اخباروگزارشات کارگری12مردادماه1391

- يك سوم نيروي شاغل در صنعت قطعه‌سازي از چرخه توليد حذف شدند
- تصميم به خودكشي كارگر جوشكاري به دليل پرداخت نشدن حقوقش
- خودسوزی جوان ملاردی در شهرداری به دلیل فشار ناشی از بیکاری
- تظاهرات کارگران بزرگترین کارخانه فولاد ایتالیا
يك سوم نيروي شاغل در صنعت قطعه‌سازي از چرخه توليد حذف شدند
به گزارش مورخ12مردادایلنا،دولت در نشستي با خودروسازان وعده داده بود كه دو هزار ميليارد تومان براي بهبود وضعيت خودروسازان و قعطه‌سازان پرداخت كند كه اخيرا در نشست مشترک کمیسیون صنایع و معادن مجلس با وزير صنعت، معدن و تجارت‏، معاون وزير اقتصاد و رئيس بانك مركزي، مقرر شد اين اعتبار طي روزهاي آينده نهايي شود.
برپایه این گزارش،ساسان قرباني‏، دبير انجمن قطعه‌سازان در اين خصوص به ايلنا گفت: كارگروه خودرو در ماه‌هاي اخير مصوبه‌اي داشت كه برمبناي آن مقرر شد دو هزار ميليارد تومان اعتبار به دو خودروساز بزرگ كشور تخصيص يابد تا با استفاده از اين اعتبار، بخشي از مشكلاتشان مرتفع شود.
وي با اذعان به اينكه در اين راستا مقرر شد كه هر يك از دو خودروساز، 60 درصد از اين اعتبار را به قطعه سازان تخصيص دهند، تصريح كرد: براين اساس بايد يك هزار و 200 ميليارد تومان از كل مبلغ به قطعه‌سازان تخصيص يابد.
قرباني اضافه كرد: متاسفانه آنقدر بين اعلام اين طرح و اجراي آن فاصله افتاده كه مشكلات خودروسازان و قطعه‌سازان به شدت تشديد شده است. هم‌اكنون بسياري از قطعه‌سازان توان توليد خود را از دست داده‌اند.
به گفته وي‎‎؛ به تبع مشكلات موجود، بسياري از قطعه‌سازان مجبور به تعديل نيرو شده و خط توليد قطعه‌سازان نيز با مشكلاتي مواجه شده است. ميزان توليد خودروسازان نيز كاهش يافته است.
دبير انجمن قطعه‌سازان ضمن تاكيد بر كاهش قابل ملاحظه نقدينگي قطعه‌سازان، تصريح كرد: به تبع كاهش نقدينگي قطعه‌سازان و مشكلات مربوط به ورود مواد اوليه و انتقال پول به خارج از كشور، با آمار نگران كننده‌اي از تعديل نيرو در واحدهاي قطعه‌سازي روبرو هستيم. هم‌اكنون يك سوم نيروهاي شاغل در صنعت قطعه‌سازي شامل؛ كارگران و متخصصان از ادامه فعاليت در واحدها بازمانده‌اند.
به گفته وي؛ ادامه روند كنوني ممكن است به تعطيلي كامل صنعت خودروسازي و قطعه‌سازي كشور بي‌انجامد.
قرباني در خصوص تخصيص اعتبار دو هزار ميليارد توماني از سوي دولت به خودروسازان، گفت: اين منابع مالي در شرايط كنوني تنها مي‌تواند به منزله يك مسكن عمل كرده و مشكلات را سه الي چهار ماه به تعويق بي‌اندازد. تنها در صورتي اين مبلغ مي‌تواند موثر واقع شود كه همزمان با تخصيص آن‏، به صورت موازي اقدام به رفع مشكلات ديگر از جمله مسائل بانكي شود.
وي اذعان كرد: به صراحت مي‌توان گفت كه سيستم بانكي در سال‌هاي اخير بدترين عملكرد خود در تاريخ تجربه كاري ما را داشته است. عملكرد بانك‌ها به نوبه خود يكي از مهمترين چالش‌هاي بخش توليد محسوب مي‌شود.
تصميم به خودكشي كارگر جوشكاري به دليل پرداخت نشدن حقوقش
به گزارش 12مردادهمدان پیام،ساعت 9 و 45 دقیقه روز چهارشنبه بود كه فردي به نام «الف.ع» كه جوشكار يكي از شركت‌هاي ساختماني در شهرك بهشتي همدان به نام پروژه مسكن مهر كاركنان دانشگاه پيام نور همدان بود به خاطر بستانكاري از پيمانكار قبلي پروژه و نقد نشدن طلب خود، به بالاي اسكلت‌بندي يكي از آپارتمان‌هاي بلندمرتبه رفته بود.
براساس این گزارش،اين جوشكار 50 ساله عنوان داشت كه مدت يك ماه مشغول جوشكاري اين پروژه ساختماني بوده است اما بعد از پايان كار، پيمانكار قبلي پروژه از پرداخت حقوق وي سر باز مي‌زند.
وي ادامه داد: با اين كه يك ماه از پايان كار مي‌گذرد اما پيمانكار هر روز به دلايل مختلف برخلاف تعهدات و صحبت‌هاي خود رفتار مي‌كند و حاضر به پرداخت حق و انجام تعهد خود نيست.
به گفته «الف- ع» كل مبلغ بستانكاري وي، يك ميليون تومان بوده كه 400 هزار تومان آن پرداخت شده و پيمانكار براي پرداخت مابقي پول، برگه چكي مي‌دهد كه هنگام مراجعه به بانك معلوم مي‌شود حساب صادركننده چك مسدود است.
وي اظهار داشت: ظرف مدت اين يك ماه براي به دست آوردن حق خود هزينه‌هاي زيادي صرف رفت و آمد از شهرستان نهاوند به همدان كرده است؛ به طوري كه بيكار شدن او از سوي پيمانكار و پرداختن نشدن حقوق يك ماه كاري، باعث ناراحتي و نگراني وي شده است؛ چراكه به دلیل همين مسأله مالي، مشكلات زيادي براي او و خانواده‌اش ايجاد شده است.
وي در پايان دليل اين اقدام خود را نارضايتي از وضعيت نابسامان موجود و راه نبردن تلاش‌هاي او براي احقاق حقوق خود دانست.
این گزارش حاکیست، پس از وساطت نیروی انتظامی ووعده پرداخت حقوقش،این کارگراز انجام عمل خودكشي خودداري كرد و متقاعد شد از طريق قانون خواسته خود را پيگيري كند.
خودسوزی جوان ملاردی در شهرداری به دلیل فشار ناشی از بیکاری
به گزارش12مردادقانون،اشتغال و بیکاری یکی از مهم‌‌ترین مسایل پیش‌روی جوامع امروزی است که می‌تواند پیامدهای اجتماعی - اقتصادی و فرهنگی مختلفی را به دنبال داشته باشد. اگرچه هر روز بیش ازپیش تاوان سنگین بیکاری جوانان را می‌پردازیم، اما هنوز این مشکل حل نشده است.
بیکاری جوانان نه تنها ضرر و زیان‌های گوناگون اقتصادی و اجتماعی برای جامعه ماایجاد کرده، بلکه ضربات سنگین فرهنگی و اخلاقی به جامعه وارد کرده است . جوان بیکار خود را فردی زائد و بی‌فایده در جامعه می‌داند و با گذشت زمان، زندگی مفهوم واقعی خود را که همانا پویایی و نشاط است، برایش از دست می‌دهد و زنده بودن را بی‌معنا می‌پندارد و این خود عاملی می‌شود برای ایجاد بیماری‌های روحی و روانی برای فرد که احساس مفید بودن برای جامعه و خانواده را از او می‌گیرد. هر جوانی مایل است کاری داشته باشد تا ارزشمند بودن در جامعه را احساس کند و با داشتن شغلی مناسب با توانمندی‌ها و علایق خود هویت خویش را نمایان  سازد.
هیچ یک از ما وعده ایجاد دو میلیون و پانصد هزار شغل دولت آقای احمدی‌نژاد را فراموش نمی‌کند، وعده‌ای که هیچ‌گاه محقق نشد و پیامدهای آن را امروز در جامعه  می‌بینیم.
برپایه این گزارش،شنیده ها حاکی از آن است، جوانی ۲۴ ساله صبح روز سه‌شنبه در محوطه ساختمان شهرداری ملارد و جلوی دفتر شهردار این شهر اقدام به خودسوزی کرده است. یک شاهد عینی با اعلام این خبر تاکید کرد که او خواهان استخدام در بخش خدماتی بود. او گفت: این مرد پس از بیرون آمدن از ساختمان شهرداری یک مخزن چهار لیتری بنزین تهیه و پس از آن جلوی دفتر شهردار اقدام به خودسوزی کرد.
به گفته شاهدان عینی این جوان  با توجه به استخدام‌های خارج از چهارچوب و بلاتکلیف ماندن استخدام خود اقدام به خود سوزی کرده شایان ذکر است وی  سرپرست خانواده  و دارای یک مادر پیر و دو خواهر نابیناست. طبق آخرین خبر پس از کسب اطلاع از وضعیت او از بیمارستان شهریار ،این جوان با 60 در صد سوختگی حالش وخیم گزارش شده است.
تظاهرات کارگران بزرگترین کارخانه فولاد ایتالیا
به گزارش2اوت یورونیوز،هزاران کارگر کارخانه فولاد ایتالیا در شهر درتارانتا، در اعتراض به تعطیلی احتمالی کارخانه به خیابانها آمدند.
سه اتحادیه کارگری بزرگ ایتالیا این تظاهرات را در این شهر ، که به یکی از آلوده ترین شهر های دنیا معروف است، سازماندهی کردند.
هفته گذشته دادگاه دستور تعطیلی بخش هایی از کارخانه فولاد ایلوا و دستگیری هشت تن از مدیران ارشد آن را صادر کرد،
دلیل تعطیلی کارخانه فولاد تارانتا مواد شیمایی و دی اوکسینهای سرطان زای ناشی از فعالیت آن است.
سوزانا کاموسو رهبر بزرگترین اتحادیه کارگری ایتالیا می گوید:“چنین مسئله پیچیده و دشواری طبیعتا کارگران را نگران می کند. اختلاف نظر هم بین ما پیش می آید. نباید از آن ترسید و باید عاقلانه با آن برخورد کنیم.
کارخانه فولاد ایلوا در جنوبی ترین نقطه ایتالیا 12 هزار کارگر دارد و پیش بینی می شود تعطیلی آن باعث لطمه خوردن به 20 هزار فرصت شغلی در کل منطقه بشود.
در حالیکه دولت ایتالیا خواهان ادامه فعالیت کارخانه است، اما ادامه فعالیت پاکیزه کارخانه و نوسازی آن نیاز به نزدیک به 340 میلیون یورو سرمایه دارد.
دوازدهم مردادماه1391

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر