اخباروگزارشات کارگری25فروردین1391

- نامه سرگشاده به کارگران اخراجی ایران:
- اعتراضات کارگران پتروشیمی تبریزدررابطه باعدم عقد قرارداد مستقیم
- مرگ جانگداز یک کارگر
- گودبرداری نا ایمن جان کارگر را گرفت
- تظاهرات در پایتخت ایتالیا علیه اصلاح قوانین بازنشستگی
نامه سرگشاده به کارگران اخراجی ایران:
نگذارید هر بلایی که خواستند بر سر کارگر بیاورند‍!
کارگران شهاب خودرو را پس از تعطیلات نوروزی به کارخانه راه ندادند. به همین سادگی کارگرانی را که بعضا تا بیش از 20 سال سابقه کار داشتند اخراج کردند. کارگران کارخانه آجر جیل نیز هدیه نوروزیشان را بصورت اخراج دریافت کردند. کارگران کارخانه تولید شمش چدن شرکت ذوب آهن کوره بلند در نخستین روز کاری سال 91 اخراج شدند. کارفرمای شرکت کشت و صنعت مهاباد با اخراج تعدادی از کارگران بهار 91 را به زمستانی سرد برای کارگران تبدیل کرد. کارگران شباب غرب کرمانشاه را به دلیل نپذیرفتن خواست کارفرما مبنی بر افزایش ساعات کار از 8 ساعت به 12 ساعت اخراج کردند. این اخراج سازی ها ادامه اخراج سازی های وسیعی است که از اواخر سال 90 آغاز شده است. اخراج کارگران شرکت های بهمن خودرو و کاشی کسری در ماههای آخر سال 90 را به عنوان دو نمونه از این اخراج ها بخاطر داریم. این اخراج سازی ها تنها به این چند شرکت محدود نمی شود و مقامات دولتی می گویند که 30 در صد قراردادهای موقت پس از تعطیلات نوروزی تمدید نشده است. بر خلاف وعده و وعید افرادی مثل نجم الدین مدیر عامل شرکت ایران خودرو، از کارخانه های خودروسازی مثل ایران خودرو خبر می رسد که اخراج سازی های وسیعی در دست تهیه است. نباید گذاشت کارفرماها و دولت هر بلایی که خواستند بر سر خانواده های کارگری بیاورند. نباید گذاشت ابعاد فقر و گرسنگی و پایین رفتن سطح استاندارد زندگی کارگران و فرزندان آنان به فاجعه ای علاج ناپذیر تبدیل شود!
چاره راه استیصال نیست!  استیصال مثل خوره پیکر طبقه کارگر را میخورد و از بین می برد. چاره راه زانوی غم در بغل گرفتن نیست! زانوی غم در بغل گرفتن و منفعل نظاره گر گرسنگی فرزندان بودن انسان را روانی و دیوانه میکند. چاره راه شرمندگی نزد فرزندان نیست! کارگران مسبب بیکاری شان نیستند که شرمنده باشند. حق کارگران را کارفرماها و دولت میخورند. چاره راه بستن دخیل به هیچ فرد و مقامی نیست! کارگران شهاب خودرو را آستان قدس رضوی با داشتن بیش از بیست میلیارد دلار سرمایه به این روز سیاه نشانده است. چاره راه گدایی از احمدی نژاد عوام فریب که می گوید "آن قدر ما ارز داریم که اگر دو سه سال هم یک بشکه نفت نفروشیم کشور به خوبی اداره میشود" و در همان حال طلب کارگری که ماهها و سالها کار کرده است را نمی پردازد، نیست. چاره کار التماس به هیچ کس جز توسل به نیروی خود کارگران نیست.
راه چاره درس گرفتن از کارگران شهاب خودرو است که دو هفته است که درب مجلس و ریاست جمهوری و وزارت کار را از پاشنه در آورده اند. راه چاره یاد گرفتن از کارگران صنایع فلزی است که یک هفته متوالی است که هر روز دارند اعتصاب و اعتراض و راه پیمایی میکنند. راه چاره مبارزه دسته جمعی و متحد است. راه چاره پیوستن به اعتراض کارگران شهاب خودرو و صنایع فلزی است. وقتی کارفرمایان و دولت کارگران را در ابعاد چند صد هزار نفری اخراج می کنند. وقتی برنامه اخراج سازیهای چند میلیونی را تدارک دیده اند. وقتی شتر اخراج سازی های وسیع فردا قرار است درب خانه کارگران ایران خودرو و سایپا و کارخانه ها و مراکز تولیدی دیگر نیز بخوابد، چرا باید کارگران شهاب خودرو به تنهایی و منفرد اعتراض و تحصن و راه پیمایی کنند؟ چرا اعتصاب کارگران صنایع فلزی با موج حمایت و همبستگی روبرو نشود؟ راه چاره در تماس گرفتن سریع با کارگران دیگر شرکتها و ایجاد شبکه ای از روابط کارگری میان فعالین این شرکت هاست. کارگران شهاب خودرو، صنایع فلزی، ذوب آهن کوره بلند، کارگران مهاباد و سنندج و کارگران معترض خورو سازی ها و تمام کارگرانی که قراردادهایشان پس از تعطیلات نوروزی تمدید نشده است باید اعتراض مشترکی را تدارک و سازمان دهند. وقتی طرف حساب یکی است، وقتی خواست مشترک است، چرا نباید مشترک و همزمان اعتراض کرد؟
کارگران! ما همکاران سابق شما هستیم. هراس از بیکاری را تجربه کرده ایم. مزه تلخ فقر و نداری را چشیده ایم. اما مزه شیرین موفقیت مبارزات کارگری را نیز بارها و بارها چشیده ایم. ما  اهل تهییج و ایجاد جو احساسی نیستیم. بنا به تجارب طولانی خود در مبارزات کارگری اعتراض مشترک و گسترده کارگری را نه فقط تنها راه جلو گیری از اخراج سازیهای اخیر میدانیم بلکه در شرایط امروز آن را کاملا عملی می دانیم. گام اول برای انجام اقدامی موفقیت آمیز همنظر شدن کارگران بیشتری برای انجام اقدامی مشترک و متحد است. گام دوم تماس با فعالین کارگری دیگر شرکتها و ایجاد شبکه ای از روابط میان فعالین کارگری و تبادل نظر بر سرچگونگی انجام اقدام مشترک و متحد است. بنا به تجارب ما و تجارب و تاریخ مبارزات موفق آمیز کارگری بقیه راه بسیار سهل تر از آنکه امروز و در نبود این اعتراض مشترک  تصور می شود هموار خواهد شد.
سرمایه داران و دولت در مقابل یک اعتراض متحد و گسترده چاره ای ندارند که نه تنها قرارداد کارگران را تمدید کنند بلکه قراردادهای موقت را به قراردادهای استخدام رسمی تبدیل کنند. بر اثر اعتراض مشترک و موثر نجم الدین مدیر عامل کارخانه ایران خودرو فقط قول حذف قراردادهای موقت را نمیدهد بلکه مجبور می شود همه کارگران موقت ایران خودرو را همین امروز استخدام رسمی کند. در مقابل اعتراض متوالی چند هزارنفری جلوی مجلس و دفتر ریاست جمهوری و وزارت کار و رژه کارگری در خیابانها تهران و شهرستان ها که با استقبال و همدردی مردم جان به لب رسیده روبرو خواهد شد احمدی نژاد و دیگر مقامات دولتی فقط دستور "رسیدگی شود" را نخواهند داد. به سرعت به خواست کارگران معترض رسیدگی خواهند کرد!
همکاران عزیز! همه کسانی که قراردادهای کارتان تمدید نشده است! مرعوب توضیحات و توجیهاتی مثل تحریم و فشارهای خارجی  و شرایط سخت نشوید! اگر رئیس جمهور مملکت می گوید که اگر یک بشکه هم نفت بفروش نرسد تا دو سه سال وضع مملکت خوب است، با اتکاء به نیروی خود و سازماندهی مبارزه متحد و سراسری دستور دهید که خواستهای ابتدایی و مشروعتان بسرعت عملی شود. در آستانه روز کارگر حرکت متحد و گسترده تر را بهتر میشود سازمان داد.  با تدارک این اعتراض با دست پرتر میشود به استقبال بزرگداشت اول ماه مه رفت!  پیشنهاد ما برای طرح اصلی ترین خواستهای عاجل در این اعتراض مشترک به قرار زیر است:
-          حکم اخراج همه کارگران لغو گردد!
-          همه قراردادهای موقت به قراردادهای استخدام رسمی و قرارداد جمعی تغییر پیدا کنند!
-          با مسئولیت دولت، و در صورت ورشکستگی کارفرما از بودجه دولت، تمام طلب ها و حقوق های معوقه همه کارگران بی درنگ پرداخت شود!
با آرزوی موفقیت ما را در این راه دشوار اما شرافتمندانه و حق طلبانه یار و همراه خود بدانید!
علی پیچگاه، فرخنده آشنا، بهروز خباز، مظفر فلاحی و مجید تمجیدی
24 فروردین ماه 1391 مصادف با 12 آوریل 2012
 
اعتراضات کارگران پتروشیمی تبریزدررابطه باعدم عقد قرارداد مستقیم
به گزارش فارس بتاریخ25فروردین ماه1391، نهم بهمن ماه سال گذشته مصوبه‌ای به شماره 28298/200 از طرف هیئت وزیران مبنی بر حذف شرکت‌های پیمانکاری و الزام عقد قرارداد مستقیم کارگران قراردادی با شرکت‌های مادر و دولتی صادر شد.
برای اجرای این مصوبه دروزارت نفت،آیین‌نامه دیگری از سوی وزیر نفت تصویب کرده‌اند که بر اساس آن کارگران دارای مدرک تحصیلی بالای دیپلم مطابق مصوبه هیئت دولت جذب ولی کارگران دارای مدرک تحصیلی دیپلم و پایین‌تر و کمتر از 10 سال مقرر شده است تا این کارگران به تشکیل شرکت‌های تعاونی پیمانکاری اقدام و از این طریق این بخشنامه در خصوص آنان اعمال شود.
براساس این گزارش،در صورتی که این بخشنامه به شیوه اعلامی وزیر نفت عملی شود کمتر از 35 درصد کارگران شرکت‌های پیمانکاری پتروشیمی تبریز مشمول این بخشنامه می‌شوند.
این دوگانگی باعث نارضایتی کارگران شده است وسئوال کارگران این است ،چرا باید بعد از 15 سال و بیشتر بین کارگران تفاوت قایل شود آن هم در مورد کارگرانی که تماما در واحدهای عملیاتی و تولیدی کار می‌کنند.
برپایه همین گزارش ،اجرای دوگانه این مصوبه اعتراضاتی را در بین کارگران شرکت پتروشیمی تبریز داشته وکارگران با برپایی جلسات مختلفی اعتراضات خودرا بنمایش گذاشتند.
مرگ جانگداز یک کارگر
داود نوبهار آهنگر اسکلت ساختمان بر اثر سقوط از بلندی اسکلت ساختمان چهار طبقه در خمام حین کار کشته شد.
وی در تاریخ ٧/١/٩١ مشغول کار در ارتفاع بود که بر اثر شکستن تخته زیر پا سقوط کرده و دچار ضربه شدید مغزی می شود. سپس وی را به بیمارستان نیمه دولتی پورسینا منتقل می کنند. عید بود و پزشکان در مرخصی سالیانه بسر می بردند. داود پس از ٨ روز دست وپنجه نرم کردن با مرگ از دنیا رفت. او متعلق به یک خانواده پر جمعیت کارگری بود که در محله کارگر نشین کوی حسینی رشت زندگی می کرد. داود با بیش از ٣٠ سال سن مجرد و سرپرست خانواده بود وی بیمه نبود. در ضمن ساختمان در حال ساخت نیز بیمه نبود. کارفرمای داود فردی ضد کارگر به نام نایب که پیمانکار ساختمان های تربیت بدنی استان گیلان است گفتنی است خانواده وی پس از مرگ داود اقدام به شکایت علیه کارفرما - نایب - کرده اند.
راستی نظام سرمایه داری تا چه زمانی اینگونه بیرحمانه ما کارگران را در بی حقوقی کامل به قتل می رساند؟ و کدام سیستم حقوقی در مقابل نظام سرمایه داری
خصوص سرمایه داری اسلامی از منافع کارگران دفاع خواهد کرد؟
چه کسانی؟ چه نظامی بجز نظام سرمایه سالار اسلامی مسئول این جنایات علیه کارگران می باشد؟
بهرحال ما فعالان کارگری ضد سرمایه داری گیلان ضمن همدردی با خانواده داغدار داود نوبهار و عرض تسلیت، خود را در غم این خانواده کارگری شریک می دانیم.
فعالان کارگری ضد سرمایه داری گیلان-24فردین1391
گودبرداری نا ایمن جان کارگر را گرفت
گودبرداری غیر اصولی در شمال تهران منجربه مرگ یك كارگر در زیر خروارها خاك شد.
به گزارش پایگاه خبری 125بتاریخ25فروردین، ازمحل حادثه در منطقه لویزان خیابان شعبانلو، گودبرداری غیر اصولی منجربه مرگ یك كارگر در زیر خروارها خاك شد.
مهران محمودی افسر آماده منطقه سه عملیات آتش نشانی گفت: متاسفانه در جریان این حادثه ناگهان یکی ازدیواره های محل گودبرداری شده فرو ریخت و کارگری افغانی که در آنجا سرگرم کار بود در زیر خروارها خاک دفن شد.
این فرمانده آتش نشانی عدم رعایت موازین ایمنی به هنگام گودبرداری را علت بروز این حادثه ذکر کرد و افزود: عوامل اورژانس پس از انجام معاینات اولیه، مرگ وی را بر اثر خفگی در زیر آوار تائید کردند.
تظاهرات در پایتخت ایتالیا علیه اصلاح قوانین بازنشستگی
به گزارش مورخ 13آوریل یورونیوز، مردم ایتالیا روز جمعه برای شرکت در تظاهراتی گسترده در شهر رم و در اعتراض به اصلاح قوانین بازنشستگی در این کشور آماده می‌شوند.
این تظاهرات به دعوت اتحادیه‌های کارگری پس از آن صورت گرفت که دولت ایتالیا در ماه دسامبر سال گذشته میلادی از اصلاح قوانین بازنشستگی در این کشورخبر داد. بر اساس قوانین جدید، ده‌ها هزار بازنشسته از دریافت حقوق کافی برای تامین مایحتاج زندگی خود محروم می‌شوند.
به گزارش وزارت کار ایتالیاهمچنین اصلاح قوانین بازنشستگی بر وضعیت بیش از ۶۵ هزار کارگری که به تازگی بازنشسته شده بودند نیز تاثیر خواهد گذاشت.
این افراد که در انتظار دریافت حقوق بازنشستگی بوده‌اند به دلیل تغییر قوانین و افزایش سن بازنشستگی ناچار به ادامه کار شده‌اند اما با وجود بیکاری در ایتالیا، نه تنها از دریافت حقوق بازنشستگی محروم شده‌اند بلکه برای یافتن شغل نیز با مشکل مواجه هستند.
بیست وپنجم فروردین ماه1391

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر