اخباروگزارشات کارگری12بهمن ماه 1390

- ادامه اعتصابات واعتراضات لوكوموتيورانان
- خودكشي كارگري در محوطه كارخانه مزدا بدلیل اخراج
- محکومیت بازداشت صديق كريمي ازجانب سنديكاي كارگران شركت واحد اتوبوسراني تهران و حومه
- مظفر صالح نیا برای آخرین دفاعیات به دادیاری شعبه 4 احضار شد
- عدم انتفال محمد جراحی و شاهرخ زمانی به بند عمومی زندان تبریز
- دستگیری «شیث امانی» و دیگر کارگران و فعالان کارگری را محکوم می‌کنیم
- گزارشی از شرکت ارزه گستر
ادامه اعتصابات واعتراضات لوكوموتيورانان
*تاخیر 4 ساعت و 15 دقیقه ای قطار مشهد- تهران
قطار مشهد- تهران که قرار بود حدود ساعت 12 و 30 دقیقه روز گذشته 11بهمن‌‌ماه به به تهران برسد با 4 ساعت و 15 دقیقه تاخیر در ساعت 16 و 45 دقیقه همان روز به ایستگاه راه‌آهن تهران وارد شد.
به گزارش مهربتاریخ 12بهمن ماه، روز گذشته قطار تهران- مشهد که در ساعت 12 و 30 دقیقه دوشنبه شب حرکت کرده بود و باید براساس برنامه ریزی در ساعت 12 و 30 دقیقه ظهر روز سه شنبه به تهران می رسید با تاخیر حدود 4 ساعت و 15 دقیقه به ایستگاه راه آهن تهران وارد شد.
یکی از مسافران این قطار به خبرنگار مهر، گفت: این قطار برای بنیاد بود که وقتی با تاخیر یبش از 4 ساعت به مقصد رسیدیم و به مسئول این قطار اعتراض کردیم به ما گفتند لکوموتیو ران ها اعتصاب کردند و مسئولیت اعتصاب آنها با ما نیست.
این مسافر افزود: مسئولان قطار بنیاد به ما گفتند که به شرکت راه آهن اعتراض کنید که حقوق لکوموتیورانان را نمی دهد و ما باید اعتراض شما را بشنویم اگر هم اعتراضی دارید به سراغ راه آهن و یا رسانه ها بروید زیرا ما نمی توانیم کاری انجام دهیم.
وی ادامه داد: الان که همه مسافران با بیش از 4 ساعت تاخیر به تهران رسیده اند چه کسی پاسخگو است و خسارت ما را چه سازمانی تقبل می کند.
*جمعي از کارگران رسمی خطوط راه آهن کشور در اعتراض به عدم افزایش حقوق و دستمزدها با توجه به تورم موجود نارضایتی خود را به مجمع کارکنان سیرو حرکت اعلام داشتند.
به گزارش مورخ 12بهمن ماه ایلنا،جمعي از کارگران رسمی خطوط راه آهن کشور در اعتراض به عدم افزایش حقوق و دستمزدها با توجه به تورم موجود نارضایتی خود را به مجمع کارکنان سیرو حرکت اعلام داشتند.
در پي درج اخباري در خصوص اعتصاب لوكوموتيورانان برخي از خطوط راه‌آهن كشور، یک منبع آگاه به ایلنا خبر داد: کارکنان معترض خواستار آن هستند که نسبت به احکام حقوقی و دستمزد آنان بازنگری صورت بگیرد.
این منبع آگاه در خصوص اهداف تاسیس مجمع کارکنان سیر و حرکت افزود: این مجمع جهت پی‌گیري حقوق کارگران تاسيس شده و یک واحد صنفی است که در وزارت کشور ثبت شده و وظايف سندیکايي را به عهده دارد.
او در خصوص پی‌گیری مشکلات کارکنان سیر حرکت از جانب اين مجمع گفت: نامه نگاری‌هایی با مسئولان راه آهن کشوری صورت گرفته که متاسفانه مسمر ثمر نبوده است.
او در خصوص تاخیر حرکت قطارها خاطر نشان کرد: در گذشته مقررات کارکنان بصورت کامل اجرا نمی‌شد ولی در حال حاضر طبق آیین نامه های داخلی مقررات دست و پاگیر کارکنان در حال اجرا است که باعث تاخیر در حرکت قطارها شده است.
لازم به ذكر است اعتصاب برخی لوکوموتیورانان در راه آهن شمال شرق در اعتراض به مشکلات معیشتی و حقوقی خود طی یک هفته اخیر باعث ایجاد اختلال در حرکت قطارها و تاخیرهای چندساعته قطارهای مسافربری شده است.
برخی لوکوموتیورانان پس از حرکت قطارها در برخی از ایستگاه‌های بین راهی با خروج از قطار باعث توقف چندساعته قطار می‌شوند.
از جمله در روز هشتم بهمن ماه، قطار مسافربری محلی شاهرود – مشهد به شماره 326 ساعت 12:10 از شاهرود حرکت می کند و در حالی که قرار بوده ساعت 18:30 در مشهد باشد، به دلیل اعتصاب لوکوموتیوران و خروج وی از قطار ساعت 24، یعنی با 5/5 ساعت تاخیر به مقصد رسیده است.
به گفته برخی از مسافران این قطار به دلیل اعتصاب و خروج لوکوموتیوران از قطار در ایستگاه بین راهی "نقاب"، به درخواست مسئولان راه آهن شمال شرق یک لوکوموتیوران از مشهد برای هدایت و حرکت این قطار اعزام و قطار را به مقصد رسانده است.
خودكشي كارگري در محوطه كارخانه مزدا بدلیل اخراج
مصطفي عليزاده، كارگر قسمت رنگ گروه بهمن (مزدا) بعد از ظهر امروز در محوطه كارخانه دست به خودكشي زد و جان باخت.
به گزارش مورخ 12بهمن ماه ایلنا،مصطفي عليزاده، كارگر قسمت رنگ گروه بهمن (مزدا) بعد از ظهر امروز در محوطه كارخانه دست به خودكشي زد و جان باخت.
يكي از كارگران اين كارخانه در تماس با خبرنگار ايلنا با اعلام اين خبر مدعي شد: به نظر مي‌رسد دليل خودكشي مصطفي عليزاده قرارداشتن نام او به همراه تعداد ديگري از كارگران در ليست اخراج پايان سال بوده است.
بازداشت صديق كريمي از اعضاي اتحاديه آزاد كارگران ايران
             صديق كريمي عضو هيئت مديره اتحاديه آزاد كارگران ايرا ن روز سه شنبه 11 بهمن ماه يكهزار  سيصد و نود بازداشت شد
صديق كريمي به همراه شيث اماني كه در روز جهاني كارگر دستگير و به 6 ماه زندان محكوم شده بودند با عفو رياست قوه قضائيه وقت پرونده ايشان مختومه شد اما بعد از گذشت بيش از سه سال مجددا توسط اجراي احكام براي تحمل كيفر به دادگاه فراخوانده شدند شيث اماني در روز 26 دي ماه بازداشت و صديق كريمي نيز روز 11 بهمن ماه براي اجراي حكم به دادسرا مراجعه و بازداشت گرديد
سنديكاي كارگران شركت واحد ضمن محكوم نمودن بازداشت اعضاي اتحاديه آزاد كارگران ايران خواهان آزادي تمامي كارگران دربند مي باشد
با اميد به گسترش صلح و عدالت در همه جهان
سنديكاي كارگران شركت واحد اتوبوسراني تهران و حومه 11 بهمن 1390 
مظفر صالح نیا برای آخرین دفاعیات به دادیاری شعبه 4 احضار شد
مظفر صالح نیا از اعضا هیئت مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران، که در روز 15 دی ماه توسط مامورین امنیتی بازداشت و پس از 15 روز بازداشت در مورخه 29 دی ماه، همراه با شریف ساعد پناه یکی دیگر از اعضای هیئت مدیره اتحادیه از زندان آزاد شد، ساعت 10 صبح امروز و با احضاریه کتبی شعبه چهار دادیاری دادگاه انقلاب سنندج در این دادیاری حضور پیدا کرد و بعنوان آخرین دفاعیه در پرونده اش، اتهامات وارده توسط مامورین امنیتی بر خود را رد کرد و بر حق قانونی خود مبنی بر فعالیت صنفی و دفاع از حقوق انسانی و اجتماعی کارگران تاکید نمود.
طبق روال قانونی پس از تکمیل پرونده و آخرین دفاعیات توسط مظفر، پرونده وی از شعبه چهار دادیاری جهت رسیدگی در اختیار یکی از شعبات دادگاه انقلاب سنندج قرار خواهد گرفت.
اتحادیه آزاد کارگران ایران با محکوم کردن بازداشت و به زندان افکندن مظفر صالح نیا و شریف ساعد پناه اعلام میدارد: برپایی تشکل مستقل کارگری، اعتصاب، تجمع و اعتراض به بی حقوقی، حق مسلم کارگران است و می باید فورا قرار منع تعقیب قضائی در مورد مظفر و دهها کارگر در معرض دادگاهی شدن صادر و تمامی کارگران زندانی بی قید و شرط آزاد شوند.
اتحادیه آزاد کارگران ایران – 12 بهمن ماه 1390
عدم انتفال محمد جراحی و شاهرخ زمانی به بند عمومی زندان تبریز
مسئول بند قرنطینه ی زندان تبریز به نام لاهوتی از انتقال این دو فعال کارگری به بند عمومی زندان تبریز خودداری و دلیل آن را اطلاع رسانی گسترده ی دستگیری این دو و انتشار اعلامیه و انجام مصاحبه های متعدد در محکومیت دستگیری شان و ناراحتی مامورین امنیتی از این امر عنوان شده است. بدیهی است که این اقدام در راستای اذیت مضاعف این افراد صورت گرفته و طبق رویه ی معمول، زندانی تازه وارد صرفا به مدت دو یا سه روز در بند قرنطینه نگهداری و سپس به بند مخصوص خود منتقل می شود. لازم به ذکر است که وضعیت بند قرنطینه بسیار نامساعد و کاملا غیر بهداشتی است.
نقی محمودی وکیل دادگستری
منبع:آذوح12بهمن 1390
دستگیری «شیث امانی» و دیگر کارگران و فعالان کارگری را محکوم می‌کنیم
«شیث امانی» از فعالان کارگری شهر سنندج و از اعضای «اتحادیه‌ی آزاد کارگران ایران»، پس از گذشت نزدیک به چهار سال از تاریخ محکومیت خود، روز پنجشنبه 26/10/1390 در پی مراجعه به دادگاه بازداشت و از همان جا به زندان مرکزی شهر سنندج منتقل شد. نام‌برده در سال 86 به دلیل شرکت در مراسم اول ماه مه (روز جهانی کارگر) در شهر سنندج بازداشت و به دو سال و شش ماه حبس تعزیری محکوم شد که این حکم در دادگاه تجدید‌نظر استان به شش ماه حبس تعزیری تقلیل داده شد.
شیث امانی از کارگران اخراجی کارخانه‌ی نساجی کردستان و از نمایندگان کارگران در اداره‌ی کار این استان و همچنین از اعضای هیئت تشخیص این اداره بوده که پس از 10 سال کار به دلیل تعطیل شدن کارخانه، از کار بی‌کار شده و شغل خود را مثل هزاران کارگر دیگر از دست داده است. وی در عین حال از اعضای فعال «کمیته‌ی دفاع از محمود صالحی» نیز بوده است.
قابل توجه این که نام‌برده در شرایط حاضر از درد شدید در ناحیه‌ی کمر و مهره‌های پنجم و ششم خود رنج می‌برد که  این عارضه در نتیجه‌ی یک عمل جراحی ناموفق بوده است. همین مسئله در عین حال سبب گردیده که این فعال کارگری در آذرماه سال 90 ــ تنها یک ماه قبل از بازداشت و انتقال وی به زندان ــ  برای مداوا و در واقع تسکین دردهای آزار‌دهنده و جان‌کاه خود، برای مدت بیش از یک‌هفته در بیمارستان بعثت این شهر بستری گردد. نظر پزشکان متخصص در همین رابطه بر این است که عارضه‌ی مورد‌نظر به بخشی از نخاع این فعال کارگری در ناحیه کمر فشار وارد کرده  که در صورت عدم توجه ممکن است خطرات جبران‌ناپذیری را متوجه او نماید.
کمیته‌ی هماهنگی ضمن اعتراض شدید به احضارهای مکرر و تعقیب و تهدید کارگران و فعالین کارگری و بازداشت و زندانی نمودن آنان به بهانه‌های واهی، دستگیری شیث امانی و صدیق کریمی را به شدت محکوم کرده و خواهان آزادی این دو فعال کارگری و دیگر کارگران و فعالین کارگری دربند است.
کمیته‌ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری11 بهمن‌ماه 139
گزارشی از شرکت ارزه گستر
شرکت ارزه گستر یکی از شرکتهای راه سازی است که در پروژه اتوبان اهر تبریز مشغول به کار می‌باشد. تعداد کارگران این شرکت 65 نفر می‌باشد. تعداد 15 نفر از کارگران این شرکت در طی 2 ماه گذشته اخراج شده اند. کارگران و رانندگان این شرکت مدت 5 ماه است که هیچ حقوقی دریافت نکرده اند. همچنین کارفرما اعلام کرده است هیچ مساعده ای هم نمی تواند به کارگران پرداخت کند و تازمانی که اداره راه مطالبات شرکت را پرداخت ننماید آنها توان پرداخت حقوق کارگران را نیز ندارند. با توجه به اعتصاب سال گذشته کارگران، کارفرما به کارگران هشدار داده است که در صورت اقدام به اعتصاب، مبالغی از حقوق شما کسر خواهد شد. کلیه کارگران این شرکت دارای قراردادهای سفید امضاء میباشند و حقوق پایه آنان 330 هزار تومان می‌باشد.
لازم به ذکر است که از هر کارگر بابت هزینه غذا، روزانه مبلغ 1200 تومان کسر می‌گردد و به هر دلیلی که شرکت تعطیل گردد (شرایط آب و هوایی یا دلایل دیگر) به کارگران هیچ حقوقی پرداخت نمی‌گردد.
کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری – 11 بهمن 1390
دوازدهم بهمن ماه1390

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر