين اساس مطرح شده؛ مکاتبات صورت گرفته طی یک ماه گذشته و انعکاس موضوع به مراجع ذیربط و عدم پاسخگویی آنان که موجب تعطیلی کامل 17 کارخانه با اشتغال 1700 کارگر از این صنعت گردیده است دلیل ارسال این نامه و تصدیع جنابعالی میباشد. در سالی که مزین به عنوان تولید داخلی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی میباشد و عدالت و مهر پروری شعار آن دولت محترم میباشد شاهد هستیم که شرکتی با دسترسی به انفعال و استفاده از یارانههای دولتی در قالب انرژی و ... انتظار دارد ماده اولیه تولیدی خود را در تهران به قیمت تعیین شده در اروپا و با نرخ ارز بازار آزاد و به صورت نقدی به فروش برساند و تولیدکنندگان با قبول تمام ریسکهای موجود در قالب تغییرات نرخ ارز آزاد، تغییرات قیمت جهانی مولیبدن، تأخیر در دریافت پول (حداقل 3 ماه) و ریسک جابجایی و ارز و ... با شرایط یک طرفه تعیین شده آنان اقدام به خرید ماده اولیه كنند.
نصیری در این نامه خطاب به رئیس جمهور تصریح کرد: از جنابعالی تقاضا دارد دستور فرمایید تا هر چه سریعتر با رسیدگی به این موضوع از تعطیلی بیشتر واحدهای تولیدی جلوگیری بعمل آمده و به هر نحوی که صلاح میدانید ضرر و زیان ناشی از عرضه گران این ماده اولیه که منجر به تعطیلی 17 واحد تولیدی گشته است، جبران گردد. با مرور اقدامات انجام شده طی یک ماه اخیر اطمینان دارد تنها دستور رسیدگی فوری جنابعالی میتواند این مشکل را مرتفع سازد چرا که در پیگیریهای به عمل آمده، یک روز دفتر بازرسی جنابعالی را توصیه کننده گران شدن این ماده اولیه معرفی میکنند و روز دیگر بازرسی کل کشور را و روز دیگر نهادههای نظارتی کشور را. امیدوار است دستور رسیدگی فوری جنابعالی تحریم داخلی اعمال شده توسط تأمین کننده انحصاری ماده اولیه مورد نیاز این صنعت رفع نماید و زمینه ادامه تولید و فعال شدن کارخانجات را فراهم سازد.
كارخانهها يا تعطيل شدهاند يا رو به تعطيلي هستند
قاضيپور: بهتر است توضیح دهید که چرا این همه اجناس چینی وارد کشور میشوند/ لاريجاني: اخطارها وارد نیستند.ایلنا: نماینده ارومیه در مجلس شورای اسلامی خطاب به لاریجانی تصریح کرد: بانک مرکزی رکن اصلی رسیدگی به وضعیت کارخانجات است، چرا که کارخانجات کشور امروز یا اکثر آنها تعطیل شدهاند و یا اینکه رو به تعطیلی هستند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، نادرقاضیپور نماینده مردم ارومیه در جلسه علنی امروز- سه شنبه- خطاب به هيئت رئيسه مجلس شورای اسلامی گفت: بانک مرکزی رکن اصلی رسیدگی به وضعیت کارخانجات است، چرا که کارخانجات کشور امروز یا اکثرا تعطیل شدهاند و یا اینکه رو به تعطیلی هستند.
عضو فراكسيون كارگري مجلس هشتم ادامه داد: با توجه به حضور وزير صنعت، معدن و تجارت و رييس بانك مركزي از رييس مجلس درخواست دارم كه در مورد وضعيت تعطيلي كارخانجات در محضر مقام معظم رهبري گزارشي ارائه دهيد.
قاضیپور همچنین به اصل ۴۳ قانون اساسی اشاره کرد وگفت: تمام بندهای این اصل راجع به ترکیب و تولیدات کشاورزی، دامي و صنعتي میباشد. اين در حالي است كه رييسجمهور در سفر اخير خود به چين قراردادهايي را براي خريد اجناس انعقاد كردند.
نماينده مردم اروميه افزود: آیا به این نقطه نرسیدهایم که این تولیدات ترمیم شوند و ما به مرحله کفایت برسیم.
قاضیپور همچنین خطاب به لاریجانی افزود: بهتر است توضیح دهید که چرا این همه اجناس چینی وارد کشور میشود.
رییس مجلس شورای اسلامی نيز پس از بیان اخطار قاضیپور گفت: اخطارها وارد نیست، چراکه اخطارها باید در رابطه با دستور جلسه باشد و آن هم اگر در دستور جلسه موضوعی مطرح شود وآن موضوع خلاف قانون اساسی باشد و یا اینکه هیات رییسه خلاف قانون عمل کرده باشد. من نمیدانم اخطارهای قاضیپور در رابطه با کدام یک از خلافهای هیات رییسه است و اخطار وی را وارد نمیدانم.
دستمزد كارگران با تورم موجود همخواني ندارد
مردم تنها نگران این نیستند که قیمت کالاهای مورد نیازشان چند برابر میشود و قدرت خریدشان چند برابر کاهش یافته است، بلكه عمیقاً نگران این هستند که اگر وضع به همین روال پیش برود، بزودی گرسنگی مفرط را هم تجربه خواهند کرد.ایلنا: دبیر اجرایی خانه کارگر شهر ری اعلام کرد: افزايش 30 درصدي قيمت نان نگرانی کارگران و ساير اقشار کم در آمد جامعه را افزایش داده است.
علی ترکاشوند در اين زمينه به ايلنا گفت: افزایش ناگهانی قیمت نان که در میان خانوارهای کم در آمد یکی از اساسیترین كالاها و قوت غالب است باعث نگراني بيش از پيش جامعه كارگري شده است.
اين فعال كارگري با انتقاد از وضعیت بد اقتصادی و افزایش روز افزون قیمت کالاهای مصرفي اظهار داشت: مردم تنها نگران این نیستند که قیمت کالاهای مورد نیازشان چند برابر میشود و قدرت خریدشان چند برابر کاهش یافته است، بلكه عمیقاً نگران این هستند که اگر وضع به همین روال پیش برود، بزودی گرسنگی مفرط را هم تجربه خواهند کرد.
تركاشوند با بیان اینکه افزایش حقوق نیروی کار با تورم موجود همخواني ندارد تاکید کرد: مسئولان باید در خصوص افزایش قیمت نان وسایر کالاها پاسخگو باشند.
به گفته وی افزایش بهای نان تاثیرات منفی در قیمت سایر کالاهای مصرفی خواهد داشت و مسئولان موظفند تا دیر نشده نسبت به کاهش قیمت نان و سایر اقلام مصرفی اقدام کنند.
بحران مالی اروپا کابوس کارگران مهاجر
وزير کشور بريتانيا گفت در صورت خروج يونان از منطقه يورو، با ارائه طرحی اضطراری ورود يونانيان خواهان کار در بريتانيا را محدود خواهد کرد.ایلنا: وزير کشور بريتانيا اعلام کرد که کشورش در صدد آن است تا ورود کارگران مهاجر يونانی به این کشور را تحت کنترل خود درآورد. این مسأله باعث شد تا يونانيان مقيم بريتانيا، واکنشی خشمناک از خود نشان دهند و اين طرح را شدیداً محکوم کنند.
به گزارش ایلنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، «کريستين لاگارد»، مدير عامل صندوق بين المللی پول، نيز گفته است که کودکان آفريقايی بيش از مردم يونان مستحق کمک مالی هستند. همين مسأله ساکنان محله يونانی نشين لندن را بهشدت خشم آورده است.
همچنين شبکه تلويزيونی «اسکای نيوز» به نقل از «تريسا می»، وزير کشور بريتانيا، گفت در صورت خروج يونان از منطقه يورو، با ارائه طرحی اضطراری ورود يونانيان خواهان کار در بريتانيا را محدود خواهد کرد.
«تاکيس تريديماس»، استاد دانشگاه، گفت که از نظر قانونی برای بريتانيا بسيار دشوار است که به دلیل مشکلات اقتصادی، ممنوعيت ورود کارگران مهاجر يونانی را عملی کند.
کشور بدهی زده يونان پنج سال است که دچار رکود اقتصادی شده، و اخيراً نيز بحران مالی و اقتصادی آن کشور را به بحران سياسی کشيده است. یعد از انتخابات پارلمانی اخير، احزاب اين کشور نتوانستند در مورد تشکيل دولت به توافق برسند. ۲۱ روز ديگر انتخابات پارلمانی جديدی در یونان برگزار میشود.
رهبر حزب محافظه کار «دموکراسی نوين» گفت: "حزب وی از باقی ماندن يونان در اتحاديه اروپا حمايت میکند".
«لوکاس پاپاديموس»، نخست وزير سابق يونان، هشدار داده که اگر يونان نتواند بخش ديگر وام اضطراری خود را دريافت کند، پس از انتخابات ماه آينده خزانه دولت خالی خواهد شد.
اعمال فشار وزارت نیرو به اهالی سد گتوند
خبرگزاری هرانا - نماینده مردم مسجدسلیمان، لالی، اندیکا و هفتکل در مجلس گفت: وزیر نیرو درباره عملکرد نامناسب این وزارتخانه در جابهجایی روستاهای سد گتوند پاسخگو باشد.به گزارش فارس، «اسماعیل جلیلی» با اشاره به محقق نشدن تعهدات وزارت نیرو در جابهجایی روستاهای پشت سد گتوند پس از آبگیری این سد، اظهار داشت: این وزارتخانه موظف است در مناطقی که پروژه اجرا میکند با تفاهم با ساکنان، هزینه جابهجایی آنها را با خرید مناسب املاک و ساخت و سازها یا با ساخت محل سکونت جدید تامین کند، اما این امر محقق نشده است.
وی با بیان اینکه مسئولان سد گتوند رضایتمندی مردم را در زمان جابهجایی کسب نکرده و به فشار متوسل شدهاند، تصریح کرد: وزارت نیرو سه ماه است که آب و برق مردم روستای آب ماهیک را، که از روستاهای بزرگ منطقه است، در گرمای طاقت فرسای تابستان قطع کردهاند تا آنها را مجبور به کوچ کنند.
نماینده مردم مسجدسلیمان، لالی، اندیکا و هفتکل در مجلس شورای اسلامی این رفتار را غیراخلاقی و غیرمردمی و مغایر با اهداف وزارت نیرو دانست و تاکید کرد: فردا در صحن علنی مجلس به وزیر نیرو به دلیل عملکرد نامناسب در جابهجایی روستاهای پشت سد گتوند و فشاری که به مردم وارد کرده تذکر میدهم.
جلیلی اظهار کرد: وزارت نیرو باید رضایت مردم را جلب و به گونهای این افراد را تامین میکرد تا حداقل بتوانند با فروش املاک خود سرپناهی برای خانواده تهیه کنند نه اینکه با قطع آب و برق آنها را تحت فشار قرار دهند.
وی افزود: وزیر نیرو باید پاسخگوی رنجی که روستائیان در مدت سه ماه گرمای منطقه با قطع آب و برق متحمل شدهاند، باشد.
عضو مجمع نمایندگان خوزستان ادامه داد: به سادگی از این مسئله نمیگذریم و با عواملی که باعث این مشکل برای مردم شدهاند به شدت برخورد خواهیم کرد.
وی همچنین مشکل روستاییان را در جریان ساخت سد گتوند متوجه مسئولان خوزستان دانست و افزود: این مسئله نشانه بیکفایتی مسئولان استان است چرا که به منطقه دسترسی داشتند و از مشکل روستاییان باخبر بودند. اگر مسئولان محلی به درستی به وظایف خود عمل میکردند و اطلاعات درست میدادند این موضوع تا این حد بزرگ و مشکلساز نمیشد.
جلیلی مشکلات سد گتوند علیا برای مردم خوزستان را یادآور شد و تصریح کرد: این پروژه از زمان آغاز به جز مشکلات زیست محیطی و دردسر برای مردم منطقه چیزی به همراه نداشته است. شور شدن آب رودخانه کارون از زمان آبگیری این سد و مشکلات روستائیان نشان از مشکلات این سد است.
در اثر آبگیری سد گتوند علیا ۱۸ روستای شهرستان مسجدسلیمان و ۱۴ روستای شهرستان لالی زیر آب رفتند و ۹ روستای مسجدسلیمان نیز در حریم سد قرار دارند که باید تخلیه شوند. با وجودی که برنامهریزی برای جابهجایی روستاییان از سال ۸۷ آغاز شد و قرار بود که بیبرنامگی در جابهجایی روستائیان سد کارون ۳ (در ایذه) که منجر به بیخانمانی و حاشیهنشینی تعداد زیادی از روستائیان شد تکرار نشود و وزارت نیرو به تعهداتش عمل کند، اما این امر محقق نشد.
سازمان تامین اجتماعی یک بام ودو هوا
انجمن صنفی کارگران خباز شهرستان های مریوان و سروآباد : در آئین نامه اجرائی سازمان تامین اجتماعی تبصره 5 قانون معافیت از پرداخت حق بیمه آمده است کارفرمایانی که حد اکثر5 نفر کارگر دارند در ردیف فهرصت فعالیتهای مشمول معافیت حق بیمه سهم کارفرمایان مصوب 2/2/1369 هیات وزیران قرار می گیرند. که در ردیف 15 این تبصره، خبازی نیز گنجانده شده است اما متاسفانه سازمان تامین اجتماعی به این امر بسنده نکرده و با دو نرخ، نسبت به اخذ حق بیمه سهم کارفرما اقدام می نماید.برای خبازیهائی که قبل از آزاد شدن نرخ نان فعالیت داشتند به مااخذ 10% مزد یا حقوق، که هرساله از طریق شورای عالی کار (حداقل دستمزد) اعلام میگردد سهم کارفرمایان را احتساب میکند. اما متاسفانه برای نانوائیهای که پس از آزاد شدن نرخ نان شروع به فعالیت نموده اند یا نقل مکان کرده اند به مااخذ 30 درصد مزد یا حقوق، حق بیمه سهم کارفرمایان (23درصد) احتساب میشود.
لذا با این تفاسیر واحکام (یک بام ودو هوا) از ناحیه سازمان تامین اجتماعی، اخذ دو نرخی سهم کارفرما در پرداخت بیمه کارگران شاغل در نانوائیها، مستندات قانونی نداشته و سلیقه ای و یا بخشنامه ای برخورد کردن با این قضایا نباید ناقض مواد قانونی گردد. کارفرمایان سود جو در این اوضاع به بهانه گران بودن حق بیمه سهم کارفرما، از پرداخت لیست بیمه کارگران خباز خود داری میکنند.
کارگری که با سابقه چندین سال تلاش وپرداخت حق بیمه امنیت شغلی ندارد حال برسد به کارگری که بیمه هم نباشد چه آینده ای در انتظارش است. واین ظلمی دیگر وآشکارتر در حق کارگران است.
ما از مسئولین امر و سازمان تامین اجتماعی میخواهیم به وظیفه خود عمل کرده و از نانوائیهای به نام آزادپزها بازدید به عمل آورد ونسبت به بیمه نمودن کارگران از سوی کارفرما جدیت بیشتری از خود نشان دهند.
یک درمانگاه به نام تامین اجتماعی برای دوشهرستان کلنگ زنی شد
انجمن صنفی کارگران خباز شهرستان های مریوان و سروآباد: همه میدانیم طبق قوانین سازمان تامین اجتماعی در هر شهرستانی که تعداد بیمه شدگان به بیش از 6 هزار نفربیمه شده اصلی برسد تامین اجتماعی مکلف خواهد بود بیمارستانی رایگان جهت خدمت رسانی به بیمه شدگان وخانواده های آنان احداث نماید.بعد از پیگیریهای فراوان جامعه کارگری مریوان واز جمله انجمن صنفی کارگران خباز شهرستان های مریوان وسروآباد ونیز نماینده قبلی این شهرستانها در مجلس شورای اسلامی بلاخره سازمان تامین اجتماعی منت بر سر بیمه شدگان این شهرستان ها نهاد.
اما آنان را لایق نه بیمارستان بلکه یک درمانگاه تخصصی هم ندانست. گویا این بخشنامه های داخلی ضد کارگری به بهانه صرفه جویی کردن دارائیهای صندوق ویا سلیقه ای برخورد کردن مسئولین این صندوق ثروتمند همچنان مانعی در برابر اجرای قوانین باقی خواهد ماند. شاید عرق بیمه شدگان پایتخت وشهرهای بزرگ ویا خون آنان نسبت به بیمه شدگان این شهرستانها رنگین تر است .
در تاریخ 27/2/91 سازمان با اعزام هیئتی بلند پایه در حد معاون وزیر وهیئت همراه ومسئولین شهرستان اقدام به کلنگ زنی یک درمانگاه به نام تامین اجتماعی نمودند. به این منظور تاریخ کلنگ زنی را ذکر میکنیم که یادمان نرود انشاالله بعد از چند سال دیگر این درمانگاه به بهره برداری میرسد! کارگران وخانواده های محروم آنان باید چند سال دیگر منتظر بمانند ومواظب هم باشند که مریض نشوند چون هم پول زیر میزی جناب دکتر را ندارند! وهم با این وضع بد معیشتی امکان درمان این زحمتکشان تهی دست وجود ندارد.
اما ما کارگران همچنان خوشبینیم و منتظر میمانیم و عملکرد مسئولین را زیر ذره بین قرار میدهیم.امیدواریم این درمانگاه هرچند ناچیز روزی افتتاح شود ومرهم وتسکینی بر درد و آلام کارگران باشد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر