شرق: مديركل آمار و اطلاعات جمعيت و مهاجرت سازمان ثبت احوال از ازدواج 1805 كودك زير 15 سال در سه ماه نخست امسال خبر داده است. در حالي كه هر بار با انتشار اخبار ازدواج كودكان برخي بالا بودن آمار و همچنين قانوني بودن ثبت اينگونه ازدواجها را به چالش ميكشند، علي اكبر محزون ثبت ازدواجها را قانوني دانسته و گفته ازدواجكودكان زير 10 سال در كشور پس از مراجعه به دادگاه و طي كردن فرآيند قانوني و با اخذ مجوز از دادگاه به ثبت ميرسد. به گزارش ايسنا به گفته اين مسوول سازمان ثبت احوال تنها به عنوان آخرين حلقه زنجيرهاي كه بايد اعلاميه ازدواج و طلاق را به ثبت برساند اين اقدام را انجام ميدهد. اين ازدواجها در دفاتر ثبت ازدواج و طلاق سازمان ثبت اسناد به ثبت رسيده و سپس طبق قانون يك نسخه از اعلاميه ازدواج به سازمان ثبت احوال منعكس ميشود. او آمار سال گذشته ازدواج كودكان زير 15 سال را 7440 مورد ذكر كرده است.
آمار ازدواج كودكان چندي پيش از اين نيز مورد چالش قرار گرفته بود. در 19 اسفند گذشته فرشيد يزداني عضو انجمن حمايت از حقوق كودكان از افزايش 45درصدي ازدواج كودكان در طول سالهاي 85 تا 89 خبر داد. يزداني با استناد به آمار ثبت احوال به ايسنا گفت: «در سال 85، 33هزار و 383 دختر زير 15 سال ازدواج كردهاند كه اين رقم در سال 86 به 35هزار و 931 مورد، در سال 87 به 37 هزار و 996 و در سال 89 به 43 هزار و 459 مورد رسيده است.» بر اين اساس هر سال 40هزار نفر به آمار كودكان ازدواج كرده افزوده ميشود. اما علياكبر محزون مديركل دفتر آمار و اطلاعات جمعيت و مهاجرت سازمان ثبت احوال در گفتوگو با جامجم اين آمار را نادرست دانسته و مدعي شد ازدواج كودكان كاهش 50درصدي داشته است. اما پاسخ موسويچلك رييس انجمن مددكاري ايران براي اين اختلاف آماري، تاكيد بر اهميت ازدواج حتي يك كودك بود. همچنين بر اساس آماري كه تيرماه امسال از سوي مدير ثبت احوال استان تهران اعلام شد، در سال 90، 75 دختر و پسر زير 10 سال و سههزار و 929 دختر و پسر 10 تا 14 ساله ازدواج كردهاند.
پس از اعلام اين آمار بود كه برخي نسبت به ثبت اين ازدواجها واكنش نشان دادند. ابوالفضل ابوترابي، عضو هيات رييسه كميسيون قضايي و حقوقي مجلس در گفتوگو با خانه ملت، با تاكيد بر اينكه هيچ دفترخانهاي حق ثبت ازدواج كودكان (زير ۱۰ سال دختر و ۱۵ سال پسر) را ندارد، گفت: در صورت وقوع اين تخلف در دفترخانههاي ازدواج، مسوولان بايد با آن برخورد جدي مانند درج در پرونده و ابطال مجوز داشته باشند.
سوءتغذيه در كمين 80هزار نوزاد ايراني
مهر: يكسوم کودکان زير پنج سال به دليل سوءتغذيه ميميرند، هشداري كه اگر براي نوزادان ايراني رعايت نشود سالانه منجر به مرگ 80هزار نوزاد ميشود. يكسوم از كودكان زير پنج سال به طور مستقيم و غيرمستقيم به دليل سوءتغذيه ميميرند. اين در حالي است كه دوسوم از اين مرگوميرها، كه اغلب با شيوههاي تغذيه نامناسب همراه است، در طول يك سال اول زندگي رخ ميدهد. عليرضا مرندي رييس كميته كشوري تغذيه با شيرمادر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي توجه به تغذيه با شيرمادر را اينگونه بيان ميكند كه سالانه 70 تا 80هزار كودك زير پنج سال در كشور به دليل تغذيه با شيرمادر، از مرگ و مير نجات مييابند. او ميگويد: تغذيه با شيرمادر در كودكان زير پنج سال موجب ميشود، دوسوم مرگوميرهاي آنان كاهش يابد.
100هزار تن سیبزمینی دور ریخته شد
در سال «حمایت از تولید ملی، کار و سرمایه ایرانی » انتظار میرود از محصولات کشاورزی به عنوان تولید و سرمایه ملی حمایت شود اما خبر از دورریختن 100 هزار تن سیبزمینی به گوش میرسد؛ محصولی که برای تولید هر کیلوی آن حدود 600 تومان هزینه آب، سم، کود، بذر و کارگر صرف میشود. حسن محمدی ـ رییس اتحادیه سیبزمینیکاران ـ با بیان این خبر به ایسنا اظهار کرد: کشاورزان 100 هزار تن سیبزمینی را به عنوان بذر بالاجبار کشت کردند اما به دلیل نداشتن بازار و مازاد بر مصرف کشور این میزان تولید جذب نشد و کنار جادهها و رودخانهها دور ریختند که فاجعه زیست محیطی در بر دارد. وی با بیان اینکه مستندات دوریخته شدن این میزان محصول موجود است، گفت: 15 هزار تن از این محصول در استان همدان، 20 هزار تن در استان کردستان و هفت هزار تن در استان فارس، شش هزار تن در استان اصفهان و بخشی دیگر در استان گرگان تولید شده بود. محمدی تصریح کرد: اکنون شش هزار تن سیبزمین در استان اصفهان در سردخانه مانده و کشاورز قادر به پرداخت حق سردخانهدار نیست؛ بهطوری که سردخانهدار فقط از کشاورز کرایه حمل این محصول برای دورریختن را خواسته است! رییس اتحادیه سیبزمینیکاران تصریح کرد: این مشکلات به دلیل نداشتن الگوی کشت، تناوب زراعی و بذر سالم است. محمدی تاکید کرد: مسوولان نه برای کشاورز، بلکه برای حفظ منابع پایه آب و خاک، انرژی و محیط زیست از خواب غفلت بیدار شوند چراکه در حال حاضر هیچ ابزاری برای ساماندهی این محصول وجود ندارد و کشاورز رها شده است؛ هر کس به هر اندازه که بخواهد، میکارد و منابع را نابود میکند، اما عدهای انگشتشمار از این محصول به ثروت میرسند. این درحالی است که برای تولید هر کیلو سیبزمینی بیش از 860 لیتر آب نیاز است لذا تولید هر کیلوگرم سیبزمینی حدود 300 تومان هزینه آبیاری دارد. غیر از هزینه آبیاری هزینه مصرف نهادههای کود و سم و بذر و دستمزد کارگری به این مبلغ اضافه میشود که به گفته تولیدکنندگان قیمت تمام شده این امور در تولید هر کیلو سیبزمینی 300 تومان است لذا برای تولید هر کیلو سیبزمینی حدود 600 تومان هزینه میشود.
تعطیلی کارخانه مداد پارس اسلت و بیکاری ۵۰ کارگر
ایلنا: یک فعال کارگری در مازندران اعلام کرد: واردات بیرویه لوازم التحریر باعث تعطيلي و انحلال کارخانه پارس اسلت شد.
نصرالله دریابیگی با اعلام این خبر به ایلنا گفت: واردات بیرویه لوازم تحریر چینی سبب تعطیلی کارخانه پارس اسلت (مداد روزنامهای آسیا) و بیکاری ۵۰ کارگر با سوابق 10 ساله شده است.
دبير خانه كارگر مازندران افزود: کارخانه مداد سیاه پارس اسلت آمل با ده سال سابقه فعالیت در زمینه تولید لوازم تحریر و استفاده از کارگران و مدیرانی تحصیل کرده و متخصص با سرمایه بخش خصوصی در یک ماه گذشته اعلام ورشکستگی کرده است.
دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران در خصوص ساير دلايل تعطيلي اين كارخانه اضافه کرد: این واحد تولیدی به جهت اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها و به تبع حذف یارانههای بخش تولید دچار بحران اقتصادی شده بود.
او افزود: مشکلات مالی باعث شد این کارخانه در پرداخت بدهیهای معوقه بانکی خود دچار مشکل شود و هم اکنون ناچار شده است ۵۰ کارگر خود را اخراج و اعلام انحلال کند.
پايان پيام
نصرالله دریابیگی با اعلام این خبر به ایلنا گفت: واردات بیرویه لوازم تحریر چینی سبب تعطیلی کارخانه پارس اسلت (مداد روزنامهای آسیا) و بیکاری ۵۰ کارگر با سوابق 10 ساله شده است.
دبير خانه كارگر مازندران افزود: کارخانه مداد سیاه پارس اسلت آمل با ده سال سابقه فعالیت در زمینه تولید لوازم تحریر و استفاده از کارگران و مدیرانی تحصیل کرده و متخصص با سرمایه بخش خصوصی در یک ماه گذشته اعلام ورشکستگی کرده است.
دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران در خصوص ساير دلايل تعطيلي اين كارخانه اضافه کرد: این واحد تولیدی به جهت اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها و به تبع حذف یارانههای بخش تولید دچار بحران اقتصادی شده بود.
او افزود: مشکلات مالی باعث شد این کارخانه در پرداخت بدهیهای معوقه بانکی خود دچار مشکل شود و هم اکنون ناچار شده است ۵۰ کارگر خود را اخراج و اعلام انحلال کند.
پايان پيام
1391/5/11 - 14:03:48
کد خبر : 288867
کد خبرنگار : 248
ادامه موج بیکاری تا سال 94
آفتاب: افزایش تعداد فارغالتحصیلان دانشگاهی کشور نه تنها باعث ایجاد پدیده"تورم شغلی"و انباشت تقاضا برای کار در برخی رشتهها شده است بلکه تاخیر کارجویان در ورود به بازار کار نیز موجب ادامه موج بیکاری تا سال 94 خواهد شد.
بررسی جدیدترین تغییرات جمعیتی کشور در یک دوره 5 ساله نشان می دهد که با وجود حرکت ایران به سمت کشوری با جمعیت میانسال، هنوز هم بخش قابل توجهی از جمعیت کل کشور را جوانانی تشکیل می دهند که به صورت بالقوه مستعد و متقاضی ورود به بازار کار از نوع مشاغل با پرستیژ و لوکس هستند.
به گزارش مهر،رسیدن میانگین سنی کشور به 29.86 سال در سال گذشته با اینکه نسبت به سال 85 نشان دهنده پیرتر شدن جمعیت کشور و قرار گرفتن در شرایط عبور از جوانی است اما همواره بر این موضوع بسیار بااهمیت تاکید دارد که موج تقاضا برای اشتغال و ورود به عرصه های مختلف بازار کار؛ همچنان به عنوان یک مسئله اساسی و چالش در کشور تا حداقل نیمه دهه 90 ادامه خواهد داشت.
موج بیکاری تا نیمه دهه 90
با اینکه طبق گزارش اخیر مرکز آمار ایران؛ دیگر آن رشد افسانه ای جمعیت در خانوارهای دهه 60 در دهه های 70 تا 90 تکرار نشده اما رسیدن متولدین دهه 60 به بازار کار و سن حداکثر 31 سال؛ نشان دهنده باقی بودن پدیده تورم جمعیتی جوان در ایران است.
در حال حاضر 31.4 درصد جمعیت 75 میلیونی ایران مرد و در سن 15 تا 29 سال قرار دارند و 31.7 درصد زنان ایرانی نیز دارای چنین وضعیتی هستند.
ادامه روند ورود سیل آسای جوانان و تاخیر متولدین دهه 60 در ورود به بازار کار که قرار بود بعد از نیمه دهه 70 تا نیمه 85 عموما شاغل شوند؛ باعث شده است تا پدیده انباشت تقاضا برای اشتغال در کشور مشهود و به عنوان اساسی ترین دغدغه بسیاری از جوانان به ویژه کارجویان فارغ التحصیل دانشگاهی محسوب شود.
تاخیر 6 ساله در ورود به کار
هم اکنون چیزی بیشتر از 23 میلیون و 500 هزار نفر از جمعیت کشور مردان دارای سنین 15 تا 29 سال هستند و در این گروه سنی جمعیت زنان نیز بالغ بر 24 میلیون نفر است. این گروه سنی به تنهایی حدود 48 میلیون نفر از کل جمعیت کشور را شامل می شود. البته تنها بخشی از این جمعیت کلی می تواند شرایط فعالیت به لحاظ اقتصادی را داشته باشند که عموما در حد 50 درصد برآورد می شود.
بر این اساس، طبق گزارشات قبلی مرکز آمار ایران، جمعیت شاغل کشور و فعال به لحاظ اقتصادی چیزی حدود 22 میلیون نفر بوده است که با اینکه بخشی از این جمعیت شاغل غیر از سنین 15 تا 29 سال است و حتی تا دوره بازنشستگی و 60 سال نیز در این گروه وجود دارد؛ اما حداقل 50 درصد فعالان فعلی اقتصادی کشور در سنین اصلی کار و کمتر از 30 سال قرار دارند.
با اینکه جوان بودن جمعیت کشور از گزارشات مرکز آمار ایران قابل دریافت است، اما اهمیت یافتن موضوع اشتغال برای این گروه سنی نیز مشهود و قابل حدس زد. این مرکز در آخرین گزارشات خود در زمینه جمعیت بیکاران کشور متعقد است چیزی حدود 3 میلیون نفر از متقاضیان کار کشور بیکار مانده اند و مابقی افراد در سن کار کشور یا شاغل شده اند و یا به دلایلی مانند ادامه تحصیل و یا در مورد زنان ازدواج، از ورود به بازار کار به صورت دائم و یا موقت منصرف شده اند.
نباید این موضوع مهم را نیز از یاد برد که در ایران نیز تعریف اشتغال و بیکاری افراد طبق استاندارد سازمان جهانی کار است. به عبارتی امروز اگر فردی در طول هفته بتواند تنها 1 ساعت کار داشته باشد شاغل محسوب می شود و در غیر اینصورت وارد لیست حدود 3 میلیون نفری از بیکاران خواهد شد.
مقامات مرکز آمار ایران معتقدند در صورت تغییر این استاندارد حتی به 8 ساعت کار در هفته نیز در وضعیت نرخ بیکاری نوسان چندانی ایجاد نخواهد شد. آنها می گویند بعضا چنین گزارشاتی را نیز به درخواست دولت تهیه و ارائه کرده اند.
دلایل انصراف از اشتغال
یکی دیگر از مهم ترین موضوعات مربوط به آمارهای جمعیتی کشور در حال حاضر رشد قابل توجه جوانان فارغ التحصیل دانشگاهی است به نحوی که افراد دارای تحصیلات دانشگاهی در سال 85 بالغ بر 3 میلیون و 612 هزار نفر بودند که در سال گذشته فقط در بخش مردان به بیش از 5 میلیون و 474 هزارنفر بالغ شده است.
همچنین در سال 90 جمعیت زنان دارای تحصیلات دانشگاهی به میزان 5 میلیون و 23 هزار نفر اعلام شده است که روند افزایش تعداد فارغ التحصیلان دانشگاهی مرد و زن در سال های گذشته نشان دهنده باقی ماندن ترافیک کارجویان در ورود به بازار کار کشور است چرا که عقیده بسیاری از کارشناسان بازار کار، دولت در سال های اخیر با اینکه تلاش هایی را برای ایجاد فرصت های شغلی جدید انجام داد اما مجموعا چندان موفقیتی در این کار حاصل نشد.
هرچقدر تعداد کارجویان دارای تحصیلات دانشگاهی در کشور بیشتر باشد علاوه بر اینکه مزایا و نکات مثبت فراوانی را می تواند برای کشور به همراه داشته باشد اما به لحاظ تنوع درخواست ها برای کار، بازار با پدیده یکنواختی درخواست ها مواجه خواهد شد.
بروز پدیده یکنواختی تقاضا برای کار
به عبارتی، نزدیک تر شدن تقاضاها و خواسته های کارجویان فارغ التحصیل دانشگاهی به یکدیگر و اینکه بیش از 90 درصد فارغ التحصیلان دانشگاهی دیگر حاضر به انجام هر شغلی بعد از دانشگاه نیستند و تقاضاهای آنها برای نوع کار به یکدیگر شبیه خواهد شد؛ می تواند در برخی رشته های شغلی ترافیک تقاضا و کمبود فرصت شغلی ایجاد کند و در برخی رشته هایی که نیاز چندانی به تجارب دانشگاهی ندارد و اتفاق مورد تقاضای جامعه نیز است، کشور را با کمبود نیروی کار مواجه کند در عین حالی که همچنان نرخ بیکاری بالا بماند!
محمدحسین فروزان مهر در گفتگو با مهر با بیان اینکه برخی اتفاقات اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی در کشور باعث تغییر روند ورود به بازار کار شده است، گفت: افزایش حمایت های خانوده ها از فرزندان و بالا رفتن سن ازدواج از جمله این موارد است.
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، اظهار داشت: همچنین اشتغال طولانی به تحصیل، تقویت توان اقتصادی خانواده ها و یا انتظار افراد برای دستیابی به شغل بهتر؛ نیز باعث تاخیر در ورود متقاضیان و کارجویان به بازار کار کشور شده است.
ادامه موج تقاضا برای کار تا سال 94
این مقام مسئول در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، بیان داشت: در هر صورت، هم اکنون جامعه با تاخیر ورود کارجویان به بازار کار مواجه است و در مواردی این تاخیرها تا چندسال نیز ادامه می یابد.
فروزان مهر خاطر نشان کرد: آن بخش از فشار تورم جمعیتی دهه 60 که باید در سال های آغازین دهه 80 در بازار کار خودشان را نشان دهند، در نیمه پایانی دهه 90 در حال ورود به بازار کار هستند.
وی این مطلب را هم افزود که بروز این مسئله به یکباره کشور را با یک موج و فشار تقاضای کار مواجه کرده است. بر اساس بررسی ها و مطالعاتی که در اسناد توسعه کشور صورت گرفته است، اتنظار داریم با وضعیت موجود پیک تقاضا تا سال 94 ادامه داشته باشد.
بررسی جدیدترین تغییرات جمعیتی کشور در یک دوره 5 ساله نشان می دهد که با وجود حرکت ایران به سمت کشوری با جمعیت میانسال، هنوز هم بخش قابل توجهی از جمعیت کل کشور را جوانانی تشکیل می دهند که به صورت بالقوه مستعد و متقاضی ورود به بازار کار از نوع مشاغل با پرستیژ و لوکس هستند.
به گزارش مهر،رسیدن میانگین سنی کشور به 29.86 سال در سال گذشته با اینکه نسبت به سال 85 نشان دهنده پیرتر شدن جمعیت کشور و قرار گرفتن در شرایط عبور از جوانی است اما همواره بر این موضوع بسیار بااهمیت تاکید دارد که موج تقاضا برای اشتغال و ورود به عرصه های مختلف بازار کار؛ همچنان به عنوان یک مسئله اساسی و چالش در کشور تا حداقل نیمه دهه 90 ادامه خواهد داشت.
موج بیکاری تا نیمه دهه 90
با اینکه طبق گزارش اخیر مرکز آمار ایران؛ دیگر آن رشد افسانه ای جمعیت در خانوارهای دهه 60 در دهه های 70 تا 90 تکرار نشده اما رسیدن متولدین دهه 60 به بازار کار و سن حداکثر 31 سال؛ نشان دهنده باقی بودن پدیده تورم جمعیتی جوان در ایران است.
در حال حاضر 31.4 درصد جمعیت 75 میلیونی ایران مرد و در سن 15 تا 29 سال قرار دارند و 31.7 درصد زنان ایرانی نیز دارای چنین وضعیتی هستند.
ادامه روند ورود سیل آسای جوانان و تاخیر متولدین دهه 60 در ورود به بازار کار که قرار بود بعد از نیمه دهه 70 تا نیمه 85 عموما شاغل شوند؛ باعث شده است تا پدیده انباشت تقاضا برای اشتغال در کشور مشهود و به عنوان اساسی ترین دغدغه بسیاری از جوانان به ویژه کارجویان فارغ التحصیل دانشگاهی محسوب شود.
تاخیر 6 ساله در ورود به کار
هم اکنون چیزی بیشتر از 23 میلیون و 500 هزار نفر از جمعیت کشور مردان دارای سنین 15 تا 29 سال هستند و در این گروه سنی جمعیت زنان نیز بالغ بر 24 میلیون نفر است. این گروه سنی به تنهایی حدود 48 میلیون نفر از کل جمعیت کشور را شامل می شود. البته تنها بخشی از این جمعیت کلی می تواند شرایط فعالیت به لحاظ اقتصادی را داشته باشند که عموما در حد 50 درصد برآورد می شود.
بر این اساس، طبق گزارشات قبلی مرکز آمار ایران، جمعیت شاغل کشور و فعال به لحاظ اقتصادی چیزی حدود 22 میلیون نفر بوده است که با اینکه بخشی از این جمعیت شاغل غیر از سنین 15 تا 29 سال است و حتی تا دوره بازنشستگی و 60 سال نیز در این گروه وجود دارد؛ اما حداقل 50 درصد فعالان فعلی اقتصادی کشور در سنین اصلی کار و کمتر از 30 سال قرار دارند.
با اینکه جوان بودن جمعیت کشور از گزارشات مرکز آمار ایران قابل دریافت است، اما اهمیت یافتن موضوع اشتغال برای این گروه سنی نیز مشهود و قابل حدس زد. این مرکز در آخرین گزارشات خود در زمینه جمعیت بیکاران کشور متعقد است چیزی حدود 3 میلیون نفر از متقاضیان کار کشور بیکار مانده اند و مابقی افراد در سن کار کشور یا شاغل شده اند و یا به دلایلی مانند ادامه تحصیل و یا در مورد زنان ازدواج، از ورود به بازار کار به صورت دائم و یا موقت منصرف شده اند.
نباید این موضوع مهم را نیز از یاد برد که در ایران نیز تعریف اشتغال و بیکاری افراد طبق استاندارد سازمان جهانی کار است. به عبارتی امروز اگر فردی در طول هفته بتواند تنها 1 ساعت کار داشته باشد شاغل محسوب می شود و در غیر اینصورت وارد لیست حدود 3 میلیون نفری از بیکاران خواهد شد.
مقامات مرکز آمار ایران معتقدند در صورت تغییر این استاندارد حتی به 8 ساعت کار در هفته نیز در وضعیت نرخ بیکاری نوسان چندانی ایجاد نخواهد شد. آنها می گویند بعضا چنین گزارشاتی را نیز به درخواست دولت تهیه و ارائه کرده اند.
دلایل انصراف از اشتغال
یکی دیگر از مهم ترین موضوعات مربوط به آمارهای جمعیتی کشور در حال حاضر رشد قابل توجه جوانان فارغ التحصیل دانشگاهی است به نحوی که افراد دارای تحصیلات دانشگاهی در سال 85 بالغ بر 3 میلیون و 612 هزار نفر بودند که در سال گذشته فقط در بخش مردان به بیش از 5 میلیون و 474 هزارنفر بالغ شده است.
همچنین در سال 90 جمعیت زنان دارای تحصیلات دانشگاهی به میزان 5 میلیون و 23 هزار نفر اعلام شده است که روند افزایش تعداد فارغ التحصیلان دانشگاهی مرد و زن در سال های گذشته نشان دهنده باقی ماندن ترافیک کارجویان در ورود به بازار کار کشور است چرا که عقیده بسیاری از کارشناسان بازار کار، دولت در سال های اخیر با اینکه تلاش هایی را برای ایجاد فرصت های شغلی جدید انجام داد اما مجموعا چندان موفقیتی در این کار حاصل نشد.
هرچقدر تعداد کارجویان دارای تحصیلات دانشگاهی در کشور بیشتر باشد علاوه بر اینکه مزایا و نکات مثبت فراوانی را می تواند برای کشور به همراه داشته باشد اما به لحاظ تنوع درخواست ها برای کار، بازار با پدیده یکنواختی درخواست ها مواجه خواهد شد.
بروز پدیده یکنواختی تقاضا برای کار
به عبارتی، نزدیک تر شدن تقاضاها و خواسته های کارجویان فارغ التحصیل دانشگاهی به یکدیگر و اینکه بیش از 90 درصد فارغ التحصیلان دانشگاهی دیگر حاضر به انجام هر شغلی بعد از دانشگاه نیستند و تقاضاهای آنها برای نوع کار به یکدیگر شبیه خواهد شد؛ می تواند در برخی رشته های شغلی ترافیک تقاضا و کمبود فرصت شغلی ایجاد کند و در برخی رشته هایی که نیاز چندانی به تجارب دانشگاهی ندارد و اتفاق مورد تقاضای جامعه نیز است، کشور را با کمبود نیروی کار مواجه کند در عین حالی که همچنان نرخ بیکاری بالا بماند!
محمدحسین فروزان مهر در گفتگو با مهر با بیان اینکه برخی اتفاقات اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی در کشور باعث تغییر روند ورود به بازار کار شده است، گفت: افزایش حمایت های خانوده ها از فرزندان و بالا رفتن سن ازدواج از جمله این موارد است.
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، اظهار داشت: همچنین اشتغال طولانی به تحصیل، تقویت توان اقتصادی خانواده ها و یا انتظار افراد برای دستیابی به شغل بهتر؛ نیز باعث تاخیر در ورود متقاضیان و کارجویان به بازار کار کشور شده است.
ادامه موج تقاضا برای کار تا سال 94
این مقام مسئول در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، بیان داشت: در هر صورت، هم اکنون جامعه با تاخیر ورود کارجویان به بازار کار مواجه است و در مواردی این تاخیرها تا چندسال نیز ادامه می یابد.
فروزان مهر خاطر نشان کرد: آن بخش از فشار تورم جمعیتی دهه 60 که باید در سال های آغازین دهه 80 در بازار کار خودشان را نشان دهند، در نیمه پایانی دهه 90 در حال ورود به بازار کار هستند.
وی این مطلب را هم افزود که بروز این مسئله به یکباره کشور را با یک موج و فشار تقاضای کار مواجه کرده است. بر اساس بررسی ها و مطالعاتی که در اسناد توسعه کشور صورت گرفته است، اتنظار داریم با وضعیت موجود پیک تقاضا تا سال 94 ادامه داشته باشد.
کد مطلب: 165807
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر