اخباروگزارشات کارگری25مردادماه1391

- صدور حکم علیه علیرضا عسگری، جلیل محمدی و ریحانه انصاری!
- درگذشت علیرضا سلیمانی از فعالین کارگری گیلان
- بخشي از مطالبات کارگران صنایع فلزی ایران پرداخت می‌شود
- گزارشی ازتجمع اعتراضی دیروزکارکنان دانشگاه علوم پزشكي همدان
- کارگران غرب استیل سمنان ۳ ماه حقوق دریافت نکرده‌اند
- فرد هان و کندیس رننیک: به نمایندگی از ۲۳۰ هزار عضو اتحادیه کارگران خدمات عمومی کانادا-انتاریو، ما خواستار آزادی فوری و بدون قید و شرط علیرضا عسگری، جلیل محمدی و کلیه فعالین کارگری زندانی در ایران هستیم.
- پیام تسلیت کمیته‌ی هماهنگی به خانواده‌های آسیب‌دیده در زلزله‌ی استان آذربایجان شرقی!
- اعتصاب در شرکت هواپیمایی ایزی جت
صدور حکم علیه علیرضا عسگری، جلیل محمدی و ریحانه انصاری!
قاضی شعبه‌ی 4 دادگاه انقلاب اسلامی کرج برای جلیل محمدی، علی‌رضا عسگری و ریحانه انصاری، 3 عضوی که در مجمع عمومی سالیانه‌ی کمیته‌ی هماهنگی بازداشت شده بودند، حکم صادر کرد.
وی عليرضا عسگري را به 1 سال حبس تعزيری و ريحانه انصاري و جليل محمدي را هر کدام به 1 سال در 3 سال حبس تعليقي (با الزام به معرفی هر ماهه به مقامات امنيتي) محکوم کرد. دیروز علیرضا عسگري را به دادگاه آوردند و حکم را به وی ابلاغ کردند .
کمیته‌ی هماهنگی به شدت به صدور احکام صادره علیه این فعالان کارگری و اعضای خود معترض است و اعلام می‌دارد که این احکام ضدکارگری باید شکسته شده و این افراد فوراً و بی‌قید و شرط آزاد شوند.
کمیته‌ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری-25 مردادماه 1391
درگذشت علیرضا سلیمانی از فعالین کارگری گیلان
با خبر شدیم در خرداد‌ماه 1391 یک فعال کارگری به نام «علیرضا سلیمانی» متولد شهرستان سراوان گیلان بر اثر سکته‌ی قلبی بدرود حیات گفته است. نامبرده از کارگران اخراجی کارخانه‌ی ناسیونال و ساکن شهر تهران بود.
خانه‌اش مأمن کارگران شهرستانی بود و همیشه با روی خوش دوستان و هم‌شهریان را پذیرا می‌شد.
کمیته‌ی هماهنگی فقدان این دوست فداکار را به خانواده و دوستان تسلیت می‌گوید.
متن زیر توسط چند تن از دوستان و فعالان کارگری گیلان برای کمیته‌ی هماهنگی ارسال شده که عیناً در ادامه خواهد آمد:
روزی ما دوباره کبوترهای‌مان را پیدا خواهیم کرد
و مهربانی دست زیبایی را خواهد گرفت
روزی که کم‌ترین سرود
بوسه است
وهر انسان
برای هرانسان
برادری است
روزی که دیگر درهای خانه‌شان را نمی‌بندند
قفل
افسانه‌ئیست...
...
...
و من آن‌روز را انتظار می‌کشم حتا اگر نباشم
سال‌ها در کار و پیکار زندگی واقعی در جستجوی نان به آگاهی طبقاتی و تاریخی دست یافته بود. دغدغه‌اش رهایی انسان ستمدیده و آرزوی‌اش  دست‌یابی بشر به درکی صحیح از تاریخ فلسفه و آزادی بود. از سلیمانی بودن‌اش بسیار سند و مدرک موجود است اما در نهایت گم‌نامی. . .
آری رفیق، امروز در یادت به حال خود می‌گرئیم. حالا تو نیستی و جای‌ات واقعاً خالی است اما راه‌ات ازهر روز پرخطر‌تر است و آه که تو نیستی تا مرهمی بر زخم‌های کارگران غیربومی پایتخت باشی! نیستی تا خانه‌ات مأمن امنی برای دوستان شود و آهی دیگر، آری این‌بار آهی بلند می‌کشیم و آهسته و بی‌صدا در خود می‌گرئیم. در سوگ‌ات شمعی می‌افروزیم و آرزو می‌کنیم دنیای ما خالی از وجود انسان‌هایی چون تو نشود. چه انتظار می‌رفت؟
باید که مراسم تدفین بی‌صدا باشد. نکند گرگان و ددان بدانند که علی‌رضا رفته است!
که آن‌روز میلادشان باشد!
پس ای رفیق آهسته در دل می‌گوئیم: «علیرضا بدرود»
یادش گرامی
جمعی از دوستان و فعالان کارگری گیلان
بخشي از مطالبات کارگران صنایع فلزی ایران پرداخت می‌شود
این چک در اختیار وزارت صنایع است و امروز بخشی از معوقات حقوقی کارگران به حساب آنان واریز خواهد شد.
به گزارش25مردادایلنا،نماینده کارگران صنایع فلزی اعلام کرد: بخشی از مطالبات کارگران صنایع فلزی ایران پرداخت می‌شود.
بنا بهمین گزارش،پروین محمدی با اعلام این خبر گفت: در پی تجمع حدود ۶۰۰ کارگر این کارخانه طی روز‌هاي دوشنبه و سه شنبه در بزرگراه فتح و مقابل ساختمان شماره یک وزرات صنایع، مدیریت دولتی صنایع فلزی ایران با حضور در جمع معترضین با دریافت چک از صاحب اصلی کارخانه وعده پرداخت حقوق معوقه بهمن، اسفند و عیدی سال گذشته را داده است.
وی افزود: این چک در اختیار وزارت صنایع است و امروز بخشی از معوقات حقوقی کارگران به حساب آنان واریز خواهد شد.
گفتني است پرداخت دستمزد و حقوق كارگران صنايع فلزي ايران حدود هشت ماه به تعويق افتاده است.
گزارشی ازتجمع اعتراضی دیروزکارکنان دانشگاه علوم پزشكي همدان
به گزارش 24مردادهمدان پرس؛ از ساعت 8 صبح امروز بلوار کاشانی شهر همدان خواستگاه زنان و مردان معترضی بود که خواهان عدل و داد و باز ستانی حق و حقوق خود بودند.
اجتماع كنندگان كه جمعيت آنان حدود 500 تا 700 نفر متغير بود از کارکنان علوم پزشکی همدان بوده که به نشان اعتراض نسبت به کسورات فیش حقوقی تا سقف حدود 300 هزار تومان مقابل ساختمان اداری دانشگاه علوم پزشکی شهر همدان واقع در چهار راه خواجه رشید تجمع کرده و بیش از هر چیز دیگری بی حرمتی هایی که به آنها روا شده و از ورود آنها به اداره مخاطب پرداخت حقوق خود ممنوع شده بودند اعتراض داشتند.
معترضین از همان ساعات اولیه خواستار پیگیری حقوق، مطالبات و کسوراتی بودند که از سوی دولت از این پس قرار است در پرداختی های کارمندان منظور گردد، ضمن این که پیرو همه این مطالبات مادی موضوع دیگری که بیش از هر چیز در این اعتراض ها بین معترضین مشترک بود استعفا و برکناری مدیران ارشد علوم پزشکی و در راس آن ریاست دانشگاه علوم پزشکی بود.
خواسته های معترضین آن گونه که در پرسش و پاسخ از برخی از کارمندان معترض به آن اشاره شد کسری هایی از جمع دریافتی است که به گفته حاضران حق جذب، حق محرومیت از مطب، حق بدی آب و هوا، حق اشعه و گازهای بیهوشی اتاق عمل است که تعدادی از آنها در فیش حقوقی جدید لحاظ شده است و تعدادی از آنها مصوب و به بیمارستان ها و مراکز زیر مجموعه علوم پزشکی ابلاغ شده و از ماه های آینده منظور خواهد شد.
اما از سوی تعدادی از معترضین اینگونه بیان می شد که قبل از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری مبلغ 50 هزار تومان به حقوق ها افزوده شد؛ اما بعد از مدت کوتاهی مجددا حذف می شود و این که استفاده منفعت طلبی از این قشر می شود برای آنها ناراحت کننده است.
"الله اکبر- هیهات من الذله- مدیر بی لیاقت استعفاء استغفاء- ما صدقه نمی خواهیم- استاندار حمایت حمایت" شعارهایی بود که کارمندان و شاغلین معترض سر می دادند، حضور یکی از کارمندان ارشد علوم پزشکی با یک بلندگو در بین تجمع کنندگان برای گفت و شنود و ارام کردن جو متشنج چاره ساز نبود و بیش از این که راهی برای آرام کردن اوضاع باشد تنش و سر دادن شعارها را بیشتر کرد و با وجود این که از مردم خواسته شد به واحد نقلیه ساختمان علوم پزشکی رفته و در آنجا تجمع و مطالباتشان را پیگیری کنند اما تنها تعداد اندکی از معترضین به پارکینگ ساختمان رفتند و پس از مدتی به جمع معترضان در چهار راه خواجه رشید پیوستند.
بر اساس این گزارش؛ صفی آریان که از سال 88 و به دنبال جابجایی دکتر فرهادی نسب به سمت ریاست دانشگاه علوم پزشکی همدان منصوب شده بود تاکنون شاهد موج اعتراض ها به این شدت نبود.
گمان می شود وی در این آزمون سر بلند بیرون نیامده و در صورتی که خواسته کارمندان تحقق بخشیده نشود شاهد یک جابجایی دیگر در این دانشگاه خواهیم بود و صفی آریان قبل از جشن سه سالگی مدیریتش در علوم پزشکی همدان وداع پر سر و صدایی را خواهد داشت.
پیش از این بارها و بارها از سوی مدیران وابسته به ادارات زیر مجموعه علوم پزشکی بد رفتاری و اهانت هایی به جامعه خبری استان شده بود که هر بار با بزرگ منشی جامعه مطبوعاتی استان اعمال ناپسند آن دسته از مدیران نادیده گرفته شد و پس از مدت کوتاهی تحریم خبری واسطه برخی مدیران راه را برای سازش و چشم پوشی از رفتارهای ناپسند هموار کرد.
این اولین تجمعی نیست که در سال جاری و سالهای اخیر استان شاهد آن بوده است اما از نظر حضور افراد معترض و زمان ایستادگی معترضین برای باز ستانی حق و حقوق خود بسیار متفاوت بود.
پس از تجمعات اعتراضی مال باختگان صندوق های قرض الحسنه، مخصوصا صندوق احسان الزهرا که از سال گذشته تا سال جاری نیز ادامه داشت و هنوز نیز وضعیت تعدادی از آنها مشخص نشده است این تجمع را می توان نگرانی این قشر از وضعیت کسری های پیش رو و مشکلات اقتصادیشان دانست.
کارگران غرب استیل سمنان ۳ ماه حقوق دریافت نکرده‌اند
به گزارش25مردادایلنا، حقوق معوقه بیش از ۴۰۰ کارگر کارخانه غرب استیل سمنان - تولید کنننده قطعات خودرو- سه ماه است که پرداخت نشده است.


فرد هان و کندیس رننیک: به نمایندگی از ۲۳۰ هزار عضو اتحادیه کارگران خدمات عمومی کانادا-انتاریو، ما خواستار آزادی فوری و بدون قید و شرط علیرضا عسگری، جلیل محمدی و کلیه فعالین کارگری زندانی در ایران هستیم.
۱۳ اگوست ۲۰۱۲
به رهبر جمهوری اسلامی ایران، آیت الله سید علی خامنه ای
ما بدینوسیله ابراز نگرانی عمیق خود را در مورد بدرفتاری با علیرضا عسگری و جلیل محمدی ابراز داشته و خواهان آزادی فوری آنها از بازداشت می باشیم.
 اطلاعات ما مبنی بر این است که علیرضا عسگری و جلیل محمدی، فعالان کارگری و اعضای کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری، پس از آنکه نیروهای امنیتی به مجمع عمومی سالانه کمیته هماهنگی در تاریخ 15 ژوئن 2012 حمله کردند، دستگیر شدند.  گزارش شده است که در مجموع حدود 60 نفر از فعالین کارگری وحشیانه توسط نیروهای امنیتی مورد ضرب و شتم قرار گرفته و به زندان رجایی شهر در کرج منتقل شدند. اکثر بازداشت شدگان، پس از بازجویی های سخت، ضرب و شتم و اهانت آزاد شدند، با این حال، علیرضا عسگری و جلیل محمدی کماکان ناعادلانه در بازداشت به سر می برند.
ما در مورد سلامتی و امنیت علیرضا عسگری و جلیل محمدی به طور جدی نگران هستیم. کمیته هماهنگی گزارش داده است که این دو فعال کارگری تحت ضرب و شتم شدید و فشارهای روحی و روانی قرار گرفته اند. بنا به گزارشهای رسیده، علیرضا عسگری از تپش قلب شدید، درد قلب، بی حسی و ضعف در دست چپ و ضعف شدید، که صدمات جسمانی ناشی از بازجویی ها هستند، رنج می برد. جلیل محمدی نیز از وضعیت رو به وخامت جسمانی به علت صدمات متحمل شده در طول بازجویی رنج می برد.
اتحادیه کارگران خدمات عمومی کانادا-انتاریو ۲۳۰ هزار کارگر را نمایندگی می کند، کارگرانی که بصورتی پایدار و محکم در حمایت از حقوق کارگران در سراسر جهان برای سازماندهی اتحادیه ها و دیگر تشکل های کارگری که برای بهبود شرایط کار تلاش میکنند ایستاده اند. ما اعتقاد داریم که این حقوق انسانی بنیادی، برای بهبود شرایط اجتماعی و اقتصادی کارگران، از تورنتو تا تهران، حیاتی است. ما عمیقا نگران گزارشهایی هستیم که مبنی بر آن علیرضا عسگری و جلیل محمدی در تاریخ ۴ اگوست ۲۰۱۲ در شعبه ۴ دادگاه انقلاب اسلامی کرج به اتهام " اقدام علیه امنیت ملی از طریق تشکیل گروه غیرقانونی کمیته هماهنگی" محاکمه شدند.
ما قویا این بازداشت های ناعادلانه و آزار و اذیت وحشیانه این فعالان کارگری که در بازداشت به سر می برند را محکوم نموده و تداوم آزار و اذیت و بازداشت فعالین کارگری در ایران و یورش اخیر به جلسه کارگران در کرج را محکوم می کنیم. به نمایندگی از ۲۳۰ هزار عضو اتحادیه کارگران خدمات عمومی کانادا-انتاریو، ما خواستار آزادی فوری و بدون قید و شرط علیرضا عسگری، جلیل محمدی و کلیه فعالین کارگری زندانی در ایران هستیم.
فرد هان، پرزیدنت؛  کندیس رننیک، دبیر خزانه داری

رونوشت:
Executive Board, International Solidarity Committee, info@leader.ir, info@judiciary.ir, dr-ahmadinejad@president.ir, iran@un.int, ijpr@iranjudiciary.org, info@dadiran.ir, office@justice.ir, support@irimlsa.ir, info@humanrights-iran.ir, avaei@Dadgostary-tehran.ir, bia.judi@yahoo.com, info@mlsa.ir;
info@workers-iran.org
ترجمه و تکثیر: اتحاد بین المللی در حمایت از کارگران در ایران
پیام تسلیت کمیته‌ی هماهنگی به خانواده‌های آسیب‌دیده در زلزله‌ی استان آذربایجان شرقی!
متأسفانه روز شنبه بر اثر وقوع زلزله در شهرها و روستاهای تابعه‌ی اهر، هریس و ورزقان از استان آذربایجان شرقی خانه‌های زیادی ویران گردید و تعداد زیادی از اهالی این مناطق کشته و زخمی شدند. این بلای طبیعی چون همیشه بیش‌ترین آسیب را به محرومان و زحمت‌کشان جامعه وارد کرد و باز هم این خانه‌های سست آنان بود که آماج هجوم بی‌رحم طبیعت گردید.
پدر علم زمین‌شناسی ایران بعد از این حادثه در نظری کارشناسانه اعلام کرد که: «در هیچ کجای دنیا زلزله 6 ریشتری کشته نمی‌دهد و و در نهایت حداکثر در چنین زلزله‌ای باید۱۰ نفر زخمی می‌شد»، اما این زلزله‌ی 6 ریشتری موجب ویران شدن خانه‌های حداقل 115 روستا گردید! در این میان آنچه قابل مشاهده و تحسین است تلاش جمعی افراد و جمع‌های مردمی است که دسته‌دسته برای کمک به زلزله‌زدگان به سوی این مناطق می‌شتابند و کمک‌هایی است که به شکل خودجوش جمع‌آوری شده و به آن مناطق ماتم‌زده ارسال می‌شود. با این همه عمق فاجعه فراتر از این‌ها است و نباید به انتظار کمک‌های دولتی نشست که تا همین جا به علت کم‌کاری و بی‌تفاوتی حتا مورد انتقاد شدید برخی نمایندگان مجلس حاکمیت نیز قرار گرفته است! بلکه باید تلاش کرد تا با سازمان‌دهی کمک‌های مردمی درجهت کاهش رنج ودرد زلزله‌زدگان قدمی هر چند کوچک برداشت. ما اعضای کمیته‌ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری ضمن عرض تسلیت به خانواده‌های قربانیان این واقعه، دوشادوش سایر افراد و تشکل‌های مردمی تمام تلاش خود را در جهت کمک و یاری به این عزیزان انجام خواهیم داد .
کمیته‌ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری-23 مرداد 1391
اعتصاب در شرکت هواپیمایی ایزی جت
به گزارش15اوت یورونیوز، شرکت هواپیمایی «ایزی جت» به مسافران خود نسبت به اعتصاب کارکنان این شرکت و اختلال در پروازها به فرانسه و پرتغال هشدار داده است.
بنا بر اعلام وب سایت ایزی جت مسافران پروازهای این شرکت هوایی باید جدیدترین اطلاعات را در بارۀ سفر خود و اعتصاب بخشی از کارکنان این شرکت دنبال کنند.
بیست وپنجم مردادماه1391

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر