اخبار کارگری 11 آوریل 2012

پنج سال منع غيرقانوني راهپيمايي كارگران
درخواست برگزاري مجوز راهپيمايي روز كارگر هفته آينده ارائه مي‌شود
در صورت دريافت مجوز راهپيمايي كارگران مشكلات ايجاد شده در پي اجراي قانون هدفنمدي يارانه‌ها را يكصدا به گوش مسئولين خواهند رساند.

ایلنا: عضو هيات مديره كانون شوراهاي اسلامي كار استان تهران اعلام كرد: درخواست مجوز برگزاري راهپيمايي روز كارگر را هفته آينده به وزارت كشور ارائه مي‌كنيم.
علي دهقان‌كيا در گفتگو با خبرنگار ايلنا با انتقاد از عدم برگزاري مجوز راهپيمايي طي پنج سال گذشته در روز جهاني كارگر تصريح كرد: 11 ارديبهشت يك روز جهاني براي كارگران به شمار مي‌رود كه طبق قانون اساسي كارگران مي‌توانند در اين روز خواسته هاي صنفي خود را به گوش مسئولين برسانند. اما دولت به مدت هفت سال است كه براساس دلايل سياسي از برگزاري تجمع در اين روز خودداري مي‌كند.
اين فعال كارگري با بيان اين كه كارگران در دوران اصلاحات مي توانستند هر ساله با برگزاري راهپيمايي در روز جهاني كارگر خواسته‌هاي صنفي خود را مطرح كنند تصريح كرد: بعد از دوران رياست جمهوري آقاي خاتمي، كارگران به سختی مجوز قانوني برگزاري تجمع را هم گرفته اند.
دهقان كيا تصريح كرد: طبق اصل 27 قانون اساسي دولت بايد اجازه برگزاري راهپيمايي را به كارگران در روز جهاني كارگر بدهد در غير اين صورت بر خلاف موازين قانون اساسي عمل خواهد كرد.
عضو هيات مديره كانون شوراهاي اسلامي كار استان تهران در بخش ديگري از سخنان خود تصريح كرد: در صورتي كه دولت اجازه برگزاري راهپيمايي را به كارگران در روز جهاني كارگر بدهد كارگران مشكلات ايجاد شده در پي اجراي قانون هدفنمدي يارانه‌ها را يكصدا به گوش مسئولين خواهند رساند.
دو هزار کارگر کشت وصنعت کارون شوشتردر اعتراض به دستمزدشان دست از کار کشیدند
کارگران « نی بُر» کشت و صنعت کارون شوشتر روز سه شنبه دست از کارکشیدند و در مقابل این شرکت تجمع کردند. خبرگزاری ایلنا با اعلام این خبر به نقل از دبیر اجرایی خانه کارگر خوزستان نوشت: دلیل اعتراض دو هزار کارگر کشت و صنعت کارون شوشتر، محاسبه نشدن سنوات بیمه‌ای و افزایش نیافتن دستمزد شان در سال‌های گذشته بوده است. بر اساس این گزارش، این کارگران فصلی خواستار اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل و همچنین افزایش دستمزد ماهانه خود هستند. این کارگران در ماه های گذشته نیز چند بار با همین خواسته ها دست به اعتصاب زده بودند.
اعتصاب دو روزه كارکنان کشتی‌های تفریحی یونان
هم‌زمانی این اعتصاب با هفته برگزاری مراسم عید پاک ارتدوکس‌ها در یونان، باعث اختلال در مسافرت ده‌ها هزار گردش‌گری خواهد شد که در این روز‌ها وارد این کشور می‌شوند.
ایلنا: كارکنان کشتی‌های تفریحی یونان دست به اعتصابی دو روزه زدند.
به گزارش ايلنا به نقل از يورونيوز، هم‌زمانی این اعتصاب با هفته برگزاری مراسم عید پاک ارتدوکس‌ها در یونان، باعث اختلال در مسافرت ده‌ها هزار گردش‌گری خواهد شد که در این روز‌ها وارد این کشور می‌شوند.
دولت تاثیر این اعتصاب بر اقتصاد بحران زده یونان را مخرب می‌داند.
«واسیلیس کورکیدیس» رئیس کنفدراسیون ملی بازرگانی یونان گفت كه این اعتصاب، گردش‌گری عید پاک و درآمد حاصل از آن در تمامی جزایر را نابود خواهد کرد، باعث ناراحتی هزاران مسافر خواهد شد و در زمانی که دچار مشکل هستيم هزارن کشاورز را از فروش محصولاتشان بازخواهد داشت.
صعنت جهانگردی یکی از اصلی‌ترین منبع درآمد یونان است و ادامه اعتصاب کارکنان این بخش می‌تواند به یکی از منابع درآمدزای یونان آسیب جدی برساند.
بلژیک بدون وسیله نقلیه عمومی مانده است
یورو نیوز : از روز شنبه تا سه شنبه ۱۰ آوریل، هیچ مترو، تراموا یا اتوبوسی در بروکسل، پایتخت بلژیک، تردد نمی‌کند. شهروندان بدون ‌وسیله نقلیه عممومی مانده‌اند و رانندگان اعتصاب خود را نشکسته‌اند.
رانندگان وسایط نقلیه عمومی در بروکسل می‌گویند تا دولت سطح امنیت کاریشان را افزایش ندهد به سر کار باز نخواهند گشت. آنان خواهان افزایش ۴۰۰ نفری نیروی پلیس و استخدام ۵۰ نفر برای پاسخگویی سریع به موارد اضطراری در بخش حمل و نقل عمومی هستند.
وزیر کشور بلژیک مایل به اجابت درخواست اعتصابگران است. وی گفت:«در صدد تغییر قانون بازداشت هستم، خصوصا در مورد اختیارات ماموران امنیتی در وسایط نقلیه عمومی تا آنها اجازه بررسی کارت شناسایی و بازرسی را-که قبلا ممکن نبود- داشته باشند، تا اگر کسی را به خاطر بدرفتاری اجتماعی مورد سوال قرار دادند بتوانند او را تا رسیدن پلیس به مدت ۳۰ دقیقه نگاه دارند.»
رانندگان اعتصاب خود را در اعتراض به کشته شدن یک مامور بخش حمل و نقل آغاز کردند. این مامور روز شنبه در حال بررسی تصادف یک خودرو با اتوبوس بود که با ضربات مشت جوانی به سرش کشته شد.

اسارت هزاران نفر در اردوگاه‌های کار کره‌شمالی

با انتشار گزارشی جدید درباره نقض سیستماتیک حقوق بشر در اردوگاه‌های پرشمار کار اجباری در کره‌شمالی، آمریکا روز گذشته (‌سه‌شنبه، ۱۰ آوریل) خواستار آن شد تا کره‌شمالی احترام بیش‌تری برای حقوق بشر قائل شود. در این اردوگاه‌ها عموماَ زندانیان سیاسی نگه داشته می‌شوند.
یک مقام دولتی آمریکا روز گذشته بیان کرد که وضعیت اردوگاه‌های کار اجباری در کره‌شمالی از وضعیت "گولاگ‌های" شوروی در زمان جنگ سرد بدتر است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، رابرت کینگ، مامور ویژه دولت آمریکا درباره وضعیت حقوق بشر در کره‌شمالی گفت آمریکا این موضوع را برای کره‌شمالی روشن کرده است که اگر در پی حضور در جامعه جهانی است نه تنها باید به نگرانی‌های جهانی درباره برنامه تسلیحاتی خود پاسخ دهد، بلکه باید وضعیت حقوق بشر را نیز بهبود بخشد.
کینگ که در کنفرانسی پیرامون اردوگاه‌های کار اجباری کره‌شمالی سخن می‌گفت، روی انتقادات خود را به سوی رسانه‌ها برگرداند که به گفته وی مایلند تا به «موشک و بمب بیش‌تر علاقه نشان دهند تا آن‌چه کره‌شمالی درباره حقوق بشر و در اردوگاه‌ها انجام می‌دهد.» وی گفت کره‌شمالی به خبرنگاران برای این‌که شاهد پرتاب موشک باشند اجازه ورود می‌دهد، اما به آن‌ها اجازه نمی‌دهد از آن‌چه در اردوگاه‌ها رخ می‌دهد بازدید کنند. کره‌شمالی از خبرنگاران جهانی دعوت کرده تا از مقدمات پرتاب آن‌چه خود یک ماهواره تحقیقاتی می‌خواند بازدید کنند. این کشور می‌گوید که این اقدام برای بزرگداشت صدمین سالگرد تولد بنیانگزار رژیم این کشور، کیم ایل سونگ، انجام می‌گیرد. اما آمریکا و متحدانش انگیزه اصلی کره‌شمالی از پرتاب این موشک را آزمایش موشک‌های دوبرد این کشور می‌دانند.
واشنگتن باردیگر از کره‌شمالی خواسته است از "پرتاب موشک یا آزمایش هسته‌ای دیگری" چشم‌پوشی کند. واشنگتن می‌گوید که با چنین اقدامی آمریکا و کره جنوبی به معاهده خود برای ارائه مواد غذایی به کره‌شمالی در ازای قطع فعالیت‌های هسته‌ای این کشور جامه عمل نخواهند پوشاند.
آسوشیتدپرس بنا بر منابعی از کره جنوبی گزارش می‌دهد که کره‌شمالی همچنین در پی فراهم‌سازی سومین آزمایش تسلیحات اتمی خود است.
کینگ گفت: «مساله اتمی کره‌شمالی به وضوح موضوعی حساس است که انتظار می‌رود درباره آن چاره‌اندیشی شود. این کشور برای همسایگان خود یعنی کره جنوبی و ژاپن یک تهدید محسوب می‌شود. اما در عین حال باید درباره وضعیت حقوق بشر در این کشور نیز چاره‌اندیشی کنیم.»
گزارشی حاوی اطلاعات جدید درباره اردوگاه‌های کار اجباری
"کمیته حقوق بشر کره‌شمالی" در واشنگتن اخیراَ گزارشی ۲۰۰ صفحه‌ای درباره وضعیت اردوگاه‌های کار اجباری در کره‌شمالی که زندان‌هایی مخوف برای جرایم سیاسی محسوب می‌شوند منتشر کرده است. براساس این گزارش ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار زندانی سیاسی در کره‌شمالی در این اردوگاه‌ها محبوس هستند. در حالی که جرایم برخی از آن‌ها تنها خواندن آوازی متعلق به کره‌جنوبی یا سفر به چین است.
این گزارش بر اساس مصاحبه با ۶۰ زندانی سابق یا نگهبان انجام گرفته و می‌گوید که اردوگاه‌های کره‌شمالی در دهه ۱۹۵۰ و بر اساس مدل گولاگ‌های شوروی بنا شده است. بر اساس یافته‌های این گزارش رقم بالایی از مرگ‌ و میر در زندان‌ها اتفاق می‌افتد. علت اصلی مرگ‌ و میرها «بدرفتاری سیستماتیک و شدید، شکنجه، اعدام و سوء‌تغذیه است.»
این گزارش بار دیگر کره‌شمالی را به زندانی کردن کل خانواده به دلیل جرم یکی از اعضای آن متهم کرده است. در این گزارش آمده است که زنانی که به هنگام فرار از این کشور از مردان چینی حامله شده‌اند مجبور به سقط جنین می‌شوند.
گفته می‌شود زندانیان سابق که در این پژوهش با آن‌ها مصاحبه شده می‌توانند بر اساس تصاویرGoogle Earth محل اتاقک‌های خود، محل کار، محل اعدام‌ها و برخی از موقعیت‌های دیگر اردوگاه را تشخیص دهند.
این گزارش بر ضرورت دسترسی سازمان جهانی صلیب سرخ و همچنین سازمان برنامه جهانی غذا ( وابسته به سازمان ملل متحد) به اردوگا‌ه‌های کره‌شمالی تاکید می‌کند. کره‌شمالی وجود اردوگاه‌های سیاسی در این کشور را انکار می‌کند. این در حالی‌ست که بر اساس آمار کمیته حقوق بشر کره‌شمالی تعداد فراریان این کشور از ۳ هزار نفر در یک دهه پیش به بیش از ۳۰ هزار نفر در حال حاضر رسیده است.
MZ/SI
محدود کردن استخدام زنان خلاف قانون اساسی است
یکی از وظایف اصلی دولت ایجاد شغل برای مردم است و مجاز نیست با چنین طرح‌هایی حق زنان را در بازار کار محدود کند.
ایلنا: یک حقوقدان گفت: طرح پیشنهادی مرکز امور زنان ریاست جمهوری مبنی بر استخدام دو زن پاره وقت به جای یک زن تمام وقت با اصول قانون اساسی مغایرت دارد.
"نعمت احمدی" در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایلنا درباره مغایرت این طرح با اصول قانون اساسی گفت: براساس اصل ۲۸ قانون اساسی هر کس حق دارد شغلی را که بدان مایل است و مخالف اسلام و مصالح عمومی و حقوق دیگران نیست،برگزیند.
وی تصریح کرد: براساس قانون، دولت موظف است برای همه افراد جامعه امکان اشتغال به کار و شرایط مساوی را برای احراز مشاغل ایجاد کند.
احمدی با تاکید بر اینکه از این رو محدود کردن زنان برای استخدام برخلاف قانون اساسی است،افزود: این مسائل در شرایطی اتخاذ ‌می‌شود که زنان زیادی وجود دارند که نان آورهستند و اداره امور خانه را برعهده دارند.
این حقوقدان تبعیض ناروا نسبت به زنان راغیرعقلانی و غیرمنطقی توصیف کرد و افزود: این تبعیض جنیستی که به مشاغل راه پیدا کرده است با اصول اولیه شناخته شده برای هر انسانی منافات دارد.
وی در ادامه به مغایرت طرح استخدام دو زن پاره وقت به جای یک زن تمام وقت با اصول ۱۹، ۲۰ و ۲۲ قانون اساسی اشاره کرد و افزود: براساس اصل ۱۹ قانون اساسی مردم ایران از هر قوم و قبیله‌ای که باشند از حقوق مساوی برخوردارند.
احمدی ادامه داد: در اصل ۲۰ نیز آمده است همه افراد اعم از زن و مرد به طوریکسان در حمایت قانون قرار دارند و از همه حقوق برخوردارند.
وی افزود: بنابراصل ۲۲ قانون اساسی نیز شغل اشخاص از تعرض مصون است.
این وکیل دادگستری در ادامه با تاکید بر اینکه قوانین باید با روح جامعه منبطق باشد، افزود: نباید قوانین عادی رابه گونه‌ای تنظیم کنیم که حقوق اولیه افراد زیرپا گذاشته شود و مهم‌تر ازهمه مخالف قانون اساسی نیز باشد‌.
احمدی طرح‌هایی همچون استخدام دو زن پاره وقت به جای یک زن تمام وقت را گم کردن راه دانست و افزود: یکی از وظایف اصلی دولت ایجاد شغل برای مردم است و مجاز نیست با چنین طرح‌هایی حق زنان را در بازار کار محدود کند.
احمدی نژاد از عزم دولتش برای اجرای فاز دوم هدفمندکردن یارانه خبر داد
محمود احمدی نژاد می گوید دولت مصمم است مرحله دوم قانون هدفمند کردن یارانه ها را اجرا کند. رئیس جمهوری ایران در شهرستان پارسیان در استان هرمزگان افزود به راحتی می توان ماهی 70 تا 80 هزار تومان از محل یارانه ها به هر ایرانی پرداخت كرد. او همچنین نوسان و آشفتگی در بازار ارز ایران را به توطئه عده ای که می خواهند یارانه ها را زیر سوال ببرند، نسبت داد. مجلس شور ای اسلامی و دولت بر سر اجرای مرحله دوم پرداخت یارانه ها اختلاف دارند، و موضوع به هیات حل اختلاف به ریاست آیت الله شاهرودی ارجاع شده است.
تغییر وضعیت استخدامی کارکنان شرکتی شهرداری خرم آباد پیگیری می‌شود
رییس شورای اسلامی شهر خرم آباد گفت: موضوع تغییر وضعیت استخدامی کارکنان شرکتی شهرداری خرم آباد براساس قانون پیگیری و اجرایی خواهد شد.
خرم آباد - ایلنا: رئيس شوراي شهر خرم آباد گفت: در روزهای اخیر جمعی از کارکنان و کارگران شرکتی شهرداری خرم آباد اعتراضاتی را نسبت به وضعیت استخدامی خود و ضرورت تبدیل وضعیت مطرح کردند.
به گزارش خبرنگار ايلنا از خرم آباد حسن آذری اظهار داشت: این موضوع همچنان از طریق شهرداری و شورای اسلامی شهر درحال پیگیری است و در صورت ابلاغ بخشنامه و دستورالعمل از سوی دولت در این زمینه اقدام می شود.
وی گفت: صحبت هایي در خصوص تغییر وضعیت استخدامی کارکنان شرکتی مطرح شده ولی هنوز تاکنون بخشنامه و دستورالعمل رسمی و کتبی دراین زمینه ابلاغ نشده است.
رییس شورای اسلامی شهر خرم آباد تصریح کرد: در صورت ابلاغ و قانونی شدن این موضوع، شورای اسلامی شهر خرم آباد همانند دیگر مناطق کشور دراین زمینه اقدام خواهد کرد.
بیش از 500 نفر از کارکنان و کارگران شهرداری خرم آباد در قالب شرکت های پیمانکاری مشغول بکار هستند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر