تجمع کارگران اخراجي شهاب خودرو مقابل ساختمان وزارت كار
ایلنا: پس از تجمع بينتيجه كارگران اخراجي شهابخودرو در مقابل ساختمان رياست جمهوري در روز چهارشنبه هفته گذشته، اين كارگران صبح امروز - شنبه - در اعتراض به اخراجشان در آغاز سال «تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی» در مقابل وزارت کار ،رفاه و تامین اجتماعی تجمع کردند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، كارگران اخراجي پيش از عزيمت به تهران، بامداد امروز در مقابل درب کارخانه تجمع كرده بودند اما در پي بيتوجهي به اعتراض آنان، عازم خيابان آزادي شدند و با تجمع در مقابل وزارت کار تعاون و رفاه اجتماعی از وزیر کار و سایر مسئولین درخواست پی گیری دليل اخراج و بازگشت به کار كردند.
نماینده كارگران معترض، به خبرنگار ایلنا گفت: اخراج کارگران در آغاز سال جدید، با توجه به شعار امسال با عنوان حمایت از کار و تولید، کارگران را غافلگیر و متعجب کرده است.
او افزود: ما از دولت و نمایندگان مجلس و سایر دست اندرکاران میخواهیم نسبت به بازگشت بکار و پرداخت سایر مطالبات ۶۵۰ کارگر اخراجی اقدام کنند.
حاشيههاي تجمع كارگران اخراجي شهاب خودرو در مقابل وزارت كار
وقتي كار ميكرديم چرخ زندگي نميچرخيد، حالا كه هيچ
راننده لیفتراک بودم. با حقوق و مزایا نمیتوانستم کاری برای زن و بچهام انجام بدهم، حالا که اخراج شدهام، هیچ/ در حال حاضر با 15 سال سابقه كار و در سن 41 سالگي، به غیر از تخصصام در كارخانه کار دیگری از من بر نمیآید.
ایلنا: پس از تجمع بینتیجه کارگران اخراجی شهابخودرو در مقابل ساختمان ریاست جمهوری در روز چهارشنبه هفته گذشته، این کارگران صبح امروز - شنبه - در اعتراض به اخراجشان در مقابل وزارت کار، رفاه و تامین اجتماعی تجمع کردند.
به گزارش ایلنا، کارگران اخراجی پیش از عزیمت به تهران، بامداد امروز در مقابل درب کارخانه تجمع کرده بودند اما در پی بیتوجهی به اعتراض آنان، عازم خیابان آزادی شدند و با تجمع در مقابل وزارت کار تعاون و رفاه اجتماعی از وزیر کار و سایر مسئولین درخواست پی گیری دلیل اخراج و بازگشت به کار کردند.
خبرنگار ایلنا كه در میان کارگران معترض حضور یافته بود گزارش داد: تجمع این کارگران در ساعت ۱۳ و چهل دقیقه بدون نتیجهای مشخص خاتمه یافت.
بنا بر اين گزارش، از مجموع ۶۵۰ کارگر شهابخودرو که پس از پایان تعطیلات، با عدم تمدید قرارداد کاریشان اخراج شده بودند در حدود ۵۰۰ نفر در این تجمع حضور یافته بودند. آنها با در دست داشتن پلاکادرهایی که درخواست بازگشت به کار و اعتراض به اخراج را یادآور میشد، تجمعی آرام و بدون سردادن شعار را برگزار کردند.
یکی از کارگران حاضر به خبرنگار ما گفت: پانزده سال در کارخانه شهاب خودرو کار کردهام، دارای مدرک کارشناسی هستم و به صورت قراردادی با پايه دستمزد استخدام شده بودم و بعلاوه اضافه کاری در مجموع حدود ۵۰۰ هزار تومان نیز حقوق میگرفتم.
متاهل و دارای دو فرزند بوده و در یکی از خیابانهای جنوب شهر با ماهی ۳۵۰ هزار تومان اجاره و۱۰ میلیون وديعه مستاجر هستم.
در حال حاضر با 15 سال سابقه كار و در سن 41 سالگي، به غیر از تخصصام در كارخانه کار دیگری از من بر نمیآید که امیدوار به تغيير شغل باشم.
کارگر دیگری كه در زیر پل عابر پیاده خيابان آزادي در كنار ساير همكارانش در سكوت به ساختمان وزارت كار نگاه ميكرد، با اميدواري به خبرنگار ما گفت: به ما گفتهاند کمسیون تامین استان و وزارت کار در حال برسی مشکلاتمان هستند. حتما تا چند روز دیگر مشکلمان حل میشود.
با ۸ سال سابقه کار که به صورت روز مزدی در کارخانه شهاب خودرو کار میکنم، فوق دیپلم ماشین ابزار هستم و با اضافه كاري ماهیانه ۵۰۰ هزار تومان حقوق میگیرم.
برای تامین مخارج زندگیمان درمانده شدهام، امسال بابت اجاره یک آپارتمان ۴۰ متری در جنوب شهر ۱۱ میلیون پول پیش و ماهی ۲۵۰ هزار تومان اجاره میدهم.
اگر مسئولین به مشکلات ما رسیدگی نکنند و بیکاری ما ادامه پیدا کند نمیدانیم جواب زن و بچههايمان را چه بدهیم.
کارگری دیگري در جواب اين سئوال كه بعد از اخراج از كارخانه چه برنامهاي براي آينده دارد، گفت: فقط ميتوانم به خدا توکل کنم.
من هیچ آیندهای نداریم، چه كسي با ۳۸ سال سن به من شغل ميدهد؟
این چند روز استرس و ناراحتی امانم را بریده و هنوز چند روز از بيكاري نگذشته، مشکلات خانوادگیمان شروع شده، از بس به خانوادهام وعدههای امید الکی دادهام، خودم خسته شدم، نمیدانم تکلیف چیست.
او ادامه داد: من ۱۵ سال راننده لیفتراک بودم. با حقوق و مزایا نمیتوانستم کاری برای زن و بچهام انجام بدهم، حالا که اخراج شدهام هیچ.
کارگران معترض فرانسوی 300 کیلومتر راهپیمایی کردند
کارگران معترض فرانسوی هدف از این اقدام را حمایت از حرفه خود و نجات کارخانه «آرسلورمیتال» و کارگران آن اعلام کردند که چندی است درپی مشکلات اقتصادی اروپا، در معرض تهدید جدی قرار گرفتهاند.
ایلنا: جمعی از کارگران کارخانه «آرسلورمیتال» فرانسه درآستانه برگزاری انتخابات ریاستجمهوری این کشور، در اقدامی نمادین و پس از یک راهپیمایی 300 کیلومتری 10 روزه، خود را به برج ایفل رساندند.
به گزارش ایلنا به نقل از یورونیوز، کارگران معترض فرانسوی هدف از این اقدام را حمایت از حرفه خود و نجات این کارخانه و کارگران آن اعلام کردند که چندی است در پی مشکلات اقتصادی اروپا، درمعرض تهدید جدی قرار گرفتهاند.
یکی از این کارگران معترض در اینباره گفت: «این اقدام برای این است که بگوییم، سیستم ناکارآمد است چرا که حتی داشتن کارخانهای که درآمدزا است دیگر به معنای تضمین شغل کارگران آن نیست.»
از چند ماه پیش تاکنون و در پی بحران اقتصادی اروپا، دو کوره این کارخانه عظیم فعالیت خود را به طور موقت متوقف کردهاند و تلاش برای بازگشایی آنها تاکنون به نتیجه نرسیده است.
صدها کارگر پاریسی هم در یک اقدام حمایتی در پای برج ایفل به این کارگران پیوستند و با آنها همصدا شدند.
درگیری معترضان یونانی با پلیس مقابل بانک مرکزی
یورو نیوز : صدها نفر از کارگران آتن روزجمعه با تجمع مقابل وزارت کاریونان نسبت به از دست دادن بخشی از پس انداز خود درجریان سیاستهای دولت برای مقابله با بحران مالی اعتراض کردند.
بخش خصوصی با تامین بخشی از بدهکاریهای دولت ازمحل سرمایه گذاریهای کارگران، با هدف جلوگیری از ورشکستگی کامل کشور، مشقات و سختیهای فراوانی را در زندگی روزمره حقوق بگیران بوجود آورده است. یکی از تظاهرکنندگان می گوید :“آنها به حقوق بازنشستگی هم رحم نکردند… آنرا هم دزدیدند… دیگر نمی توانیم چیزی بخریم… آیا باید خودکشی کنیم؟”
تظاهرکنندگان با سفید کردن صورت خود به نشانه همدردی با خانواده یک شهروند یونانی که چند روز پیش بعلت ناتوانی مالی خودکشی کرد، با دردست داشتن پرچم های سیاه رنگ بسمت بانک مرکزی تغییر مسیر دادند و درآنجا با نیروهای پلیس درگیر شدند. درنتیجه این درگیری ها چندین نفر از معترضان زخمی و به مراکز درمانی منتقل شدند.
بيكاري كارگران نانوا در سال جاري افزايش مييابد
در پي افزايش نرخ بيكاري ميان نیروی کار نانواييها، کارگاه های زیرزمینی رونق یافتهاند كه اين موضوع سبب تولید نان بدون مجوز و به تبع افزایش آسیب هایی مصرف نان بيكيفيت براي مردم شده است.
ایلنا: يك فعال صنفي كارگران نانوايي، از بيكاري گسترده اين كارگران در پي اجراي فاز اول قانون هدفمندي يارانهها خبر داد.
علی یزدانی، مسئول کانون انجمن های صنفی کارگران استان اصفهان در گفتگو با خبرنگار ایلنا دلیل بیکاری کارگران نانوایی ها را اجرای ناصحيح قانون هدفمندی یارانه ها دانست و گفت: اجرای فاز اول هدفمندي يارانهها موجب هرج و مرج در نانوایی های سطح کشور شده است که به نفع مردم، دولت و تولیدکنندگان نان نيست.
وی گفت: در پي افزايش نرخ بيكاري ميان نیروی کار نانواييها، کارگاه های زیرزمینی رونق یافتهاند كه اين موضوع سبب تولید نان بدون مجوز و به تبع افزایش آسیب هایی مصرف نان بيكيفيت براي مردم شده است.
اين فعال كارگري ادامه داد: در صورتی که روند اجرای فاز دوم قانون هدفمندی یارانه ها مانند فاز اول باشد کاملا روشن است كارگران در فاز دوم با اثرات منفی بیشتری روبرو خواهند شد و چنانچه دولت واردات مستقیم و غیرمستقیم را در سطح کشور قطع کند ممکن است تولید داخلی در فاز دوم هدفمندی یارانه ها آسیب کمتری براي نيروي كار و توليدكنندگان به همراه داشته باشد.
کارگران توان تامین ۶۰ درصد از نیازهای اساسی خود را ندارند
یک فعال کارگری اعلام کرد: کارگران با دستمزد ۳۹۰ هزار تومانی توان تامین ۶۰ درصد از نیازهای خود را ندارند.
علیرضا حیدری در گفتگو با خبرنگار ایلنا افزایش بیرویه نرخ خط فقر و اجرای قانون هدفمندی یارانهها را موجب کاهش قدرت خرید جامعه کارگری کشور اعلام کرد و گفت: در حال حاضر ۶۰ درصد از کارگران کشور به دلیل عدم تامین نیازهای اساسی خود زیر خط فقر گذران معیشت میکنند. از این رو دستمزد کارگران باید به گونهای افزایش یابد که نه تنها قدرت خرید کارگران کاهش نیابد بلکه توانایی آنها در تامین زندگی نیز افزایش یابد.
او با بیان اینکه تورم عمومی شامل ۳۰۰ قلم کالا است که به طور عام در جامعه مصرف میشود تصریح کرد: محاسبه نرخ تورم برای خانوارهای کارگری و کارمندی میتواند شامل اقلام خاصی باشد که به طور عام در میان این خانوارها استفاده میشود. این در حالیست که اقلامی که برای خانوارهای کارگری و یا کارمندی محاسبه میشود شاید یک دهم اقلامی باشد که در تورم عمومی، محاسبه میشود.
این کارشناس اقتصادی با تاکید بر لزوم منطقی کردن توزیع یارانهها جهت جبران کسری دستمزد گفت: پوشش سطح درآمدها میتواند به شکل متفاوتی نظیر افزایش یارانه برای خانوارهای آسیب پذیر انجام شود.
او با بیان اینکه بنگاههای اقتصادی دارای هزینههای گوناگونی همچون حاملهای انرژی هستند، تصریح کرد: همه این هزینهها میتواند در طول سال افزایش یابند، این در حالیست که هزینه دستمزد کارگران برای کارفرمایان طی سال تغییری نمیکند.
نان این هفته گران میشود
مدیر عامل شرکت بازرگانی دولتی ایران با بیان اینکه قیمت گندم نسبت به سال قبل افزایشی خواهد بود، گفت: قیمت نان و گندم در این هفته تعیین می شود. عباس قبادی در خصوص تعیین قیمت گندم برای سال ۹۱ اظهار داشت: قیمت گندم با پیشنهاد وزیر جهاد کشاورزی و تصمیم دولت در هفته جاری تعیین میشود.
وی افزود: باید قیمتی را برای گندم تعیین کنیم تا ارزانبودن آن باعث نشود تا گندم به عنوان جو و کاه در دامداریها مورد استفاده قرار گیرد.
مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران در خصوص حدود قیمت گندم اظهار داشت: روال کار به این صورت است که قیمت گندم هر سال براساس قیمت سال قبل بعلاوه عدد تورم خواهد بود لذا قیمت گندم نسبت به سال قبل اندکی افزایش خواهد داشت.
وی افزود: در حال حاضر قیمت جهانی گندم در هر تن ۲۸۰ دلار که با هزینه حمل ۳۳۰ دلار تمام میشود.
قبادی در واکنش به این سؤال که قیمت نان به چه صورتی تعیین میشود گفت: قیمت نان با توجه به قیمت گندم تعیین میشود و سیاست ما این است که قیمتگذاریها به عهده تشکلها گذاشته شود.
وی افزود: با توجه به اینکه ممکن است افزایش قیمت نان تبعات روانی داشته باشد هنوز در این خصوص تصمیمگیری نشده است.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در پاسخ به این سؤال که آیا مجوزی برای واردات گندم در سال جاری صورت گرفته است یا خیر گفت: واردات گندم مجوز نمیخواهد و با تعرفه ۵ درصد هر کسی میتواند گندم وارد کند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر