- کارگران شرکت شهاب خودرو,امروز با درهای بسته مواجه شدند
- تحصن کارگران و خانواده هایشان در مقابل کارخانه شهاب خودرو
- تجمع اعتراضی کارگران شهاب خودرومقابل مجلس
کارگران شرکت شهاب خودرو,امروز با درهای بسته مواجه شدند
طبق خبرهای ارسالی به اتحادیه آزاد کارگران ایران امروز 14 فروردین ماه سال 91 کارگران شرکت شهاب خودرو با درهای بسته مواجه شدند و گفتند ديگر شرکت تعطيل شده و اعلام ورشکستگي کردند.
یکی از کارگران این شرکت گفت: امروز وقتي با اميد به اغاز سال نو به محل کارمان رفتيم با درهاي بسته مواجه شديم در هاي شرکت را بسته و گفتند ديگر شرکت تعطيل شده و اعلام ورشکستگي کرده ,انان بدون اجازه و خبر ما را اخراج کردند.900 کارگر را به چه بهانه اي اخراج کردند.حتي نگهبانان را اخراج کردند و نگهبانان جديد اوردند تا انان هم با ما همکاري نکنند.
در ادامه وی افزود: همه ما با سابقه 8 تا 25 سال در شرکت کار ميکرديم در امد کم داشتيم ولی قانع بوديم.چرا با ما چنين کردند الان با اين وضعيت مملکت گراني و بيکاري به کجا برويم سن ماهم بالاي 30 سال است کجا برويم جواني خودمان را کجا حرام کرديم اي کاش خدا ميديد باما چه کردند باورمان نميشود اين دستمزد تلاش ما بود ما از جان مايه گذاشتيم.
تحصن کارگران و خانواده هایشان در مقابل کارخانه شهاب خودرو
هر سال وضعیت اقتصادی بغرنجتر شده و جمهوری اسلامی ضمن اینکه ناتوان از پاسخگویی به نیازهای اجتماعی است و از طرف دیگر به شدت برنامه های ضد کارگری خود را پیش می برد و در حمایت از سرمایه داری بار سنگین تمامی بحرانهای اقتصادی را بر دوش کارگران می گذارد طی سال گذشته که فشارهای اقتصادی به دلایل مختلف از جمله اجرای طرح حذف یارانه ها و تغییر قانون کار ،اخراج کارگران و ادامه خصوصی سازی به شدت فشارها علیه طبقه کارگر افزوده شد و در نبود تشکلهای کارگری به علت سرکوبهای شدید آنها ، تحت فشارهای مضاعف سال را به پایان رساندند در چنین شرایطی بود که كارخانه خودروسازي شهاب خودرو تعطيل شد و خانواده كارگران مقابل شركت تجمع كردند شركت شهاب خورو كه از شركتهاي خودروسازي است در طي سال گذشته دچار بحران شده بود . پرداخت دستمزد كارگران بارها به تعويق افتادو سپس خطهاي توليد يكي پس از ديگري متوقف شد . دراسفند ماه سال گذشته كارگران با مديريت درگير فيزيكي شدند . كارگران مدير عامل شركت را از شركت بيرون انداختند اين درگيريها همچنان تداوم داشته كه بلاخره پس از تعطيلات ايام نوروزي هنگامي كه كارگران به سر كار ميروند با درهاي بسته كارخانه روبرو ميشوند كارگران طي اين دو روز با خانواده هايشان مقابل در شركت تجمع کرده اند. اكنون كارگران دربلاتكليفي به سر ميبرند وهیچ سازمان يا مسئولي براي پاسخ گويي در تجمع كارگران حضور پيدا نكرده است.
كميته پيگيري ايجاد تشكلهاي كارگري ايران-15/1/1391
تجمع اعتراضی کارگران شهاب خودرومقابل مجلس
به گزارش مورخ15فروردین ماه ایلنا، عده زیادی از کارگران اخراجی شهاب خودرو، صبح امروز - سه شنبه –مقابل مجلس اجتماع کردند
بنا بهمین گزارش،جمعی از کارگران قرار دادی و روزمزد کارخانه شهاب خودرو از اخراج ۶۵۰ نفر از کارگران این کارخانه تولید خودرو خبر داده و افزودند: درگیری کارگران با مدیر عامل کارخانه در سال گذشته بر سر خذف بخشي از خدمات از جمله اضافه کاری و نهار باعث اخراج آنان شده است.
آنان افزودند: در پي اين درگيري مدیر عامل این کارخانه در سال گذشته برای مدتی کارخانه را ترک کردند که در نهایت با بازگشت مديرعامل و به بهانه اتمام قرارداد اکثر کارگران قراردادی و روزمزدی از ادامه همکاری با این کارگران و انعقاد قرار داد جدید محروم شدهاند.
براساس همین گزارش،نماينده اين كارگران عنوان كرد: از تعداد 650 کارگر اخراجی تعداد ۳۵۰ نفر روزمزدی و ۳۰۰ نفر باقی مانده قرار دادی هستند که هر ۶ ماه یکبار قرار داد کاریشان با کارخانه خاتمه مييابد.
اين كارگر افزود: سابقه کار و فعالیت این عده از کارگران اخراجی از ۸ سال تا ۲۲ سال است که در قسمتهای مختلف تولیدی و پشتیبانی اداری و خدماتی فعال بودهاند.
15/1/1391
امنیت شغلی محقق نشد؛ «۶۵۰ کارگر شهاب خودرو اخراج شدند»
در شرایطی که مجلس طرح تغییر قراردادهای کارگران با هدف جلوگیری از اخراج و تامین امنیت شغلی آنها را در دست بررسی دارد، اخراج صدها کارگر شرکت «شهاب خودرو» با چندین سال سابقه کار گزارش شده است.
خبرگزاری کار ایران، ایلنا، گزارش داد که ۶۵۰ کارگر اخراجی شرکت شهاب خودرو روز سهشنبه ۱۵ فروردین در اعتراض به وضعیت خود مقابل مجلس تجمع کردند.
نماینده این کارگران اخراجی شهاب خودرو به ایلنا گفته است که سابقه کار و فعالیت این عده از کارگران اخراجی «روزمزدی و قراردادی از هشت سال تا ۲۲ سال است که در بخشهای مختلف تولیدی و پشتیبانی اداری و خدماتی فعال بودهاند.»
سابقه فعالیت چندین ساله این کارگران اخراجی در شرایطی اعلام شده که پیش از این علی محمد موسوی، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس، از نبود امنیت شغلی کارگران انتقاد کرده و گفته بود که «سالها يك كارگر با قرارداد موقت مشغول به كار بوده است، اما با اراده كارفرما، اين فرد از كار بيكار میشود.»
شهاب خودرو در وبسایت خود این شرکت را نخستین تولیدکننده خودروهای خدمات شهری در ایران معرفی کرده که به گفته آن هرسال تولیدات خود را به شهرداریها، سازمانها و شرکتهای خصوصی و دولتی واگذار میکند.
اخراج کارگران واحدهای تولیدی در زمان دولتهای نهم و دهم و تجمع اعتراضی آنها مقابل مجلس بارها گزارش شده است؛ براساس گزارش ایلنا یکی از کارگران گروه مونتاژ مزدا ۱۲ بهمن سال گذشته به علت آنکه نام او «در فهرست کارگران اخراجی» قرار داشت در محوطه کارخانه خودکشی کرد.
در همان روز محمود احمدینژاد در زمان ارائه لایحه بودجه سال ۹۱ در مجلس، «کاهش نرخ بیکاری» را از محورهای این لایحه اعلام کرده و گفته بود که دولت اشتغال دو میلیون و ۵۰۰ هزار نفری را «هدفگذاری کرده است.»
اصول ۲۸ تا ۳۱ قانون اساسی جمهوری اسلامی دولت را به تهیه مشاغل برای همه افراد و بهویژه کارگران موظف کرده است. براساس اصل ۲۸ قانون اساسی، دولت موظف است با رعایت نیاز جامعه به مشاغل گوناگون، برای همه افراد امکان اشتغال به کار و شرایط مساوی را برای احراز مشاغل ایجاد نماید.
اخراج کارگران از واحدهای تولیدی در شرایطی ادامه دارد که طرح تغییر قراردادهای کارگران از «قرارداد حجمی» به «قرارداد معین» با هدف جلوگیری از اخراج و تامین امنیت شغلی آنها هنوز در مجلس تصویب نشده است.
این در شرایطی است که براساس پیشنویس قانون کار، دست کارفرما برای اخراج کارگر بدون این که حق اعتراض برای او محفوظ باشد، باز است و طرح بیمه کارگران نیز اختیاری شده است.
علاوه بر اخراج کارگران چندین فعال کارگری نیز در چند سال گذشته بازداشت و زندانی شدهاند.
تجمع کارگران اخراجی شهاب خودرو نخستین تجمع کارگران معترض مقابل مجلس است که در سال ۱۳۹۱ گزارش شده است.
منبع مردمک15فروردین1391
پانزدهم فروردین ماه1391
akhbarkargari2468@gmail.com
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر