برابر با 13 خرداد 1391
اعتصاب كارگران تونل سد آزاد!
طبق گزارش رسیده تعداد 50 نفر از کارگران قسمت تونل سد آزاد، زیر نظر جهاد توسعه از شرکت های وابسته به شرکت استراتوس، واقع در جاده ی سنندج – مریوان، در اعتراض به هفت ماه حقوق معوقه ی خود و شرایط ضد کارگری حاکم بر آن ها از تاریخ 8/3/91 دست به اعتصاب زده و خواستار دریافت حقوق و مطالبات معوقه ی خود شدند. اين كارگران اعلام نمودند تا دریافت مطالبات خود، به اعتصاب ادامه می دهند.
شایان ذکر است که اعتصاب این کارگران تا لحظه ی ارسال این خبر به تاریخ 11/3/91 ادامه دارد.
كميته ي هماهنگي براي كمك به ايجاد تشكل هاي كارگري
اعتصاب کارمندان فرودگاه استانبول
اعتصاب کارمندان فرودگاه استانبول موجب لغو بیش از صد پرواز این فرودگاه شد.
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از آسوشیتد پرس، شرکتهای هواپیمایی ترکیه مجبور شدند بیش از صد پرواز داخلی و بین المللی خود را به علت برپایی این اعتصاب لغو کنند .
بر اساس این گزارش اعتصاب تکنسین های پرواز و کارمندان برج مراقبت فرودگاه استانبول نسبت به قوانین دولتی جدید در بخش فرودگاهی موجب شد تا 104 پرواز فرودگاه استانبول ترکیه لغو شود.
بر این اساس، بینالی ییلدیریم وزیر حمل و نقل ترکیه در این باره تاکید کرد ، شرکتهای هواپیمایی ترکیه مجبور شدند 104 پرواز داخلی و بین المللی خود را لغو کنند و بسیاری از پروازهای دیگر نیز با تاخیرهای زیادی روبرو شده است.
فرودگاه بین المللی آتا ترک در استانبول با صف طولانی مسافران روبرو شده است . اتحادیه کارمندان فرودگاه استانبول قوانین جدید دولت در بخش فرودگاهی را نقض آشکار قانون اساسی و قوانین بین المللی ارزیابی کرده است.
نیروهای نظامی با لباس مبدل کولبران را میکُشند
به گزارش مورخ21خردادکردپا،به تازگی نیروهای نظامی حکومت اسلامی ایران با پوشیدن لباس محلی، کولبران کُرد مرزی را به کمین انداخته و به سویشان شلیک میکنند.
براساس این گزارش، طی چند هفته گذشته و در چندین مورد جداگانه، نیروهای نظامی در منطقهی "ترگور" ارومیه با پوشیدن لباسهای محلی کولبران مرزی را گمراه کرده و به آسانی آنها را در کمینهای خود گرفتار میکنند.
یکی از کولبران این مناطق گفت: دیروز یازدهم خردادماه تعداد زیادی از نیروهای نظامی حکومت با پوشیدن لباسهای محلی و همچون کولبران، در نقطهای بهنام "جرمی" از توابع ارومیه و واقع در منطقهی مرزی "ترگور" با شلیک به سوی احشام باربر کولبران 30 رأس از آنها را تلف کردند.
به طور معمول و در مناطق مرزی کردستان، هر هفته شاهد کشته شدن چند نفر از کولبران بر اثر شلیک گلولهی نیروهای نظامی حکومت اسلامی ایران هستیم.
این گزارش حاکیست،پدیدهی کولبری در مناطق کُردنشین ایران، نتیجهی رکود اقتصادی شدید و چندین ساله و بیکاری ساکنین این مناطق است که مردم کُرد مرزنشین تنها جهت تأمین امورات اولیه زندگی و با چشم پوشی از مخاطرات کولبری به این شغل روی میبرند.
2 هزار کارمند شرکت سازنده گوشیهای بلکبری در آستانه اخراج
خبرگزاری فارس: شرکت کانادایی Research in Motion سازنده گوشی های بلکبری با هدف کاهش هزینه ها به دنبال اخراج دو هزار نفر از کارکنان خود است.
به گزارش فارس به نقل از دیلی پلتیکال، اخراج این افراد از مراکز و بخش های مختلف Research in Motion در نقاط مختلف جهان ظرف دو هفته آینده آغاز شده و این شرکت پس از آن دست به تغییرات اساسی در ساختارهای خود خواهد زد.
برخی منابع نزدیک به این شرکت می گویند با توجه به نابسامانی های اقتصادی و رکود شدید در آمریکای شمالی ممکن است تعداد اخراجی ها به 6000 نفر هم افزایش یابد. این اخراج ها از بخش های مختلفی شامل قسمت های حقوقی، بازاریابی، فروش، عملیات و منابع انسانی صورت خواهد گرفت.
Research in Motion هنوز در مورد این اخبار موضع گیری نکرده است. این شرکت در گذشته بیش از 20 هزار کارمند داشت که هم اکنون به 16500 نفر کاهش یافته است. پیش بینی می شود با اخراج های جدید شرکت کانادایی صرفه جویی قابل توجهی در مخارج خود به عمل آورد.
فارغالتحصیلان در پیله بیکاری
نماینده فلاورجان در مجلس گفت: موضوع بیکاری فارغ التحصیلان فلاورجان یکی از مهمترین چالشها و مشکلات این حوزه انتخابیه است که دائم نیز افزایش پیدا میکند.
آفتاب: نماینده فلاورجان در مجلس گفت: موضوع بیکاری فارغ التحصیلان فلاورجان یکی از مهمترین چالشها و مشکلات این حوزه انتخابیه است که دائم نیز افزایش پیدا میکند.
سید ناصر موسوی لارگانی در گفتوگو با خانه ملت، افزود: یکی از علل مهم افزایش بیکاری در بین فارغ التحصیلان متناسب نبودن با نیاز بازار کار است زیرا بسیاری از دانشجویان بعد از اتمام تحصیل به فکر ایجاد اشتغال می افتند.
نماینده فلاورجان در مجلس نهم شورای اسلامی، تصریح کرد :ادغام صنعت کشاورزی دردل بیکاری می تواند گره بیکاری را در کشور ریشه کن و برای بسیاری از فارغ التحصیلان دانشگاه اشتغال ایجاد کند.
وی ادامه داد: استفاده از تمامی ظرفیت ها و پتاسیل های بخش کشاورزی موجب رونق این صنعت شده و به بهبود وضعیت تولید و نیز کشاورزان منجر می شود.
موسوی لارگانی افزود: بخش خصوصی ظرفیت بالایی در توسعه اشتغال کشور دارد و توسعه صنعت کشاورزی در گرو حمایت همه جانبه دولت است.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس هشتم مجلس یادآور شد: دولت بایک برنامه ریزی راهبردی باید حلقه مفقوده بخش صنعت و دانشگاه را متصل کند و از این رو این امر موجب میشود شاخص اقتصادی کشور افزایش یابد.
روند افزایش بیکاری در آمریکا از سر گرفته شد
خبرگزاری فارس: نرخ بیکاری آمریکا طی ماه می برای نخستین بار در یک سال اخیر افزایش یافت و به 8.2 درصد رسید.
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از فرانس پرس اقتصاد آمریکا طی ماه می تنها 69 هزار فرصت شغلی جدید ایجاد کرده است تا برای نخستین بار در یک سال اخیر نرخ بیکاری این کشور افزایش یابد .
افزایش بیکاری در آمریکا در آستانه انتخابات ریاست جمهوری ماه نوامبر دردسرها و چالشهای اوباما برای انتخاب مجدد را تشدید کرده است . بر اساس این گزارش آمارهای نا امید کننده از وضعیت اشتغال در آمریکا فدرال رزرو این کشور را مجبور خواهد کرد تا سیاستهای محرک مالی و پولی خود را ادامه دهد .
بر این اساس ، میزان اشتغال زایی در آمریکا طی ماه می معادل نیمی از پیش بینی قبلی کارشناسان اقتصادی بوده است . نرخ بیکاری آمریکا از 8.1 درصد در ماه آوریل به بیش از 8.2 درصد افزایش داشته است . این برای نخستین بار از ژوئن 2011 است که نرخ بیکاری آمریکا با افزایش روبرو شده است .
موسسه مودی نیز اعلام کرد آمارهای ارائه شده در خصوص وضعیت بازار کار آمریکا نشانگر بی ثباتی اقتصادی این کشور است و اوباما را برای انتخاب مجدد در انتخابات نوامبر به دردسر خواهد انداخت . رشد اقتصادی آمریکا نیز از 3 درصد در سه ماه پایانی 2011 به کمتر از 1.9 درصد در سه ماه نخست 2012 رسیده است .
اوباما در این باره گفت اقتصاد آمریکا با فشارهای زیادی ناشی از بحران مالی و بدهی منطقه یورو روبرو است . ما می دانیم که دستیابی به رشد و رونق اقتصادی با ثبات نیازمند زمان است و برای رسیدن به این هدف فراز و نشیبهای زیادی در پیش داریم .
میت رومنی نامزد جمهوری خواهان در انتخابات نوامبر ضمن انتقاد شدید از سیاستهای اوباما در مصاحبه با سی ان بی سی تاکید کرد سیاستهای اوباما شرایط رشد و رونق اقتصادی آمریکا را سخت تر کرده است.
كارگران به قراردادهاي كوتاه مدت تن ندهند
قانون كار، قانون حمايتي مختص كارگران است و به اين دليل وضع شد تا جنبه حمايتي از كارگران داشته باشد.
ابوالفضل فتحاللهي ـ عضو هيات مديره کانون عالي انجمنهاي صنفي کارگران سراسر کشور ـ با بيان اين مطلب به خبرنگار تعاون و اشتغال ايسنا، گفت: يكي از مهمترين انتظاراتي كه جامعه كارگري از مجلس نهم دارد، جلوگيري از واردات كالاها به كشور است اگر قوانين مصوب در جهت كاهش واردات باشد در آن صورت به توليد داخلي بيشتر توجه مي شود.
وي تحقق خواستههاي جامعه كارگري را بي تاثير از قانون هدفمندي يارانهها ندانست و افزود: در اين قانون، بخشهاي صنعت و توليد آنطور كه بايد ديده نشدهاند و اگر فاز دوم هدفمندي اجرا شود و بخشهاي صنعت و توليد همچنان به حال خود رها شوند، قطعا با مشكلات عديدهاي در جامعه كارگري مواجه خواهيم شد.
فتحاللهي با بيان اينكه نگران تامين نيازهاي معيشتي كارگران هستيم بر ضرورت تصويب سريعتر قانون كار در مجلس تاكيد كرد و گفت: يكي از موضوعاتي كه با آغاز به كار مجلس جديد از نمايندگان انتظار مي رود اين است كه قانون كار را هرچه سريعتر تصويب و به نتيجه برسانند.
به گفته وي قانون كار بايد به مدت شش ماه در پژوهشهاي مجلس بماند و اگر قرار به تغييرات اساسي در اين قانون است فراكسيون كارگري بايد بيش از گذشته فعال شود و نظرات كارگران را در قانون لحاظ كند.
اين عضو هيات مديره کانون عالي انجمنهاي صنفي کارگران سراسر کشور دليل بستن قراردادهاي موقت با كارگران را وضعيت و شرايط روز اقتصاد كشور عنوان كرد و گفت: وقتي كارفرما به آينده كاري خوشبين نباشد نمي توان انتظار داشت كه قرارداد طولاني مدت با نيروي كار امضا كند.
فتحاللهي تصريح كرد: زماني كه افزايش قيمت در بحث خريد مواد اوليه پديد مي آيد و در واردات و صادرات با مشكل مواجه مي شويم، كارفرما نگران وضعيت كارگاه يا بنگاه اقتصادي مي شود و چون به آينده بنگاه، افزايش قيمتها و بهبود وضعيت اطمينان ندارد ناچار قرارداد كوتاه مدت مي بندد اما درمقابل كارگران هم بايد تن به قراردادهاي موقت ندهند و امنيت شغلي خود را همواره مطالبه كنند.
ساداتي: تكليف بيمه كارگران سه گروه ساختماني حذف شده چه ميشود؟
در حالي كه بيش از 200 هزار كارگر ساختماني بيمه شده در سالهاي 89 و 90 در ليست انتظار رشته گروههاي آرماتوربندي، كارگران بنا و عايقكاران رطوبت هستند، سازمان آموزش فني و حرفهاي كشور پاسخ بدهد كه تكليف بيمه اين كارگران و وضعيت شغلي آنها با حذف اين سه گروه ساختماني چه خواهد شد؟
هادي ساداتي ـ عضو كانون عالي انجمنهاي صنفي كارگران سراسر كشور ـ با انتقاد از نامه اخير سازمان آموزش فني و حرفهاي كشور مبني بر حذف سه رشته ساختماني مذكور و عدم ارائه آموزشهاي مهارتي به فعالان اين سه گروه به خبرنگار تعاون و اشتغال ايسنا، گفت: كارگران ساختماني به جهت انجام امور مربوط به بيمه خود ملزم هستند كه كارت مهارت فني و حرفهاي خود را در يكي از رشتههاي شناخته شده ساختماني و مورد توافق ميان سازمان فني و حرفهاي و تامين اجتماعي كشور دريافت كنند.
وي افزود: با توجه به اينكه سازمان فني و حرفهاي كشور قبلا ليست بخشهاي اجرايي كارهاي ساختمان را به تامين اجتماعي داده است لذا كارگران ساختماني بايد در يكي از 15 رشته شناخته شده ساختماني كارت مهارت فني و حرفهاي داشته باشند تا بيمه شوند.
ساداتي ادامه داد: اخيرا بر اساس نامه شماره 2098/300/91 مورخ 30 فروردين 91 سازمان فني و حرفهاي كشور به كليه دواير شهرستاني و مراكز استاني متوجه شديم كه سه گروه از كارگران ساختماني به دليل نداشتن استاندارد از تمديد اعتبار كارت مهارت حذف شدهاند.
عضو كانون عالي انجمنهاي صنفي كارگران سراسر كشور اين سه گروه را آرماتوربندها، كارگران بنا و عايقكاران رطوبت نام برد و اضافه كرد: در همين نامه اعلام شده است كه اين سه گروه در حال حاضر آموزش مهارت نمي بينند و چون آزمون مهارتي براي اين سه گروه وجود ندارد هيچ ثبت نامي هم براي آزمونهاي ادواري در سازمان آموزش فني و حرفهاي كشور صورت نمي پذيرد و به همين ترتيب كارت مهارت آنان كه مربوط به سالهاي 88 و 89 هست ديگر تمديد اعتبار نمي شود.
ساداتي متذكر شد: پس از تحقيق و بررسي مطلع شديم كه تغيير استاندارد اين رشتهها دليل ابلاغ چنين نامهاي بوده است اما آنچه جاي سوال دارد اين است كه اگر در يك سازمان نسبت به آموزشهاي مهارتي افراد استانداردي وجود ندارد يا تاريخ آن گذشته است تكليف شاغلان اين رشتهها چيست؟
به گفته وي اگر استانداردهاي آموزشي نياز به تغيير دارند مي توان تغيير داد و اين مساله قابل پذيرش است، اما در شرايطي كه استاندارد جديدي تعريف نشده حذف استانداردهاي گذشته محل سوال است!
ساداتي با بيان اينكه هم اكنون بسياري از پروژههاي ساختماني توسط استادكاران بنا و آرماتوربندها صورت مي گيرد از مسئولان سازمان آموزش فني و حرفهاي كشور خواست تا پاسخ بدهند كه در شرايطي كه اين رشته شغلها در كشور از بين نرفته دليل حذفشان چيست و تكليف كارگران اين سه گروه ساختماني چه خواهد بود؟
عضو كانون عالي انجمنهاي صنفي كارگران كشور در عين حال از ارسال نامهاي به معاونت پژوهش سازمان آموزش فني و حرفهاي كشور خبر داد و گفت: در اين نامه از رياست سازمان درخواست كرديم كه دليل حذف اين سه گروه ساختماني را توضيح بدهند كه متاسفانه تا اين لحظه هيچ پاسخ روشني دريافت نكردهايم و به سازمان تامين اجتماعي هم طي نامهاي اعلام كردهايم كه بيمه كارگران اين رشته گروهها را قطع نكنند تا بتوانيم وضعيت آنها را تثبيت كنيم.
افزایش بی سابقه بیکاری در اروپا
نرخ بیکاری در ۱۷ کشور اروپایی منطقه یورو ماه گذشته نیز روند صعودی خود را ادامه داده و به ۱۱ درصد رسیده است.
به گزارش فارس به نقل از خبرگزاری فرانسه، آمار و ارقام رسمی منتشر شده امروز از این امر حکایت دارد که نرخ بیکاری در منطقه یورو در ماه آوریل رکوردی بیسابقه زد و به 11 درصد رسید.
بنا بر آمار منتشر شده، در حال حاضر در 17 کشور اروپایی عضو منطقه یورو دستکم 17 میلیون و 400 هزار بیکار وجود دارد.
این گزارش افزود: این بالاترین میزان بیکاری در منطقه یورو از زمان تشکیل این منطقه در سال 1999 است که فشار بر رهبران کشورهای عضو برای تغییر رویکرد از سیاستهای ریاضتی و تمرکز بیشتر بر افزایش رشد اقتصادی را افزایش میدهد.
دفتر آمار یوروستات اتحادیه اروپا اعلام کرد تنها در ماه آوریل 110 هزار بیکار به جمع بیکاران اروپا افزوده شده است.
بر اساس این گزارش، میزان بیکاری در اسپانیا، پرتغال و یونان در میان دیگر کشورهای حوزه یورو بیشترین نرخ بیکاری را به خود اختصاص دادهاند.
نرخ بیکاری در اسپانیا که بدترین رکورد در میان کشورهای اروپایی است 24.3 درصد اعلام شده است که در مقایسه با ماه گذشته 0.2 درصد افزایش داشته و در مقایسه با 5 ماه گذشته 3.6 درصد افزایش یافته است.
بیکاری در میان جوانان اروپایی نیز 51.5 درصد گزارش شده است که در مقایسه با سال گذشته که 45 درصد بود دستکم 6 درصد رشد داشته است.
در حال حاضر افزایش شدید مالیاتها در کنار کاهشهای شدید بودجه دولت برای مخارج عمومی و رفاه مردمی، از بین رفتن اعتبارات اقتصادی مردم در بانک ها بسیاری از مشاغل را در کشورهای اروپایی در آستانه ورشکستگی قرار داده است.
اعتصاب كارگران تونل سد آزاد!
طبق گزارش رسیده تعداد 50 نفر از کارگران قسمت تونل سد آزاد، زیر نظر جهاد توسعه از شرکت های وابسته به شرکت استراتوس، واقع در جاده ی سنندج – مریوان، در اعتراض به هفت ماه حقوق معوقه ی خود و شرایط ضد کارگری حاکم بر آن ها از تاریخ 8/3/91 دست به اعتصاب زده و خواستار دریافت حقوق و مطالبات معوقه ی خود شدند. اين كارگران اعلام نمودند تا دریافت مطالبات خود، به اعتصاب ادامه می دهند.
شایان ذکر است که اعتصاب این کارگران تا لحظه ی ارسال این خبر به تاریخ 11/3/91 ادامه دارد.
كميته ي هماهنگي براي كمك به ايجاد تشكل هاي كارگري
اعتصاب کارمندان فرودگاه استانبول
اعتصاب کارمندان فرودگاه استانبول موجب لغو بیش از صد پرواز این فرودگاه شد.
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از آسوشیتد پرس، شرکتهای هواپیمایی ترکیه مجبور شدند بیش از صد پرواز داخلی و بین المللی خود را به علت برپایی این اعتصاب لغو کنند .
بر اساس این گزارش اعتصاب تکنسین های پرواز و کارمندان برج مراقبت فرودگاه استانبول نسبت به قوانین دولتی جدید در بخش فرودگاهی موجب شد تا 104 پرواز فرودگاه استانبول ترکیه لغو شود.
بر این اساس، بینالی ییلدیریم وزیر حمل و نقل ترکیه در این باره تاکید کرد ، شرکتهای هواپیمایی ترکیه مجبور شدند 104 پرواز داخلی و بین المللی خود را لغو کنند و بسیاری از پروازهای دیگر نیز با تاخیرهای زیادی روبرو شده است.
فرودگاه بین المللی آتا ترک در استانبول با صف طولانی مسافران روبرو شده است . اتحادیه کارمندان فرودگاه استانبول قوانین جدید دولت در بخش فرودگاهی را نقض آشکار قانون اساسی و قوانین بین المللی ارزیابی کرده است.
نیروهای نظامی با لباس مبدل کولبران را میکُشند
به گزارش مورخ21خردادکردپا،به تازگی نیروهای نظامی حکومت اسلامی ایران با پوشیدن لباس محلی، کولبران کُرد مرزی را به کمین انداخته و به سویشان شلیک میکنند.
براساس این گزارش، طی چند هفته گذشته و در چندین مورد جداگانه، نیروهای نظامی در منطقهی "ترگور" ارومیه با پوشیدن لباسهای محلی کولبران مرزی را گمراه کرده و به آسانی آنها را در کمینهای خود گرفتار میکنند.
یکی از کولبران این مناطق گفت: دیروز یازدهم خردادماه تعداد زیادی از نیروهای نظامی حکومت با پوشیدن لباسهای محلی و همچون کولبران، در نقطهای بهنام "جرمی" از توابع ارومیه و واقع در منطقهی مرزی "ترگور" با شلیک به سوی احشام باربر کولبران 30 رأس از آنها را تلف کردند.
به طور معمول و در مناطق مرزی کردستان، هر هفته شاهد کشته شدن چند نفر از کولبران بر اثر شلیک گلولهی نیروهای نظامی حکومت اسلامی ایران هستیم.
این گزارش حاکیست،پدیدهی کولبری در مناطق کُردنشین ایران، نتیجهی رکود اقتصادی شدید و چندین ساله و بیکاری ساکنین این مناطق است که مردم کُرد مرزنشین تنها جهت تأمین امورات اولیه زندگی و با چشم پوشی از مخاطرات کولبری به این شغل روی میبرند.
2 هزار کارمند شرکت سازنده گوشیهای بلکبری در آستانه اخراج
خبرگزاری فارس: شرکت کانادایی Research in Motion سازنده گوشی های بلکبری با هدف کاهش هزینه ها به دنبال اخراج دو هزار نفر از کارکنان خود است.
به گزارش فارس به نقل از دیلی پلتیکال، اخراج این افراد از مراکز و بخش های مختلف Research in Motion در نقاط مختلف جهان ظرف دو هفته آینده آغاز شده و این شرکت پس از آن دست به تغییرات اساسی در ساختارهای خود خواهد زد.
برخی منابع نزدیک به این شرکت می گویند با توجه به نابسامانی های اقتصادی و رکود شدید در آمریکای شمالی ممکن است تعداد اخراجی ها به 6000 نفر هم افزایش یابد. این اخراج ها از بخش های مختلفی شامل قسمت های حقوقی، بازاریابی، فروش، عملیات و منابع انسانی صورت خواهد گرفت.
Research in Motion هنوز در مورد این اخبار موضع گیری نکرده است. این شرکت در گذشته بیش از 20 هزار کارمند داشت که هم اکنون به 16500 نفر کاهش یافته است. پیش بینی می شود با اخراج های جدید شرکت کانادایی صرفه جویی قابل توجهی در مخارج خود به عمل آورد.
فارغالتحصیلان در پیله بیکاری
نماینده فلاورجان در مجلس گفت: موضوع بیکاری فارغ التحصیلان فلاورجان یکی از مهمترین چالشها و مشکلات این حوزه انتخابیه است که دائم نیز افزایش پیدا میکند.
آفتاب: نماینده فلاورجان در مجلس گفت: موضوع بیکاری فارغ التحصیلان فلاورجان یکی از مهمترین چالشها و مشکلات این حوزه انتخابیه است که دائم نیز افزایش پیدا میکند.
سید ناصر موسوی لارگانی در گفتوگو با خانه ملت، افزود: یکی از علل مهم افزایش بیکاری در بین فارغ التحصیلان متناسب نبودن با نیاز بازار کار است زیرا بسیاری از دانشجویان بعد از اتمام تحصیل به فکر ایجاد اشتغال می افتند.
نماینده فلاورجان در مجلس نهم شورای اسلامی، تصریح کرد :ادغام صنعت کشاورزی دردل بیکاری می تواند گره بیکاری را در کشور ریشه کن و برای بسیاری از فارغ التحصیلان دانشگاه اشتغال ایجاد کند.
وی ادامه داد: استفاده از تمامی ظرفیت ها و پتاسیل های بخش کشاورزی موجب رونق این صنعت شده و به بهبود وضعیت تولید و نیز کشاورزان منجر می شود.
موسوی لارگانی افزود: بخش خصوصی ظرفیت بالایی در توسعه اشتغال کشور دارد و توسعه صنعت کشاورزی در گرو حمایت همه جانبه دولت است.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس هشتم مجلس یادآور شد: دولت بایک برنامه ریزی راهبردی باید حلقه مفقوده بخش صنعت و دانشگاه را متصل کند و از این رو این امر موجب میشود شاخص اقتصادی کشور افزایش یابد.
روند افزایش بیکاری در آمریکا از سر گرفته شد
خبرگزاری فارس: نرخ بیکاری آمریکا طی ماه می برای نخستین بار در یک سال اخیر افزایش یافت و به 8.2 درصد رسید.
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از فرانس پرس اقتصاد آمریکا طی ماه می تنها 69 هزار فرصت شغلی جدید ایجاد کرده است تا برای نخستین بار در یک سال اخیر نرخ بیکاری این کشور افزایش یابد .
افزایش بیکاری در آمریکا در آستانه انتخابات ریاست جمهوری ماه نوامبر دردسرها و چالشهای اوباما برای انتخاب مجدد را تشدید کرده است . بر اساس این گزارش آمارهای نا امید کننده از وضعیت اشتغال در آمریکا فدرال رزرو این کشور را مجبور خواهد کرد تا سیاستهای محرک مالی و پولی خود را ادامه دهد .
بر این اساس ، میزان اشتغال زایی در آمریکا طی ماه می معادل نیمی از پیش بینی قبلی کارشناسان اقتصادی بوده است . نرخ بیکاری آمریکا از 8.1 درصد در ماه آوریل به بیش از 8.2 درصد افزایش داشته است . این برای نخستین بار از ژوئن 2011 است که نرخ بیکاری آمریکا با افزایش روبرو شده است .
موسسه مودی نیز اعلام کرد آمارهای ارائه شده در خصوص وضعیت بازار کار آمریکا نشانگر بی ثباتی اقتصادی این کشور است و اوباما را برای انتخاب مجدد در انتخابات نوامبر به دردسر خواهد انداخت . رشد اقتصادی آمریکا نیز از 3 درصد در سه ماه پایانی 2011 به کمتر از 1.9 درصد در سه ماه نخست 2012 رسیده است .
اوباما در این باره گفت اقتصاد آمریکا با فشارهای زیادی ناشی از بحران مالی و بدهی منطقه یورو روبرو است . ما می دانیم که دستیابی به رشد و رونق اقتصادی با ثبات نیازمند زمان است و برای رسیدن به این هدف فراز و نشیبهای زیادی در پیش داریم .
میت رومنی نامزد جمهوری خواهان در انتخابات نوامبر ضمن انتقاد شدید از سیاستهای اوباما در مصاحبه با سی ان بی سی تاکید کرد سیاستهای اوباما شرایط رشد و رونق اقتصادی آمریکا را سخت تر کرده است.
كارگران به قراردادهاي كوتاه مدت تن ندهند
قانون كار، قانون حمايتي مختص كارگران است و به اين دليل وضع شد تا جنبه حمايتي از كارگران داشته باشد.
ابوالفضل فتحاللهي ـ عضو هيات مديره کانون عالي انجمنهاي صنفي کارگران سراسر کشور ـ با بيان اين مطلب به خبرنگار تعاون و اشتغال ايسنا، گفت: يكي از مهمترين انتظاراتي كه جامعه كارگري از مجلس نهم دارد، جلوگيري از واردات كالاها به كشور است اگر قوانين مصوب در جهت كاهش واردات باشد در آن صورت به توليد داخلي بيشتر توجه مي شود.
وي تحقق خواستههاي جامعه كارگري را بي تاثير از قانون هدفمندي يارانهها ندانست و افزود: در اين قانون، بخشهاي صنعت و توليد آنطور كه بايد ديده نشدهاند و اگر فاز دوم هدفمندي اجرا شود و بخشهاي صنعت و توليد همچنان به حال خود رها شوند، قطعا با مشكلات عديدهاي در جامعه كارگري مواجه خواهيم شد.
فتحاللهي با بيان اينكه نگران تامين نيازهاي معيشتي كارگران هستيم بر ضرورت تصويب سريعتر قانون كار در مجلس تاكيد كرد و گفت: يكي از موضوعاتي كه با آغاز به كار مجلس جديد از نمايندگان انتظار مي رود اين است كه قانون كار را هرچه سريعتر تصويب و به نتيجه برسانند.
به گفته وي قانون كار بايد به مدت شش ماه در پژوهشهاي مجلس بماند و اگر قرار به تغييرات اساسي در اين قانون است فراكسيون كارگري بايد بيش از گذشته فعال شود و نظرات كارگران را در قانون لحاظ كند.
اين عضو هيات مديره کانون عالي انجمنهاي صنفي کارگران سراسر کشور دليل بستن قراردادهاي موقت با كارگران را وضعيت و شرايط روز اقتصاد كشور عنوان كرد و گفت: وقتي كارفرما به آينده كاري خوشبين نباشد نمي توان انتظار داشت كه قرارداد طولاني مدت با نيروي كار امضا كند.
فتحاللهي تصريح كرد: زماني كه افزايش قيمت در بحث خريد مواد اوليه پديد مي آيد و در واردات و صادرات با مشكل مواجه مي شويم، كارفرما نگران وضعيت كارگاه يا بنگاه اقتصادي مي شود و چون به آينده بنگاه، افزايش قيمتها و بهبود وضعيت اطمينان ندارد ناچار قرارداد كوتاه مدت مي بندد اما درمقابل كارگران هم بايد تن به قراردادهاي موقت ندهند و امنيت شغلي خود را همواره مطالبه كنند.
ساداتي: تكليف بيمه كارگران سه گروه ساختماني حذف شده چه ميشود؟
در حالي كه بيش از 200 هزار كارگر ساختماني بيمه شده در سالهاي 89 و 90 در ليست انتظار رشته گروههاي آرماتوربندي، كارگران بنا و عايقكاران رطوبت هستند، سازمان آموزش فني و حرفهاي كشور پاسخ بدهد كه تكليف بيمه اين كارگران و وضعيت شغلي آنها با حذف اين سه گروه ساختماني چه خواهد شد؟
هادي ساداتي ـ عضو كانون عالي انجمنهاي صنفي كارگران سراسر كشور ـ با انتقاد از نامه اخير سازمان آموزش فني و حرفهاي كشور مبني بر حذف سه رشته ساختماني مذكور و عدم ارائه آموزشهاي مهارتي به فعالان اين سه گروه به خبرنگار تعاون و اشتغال ايسنا، گفت: كارگران ساختماني به جهت انجام امور مربوط به بيمه خود ملزم هستند كه كارت مهارت فني و حرفهاي خود را در يكي از رشتههاي شناخته شده ساختماني و مورد توافق ميان سازمان فني و حرفهاي و تامين اجتماعي كشور دريافت كنند.
وي افزود: با توجه به اينكه سازمان فني و حرفهاي كشور قبلا ليست بخشهاي اجرايي كارهاي ساختمان را به تامين اجتماعي داده است لذا كارگران ساختماني بايد در يكي از 15 رشته شناخته شده ساختماني كارت مهارت فني و حرفهاي داشته باشند تا بيمه شوند.
ساداتي ادامه داد: اخيرا بر اساس نامه شماره 2098/300/91 مورخ 30 فروردين 91 سازمان فني و حرفهاي كشور به كليه دواير شهرستاني و مراكز استاني متوجه شديم كه سه گروه از كارگران ساختماني به دليل نداشتن استاندارد از تمديد اعتبار كارت مهارت حذف شدهاند.
عضو كانون عالي انجمنهاي صنفي كارگران سراسر كشور اين سه گروه را آرماتوربندها، كارگران بنا و عايقكاران رطوبت نام برد و اضافه كرد: در همين نامه اعلام شده است كه اين سه گروه در حال حاضر آموزش مهارت نمي بينند و چون آزمون مهارتي براي اين سه گروه وجود ندارد هيچ ثبت نامي هم براي آزمونهاي ادواري در سازمان آموزش فني و حرفهاي كشور صورت نمي پذيرد و به همين ترتيب كارت مهارت آنان كه مربوط به سالهاي 88 و 89 هست ديگر تمديد اعتبار نمي شود.
ساداتي متذكر شد: پس از تحقيق و بررسي مطلع شديم كه تغيير استاندارد اين رشتهها دليل ابلاغ چنين نامهاي بوده است اما آنچه جاي سوال دارد اين است كه اگر در يك سازمان نسبت به آموزشهاي مهارتي افراد استانداردي وجود ندارد يا تاريخ آن گذشته است تكليف شاغلان اين رشتهها چيست؟
به گفته وي اگر استانداردهاي آموزشي نياز به تغيير دارند مي توان تغيير داد و اين مساله قابل پذيرش است، اما در شرايطي كه استاندارد جديدي تعريف نشده حذف استانداردهاي گذشته محل سوال است!
ساداتي با بيان اينكه هم اكنون بسياري از پروژههاي ساختماني توسط استادكاران بنا و آرماتوربندها صورت مي گيرد از مسئولان سازمان آموزش فني و حرفهاي كشور خواست تا پاسخ بدهند كه در شرايطي كه اين رشته شغلها در كشور از بين نرفته دليل حذفشان چيست و تكليف كارگران اين سه گروه ساختماني چه خواهد بود؟
عضو كانون عالي انجمنهاي صنفي كارگران كشور در عين حال از ارسال نامهاي به معاونت پژوهش سازمان آموزش فني و حرفهاي كشور خبر داد و گفت: در اين نامه از رياست سازمان درخواست كرديم كه دليل حذف اين سه گروه ساختماني را توضيح بدهند كه متاسفانه تا اين لحظه هيچ پاسخ روشني دريافت نكردهايم و به سازمان تامين اجتماعي هم طي نامهاي اعلام كردهايم كه بيمه كارگران اين رشته گروهها را قطع نكنند تا بتوانيم وضعيت آنها را تثبيت كنيم.
افزایش بی سابقه بیکاری در اروپا
نرخ بیکاری در ۱۷ کشور اروپایی منطقه یورو ماه گذشته نیز روند صعودی خود را ادامه داده و به ۱۱ درصد رسیده است.
به گزارش فارس به نقل از خبرگزاری فرانسه، آمار و ارقام رسمی منتشر شده امروز از این امر حکایت دارد که نرخ بیکاری در منطقه یورو در ماه آوریل رکوردی بیسابقه زد و به 11 درصد رسید.
بنا بر آمار منتشر شده، در حال حاضر در 17 کشور اروپایی عضو منطقه یورو دستکم 17 میلیون و 400 هزار بیکار وجود دارد.
این گزارش افزود: این بالاترین میزان بیکاری در منطقه یورو از زمان تشکیل این منطقه در سال 1999 است که فشار بر رهبران کشورهای عضو برای تغییر رویکرد از سیاستهای ریاضتی و تمرکز بیشتر بر افزایش رشد اقتصادی را افزایش میدهد.
دفتر آمار یوروستات اتحادیه اروپا اعلام کرد تنها در ماه آوریل 110 هزار بیکار به جمع بیکاران اروپا افزوده شده است.
بر اساس این گزارش، میزان بیکاری در اسپانیا، پرتغال و یونان در میان دیگر کشورهای حوزه یورو بیشترین نرخ بیکاری را به خود اختصاص دادهاند.
نرخ بیکاری در اسپانیا که بدترین رکورد در میان کشورهای اروپایی است 24.3 درصد اعلام شده است که در مقایسه با ماه گذشته 0.2 درصد افزایش داشته و در مقایسه با 5 ماه گذشته 3.6 درصد افزایش یافته است.
بیکاری در میان جوانان اروپایی نیز 51.5 درصد گزارش شده است که در مقایسه با سال گذشته که 45 درصد بود دستکم 6 درصد رشد داشته است.
در حال حاضر افزایش شدید مالیاتها در کنار کاهشهای شدید بودجه دولت برای مخارج عمومی و رفاه مردمی، از بین رفتن اعتبارات اقتصادی مردم در بانک ها بسیاری از مشاغل را در کشورهای اروپایی در آستانه ورشکستگی قرار داده است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر