اخباری درباره کاروبیکاری زنان-19آذرماه

عرصه بازار کار ايران برای زنان تنگ شده است
به رغم این که سطح تحصیلات زنان ایرانی در مقایسه با سال های گذشته از رشد چشمگیری برخوردار بوده ولی ما هم اکنون شاهدیم که شرایط بازار کار ایران برای زنان در مقایسه با مردان از موقعیت مطلوبی برخوردار نیست.
ایلنا: دکتر محمد حسین فرجاد گفت: به دلیل نگرش دولت نسبت به ورود زنان به بازار کار در حال حاضر عرصه بازار کار برای زنان ایرانی تنگ شده است.
اين آسیب شناس اجتماعي و استاد دانشگاه تهران در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا ضمن اشاره به افزایش نرخ بیکاری در بین زنان ایرانی یاد آور شد: به رغم اینکه سطح تحصیلات زنان ایرانی در مقایسه با سال های گذشته از رشد چشمگیری برخوردار بوده ولی ما هم اکنون شاهدیم که شرایط بازار کار ایران برای زنان در مقایسه با مردان از موقعیت مطلوبی برخوردار نیست.
او با بیان این که 50 درصد از نیروی کار دنیا را زنان تشکیل می دهند، خاطرنشان ساخت: در حال حاضر رشد اقتصادی و اجتماعی یکی از عوامل اصلی حضور زنان برای شرکت در فعالیت‌های اجتماعی است.
محمدحسين فرجاد خواستار برابری در روند پذیرش نیروی کار بین زنان و مردان شد و گفت:‌ با وجود این‌که زنان و مردان به طور مساوی متقاضی ورود به بازار کار هستند اما هم اکنون شاهدیم که در جوامع آسیایی ترجیح می دهند از نیروی کار مرد در بازار کار استفاده کنند.
نرخ بیکاری زنان به 40 درصد افزایش می‌یابد
به دلیل وضعیت بحرانی واحدهای تولیدی و عدم پرداخت یارانه این واحدها نرخ بیکاری در ماه گذشته بیش از 25 درصد برآورد می‌شود.
ایلنا: نماینده کارفرمایان در شورای عالی اشتغال تغییر نگرش زنان به بازار کار را موجب افزایش نرخ بیکاری عنوان کرد و گفت: در صورت عدم تعادل در روند عرضه و تقاضای اشتغال، نرخ بیکاری در بین زنان به بالای 40 درصد افزایش می‌یابد.
محمد عطاردیان در گفتگو با خبرنگار ایلنا با رد اظهارات مرکز آمار ایران در خصوص نرخ بیکاری 11.1 درصد در ایام تابستان تصریح کرد: برآوردهای مرکز آمار ایران در خصوص اعلام نرخ بیکاری صحیح نیست.
به گفته او فردی که در هفته دو ساعت کار می کند را نمی توان شاغل محسوب کرد.
عطاردیان نرخ بیکاری را در کشور بیش از 25 درصد اعلام کرد و گفت: به دلیل وضعیت بحرانی واحدهای تولیدی و عدم پرداخت یارانه این واحدها نرخ بیکاری در ماه گذشته بیش از 25 درصد برآورد می‌شود.
او از افزایش نرخ بیکاری در استان های سراسر کشور خبر داد و گفت: در صورت تداوم وضعیت بحرانی واحدهای تولیدی نرخ بیکاری تا پایان سال جاری به بیش از 30 درصد افزایش خواهد یافت.
عطاردیان یاد آور شد: نرخ بیکاری در بین فارغ التحصیلان دانشگاهی بیش از 35 درصد است.
کار در شیفت شب خطر ابتلای زنان به دیابت را افزایش می دهد
پژوهشگران آمریکایی به زنان درباره کار در شیفتهای نامنظم نظیر شیفت های شب هشدار می‌دهند و بر این باورند که این وضعیت خطر ابتلای آنها به دیابت نوع دوم را افزایش می دهد.
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از خبرگزاری یونایتدپرس، "آن بان" و "فرانک هو" از دانشکده بهداشت دانشگاه "هارورد" در پژوهش خود وضعیت 69 هزار و 269 پرستار زن 42 تا 67 ساله را بین سالهای 1988 تا 2008 میلادی و 107 هزار و 915 پرستار زن 25 تا 42 سال را بین سالهای 1989 تا 2007 میلادی بررسی کردند.
این پژوهش نشان داد هراندازه مدت کار زنان در شیفت های شبانه زیاد شود به همان اندازه نیز خطر ابتلای آنها به دیابت نوع دوم افزایش می یابد.
 
بر اساس نتایج این پژوهش، خطر ابتلا به دیابت نوع دوم به ترتیب در زنانی که بین سه تا 9 سال، بین 10 تا 19 سال یا 20 سال در شیفت های شبانه کار کرده اند، به میزان 20 درصد، 40 درصد و 58 درصد افزایش می یابد.
2468-نوزدهم آذرماه1390

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر