اخباروگزارشات کارگری9دی ماه 1390


كارگران پروژه اي نمايندگاني براي پيگيري مشكلات خود انتخاب كردند
كارگران پروژه اي طي اطلاعيه اي، در پي احقاق حق نيروي كار پروژه اي، خواستار رسيدگي مراجع قانوني به وضعيت بازنشستگي خود شدند. اين كارگران با بيش از هزار امضا، سه نفر را مسول پيگري خواست هاي كارگران كرده و به عنوان مسولين شورا معرفي كردند.
سختي كار ، ايمني كارگران در محيط كار و بازنشستگي متناسب با 12 ساعت كار در روز ازجمله مسايل مطرح در اين اطلاعيه است. اين افراد از ميان كارگران پروژه اي پالايشگاه ها ، پتروشيمي هاي در دست احداث انتخاب شده است.
اسامي كارگران به همراه امضاهايشان پيوست است. قبلا نيز در نامه اي با 300 امضا، اين كارگران ازمجلس خواسته بودند به وضعيت آنان رسيدگي شود. كانون مدافعان حقوق كارگر
اطلاعيه شماره ي 2 نيروي كار پروژه اي
به نام خدا
موضوع: انتخاب سه نفر از نيروي كار پروژه اي براي پيگيري ساعات كار بازنشستگي در اطلاعيه شماره ي 1
پيرو اطلاعيه شماره ي يك، نيروي كار پروژه اي (منظور از نيروي پروژه اي، مهندسان، تكنسين ها، كارگران فني وغير فني مي باشد كه در ساخت پروژه هاي صنعتي – نفتي اشتغال دارند) كه در روزنامه ي اعتماد به شماره ي 2252 به تاريخ 14/6/90 رويه 12 به چاپ رسيده است.
نيروي كار پروژه اي با راي خود افراد ذيل را براي پيگيري وضعيت بازنشستگي كارگران انتخاب نموده است:
 
1- داريوش خليل آباد، مديريت شورا
 
2- بيژن دوستاني، نايب مديريت
 
3- ناصر آغاجري، مسوول روابط عمومي
اين شوراي سه نفره موظف است، با توجه به حق قانوني نيروي كار پروژه اي كه با روزانه 12 ساعت كار هميشگي و بدون استفاده از تعطيلات رسمي كه ديگر كارگران از آن استفاده مي كنند، 30 سال ساعت كاري براي بازنشستگي را طي 19 سال و 2 ماه كار روزانه 12 ساعته، به انجام مي رسانند. باتوجه به سختي كار پروژه اي،‌كار در ارتفاع و خطر سقوط همراه با آلودگي هاي گازي، صوتي، شيميايي در محيط كار و با توجه به اين واقعيت كه اين نيروي كار هر ماه مدت 23 الي 25 روز را بايد دور از خانواده، دور از شهر و در خوابگاه ها زندگي كنند، آن هم با همه ي كاستي ها و دشواري هايش. با توجه به اينكه اين شرايط صدمات رواني و جسمي فراواني به او و خانواده اش وارد مي نمايد، با در نظر گرفتن اين واقعيت كه حتا بدون احتساب اين شرايط دشوار، نيروي كار پروژه اي طي 19 سال و 2 ماه، مدت 30سال ساعات كاري انجام مي دهد،‌از شوراي سه نفره انتخابي مي خواهد با مراجعه به مراجع قانوني كشور چون دفتر مقام معظم رهبري، دفتر رياست جمهوري، كمسيون كار مجلس و تامين اجتماعي و رسانه هاي كشور خواهان اجراي قانون درباره ي اين وضعيت نيروي كار پروژه اي بشوند.
اين متن در چندين نسخه براي جمع آوري امضا نيروي كار در شركت هاي مختلف تهيه گرديده است.
بهنام ابراهیم‌زاده بنا بر خواست شهابی و کمیته‌ی دفاع، به اعتصاب غذای خود پایان داد
 
 کارگر زندانی «بهنام ابراهیم‌زاده» که در حمایت از رضا شهابی در بند 350 زندان اوین دست به اعتصاب غذا زده بود، پس از 18 روز و به دلیل اطلاع یافتن از پایان یافتن اعتصاب غذای رضا شهابی، به اعتصاب غذای خود پایان داد.
بهنام ابراهیم‌زاده پیش‌تر طی پیامی اعلام کرده بود که در حمایت از شهابی و تا زمانی که وی در اعتصاب غذاست، وی نیز به اعتصاب خود ادامه خواهد داد.
رضا شهابی هنگامی که از این اقدام بهنام با‌خبر شده بود، بارها مراتب تشکر و تمجید خود را از این اقدام بهنام اعلام کرده بود و پس از پایان یافتن اعتصاب غذای خودش، خواسته بود تا به هر شکل ممکن بهنام را مطلع سازند که او نیز به اعتصاب خود پایان دهد.
«کمیته‌ی دفاع از رضا شهابی» با ارسال درود و پیام همبستگی به بهنام ابراهیم‌زاده و اعضای خانواده‌ی وی، امیدوار است که مراتب سپاس و تشکر رضا شهابی، اعضای خانواده‌ی وی و اعضای کمیته‌ی دفاع از رضا شهابی، به اطلاع بهنام و اعضای خانواده‌اش رسانیده شود.
 
کمیته‌ی دفاع از رضا شهابی
 
9 دی‌ماه 1390
اخراج صدها کارگر کارخانه‌ی روغن نباتی نازگل کرمانشاه
بر اساس خبر دریافتی در روزهای اخیر، حدود 600 نفر از کارگران روغن نباتی نازگل، یکی از مراکز وابسته به گروه صنعتی مدلل، از کار بیکار شدند. مدیریت این مجتمع اعلام کرده که به دلیل مشکلات مالی و تحریم مواد اولیه، کارخانه قادر به ادامه‌ی تولید نبوده و با اخراج دسته‌جمعی کارگران و معرفی آن‌ها به اداره‌ی کار برای دریافت بیمه بیکاری، عملاً این مجتمع تولیدی را به تعطیلی کشاند.
کارخانه‌ی نازگل یکی از کارخانه‌های گروه مدلل است که در محور کرمانشاه – ماهیدشت قرار دارد و یکی از مراکز بزرگ تولید انواع روغن نباتی در کشور است که چندین سال از تأسیس آن می‌گذرد. بسیاری از کارگران اخراجی، بیش از ده سال در آنجا کار می‌کردند، اما متأسفانه به دلیل پراکندگی کارگران بیکار‌شده و نداشتن تشکل کارگری، هیچ اعتراض جدی و جمعی در برابر به تعطیلی کشاندن کارخانه و موج گسترده‌ی اخراج‌ها، صورت نگرفت و آن‌ها به شکلی انفرادی، حواله‌ی راهروهای اداره‌ی کار کرمانشاه شدند تا بتوانند برای چندین ماه، مبلغی ناچیز به عنوان بیمه‌ی بیکاری دریافت کنند.
کمیته‌ی هماهنگی ضمن اعلام هم‌دردی با کارگران روغن نباتی نازگل کرمانشاه و اظهار تأسف از این اخراج دسته‌جمعی، از آن‌ها می خواهد تا با همبستگی و اراده‌ی جمعی‌شان، خواستار بازگشت‌به ‌کار شوند. کار جز جدایی‌ناپذیر زندگی است و هیچ‌کس حق گرفتن آن را ندارد. این کارگران باید بدانند که دریافت بیمه‌ی بیکاری نمی‌تواند جایگزین مناسبی برای اشتغال باشد و جواب‌گوی نیازهای زندگی نیست و به ناچار به سمت شغل‌های کاذب روی خواهند ‌آورند. صاحبان سرمایه نباید به هیچ بهانه‌ای - از جمله ضرر و زیان کارخانه - کارگران را اخراج کنند. آیا زمانی که سرمایه‌داران از حاصل دست‌رنج و زحمت نیروی کار کارگران نازگل سودهای نجومی به جیب می‌زدند و چندین کارخانه‌ی دیگر را بنا نهادند، سود کارخانه را با کارگران تقسیم می کردند؟
کمیته‌ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری
 
8 دی‌ماه 1390
بازهم ریزش آوار،بازهم جان باختن 1کارگرجوان و مصدوم شدن 2کارگر
براساس گزارش پایگاه اطلاع رسانی مرکزاورژانس تهران  امروزجمعه 9دی ماه،ریزش آوار در خیابان سراج تهران 3 کشته و مصدوم بر جای گذاشت.
بنا برهمین گزار ش یکی از کارگران که20سال داشت قبل از رسیدن آمبولانس جان باخت و دو نفر از مصدومین این حادثه به بیمارستان امام حسین انتقال داده شد.
نرخ بيكاري سال1389 ازطرف مرکزآماراعلام شد
مركز آمار ايران با چند فصل تاخير سرانجام نتايج كلي طرح آمارگيري سال 1389 را اعلام كرد. اين نتايج نشان مي‌دهد نرخ بيكاري در اين سال 13.5 درصد بوده است.
به گزارش ایسنا،براساس آنچه مركز آمار ايران در پايان يك روز تعطيل اعلام كرده، مشخص است كه نرخ بيكاري سال گذشته با 1.6 درصد افزايش نسبت به سال قبل از آن مواجه بوده است. همچنين براساس نتايج اين طرح نرخ بيكاري بين زنان نسبت به مردان و در نقاط شهري نسبت به نقاط روستايي بيشتر بوده است.
براساس نتايج طرح آمارگيري نيروي كار سال گذشته، مشخص شده است كه نرخ مشاركت اقتصادي نسبت به سال قبل آن 6 دهم درصد كاهش يافته و همچنين نرخ بيكاري جوانان 15تا 24 ساله چهار درصد و نرخ بيكاري 15تا 29 ساله 3.4 درصد بيشتر شده است. البته نرخ بيكاري در نقاط شهري 1.8 درصد و در نقاط روستايي 8 دهم درصد نسبت به سال 88 افزايش يافته است.
براساس نتايج منتشر شده توسط مركز آمار ايران، مقايسه‌ي نرخ بيكاري در سال‌هاي 1384 تا89 نشان مي‌دهد كه اين نرخ از سال 1384 با 11.5 درصد طي يك‌ روند نزولي به كمترين رقم خود در سال 1387 با عدد 10.4 درصد رسيده، اما پس از آن در روندي صعودي اين شاخص به عدد 13.5 درصد رسيده است. البته اين تنها رقم مقايسه نسبي بدون در نظر گرفتن شاخص‌هاي ديگري همچون آهنگ افزايش جمعيت بوده است چراكه طبق اعلان رسمي، در سال گذشته رقم بي‌سابقه‌ي ايجاد يك ميليون و 600 هزار شغل ثبت شده است.
همچنين آخرين نتايج منتشر‌شده درباره‌ي نرخ بيكاري در سال گذشته نشان مي‌دهد كه اين عدد در پايان سال نسبت به آغاز سال افزايش ميانگين 1.1 درصدي داشته است. چراكه نرخ بيكاري تابستان سال گذشته با تنها با يك‌دهم درصد افزايش نسبت به بهار به 13.6 درصد رسيده، اما اين عدد در فصل پاييز كاهش تا رقم 12.1 درصد را تجربه كرده است. با اين وجود نرخ بيكاري در زمستان با صعودي بي‌سابقه به 14.6 درصد رسيده كه البته با توجه به شرايط فصلي معمولا اين افزايش مشاهده مي‌شود.
با اين حال آخرين نتايج اعلام شده توسط مركز آمار ايران نشان مي‌دهد كه نرخ بيكاري در تابستان سال جاري به 11.1 درصد كاهش يافته است. اين درحالي است كه براساس اعلام همين مركز نرخ بيكاري در بهار سال جاري 12.3 درصد بوده است كه نسبت به ميانگين سال 89 به ميزان 1.2 درصد كاهش نشان مي‌دهد.
براساس نتايج آمارگيري سال 89 همچنين نرخ بيكاري 11 استان كشور تك‌رقمي شده است و ازسويي استان‌هاي فارس، البرز، كهكيلويه و بويراحمد، ايلام و لرستان بالاترين نرخ بيكاري و استان‌هاي يزد، مازندران، زنجان و گلستان كمترين نرخ بيكاري را داشته‌اند.
2468-نهم دی ماه1390

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر