- به حضور نمایندگان جمهوری اسلامی در اجلاس سازمان جهانی کار اعتراض کنیم
- همایش سالانه سازمان بین المللی کار، وضع کارگران ایران را مورد بررسی قرار می دهد
- احضار بازداشت شدگان مراسم روز جهانی کارگر سنندج!
- اعتراضات کارگران مجتمع معادن مس مزرعه دررابطه با عدم تبدیل وضعیتشان
- اعتصاب 50 نفر از کارگران شرکت نقش و نمای سنندج
- چه كسي بايد به كارگران كارواش حقوق بدهد؟
- افزايش 50 درصدي مرگ ناشي از حوادث كار در کردستان
به حضور نمایندگان جمهوری اسلامی در اجلاس سازمان جهانی کار اعتراض کنیم
اجلاس سالانه سازمان جهانی کار در روزهای 10تا 26 خرداد ماه 1391 برابر با 30 مه تا 15 ژوئن 2012 در شهر ژنو در سوئیس برگزار خواهد شد. از ایران علاوه بر نمایندگان دولت جمهوری اسلامی و نمایندگان کارفرمایان، از هر یک از تشکل های به اصطلاح کارگری دولتی، یعنی کانون های عالی انجمن های صنفی کارگران ایران، کانون عالی شوراهای اسلامی کار و مجمع عالی نمایندگان کارگری نیز دو نماینده به عنوان نمایندگان کارگران ایران در این اجلاس شرکت خواهند کرد.
همگان می دانند که جمهوری اسلامی، نمایندگان و فعالین واقعی کارگری در ایران مثل علی نجاتی، رضا شهابی، شاهرخ زمانی، محمد جراحی، بهنام ابراهیم زاده، علی اخوان، مهدی فراحی شاندیز و دهها فعال کارگری دیگر را زندانی کرده، صدها فعال کارگری را با گرفتن ضمانت مبنی بر عدم فعالیت کارگری و با وثیقه های هنگفت آزاد کرده و تهدید و سرکوب فعالین کارگری به شیوه های مختلف ادامه دارد. جمهوری اسلامی بر متن این فضای سرکوب و ارعاب است که عوامل خود را به عنوان نمایندگان کارگران ایران به اجلاس سالیانه سازمان جهانی کار می فرستد.
سازمان جهانی کار از نقض آشکار و گسترده حقوق کارگران ایران از جمله دستگیری فعالین کارگری، پایمال کردن ابتدایی ترین حقوق کارگری مانند عدم پایبندی به مقاوله نامه های 87 و 98 خود این سازمان، تعویق طولانی مدت در پرداخت دستمزدها، اخراج سازی های وسیع، عدم وجود ایمنی شغلی و متلاشی کردن جوانه های تشکل های مستقل کارگری توسط رژیم جمهوری اسلامی و دهها مورد دیگر از تقض حقوق برسمیت شناخته شده بین المللی توسط این رژیم به خوبی اگاه است. این سازمان هر ساله شکایت نامه های متعددی از جانب تشکل ها و فعالین کارگری ایرانی و بین المللی مبنی بر نقض حقوق کارگری در ایران را دریافت کرده است. در تمام این مدت، خواست اخراج نمایندگان جمهوری اسلامی از این اجلاس، خواست مداوم مدافعین حقوق کارگری بوده است. اما علیرغم این خواست، سازمان جهانی کار، همچنان نمایندگان تشکل های دولتی را به عنوان نمایندگان کارگران ایران به رسمیت شناخته است.
اتحاد بین المللی ضمن محکوم کردن این اقدام سازمان جهانی کار و محکوم کردن جمهوری اسلامی به عنوان یک رژیم ضد کارگر و حقوق انسانی، همه تشکل ها و فعالین کارگری در کشورهای مختلف و همه انسانهای آزادیخواه و برابری طلب را فرا می خواند که در اعتراض بین المللی علیه این رژیم و حضور نمایندگانش در اجلاس سازمان جهانی کار به هر نحو ممکن، سهیم شوند.
ما ضمن حمایت از فراخوان 5 سندیکای فرانسوی (ث.ژ.ت؛ث.اف.د.ت؛اف.اس.او؛اونسا؛ و سولیدر)برای تظاهرات ایستاده روز 6 ژوئن مقابل سازمان ملل در ژنو، از همه فعالین عرصه کارگری دعوت می کنیم که با تماس با اتحادیه های کارگری و سازمانهای مترقی در محل کار و زندگی خود خواهان حمایت از این فراخوان شوند.
اتحاد بین المللی در حمایت از کارگران در ایران - ۲۸ مه ۲۰۱۲
همایش سالانه سازمان بین المللی کار، وضع کارگران ایران را مورد بررسی قرار می دهد
نوشتۀ بیژن برهمندی-رادیوبین المللی فرانسه
امسال پنج سندیکای فرانسوی ، ث.ژ.ت/ ث.اف.د.ت / اف.اس.یو/ یو.ان.اس.آ/ و /سولیدر/ با انتشار فراخوان مشترکی
از مردم خواسته اند که روز شش ماه ژوئن به آنها پیوسته و در میدان ملل شهر ژنو در حمایت از کارگران ایران دست به تظاهرات ایستاده بزنند
صبح امروز جلسه مقدماتی همایش سالانه سازمان بین المللی کار در ژنو آغاز بکار کرد و پس از برنامه ریزی های معمول در روز های آینده این همایش بطور رسمی فعالیت هایش را شروع خواهد کرد.
امسال پنج سندیکای فرانسوی ، ث.ژ.ت/ ث.اف.د.ت / اف.اس.یو/ یو.ان.اس.آ/ و /سولیدر/ با انتشار فراخوان مشترکی خطاب به تشکل های کارگری شرکت کننده در همایش امسال، خواهان آزادی کارگران زندانی در ایران، اجازه برپائی سندیکا های مستقل کارگری و حضور نمایندگان واقعی کارگران در همایش سازمان بین المللی کار شدند.
این سندیکا ها در عین حال از مردم خواسته اند که روز شش ماه ژوئن به آنها پیوسته و در میدان ملل شهر ژنو در حمایت از کارگران ایران دست به تظاهرات ایستاده بزنند.
علیرضا نوائی عضو اتحاد بین المللی حمایت از کارگران ایران درباره همایش امسال گفتگوئی انجام داده است که شما را به شنیدن آن دعوت می کنیم.
علیرضا نوائی در این گفتگو ضمن توضیحاتی درباره دستور کار امسال همایش سازمان بین المللی کار، تاکید می کند که هیات نمایندگی جمهوری اسلامی باید به انتقاداتی پاسخ دهد که از سال 2010 توسط این سازمان مطرح شده و امسال ایران متعهد است که نسبت به آنان پاسخگو باشد.
درباره وضعیت کارگران زندانی در ایران نوائی به معرفی آنها می پردازد و از جمله از رضا شهابی عضو سندیکای شرکت واحد نام می برد که "آنقدر حالش وخیم است که از زندان به بیمارستان منتقل شده است"
در میان کارگران زندانی دیگر ، علیرضا نوائی از علی نجاتی عضو سندیکای کارگران هفت تپه نام میبرد که بعلت بیماری هم اکنون در مرخصی استعلاجی بسر می برد.
بهنام ابراهیم زاده ، علی اخوان،مهدی شاندیز ، شاهرخ زمانی ( که در تبریز زندانی بود و از دو روز پیش به جای نامعلومی منتقل شده است) و محمد جراحی و دو فعال کارگری بنام زندی و هشیار که در مراسم اول ماه مه در سنندج دستگیر شده اند، در زمره کارگرانی هستند که بدلیل فعالیت های کارگری در ایران دستگیر و زندانی هستند.
علیرضا نوائی به این لیست از زندانیان کارگری، فریبرز رئیس دانا را هم اضافه می کند که بعنوان فعال کارگری عضو کانون مدافعان حقوق کارگر و عضو کمیته دفاع از رضا شهابی هم هست و اینک در زندان بسر می برد.
لینک گفتگو:
احضار بازداشت شدگان مراسم روز جهانی کارگر سنندج!
بنا به خبر رسیده, بازداشت شدگان مراسم روز جهانی کارگر 2012 سنندج، روز دوشنبه 8/3/91 جهت ارائه آخرین دفاعیات خود و معرفی به شعبههای دادگاهی آنها، به شعبهی چهار دادیاری سنندج احضار شدند.
کمیتهی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری، ضمن محکوم کردن این عمل، خواهان رفع هر گونه قرار بازداشت این کارگران و آزادی کارگران و فعالین میباشد.
کمیتهی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری - 8 خرداد 1391
اعتراضات کارگران مجتمع معادن مس مزرعه دررابطه با عدم تبدیل وضعیتشان
کارگران مجتمع معادن مس مزرعه اعلام کردند: با وجود وعده مسئولان تاکنون نسبت به تبدیل وضعیت کارکنان شرکتی اقدامی جدی صورت نگرفته است.
در چند روز اخیر مسئولان شرکت مس دوباره اقدام به عقد قرارداد با شرکتهای پیمانکاری کردند که با اعتراض کارگران مواجه شد.
به گزارش مورخ9اردیبهشت فارس از اهر، کارگران معدن مزرعه امروز با امضای طوماری خواستار تعیین تکلیف کارگران شرکت معدن مس مزرعه شدند.
این گزارش حاکیست،این کارگران در طومار خود اعلام کردهاند: با توجه به اینکه از حدود چهار ماه پیش براساس دستور ریاستجمهوری در راستای اجرای اصل 138 قانون اساسی تبدیل وضعیت کارگران برای عقد قرارداد با شرکت ملی مس ایران و قطع واسطههای شرکتی، تبدیل وضعیت در مجتمع مس سرچشمه و معادن قابل اجرا شده ولی متأسفانه با وجود پیگیریهای متعدد وعده مسئولان تاکنون اقدام عملی در زمینه تبدیل وضعیت شرکتی معدن مس مزرعه انجام نشده است.
این کارگران تصریح کردند: در صورت عدم پاسخگویی از سوی مسئولان مس، هرگونه راهکار عملی که برای حل این مشکل وجود داشته باشد به کار گرفته خواهد شد.
براساس این گزارش، در اسفندماه سال گذشته نیز کارگران برای حل مشکل قرارداد خویش اقدام به تحصن در محل معدن مس مزرعه کردند که با قول مساعد مسئولان مس مبنی بر اینکه لیست کارگران شرکتی را برای تبدیل وضعیت و عقد قرارداد با شرکت سرمایهگذاری مس ارسال کردهاند، به کار خود بازگشتند.
اعتصاب 50 نفر از کارگران شرکت نقش و نمای سنندج
بر اساس گزارش رسیده، تعداد 50 نفر از کارگران مسکن مهر سنندج واقع در شهرک بهاران، وابسته به شرکت « نقش ونما » به مدیریت مهندس ترجمان، که 70 درصد از پرسنل این شرکت را تشکیل میدهند، از تاریخ 23/2/91 در اعتراض به عدم پرداخت دو ماه حقوق معوقهی خود از طرف کارفرما، دست به اعتصاب زده و خواستار دریافت مطالبات خود در اسرع وقت شدند. کارگران مسکن مه سنندج تا تاریخ ارسال این خبر که 7/3/91 میباشد، هنوز در اعتصاب میباشند.
شایان ذکر است، هیچ کدام از کارگران شرکت مذکور از حق بیمه برخوردار نبوده و خطرات ناشی از ناامنی محیط کار هر لحظه امنیت جانی آنان را به مخاطره میاندازد.
کمیتهی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری - 8 خرداد 1391
چه كسي بايد به كارگران كارواش حقوق بدهد؟
مجيد ملكي
كارگران ماشين شو تعطيلي ندارند. سرما و گرما ندارند، ساعت كار ِقانوني ندارند و از حداقل حمايت هاي قانوني هم بي بهره اند. آن ها از ساعت 6 صبح تا ساعت12 شب كار مي كنند. در گرماي تابستان و سرماي زمستان و همواره خيس از آب هاي كثيفي كه تا زير پوست هم نفوذ مي كند. اما بيش از اين كه دلخوش به حقوق و دستمزد دريافتي از كارفرما باشند چشم به انعامي دارند كه صاحبان اتوموبيل پس از تميز شدن ماشين هاشان به آن ها مي دهند.
كارگران كارواش ايستاده و يا در حال راه رفتن كار مي كنند و از عواقب و عوارض دراز مدت كار ايستاده و رطوبت دائمي در امان نيستند. رماتيسم, دردهاي عضلاني و بيماري هاي پوستي از شايع ترين مشكلات اين كارگران به ويژه در ميانسالي است.
حدود سني اين كارگران از 14, 15 سالگي شروع مي شود و به ندرت بالاي 55 سال را هم در ميان اين زحمتكشان مي توان ديد. بيشتر كارگران كارواش در تهران از كارگران مهاجري هستند كه از شهرهاي دور و نزديك و يا از كشور همسايه شرقي , افغانستان، آمده اند و در گاراژي كار مي كنند كه محلي هم براي شست وشوي اتوموبيل دارد برخي از اين مراكز شست وشوي اتوموبيل در تهران و چند شهر بزرگ از تكنولوژي خودكار بهره مي گيرند و با كمترين نيروي كار امور كارواش را انجام مي دهند. در مقابل گروهي از زحمتكشان اين رشته از كار هم بدون داشتن محل و با استفاده از آب جاري جوي هاي ِهنوز سر باز و سطلي پلاستيكي و لنگي و ...در كنار خيابان ها به شستشوي اتوموبيل ها اقدام مي كنند . اين گروه هم البته بدون دادن "حق حساب" به ماموران شهرداري امكان كار ندارند. كار اين ماشين شويان با توجه به منبع آب مورد استفاده شان بسيار طاقت فرسا ترست. بيشتر زحمتكشان اين رشته كارشان را دائمي نمي دانند و اصولا اين كار را تنها براي فرار از بيكاري و عواقب سخت آن پذيرفته اند و همواره به اميد يافتن كاري كه "كار" فرض شود اين وضع را تحمل مي كنند. گفت و گوي زير با كارگران كارواش در شهرهاي تهران، بوشهر، زابل ، بندر ماهشهر صورت گرفته است.
حسن كارگر جوان كارواش در ماهشهر:
- اين جا ساعات كار از 8 صبح شروع مي شه و تا ساعت 8 شب ادامه داره. من روزي 5 هزار تومان حقوق مي گيرم.
- اين كه از حداقل دستمزد قانون كار كمتره!
- اين جا كار كمه كار پيدا نمي شه. كارفرما هم مي گه اگر نمي خواهيد بريد. ما هم چاره اي نداريم گاهي پولي هم به صورت انعام از مشتري ها مي گيريم . اما اين جا بيشتر كارها وابسته به پولِ مراكز نفتي و پتروشيمي هست . توي اين روزها كه اعتصاب است و پروژه هاي نفتي بيشترشون نيمه تعطيل هستند ما هم مشتري كمتري داريم.
- بيمه چطور؟ كارفرما شما را بيمه كرده و يا اين كه شما بيمه خويش فرما هستيد؟
- بيمه كه نه. همين قدر كه كارفرما حقوق ما رو به موقع بده خدا را شكر مي كنيم. بعدشم چطوري بيمه خويش فرما بشم دستمزد من فقط 150 هزار تومان در ماه است.
صبور كارگر مهاجر،كارواش در تهران
- اين جا چند نفر كار مي كنند؟
- 12 نفر.
- اهل كجا هستند؟
- همه جور داريم. سه نفر افغاني هستيم، يك نفر بلوچ، كرد هم داريم...
- چقدر دستمزد مي گيريد؟
- دستمزد يعني چه؟
- كارفرما چقدر به ازاي كار به شما پول مي دهد؟
- هيچي...
- يعني چي؟ پس شما براي چي اين جا كار مي كنيد؟ پس خرج زندگي رو چطوري در مي آوريد؟
- صاحب گاراژ به ما پول نمي ده عوضش جايي داده كه ما شب ها همين جا مي خوابيم و بابت اجاره هم از ما چيزي نمي گيره خدا عمرش بده. البته ماهم به جاش برايش نگهباني مي دهيم. هر چي هم كه از مشتري ها انعام بگيريم مي شه دستمزد ما..
- درآمد ماهيانه شما چقدر مي شود؟
- مختلفه. توي سال فرق مي كنه. آخر هفته ها و اول هفته ها بخور نميره. نزديك عيد هم خيلي خوبه مردم عيدي مي دن.
- خوب بالاخره ماهي چقدر مي شه؟ كمترين و بيشترين اش؟
- من ماه گذشته 350 هزار تومان پول گرفتم200 تومنش را فرستادم براي خانواده و 150 هزار تومانش هم براي خرج خودم. بارون كه بياد مشتري هاي ما زياد مي شه.. البته دم عيد بيشتر مي شه. تابستونا هم حدود 200 هزار تومان در مي آرم.
- شما براي كارفرما كار مي كنيد اون بايد به شما حقوق بده تا شما مجبورنشيد سر تونو خم كنيد تا پولي از مشتري بگيريد تا حالا به صاحب كار گفتيد كه حقوق مي خواهيد؟
- نه بابا همه ي كارواش ها همين طوره . كسي حقوق نمي ده اگه بگيم مي اندازه بيرون. تازه گفته اگه اذيت كنيم ما رو به پليس تحويل مي ده.
(كارگران مهاجر در ايران بي پناه تر از بقيه كارگران هستند.)
كارگر سيستاني در كارواش زابل
- از چه ساعتي كار مي كنيد تا چه ساعتي؟
- از ساعت 8 صبح تا غروب آفتاب.
- چقدر حقوق مي گيريد؟
- روز 5 هزار تومان, روزهاي تعطيل اين جا هم تعطيله و بعضي روزها هم صاحب گاراژ ميگه نياييم.
- اين كه پول كمي است. متاهلي يا مجرد؟
- من متاهلم و سه تا بچه دارم.
- با اين پول چطوري چرخ زندگيت مي چرخه؟
- حدود 100 تا 150 هزار تومان حقوق مي گيرم. حدود 200 هزار تومان هم يارانه. خدا رو شكر زندگي مي گذره.
- يارانه كه تازه حدود يك ساله هست. قبلا چه كار مي كردي؟
- قبلا خونه ي پدرم زندگي مي كرديم . يك اتاق به ما داده بود. كمتر خرج مي كرديم. بعد هم گاهي براي كار به تهران و زاهدان مي رفتم.
- بيمه هستي؟
- نه اين جا هيچ كس بيمه نيست. خود صاحب گاراژ هم بيمه نيست.
كارگر كارواش خودكار در تهران
- چن وقته اينجا مشغولي؟
- چطور؟
- از كار و در آمدت راضي هستي؟
- كي راضيه كه من راضي باشم!
- چقد در مياري؟ حقوق و انعام ؟
- رو انعام كه نميشه حساب كرد اما 450 هزار تومان حقوق مي گيرم .
- روزي چند تا ماشين مي شوري؟
- نمي دونم. صد تا بيشتر يا كمتر اين جا هميشه كلي ماشين تو صف كارواشن.
- بيمه هستي؟
- من خيلي وقت نيست كه اومدم اين جا، اما احتمالا بيمه هم بشم.
- چند ساعت در روز كار مي كني؟
- 12 ساعت. گاهي كمي بيشتر گاهي كمي كمتر
كارگر ماشين شو در كنار خيابان در تهران
- خسته نباشي وضع كار و بار چطوره؟
- براي ما كه فقط باره! بابا اين كه كار نيست فرار از گداييه...
- چه جوري كار مي كني؟ با چه قيمت ماشين مي شوري؟
- بستگي داره. گاهي 4 هزار تومن؛ گاهي 2 هزار تومن. گاهي توشويي هم مي كنم. هر كي بنا به همتش يك چيزي ميده ديگه.
- خب پس با اين حساب ماهي 700 , 800 هزار تومن رو در مياري
- اگه قبل از اين كه من بيام كسي تو اين راسته پارك نكنه، بارون هم مرتب بياد و ماشين ها رو گِلي كنه, مامور شهرداري هم تلكه مون نكنه، بيشتر هم در ميارم، اما گاهي همه چي دست به دست هم مي دن تا در ماه كمتر از 300 تومن داشته باشم. گاهي هم آدم هاي با معرفت به تورم مي خورن و ... بالاخره مي گذره.
- از كي كار شستن ماشين شده محل در آمدت؟
- شش , هفت سالي هست. از وقتي ناراحتي عصبي پيدا كردم و ديگه نتونستم مسافركشي كنم. آخرين راهي كه به فكرم رسيد شستن ماشين بود. تو همين جا يه زماني هفته اي يه بار ماشين خودم رو مي شستم.
صادق، كارگر جوان كارواش در بوشهر
- چقدر حقوق مي گيريد؟
- 100 هزار تومان از صاحب كارواش مي گيرم و هر چقدر هم انعام بگيرم مال خودم است.
- به طور متوسط چقدر در ماه مي شود؟
- حدود 250 هزار تومن.
- چند سال است كه اين كار رو داري؟ اهل كجا هستي؟
- 3 ساله كه اين جا كار مي كنم. اهل خرم آباد هستم. قبلا توي عسلويه كار مي كردم. اون موقع ها خيلي خوب بود.
- پس چرا همون جا نموندي؟
- كار تعطيل شد. خيلي از كارگرا بيكار شدن. من هم مثل بقيه. اما بايد كار مي كردم و مي دونستم اگه به شهر خودم برگردم كار گيرم نمي آيد. من جوشكارم. ولي توي شهر ما براي من كار پيدا نمي شه.
- اين جا بيمه هستي؟
- نه اما من خودم را بيمه كرده ام. شب ها توي بندر كار مي كنم. تخليه بار و پولشو مي زارم براي بيمه.
- پس كي مي خوابي؟
- كم مي خوابم. چاره اي ندارم. پس فردا كه از كار بيفتم، زن و بچه ام بايد از گرسنگي بميرن.
تازه الان چند وقتيه كه كار تخليه بار كم شده . چون مي گن تحريمه و دلار نيست. توي بارانداز ,كشتيِ كمي بار خالي مي كنه . نمي دونم آينده ما چي مي شه....
منبع:وبلاگ کانون مدافعان حقوق کارگر- ۲۹ مهٔ ۲۰۱۲
افزايش 50 درصدي مرگ ناشي از حوادث كار در کردستان
مدیرکل پزشک قانونی استان کردستان از افزايش 50 درصدي مرگ ناشي از حوادث كار در این استان خبر داد. به گزارش آژانس خبری موکریان بتاریخ 8خرداد، و به نقل از منابع محلی، غلام رضا همایون پور اظهار داشت: در سال گذشته 24 نفر در استان كردستان بر اثر حوادث كار جان خود را از دست دادند. وی افزود: اين رقم در مقايسه با سال 1389 كه تعداد فوتيهاي حوادث كار 16 نفر بود، 50 درصد افزايش يافته است. مدیرکل پزشک قانونی استان کردستان بیان کرد: در سال گذشته همه 24 نفر فوتي حوادث كار اين استان، مرد بودهاند.
نهم خردادماه 1391
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر