منابع خبری نزدیک به فعالان کارگری گزارش داده اند که روز جمعه بیش از 50 فعال کارگری در شهر کرج توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده اند. این در حالی است که به گزارش خبرگزاری ایلنا، نمایندگان ده هزار کارگر با ارائه طوماری به دفتر وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ایران به شرایط اقتصادی خود اعتراض کرده اند.
کارگران امضا کنندۀ طومار به عبدالرضا شیخ الاسلامی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ایران، از طرح هدفمند کردن یارانه ها به عنوان قطع یارانه ها نام برده اند و نوشته اند که به رغم گرانی ناشی از آن، میانگین دستمزد کارگران در سال 1390 و سال جاری خورشیدی نسبت به سال های قبل از اجرای مرحلۀ اول قطع یارانه ها کاهش یافته است. عدم پرداخت به موقع دستمزد، استخدام با قراردادهای سفید امضا یا بدون قرارداد و تغییر حقوق بازنشستگی، از میانگین دستمزد دو سال آخر به میانگین 5 سال آخر، موارد دیگری هستند که اعتراض کارگران را برانگیخته است. این در حالی است که گزارش ها از ایران حاکی است که روز جمعه مأموران امنیتی با حمله به یک تشکل کارگری در کرج، بیش از 50 فعال کارگری را بازداشت کرده اند. محمود صالحی یکی از فعالان کارگری که در این جلسه حضور داشته است می گوید که " نیروهای امنیتی تاکنون چند بار به مجامع آن ها حمله کرده اند".
محمود صالحی؛
"ما در خانۀ بچه ها جلسه داشتیم و از ساعت 8 جلسۀ ما شروع شده بود، تا ساعت دوازده و بیست دقیقه، یک مرتبه گفتند آقا نیروها حمله کرده اند، وقتی ما متوجه شدیم تمام پشت بام های روبرو، بغل به بغل همان ساختمانی که ما هستیم همۀ نیروها آن جا مستقر شده بودند، بعداً آمدند در همان ساختمانی که ما بودیم در را زدند گفتند ما کلید می خواهیم برویم پشت بام، یک نفر لباس شخصی بود، اصلاً فکر نمی کردیم که این بیایند بروند پشت بام، وقتی رفتند پیش بام، یک مرتبه با شلیک چند تا گلوله به ما حمله کردند و به هر حال تمام بچه های ما را که آن جا بودند دستبند زدند، پابند زدند، بعداً کتک کاری کردند، یکی از بچه های ما سرش شکست، به هر حال خیلی، خیلی ناجوانمردانه ما را کتک کاری کردند و ما را به کمیتۀ مشترک که مستقر در زندان رجایی شهر هست بردند".
سازمان عفو بین الملل هفتۀ گذشته به مناسبت صد و یکمین دور سازمان جهانی کار با انتشار بیانیۀ مطبوعاتی به برخورد با فعالان کارگری در ایران اعتراض کرده بود، عفو بین الملل در این بیانیه خواهان آزادی فوری و بدون قید و شرط که تنها به خاطر فعالیت های مسالمت آمیز سندیکایی به زندان افتاده اند، شده بود. گزارش سایت کمیتۀ هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری حاکی است که از میان دستگیر شدگان روز جمعه حدود 50 نفر روز بعد آزاد می شوند، اما از سرنوشت 8 نفر از فعالان کارگری خبری در دست نیست، آقای صالحی که خود در میان بازداشت شدگان بود چنین می گوید؛
"اصلاً ما تفهیم اتهام نشدیم، یکی از اعتراضات بچه های ما آن جا این بود که تفهیم اتهام بشویم، اما به محض ورود به زندان از ساعت دوازده و بیست دقیقه که ما دستگیر شدیم تا ساعت یک، که ما را به زندان انتقال دادند از همان ساعت دیگر بازجویی های ما شروع شد و تا صبح ادامه داشت، حالا چند نفر از بچه های ما در زندان مانده اند، ما مشخصاً آن ها را تنها نمی گذاریم".
در طوماری که بیش از ده هزار کارگر ایرانی آن را امضا کرده اند از جمله آمده است که ناامنی شغلی، تعطیلی کارخانه ها و اخراج کارگران در بدترین وضعیت نسبت به سال های قبل قرار دارد.
فعالان کارگری، قانون هدفمند کردن یارانه ها را از جمله مواردی می دانند که موجب افزایش بیکاری در ایران شده است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر