تجمع كارگران نساجي مازندران در مقابل فرمانداري و اعتراض بازنشستگان قزوين به پرداخت حقوق از طريق حساب‌هاي الكترونيكي و تعطيلي دامداري‌هاي شهركرد بدليل كمبود علوفه و...


كارگران مناطق بد آب و هوا نبايد با شرايط ساير كارگران كار كنند
ايلنا: عضو كانون هماهنگي شوراهاي اسلامي كار سيستان و بلوچستان خواستار در نظر گرفتن شرایط آب و هوایی استان‌ها در تعیین حداقل دستمزد کارگران شد.  محمدگل بامری در این زمینه به ایلنا گفت: تا پیش از سال ۱۳۷۵ میزان حداقل حقوق کارگران در چندین استان از جمله هرمزگان، کرمان، سیستان و بلوچستان، خوزستان و بخش‌هایی از استان‌های فارس و یزد بیشتر از حقوق کارگران در استان‌های دیگر بود چرا که بدی آب و هوا در این استان‌ها و بخش‌ها، مشکلات زیادی برای کارگران ایجاد می‌کرد.

دبير خانه كارگر زابل افزود: با مطرح شدن بحث مشاغل سخت و زیان آور، تاثیر آب و هوای استان‌ها در تعیین میزان حداقل دستمزد کارگران منتفی شد که با شرایط فعلی آب و هوا در اين استان ها باید تلاش کرد این مساله دوباره مطرح شود.

عضو هیات مدیره کانونعالی شوراهای اسلامی کار کشور، ساعت کاری کارگران سیستان و بلوچستان را از ۷ صبح تا ۲ و نیم ظهر عنوان و خاطرنشان کرد: به دلیل شرایط سخت آب و هوایی سیستان و بلوچستان، ساعت کاری در این استان بعضا کمتر از میزان ساعت پیش بینی شده در قانون کار است که این مساله مشکلاتی را در میزان دریافتی حقوق کارگران ایجاد می‌کند.

گل بامری تصریح کرد: از سوی دیگر شرایط بد آب و هوایی در برخی استانهای کشور، مشکلاتی را برای اضافه کاری کردن کارگران و مساله دریافت حقوق آن‌ها ایجاد کرده است چرا که بعضا اضافه کار کارگران به منزله ساعت عادی کار محسوب می‌شود و کارفرما از محاسبه هزینه اضافه کار به صورت ویژه امتناع می‌کند.

پایان پیام

1391/5/21 - 15:50 
کد خبر : 291938  

کد خبرنگار : 294  
تعطیلی واحد‌های تولیدی به دنبال افزایش بی‌رویه نرخ ارز
ايلنا: یک کار‌شناس اقتصادی تعطیلی واحد‌های تولیدی، کاهش قدرت خرید کارگران، اخراج و تعدیل آنان از واحد‌های تولیدی را از اثرات زیان بار افزایش نرخ ارز در بازار دانست.

مهدی تقوی با اشاره به دو گروه از تولید کنندگان، به ایلنا گفت: یک گروه، تولید کننده‌های ساده هستند که مواد اولیه و تجهیزات آن‌ها در داخل تولید می‌شود. این گروه تنها از تورم موجود در کشور زیان می‌بینند. اما گروه دوم تولید کنندگانی هستند که مواد اولیه و تجهیزات آن‌ها عمدتا از خارج کشور تامین می‌شود. این دسته علاوه بر تورم از افزایش نرخ ارز نیز در رنج هستند.

به گفته تقوی بار اصلی افزایش نرخ ارز بر دوش کارگران است و تولید کنندگان به خصوص تولید کنندگان دولتی مشکل آنچنانی نخواهند داشت.

این کار‌شناس اقتصادی اعلام کرد: چون در ایران اتحادیه‌های کارگری قوی وجود ندارد، قدرت چانه زنی این قشر بسیار پایین است و کار فرمایان، چه خصوصی و چه دولتی می‌تواند در حق آنان اجحاف کند. برای مثال در حالی که بانک مرکزی میزان تورم را ۲۲ در صد اعلام کرده افرایش حقوق کارگران تنها ۱8 درصد بوده است و این دو با یکدیگر همخوانی ندارند.

وی تصریح کرد: متاسفانه در اقتصاد سرمایه داری، کارگر نيروي مغز و دست خویش را می‌فروشد و چون عرضه کار در این اقتصاد‌ها به دلیل افزایش جمعیت زیاد است، قدرت چانه زنی لازم برای کارگران از بین می‌رود.

او افزایش نرخ ارز را ناشی از یک اتفاق سیاسی و دو اتفاق اقتصادی اعلام کرد و اظهار داشت: اتفاق سیاسی‌‌‌ همان تحریم هاست. اما در عرصه اقتصادی ما با دو پدیده مواجه هستیم. تبدیل پول ملی به ارز برای خرید کالا از خارج، مسافرت و حتی تامین خرج تحصیل دانشجویان در خارج از کشور اتفاقی است که به افزایش نرخ ارز کمک می‌کنند.

وی در ادامه افزود: اتفاق اقتصادی دیگر به دلیل تصمیم گیری‌های نادرست دولت و مجلس در این زمینه است که باعث می‌شود عده‌ای بالا و پایین رفتن نرخ ارز را پیش بینی کنند و دست به خرید یا فروش ارز در بازار بزنند. برای مثال وقتی دولت نرخ ارز مرجع را بالا برد، عدهٔ زیادی شروع به خرید ارز کردند و زمانی که مجلس با آن مخالفت کرد، همان‌ها شروع به فروش ارز‌های خریداری شده کردند.

تقوی تاکید کرد: البته تصمیم این عده از نطر اقتصادی صحیح است و مثلا اگر دولت نرخ ارز را ۵ هزار تومان اعلام کند حتی من وشما هم فرش خانه خود را می‌فروشیم تا ارز بخریم.

این استاد اقتصاد دانشگاه علامه متذکر شد: بحران فعلی ناشی از سیاست‌های نادرست اقتصادی دولت به خصوص هدفمندی یارانه هاست. اولین کسی که در زمان هدفمندی یارانه‌ها با این امر مخالفت کرد من بودم. قرار دولت بر این بود که از محل ذخیره پول ناشی از طرح هدفمندی یارانه‌ها، ۳۰ درصد را به واحد‌های تولیدی اختصاص دهد که اینطور نشد. نتیجه این امر نیز آسیب دیدن واحد‌های تولیدی و به تبع آن اخراج و تعدیل کارگران از این واحد‌ها شد.

وی در پایان اضافه کرد: منحنی فیلیپس در حقیقت نمایانگر وجود و ثبات یک رابطه معکوس بین دو مشکل مهم اقتصادی یعنی بیکاری و تورم است. در حالت عادی ممکن است با مشکل تورم زیاد رو به رو شویم ولی حداقل مشکل بیکاری خیلی حاد نیست. اما در حال حاضر هم با تورم رو به رو هستیم هم با بیکاری و منحنی فیلیپس سیر صعودی به خود گرفته است.

پايان پيام

1391/5/21 - 15:35 
کد خبر : 291919  

کد خبرنگار : 251  
تعطيلي دامداري‌هاي شهركرد بدليل كمبود علوفه
ایلنا: دبیر اجرایی خانه کارگر شهر کرد از افزایش تعطیلی واحدهای دامداری این شهرستان به سبب کمبود و گرانی علوفه خبر داد.

عبد الله رئیسی از تهدید اشتغال منطقه به سبب افزایش قیمت علوفه ابراز نگرانی کرد و به ایلنا گفت: کمبود و گرانی علوفه و سایر نهاده‌های دامی مانند سبوس، مواد معدنی، ذرت، سویا، کلزا و... یکی از بزرگ‌ترین مشکلات کنونی دامداران شهر کرد است.

به گفته وی استان چهار محال و بختیاری از مراکز مهم دامپروری کشور بوده و دامداری بخش مهمی از اقتصاد و اشتغال مردم این استان را تشکیل می‌دهد.

این فعال کارگری اضافه کرد: با وجود اینکه ۶۰ درصد از جمعیت استان را روستائیان تشکیل می‌دهند و ۳۵ درصد از این جمعیت در بخش دامداری فعالیت دارند اما توجهی به مشکلات دامداران نمی‌شود.

رئیسی با بیان اینکه از ۱۰ مجتمع دامداری سنتی در حاشیه شهر کرد فقط یک واحد فعالیت دارد اظهار داشت: اکثر واحدهای دامداری سنی این استان تعطیل و یا در آستانه تعطیل شدن قرار دارند.

او با تاکید بر حمایت دولت و بررسی مشکلات دامداران، افزود: کسانی که اکنون در دامداری فعال هستند، یا حرفه دیگری بلد نیستند و ناچار به ادامه هستند و یا واقعا از سر علاقه دامداری را‌‌‌ رها نمی‌کنند.

پایان پیام

1391/5/21 - 11:27 
کد خبر : 291650  

کد خبرنگار : 248  
تجمع كارگران نساجي مازندران در مقابل فرمانداري
ايلنا: ۱۵۰ کارگر نساجی مازندران در اعتراض به عدم دریافت ۲۶ ماه حقوق معوقه خود در مقابل فرمانداری قائمشهر تجمع کردند.

نصرالله در یابیگی، دبیر خانه کارگر مازندران با اعلام این خبر به ایلنا گفت: صبح امروز ۱۵۰ کارگر کارخانه نساجی مازندران در اعتراض به عدم دریافت ۲۶ ماه حقوق معوقه پس از راهپیمایی در مقابل فرمانداری این شهر تجمع کرده و نسبت به عدم توجه دولت به وضعیتشان اعتراض کردند.

او افزود: نساجی مازندران پس از اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی و جریان خصوصی سازی به دلیل سوء مدیریت و عدم نظارت دولت و همچنین واردات بی‌رویه کالاهای مشابه تولیدات این کارخانه دچار بحران مالی شده است.

این فعال کارگری اضافه کرد: نساجی مازندران در دو دهه گذشته بیش از 7000 کارگر داشته است که این تعداد طی چند سال اخیر به 765 نفر کاهش یافته است.

او با بیان اینکه مشکلات مالی و اقتصادی کارگران نساجی مازندران نگران کننده است اظهار داشت: نساجی مازندران متشکل از نساجی تلار، نساجی طبرستان، گونی بافی و فاین نایس و نساجی تجن است که کارگرانشان با عدم دریافت بیش از ۲۶ ماه حقوق در شرایط سختی به سر می‌برند.

این فعال کارگری افزود: کارگران این واحد تولیدی دیگر توان پاسخگویی به حداقلهای یک زندگی را ندارند و شرمنده خانواده خود هستند.

دبیر خانه کارگر مازندران تصریح کرد: تعطیلی کارخانه نه تنها باعث از دست دادن شغل شده بلکه این کارگران به دنبال ماه‌ها عدم دريافت حقوق، آبرو و شرافت خود و خانواده‌هایشان را در خطر می‌بینند.

او با بیان اینکه مشکلات کارگران نساجی مازندران با برگزاری جلسات متعدد و تهدید و فشار مسئولان حل نخواهد شد تصریح کرد: رئیس جمهور باید به قول خود در سفر به استان مازندران که وعده احیاء کارخانه و حل مشکلات کارگران را داده بود پایبند باشد.

تاین فعال کارگری ادامه داد: هم اکنون کارگران نساجی مازندران حتی از عهده پرداخت قبوض آب و برق وتلفن و اجاره بهای مسکن، اقساط بانکی و همچنین از پرداختن هزینه‌های تحصیلی فرزندان خود نیز عاجز شده‌اند.

دریابیگی از رئیس جمهور و رئیس قوه مقننه در خواست کرد برای حل مشکلات این کارگران با ارائه طرح‌های فوریتی و اختصاص بودجه‌ای برای پرداخت معوقات حقوقی اقدام کنند.

پایان پیام

1391/5/21 - 11:23 
کد خبر : 291901  

کد خبرنگار : 251  
اعتراض بازنشستگان قزوين به پرداخت حقوق از طريق حساب‌هاي الكترونيكي
ایلنا: صد نفر از کارگران بازنشسته شهرستان البرز در استان قزوین با امضاي طوماري خطاب به رئيس كل بانك رفاه استان قزوين نسبت به اجباري شدن ايجاد حساب الكترونيكي و دريافت عابر بانك اعتراض كردند.

به گزارش ايلنا، اين كارگران كم سواد بودن را دليل ناتواني در استفاده از عابر بانك ذكر كرده‌اند و به پرداخت حقوق‌شان در حساب‌هاي الكترونيكي اعتراض دارند.

در بخشي از اين نامه که رونوشتی از آن به ايلنا ارسال شده، خطاب به رئيس بانك رفاه استان قزوين آمده است: «تعدادي از كارمندان شما بازنشسته‌ها را مجبور به استفاده از عابربانك مي‌كنند. متاسفانه بسياري از بازنشسته‌ها به دليل نداشتن سواد كامل نمي‌توانند با اين دستگاه‌ها كار كنند و به كرات ديده شده است كه به مشكل برخورده‌اند.»

اين بازنشستگان خواستار آموزش استفاده از خدمات الكترونيكي پيش از اجباري كردن استفاده از اين خدمات هستند و از سوءاستفاده سودجويان از بي‌اطلاعي و كم‌سوادي آنان ابراز نگراني كرده‌اند.

پایان پیام

1391/5/21 - 10:06:51 
کد خبر : 291137  

کد خبرنگار : 248  
كشته شدن كارگر جوان در پروژه احداث هتلي در مشهد
ايلنا: دانشجوی ۲۲ ساله‌ای که در یک پروژه ساختمانی مربوط به ساخت هتل در مشهد کار می‌کرد، بدلیل وجود نداشتن برخی امكانات ایمنی بر اثر سقوط از بلندی جان سپرد.

به گزارش ايلنا به نقل از روزنامه خراسان، این حادثه حدود ساعت ۲۳ شامگاه رخ داده است و بررسی‌های اولیه نشان داده کارگر مذکور که اهل یکی از شهرهای خراسان شمالی است به دلیل رعایت نشدن برخی نکات ایمنی هنگام کار در ارتفاع سقوط کرده و جان باخته است.

پايان پيام

1391/5/19 - 15:50 
کد خبر : 291222  

کد خبرنگار : 251  
مرگ كارگر سبزواري در پي سقوط تانكر آب
ايلنا: کارگر شرکت احداث راه آهن در سبزوار بر اثر واژگونی تانکر آب به طرز دلخراشی جان خود را از دست داد.

به گزارش ايلنا به نقل از پایگاه خبری پلیس، در پی اعلام مرکز ۱۱۰مبنی بر یک فقره مرگ مشکوک مردی ۲۷ساله در یک شرکت احداث ریل راه آهن در سبزوار، بلافاصله گروهی از ماموران پاسگاه سلطان آباد این فرماندهی به محل اعزام شدند.

این گزارش حاکی است پس از مراجعه تیم گشت پاسگاه سلطان آباد به محل، تحقیقات و مشاهدات ماموران حکایت از آن داشت که کارگر یک شرکت احداث ریل راه آهن در محدوده روستای «ترخاص» در حالی که روی یک تانکر آب ثابت، مشغول پرکردن تانکر آب بوده، با واژگونی تانکر به علت سنگینی بیش از حد، به زیر تانکر سقوط و به طرز دلخراشی جان خود را از دست داد.

گفتني است جسد متوفی به پزشکی قانونی شهرستان منتقل و تحقیقات درباره علت و چگونگی این ماجرا همچنان ادامه دارد.

پايان پيام

1391/5/19 - 14:10 
کد خبر : 291206  

کد خبرنگار : 251  
قرارداد ۸۰ درصد از کارگران بروجردی موقت است
ایلنا: یک فعال کارگری دربروجرد اعلام کرد: بیش از ۸۰ درصد ازکارگران بروجردی دارای قرارداد موقت هستند.

محمد گودرزی با بیان مطلب فوق به ایلنا گفت: بیش از ۸۰ درصد ازکارگران بروجردی بدون توجه به استمراري بودن نوع كارشان با قرارداد موقت استخدام شده‌اند.

دبير خانه كارگر بروچرد با بیان اینکه قراردادهای موقت امنيت شغلی كارگران را سلب مي‌كند، اظهار داشت: بسیاری از واحد‌های تولیدی در شهرستان بروجرد کارگران خود را وادار به امضاء قرارداد موقت و سفید امضاء می‌کنند و بدليل عدم توازن در عرضه و تقاضاي نيروي كار در بازار اشتغال، كارگران نيز چاره‌اي جز پذيرش شرايط ناعادلانه و خلاف قانون كارفرمايان ندارند.

اين فعال كارگري افزود: به دلیل تعطیلی کارخانجات، تعدیل نیروهای انسانی و اخراج کارگران، جذب نیروهای جدید عملا صورت نمی‌گیرد و بیش از ۸۰ درصد قراردادهای کاری هم که به امضا می‌رسد موقتی بوده و خارج از ضوابط قانون کار است.

به گفته وی آمار کارگران قراردادی و پیمانی در این شهرستان رو به گسترش است و روزانه بر تعداد کارگران پیمانی و قرارداد موقت افزوده می‌شود.

گودرزی با بیان اینکه استان لرستان رتبه نخست بیکاری را در سطح کشور دارد، گفت: در این استان آمار تعداد متقاضیان آماده بکار جوان و تحصیلکرده افزایش یافته است.

پايان پيام

1391/5/19 - 11:29:02 
کد خبر : 291034  

کد خبرنگار : 248

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر