سلام دمكرات: اخبار کارگری 3 آوریل ٢٠١٢

راهپیمایی ۲۰۰هزار پرتغالی در اعتراض به شرایط اقتصادی
در اعتراض به سیاست‌های اقتصادی دولت پرتغال، بالغ بر دویست هزار تن از شهروندان و نیز اهالی روستاهای این کشور به خیابان‌ها آمده و راهپیمایی کردند. اهالی هزار و پانصد بخش و روستا با به تن کردن لباس‌های سنتی و اجرای موسیقی، علیه اصلاحات اقتصادی دولت به اعتراضی پرداختند که بیشتر شباهت به یک کارناوال سنتی داشت.
فرانسیسکو لوئزا، از رهبران ائتلاف چپ سیاسی و یکی از برگزارکنندگان این تظاهرات گفت: «امروز نخست وزیر یک شکست را در اینجا متحمل شده است چراکه همه کسانی که به اینجا آمده‌اند خواهان اقتدار، دموکراسی و مسوولیت پذیری حاکمان هستند.»
وی در ادامه خاطرنشان کرد: «این مردم می خواهند که برگزیده شدگان به مشکلات اهمیت دهند و مسوولیت برعهده گیرند. آنانی که برگزیده شده‌اند باید پاسخگو باشند.»
همزمان در شهر لیسبون، پایتخت پرتغال نیز صد‌ها تن از دانشجویان به راهپیمایی پرداخته و علیه بیکاری و فقدان امنیت شغلی شعار سردادند. اعتراض‌های خیابانی مردم پرتغال با شمار قابل توجهی از تظاهرات‌های ضد سرمایه داری در دیگر نقاط اروپا مصادف شده است.
اعتصاب رفتگران در پالرمو
اعتصاب رفتگران در پالرمو، مرکز سیسیل در ایتالیا و انباشت زباله، این شهر را با مشکل جدیدی روبرو کرده است.
پزشکان آلودگی زباله ها و گرمای هوا را تهدیدی برای سلامتی ساکنان پالرمو می دانند.
رفتگران خواستار افزایش دستمزدها هستند.
اخراج ۶۵۰ کارگر شهاب خودرو
درگیری کارگران با مدیر عامل کارخانه در سال گذشته بر سر خذف یکسری از خدمات از جمله اضافه کاری و نهار باعث اخراج آنان شده است.
ایلنا: به گزارش ایلنا جمعی از کارگران قرار دادی و روزمزد کارخانه شهاب خودرو در تماس با ایلنا از اخراج ۶۵۰ نفر از کارگران این کارخانه تولید خودرو خبر داده و افزودند: درگیری کارگران با مدیر عامل کارخانه در سال گذشته بر سر خذف بخشي از خدمات از جمله اضافه کاری و نهار باعث اخراج آنان شده است.
آنان افزودند: در پي اين درگيري مدیر عامل این کارخانه در سال گذشته برای مدتی کارخانه را ترک کردند که در ‌‌نهایت با بازگشت مديرعامل و به بهانه اتمام قرارداد اکثر کارگران قراردادی و روزمزدی از ادامه همکاری با این کارگران و انعقاد قرار داد جدید محروم شده‌اند.
نماينده اين كارگران با اشاره به شروع سال جدید و طرح شعار حمایت از کار و تولید ملی، عنوان كرد: از تعداد 650 کارگر اخراجی تعداد ۳۵۰ نفر روزمزدی و ۳۰۰ نفر باقی مانده قرار دادی هستند که هر ۶ ماه یکبار قرار داد کاری‌شان با کارخانه خاتمه مي‌يابد.
اين كارگر افزود: سابقه کار و فعالیت این عده از کارگران اخراجی از ۸ سال تا ۲۲ سال است که در قسمتهای مختلف تولیدی و پشتیبانی اداری و خدماتی فعال بوده‌اند.
بر اساس این گزارش عده زیادی از این کارگران اخراجی، صبح امروز - سه شنبه - با مراجعه به مجلس از نمایندگان برای پی گیری مطالبات و بازگشت به کار خود استمداد کرده‌اند.
اخراج بیش از بیست نفر از کارگران کشت و صنعت مهاباد
از اوایل سال جدید و به دنبال افزایش سرسام آور قیمت ها، شرکت کشت و صنعت مهاباد به دلیل افزایش بیش از حد قیمت دانه مرغی از خرید دانه در موقع مقرر سر باز زده و دست به اخراج کارگران این شرکت زده است. در آخرین مرحله از این اخراج سازی ها شرکت مذکور با اخراج 21 نفر از کارگران واحد یک این مجموعه واقع در جاده مهاباد میاندوآب، بهار را برای این کارگران به زمستان تبدیل کرد.
همچنین کارفرما اعلام نموده که روزهای 15 و 16 فروردین در مورد برگشت به کار تعدادی از کارگران اعلام نظر خواهد کرد. شرکت مذکور دارای واحدهای 2 و 3 و جوجه کشی در مسیر جاده مهاباد ارومیه می باشد که به علت ارتباط زنجیروار این واحدها به یکدیگر با ادامه وضعیت موجود احتمال اخراج کارگران این واحدها نیز وجود دارد.
اخراج کارگران کارخانه کاشی کسری سنندج
کارفرمای کارخانه ی کاشی کسری سنندج در ادامه ی اخراج سازی های سال 90، در روزهای پایان سال 12 نفر از کارگران را اخراج کرد. این کارگران از 1 تا 10 سال سابقه ی کار دارند.
هم چنین این کارفرما در سال 79 از تمامی کارگران این کارخانه مبلغ 2 میلیون تومان بابت واگذاری مسکن و تحت عنوان تعاونی مسکن دریافت نموده و تاکنون هیچ اقدامی انجام نداده است.
افزایش نرخ بیکاری در هفده کشور اروپایی
هفده کشور اروپایی ِعضو واحد پولی «یورو»، در دومین ماه سال جاری میلادی، بالاترین حد نرخ بیکاری خود را در ۱۳ سال اخیر تجربه کرده اند.
به گزارش بی بی سی، بر پایه آمار رسمی در ماه فوریه بیش از ۱۷ میلیون و یا ۱۰/۸ درصد از اروپائیان بیکاربودند.
در اسپانیا که در بدترین شرایط اقتصادی قرار دارد نرخ بیکاری نزدیک به ۲۴ درصد گزارش شده و اتریش با ۴/۲ درصد نرخ بیکاری بهترین وضعیت را دارد.
در گزارش دیگری که روز دوشنبه منتشر شد گفته می شود میزان سفارشها برای کالاهای تولیدی در اتحادیه اروپا هم کاهش یافته که می تواند به رکود اقتصادی عمیق تری در اروپا منجر شود.
احتمال حذف ۲۹ میلیون نفر از فهرست یارانه‌بگیران
به گزارش سایت خبرآنلاین در صورتی که در سال ۹۱ اعتبار هدفمندی یارانه‌ها معادل سال ۹۰ تعیین شود، ۲۹ میلیون نفر از فهرست یارانه بگیران حذف می شوند.
به این ترتیب اگر دولت بخواهد هزینه یارانه نقدی را در سال ۹۱ افزایش ندهد، با احتساب یارانه ۷۳۵۰۰ تومان تنها می تواند یارانه ۴۵ میلیون نفر را تامین کند و مجبور است نام ۲۹ میلیون نفر را از فهرست دریافت کنندگان یارانه خارج کند.
پیش از این مرکز پژوهش‌های مجلس اعلام کرده بود دولت ایران در سال ۱۳۹۰ از محل افزایش قیمت حامل‌های انرژی ۷۳.۶ هزار میلیارد تومان درآمد داشته است.
بنا بر گزارش‌ها این افزایش درآمد در حالی صورت گرفته که کل اعتبار پیش‌بینی شده برای هدفمندسازی یارانه‌ها در بودجه سال ۹۰ معادل ۵۴ هزار میلیارد تومان بوده است.
به این ترتیب، درآمد دولت از محل افزایش قیمت حامل‌های انرژی در سال ۹۰ نزدیک به ۲۰ هزار میلیارد تومان بیش از رقم پیش بینی شده در بودجه این سال بوده است.
با وجود افزایش درآمد دولت از محل حذف یارانه‌ها، اعتبار در نظرگفته شده برای سال ۹۱ بنابر گفته مرکز پژوهش‌های مجلس افزایش نیافته است. به این ترتیب احتمال حذف ۲۹ میلیون نفر مورد اشاره سایت خبرآنلاین از فهرست دریافت کنندگان یارانه پررنگ‌تر می‌شود.
خبرآنلاین در ادامه گزارش خود نوشته است: «با توجه به این شرایط نمی‌توان انتظار داشته که دولت بخواهد تغییر چشم‌گیری حداقل در اعتبار ۵۴ هزار میلیارد تومانی بدهد که در سال ۹۰ برای اعتبار حاصل از افزایش قیمت حاملهای در نظر گرفته شد.»
اقدام "غیرقانونی" دولت
بهروز مرادی مدیر عامل سازمان هدفمندی یارانه ها، یکشنبه ۶ فروردین ماه، از واریز «مبلغ ۲۸ هزار تومان به عنوان مابه التفاوت یارانه نقدی مرحله اول و دوم هدفمندسازی یارانه ها» خبر داده بود.
مدیرعامل سازمان هدفمندی یارانه‌ها گفته بود این مبلغ در حساب‌های مردم زودتر واریز شده است اما غیر قابل برداشت خواهد بود.
برخی نمایندگان مجلس اما در واکنش به واریز مابه التفاوت مرحله اول و دوم هدفمندسازی یارانه اجرای فاو دوم فاز دوم هدفمندسازی یارانه‌ها در دو ماه اول سال را "خلاف قانون" دانستند.
مجلس شورای اسلامی پیش از آغاز سال جدید شمسی دولت را موظف کرده بود اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها را تا تیر ماه ۱۳۹۱به تعویق بیندازد. نمایندگان مجلس با توجه به مشخص نبودن بودجه سال ۱۳۹۱ این اقدام دولت را غیرقانونی دانسته‌اند.
HK/MM
پرستاران بي پشتوانه
لباس‌هايي بپوشي که هميشه بوي مخصوص بيمارستان را با خودشان دارند، فشار خون بگيري، مجبور باشي سوزني را به دست‌هاي نحيف کودک بيماري فرو کني؟ مي‌تواني شاهد به تدريج مردن يک پيرمرد روي تخت سفيد بيمارستان باشي؟ دلت مي‌خواهد حس کني همه زندگي يک آدم بستگي به مهارت دست‌هاي تو در دادن ماساژ قلبي دارد؟
پرستاران بخش اورژانس و بخش CCU يکي از بيمارستان هاي خصوصي شمال شهر تهران ،از رنج‌ها، شيريني‌ها، سختي‌ها و مشکلات کارشان مي‌گويند؛ ساعت‌ها با هم حرف مي‌زنيم. از اين که مرخصي ندارند، عيد و تعطيلات برايشان معنايي ندارد، از اين که گاهي بيماري ناسزايي نثارشان مي‌کند، از 18 ساعت کار کردن مدوام، از خاطره خوش بيماراني که اميدي به زنده بودنشان نبوده است ولي زنده مانده‌اند، از آدم‌هايي که بعد از حمله قلبي با تلاش پرستاران در امر احيا به زندگي بازگشته‌اند و هنوز هر سال زنگ مي‌زنند و روز پرستار را تبريک مي‌گويند، از انگشت‌هايشان که به علت استفاده مداوم از بتادين پوسته پوسته شده و اثر انگشت ندارد، از آمدن به بيمارستان در روزهايي که همه شهر تعطيل است، از وعده‌هايي که هرگز عملي نمي‌شوند، از حقوقي که با توجه به اين هزينه‌هاي سرسام‌آور زندگي، اصلا متناسب نيست.پرستار بخش زنان مي گويد : «خطاهاي پزشکي بر دوش پرستار است و پرستار در قبال آن مواخذه مي‌شود».
يکي از پرستاران در مورد مشکلات اين حرفه مي گويد: «حقوق، مزايا، مسکن، اياب ‌و ذهاب، شيفت شب و در نظر گرفته نشدن مسائل رفاهي و تفريحي از مسائلي است که هر سال در روز پرستار مطرح مي‌شود، ولي بعد از اين روز اتفاقي در اين زمينه نمي‌افتد».
بر اساس پژوهشي در ايران، 33 درصد از پرستاران تجريه خشونت از جانب بيمار يا همراهيان او را دارند. بسياري از پرستاران پس از 12 سال کار مداوم، سلامت خود را از دست مي‌دهند و به يکي از انواع بيمارهاي روحي، رواني، اسکلتي، ناراحتي معده، ستون فقرات، اختلالات خواب و يا هپاتيت دچار مي‌شوند؛ بازنشستگان اين سيستم، از جمله از کار افتاده‌ترين بازنشستگان کشور هستند با اين حال از لحاظ حقوق و مزايا هيچ فرقي با ساير بازنشستگان ندارند و حتي در بسياري موارد دريافتي کمتري هم دارند.
پرستار ديگري که در بخش نوزادان اين بيمارستان فعاليت دارد از اجرا نشدن تعرفه‌هاي رسمي گلايه مي‌ کند و مي افزايد: «در صورت عملي شدن اين تعرفه‌ها اوضاع حقوق بهتر خواهد شد».
حقوق پرستاران در اين بيمارستان خصوصي که چيزي در حدود 250 هزارتومان است، نشانگر عدم رعايت تعرفه‌هاي نظام پرستاري در بيمارستان‌هاي خصوصي کشور است. وي مي‌افزايد: حقوقي که مي‌گيريم هيچ تناسبي با سختي کار ما ندارد و حقوق و مزايا در شغل پرستاري از بسياري مشاغل ديگر پايين‌تر و ناچيزتراست.
اين پرستار همچنين مي‌گويد: در خصوص حق مشارکتي که از سوي بيمارستان به ازاي هر بيمار به کادر درماني تعلق مي‌گيرد، بين پزشک و پرستار تفاوت فاحشي وجود دارد. پزشکان مبالغ ميليوني دريافت مي‌کنند و سهم پرستاران به 40 هزار تومان هم نمي‌رسد.
پرستار بخش جراحي اظهار مي‌كند: بسياري از پرستاران به خصوص آقايان دو شيفت کار مي‌کنند. يعني از شب تا ظهر روز بعد 18 ساعت به طور مداوم سر کار هستند و چاره‌اي هم جز گرفتن شيفت شب ندارند. وي با بيان اين که وعده‌ها مبني بر تعرفه‌گذاري خدمات پرستاري بعد از سال‌ها هنوز عملي نشده است، مي‌گويد: امسال قرار بود حقوق شيفت شب دو برابر شود ولي هنوز هيچ يک از اين وعده‌ها عملي نشده است.
سوپروايزر اين بيمارستان با اشاره به مسئوليت سنگين شاغلان اين حرفه معتقد است معمولا به آن اندازه که پرستاران تلاش مي‌کنند از سوي مسئولان و حتي بيماران از آنها قدرداني نمي‌شود.
مي‌پرسم اگر شانس انتخاب دوباره داشتيد باز هم اين شغل را - با تمام سختي‌ها و مشکلاتش - انتخاب مي‌کرديد؟ و با چنان قطعيتي پاسخ مي‌دهند”‌بله”‌ که من جا مي‌خورم و اين يعني، اينجا چيزي وراي مصلحت انديشي‌هاي مادي حکم مي‌کند
پرستاري مي‌گويد: با انتخاب اين شغل مزاياي زيادي را از لحاظ رسيدگي به بچه‌ها و از لحاظ مسائل مادي از دست داده‌ام. بچه‌هاي من عاشق اين هستند که يک روز بيايند خانه و من قبل از آن‌ها خانه باشم و در را برايشان باز کنم و با غذاي گرم از آن‌ها پذيرايي کنم. با اين وجود اگر باز هم شانس انتخاب دوباره داشته باشم، هنوز همين شغل را انتخاب خواهم کرد.
پرستار بخش ICU با اظهار علاقه فراوانش به اين حرفه مي‌گويد: «وقتي وارد دانشگاه شدم اطلاعي از رشته‌ام نداشتم تا سال سوم هم علاقه چنداني به اين حرفه پيدا نکرده بودم، ولي در سال سوم که کارورزي شروع شد به اين حرفه علاقمند شدم و تمام سال‌هاي کاري‌ام را به کمک اين علاقه سپري کرده‌ام».
پرستار بخش ICU با اظهار علاقه فراوانش به اين حرفه مي‌گويد: «وقتي وارد دانشگاه شدم اطلاعي از رشته‌ام نداشتم تا سال سوم هم علاقه چنداني به اين حرفه پيدا نکرده بودم، ولي در سال سوم که کارورزي شروع شد به اين حرفه علاقمند شدم و تمام سال‌هاي کاري‌ام را به کمک اين علاقه سپري کرده‌ام.
يکي ديگر از پرستاران بخش CCU مي‌گويد: در کنار تمامي مشکلات و سختي‌ها، اين کار هيچ سود و منفعت مادي به دنبال ندارد. شغل ما با عشق و شور و علاقه آغاز مي‌شود ولي بعد از چند سال فقط وجدانت هست که باعث مي‌شود کارت را ادامه دهي. در حقيقت اين زيبايي‌هاي معنوي کار است که ما را ارضا مي‌کند.
پرستار بخش اورژانس قلب نيز اضافه مي‌كند: حس خوبي را که بعد از بازگشت بيمار به زندگي داريم، نمي‌توان با هيچ واژه‌اي توصيف کرد. اين شغل خوبي‌ها و زيبايي‌هاي زيادي دارد ولي سختي‌هاي بسيار زياد آن، گاهي خوبي‌ها ر ا کمرنگ مي‌کند.
وي مي‌گويد: از يک بيمار دردمند نمي‌شود انتظار چندان زيادي داشت و گلايه‌هاي ما بيشتر از سيستم است.
وي کمبود نيرو را يکي از مشکلات موجود مي‌داند و اضافه مي‌کند: براي رسيدگي به 18 بيمار اين بخش، پنج پرستار و در عمل تنها سه پرستار خدمت مي‌کنند بنابراين کمبود نيرو از مشكلات جدي و اساسي ماست.
اين در حالي است که با وجود افزايش چشمگير فارغ‌التحصيلان دانشگاه هاي مختلف کشور طي سالهاي اخير در اين رشته بخش درماني کشور همچنان با کمبود نيروي متخصص مواجه است.
پرستاران يکي از اساسي‌ترين مشکلات کار خود را نبود امنيت مي‌دانند.
70 درصد بار خدمات بهداشتي - درماني بر دوش پرستاران است؛ بر اساس پژوهشي در ايران، 33 درصد از پرستاران تجربه خشونت از جانب بيمار يا همراهيان او را دارند. بسياري از پرستاران پس از 12 سال کار مداوم، سلامت خود را از دست مي‌دهند و به يکي از انواع بيمارهاي روحي، رواني، اسکلتي، ناراحتي معده، ستون فقرات، اختلالات خواب و يا هپاتيت دچار مي‌شوند؛ بازنشستگان اين سيستم، از جمله از کار افتاده‌ترين بازنشستگان کشور هستند با اين حال از لحاظ حقوق و مزايا هيچ فرقي با ساير بازنشستگان ندارند و حتي در بسياري موارد دريافتي کمتري هم دارند.
بي‌تعارف مي‌دانم که ديگر واژه‌هايي مانند فرشتگاني در لباس سفيد پرستاري و يا صحبت از مقام والاي اين حرفه که فقط هر ساله در روز پرستار نقل محافل است و بس، نه تنها براي آن‌ها جالب نيست بلکه چون طي اين سال‌ها استفاده از اين کلمات به صورت ابزاري و شعاري بوده، شايد آزاردهنده نيز باشد.
اين مروري کوتاه بر مشکلات پرستاران بود، ما اميدواريم با طرح ديگر مشکلات از سوي خوانندگان ابعاد بيشتري از اين مسئله روشن شود.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر