اخبار کارگری 16 مه 2012

تجمع اعتراضي يابندگان گياهان دارويي اشنويه

ايران كارگر : اشنويه شهري است كه به شدت ازنبود اشتغال رنج مي برد .مردم محروم و فقير اين شهر مثل ساير اهالي شهرهاي مناطق محروم تلاش هايي مختلفي براي غلبه بر نبود اشتغال به كار مي برند . ازطرفي كوههاي كردستان ايران مثلي خيلي ازمناطق كشورمان سرشار ازگياهان دارويي است ازاين رو فقط در شهر اشنوه حدود 400 نفر به چيدن گياهان درويي ازكوهها مشغولند و ازاين طريق پول بسيار ناچيزي براي خود و خانواده شان فراهم مي كنند .
 با اين حال كارگزاران رژيم و مامورين ماشين سركوبش حتي اين زحمتكشان را ازمزاحمت ها واذيت هاي مستمر خود درامان نمي گذارند . ازآنها رشوه ميخواهند وبه بهانه هاي مختلف درامرز گياه يابي شان اختلال ايجاد مي كنند . اخيرا پاسگاه مرزي منطقه تاله چهار اشنويه محدوديتي برمحدوديت ها افزود و مانع اين شد كه گياه يابان دارويي بتوانند با وسايل نقليه خود به ارتفاعات براي گياه يابي بروند اين درحالي است كه اگر آنها ازگياه يابي استفاده نكنند مجبورميشوند 8 ساعت را ه را با پاي پياده طي كنند .
شغل گياه يابي موسمي است و اقدامات مقامات و كارگزاران رژيم باعث ميشود كه گياه يابان دارويي نتوانند به موقع گياهان دارويي را برداشت كنند . هم خوداين گياه يابان درمضيقه مالي شديدي كه دارند ازاين درآمد بخور و نمير محروم ميشوند و هم مردمي كه بيماري هايشان را ازاين طريق درمان مي كنند محروم مي گيرند . يك گياه ياب دارويي ضمن دادن اين خبر گفت : ما تجمع اعتراضي كرديم و گفتيم كه به چه حقي يك پاسگاه مرزي براي خودش قانون مي تراشد اما رئيس دفترسياسي انتظامي فرمانداري اشنويه كه خود در همه ستمگري ها دست دارد فقط يك وعده توخالي رسيدگي به ماداد .
شايان ذكراست كه گياه يابان دارويي اشنويه دراين تجمع 70 نفر بودند .

بيكاري 150 كارگر شیر وارنا/ بازگشايي قند ورامين

کارخانه شیر وارنا وابسته به بخش خصوصی واقع در قرچک ورامین حدود ۵۰۰ کارگر دارد که به جهت مشکلات بوجود آمده، ۱۵۰ کارگر قراردادی خود را اخراج کرده است.
ایلنا: يك فعال كارگري در ورامین اعلام کرد: 150 كارگر کارخانه شیر وارنا در پي تمديد نشدن قرارداد كاري‌شان بيكار شده‌اند.
حیدر مظاهری در گفت گو با خبر نگار ایلنا با اعلام این خبر افزود: کارخانه شیر وارنا وابسته به بخش خصوصی واقع در قرچک ورامین حدود ۵۰۰ کارگر دارد که به جهت مشکلات بوجود آمده، با ۱۵۰ کارگر قراردادی خود را نکرده است.
دبير اجرايي خانه كارگر ورامين همچنين در خصوص مشکلات کارخانه قند ورامین که با کمبود شکر به واسطه تحریم‌ها مواجه شده است، گفت: هم اکنون یک ماهی است این واحد تولیدی با خرید مواد اولیه مجددا فعال شده است و ۵۰۰ کارگر آن مشغول كار هستند.

كارگري كه هزينه‌هاي درمانش را همكارانش مي‌پردازند

اين اتفاق‌ها تا براي خود آدم پيش نيايد، هر چقدر هم كه ديده باشي، انگار هيچ تجربه‌اي نداري/ مسئولان معدن نه تنها تا امروز هزينه‌هاي درمان من را تامين نكرده‌اند، بلكه حتي به ملاقاتم هم نيامده‌اند.
ایلنا: ۲۷ شهریور ماه سال ۹۰ یکی از کارگران معدن زغال سنگ البرز غربی از توابع شهرستان رودبار هنگام كار در عمق 2500 متري زمين، از ارتفاع چهار متري سقوط مي‌كند و از ناحیه دو دست و گردن دچار شکستگی ‌می‌شود که به جهت شدت صدمات هم اکنون براثر ضایعه نخاعی قادر به حرکت نیست.
کیهان نیاز بخش، كارگر 38 ساله در زمره ده‌ها و شايد صدها کارگری است که سالانه بر اثر حوادث ناشی از کار در معادن دچار حوادث غیر قابل جبران مي‌شوند.
او از فاصله شهریور ماه سال گذشته تا هم اکنون تحت نظارت و درمان پزشکان است و به طور مرتب فیزیوتراپی ‌می‌شود اما به خبرنگار ايلنا مي‌گويد كه اين روزها خود را سربار زن و فرزندش ‌می‌داند.
نيازبخش درباره روز حادثه مي‌گويد: «۹ صبح بود که در حین کار هنگام کشیدن ریل از ارتفاع سقوط کردم. اين اتفاقي است كه براي بسياري از كارگران معدن مي‌افتد و هر معدن كاري در طول عمر كاري‌اش دست كم شاهد يكي دو حادثه مشابه است. اين كار معدن است و كاري‌اش هم نمي‌شود كرد. شايد به همين دليل معدن كاري سخت‌ترين كار دنياست.»
او در توصيف لحظه حادثه مي‌گويد: «آن بار با همیشه فرق می‌کرد، چون براي خودم اتفاق افتاده بود. اين اتفاق‌ها تا براي خود آدم پيش نيايد، هر چقدر هم كه ديده باشي، انگار هيچ تجربه‌اي نداري. وقتي به زمين برخورد كردم لحظه‌ای دردی حس کردم و بعد هیچ نفهمیدم چه شد. اعضای بدنم بی‌حس شدند‌، از صداي استخوان‌ها حدس مي‌زدم دست‌ها و گردنم شكسته اما دردي حس نمي‌كردم.»
«به دنبال حادثه عده‌ای از کارگران با امکانات محدود همراه با برانکاد من را از مسير ۶ کیلومتری تا دهانه تونل به بیرون حمل کردند، نبود امکانات اولیه درمانی در محل معدن باعث شد به بیمارستان منجیل در ۷۰ کیلومتری محل حادثه منتقل شوم و باز هم به جهت نبود امکانات پزشکی و درمانی مجددا به تهران (بیمارستان سینا) اعزام شدم.»
كيهان نيازبخش درباره وضعيت اين روزهايش به خبرنگار ايلنا مي‌گويد: «با وجود ضايعه نخاعي‌ام بيشتر از آنكه مشكلات جسمي آزارم بدهد، مشكلات روحي رواني اذيتم مي‌كنند. اينجا، گوشه خانه كه افتاده‌ام مدام به آينده زن و دو بچه‌ام فكر مي‌كنم. من پيش از حادثه بچه‌هايم را كم مي‌ديدم. معمولا وقت رفتن و آمدن من به خانه خواب بودند، ايرادي هم نداشت. لااقل مي‌دانستم كه دارم براي آينده آنها كار مي‌كنم. اما حالا هميشه جلوي چشمم هستند و كاري هم از من براي‌شان ساخته نيست. نمي‌دانم چه بر سر آنها مي‌آيد.»
از او درباره هزينه‌هاي درمانش مي‌پرسيم. مي‌گويد: «مسئولان معدن نه تنها تا امروز هزينه‌هاي درمان من را تامين نكرده‌اند، بلكه حتي به ملاقاتم هم نيامده‌اند.»
«بيشتر هزينه‌هاي درمانم را همكارانم در معدن با روي هم گذاشتن ماهانه 10 هزار تومان از درآمدشان تامين مي‌كنند. خانواده‌ام هم تا حالا هر چه داشته‌اند خرج درمانم كرده‌اند. از دست من هم که کاری بر نمی‌آید. با آنکه نتیجه بازدید بازرسان اداره کار و سایر مراجع قانون حادثه ناشی از کار اعلام شده و شرکت البرز غربی مقصر حادثه شناخته شده است، باز هم امیدی به کمکشان ندارم.»
او تنها منبع درآمدش را مقرری بیمه بیکاری ‌می‌داند که با محاسبه حداقل حقوق جهت از کار افتادگی هر دو ماه یکبار به حسابش پرداخت ‌می‌شود.

جرم برادرم حمایت از کارگران و معلمان است

ابوالفضل عابدینی نصر زندانی سیاسی که به جرم فعالیتهای حقوق بشری و حمایت از سندیکای کارگران و معلمان به مدت سه سال در زندان بسر می برد، از حق مرخصی و ملاقات حضوری «محروم» است.
مهراب عابدینی برادر این فعال حقوق بشر در خصوص آخرین وضعیت برادرش به «جرس» می گوید: «طی سال گذشته ابوالفضل تنها یکبار ملاقات حضوری داشته و در طی دوران محکومیت از حق مرخصی هم بی بهره بوده است. این در حالی است که ابوالفضل افتادگی میترال دریچه قلب دارد و دارو مصرف می کند و فشارهایی که در این مدت کم هم نبوده است وضعیت جسمانی او را وخیم تر کرده است. «
ابوالفضل عابدینی نصر در یازده اسفند ماه سال 88 در منزلش توسط اطلاعات بازداشت و به بند دو الف زندان اوین منتقل شد. وی از سوی دادگاه انقلاب اهواز به یازده سال حبس تعزیری محکوم شد. وی پس از محکومیت به زندان کارون اهواز منتقل و مدتی را در این زندان با شرایط بسیار دشوار به سر برده و بعد از آن به بند 350 زندان اوین منتقل شد.
این فعال حقوق بشر در حالی که دوران محکومیت سنگین خود را می گذراند مجددا حکم جدیدی از سوی شعبه 28 دادگاه انقلاب به ریاست قاضی مقیسه به مدت یکسال زندان دریافت کرد. برادر این روزنامه نگار دربند با بیان اینکه برادرش در حالیکه در حال گذراندن دوران محکومیت خود است اما مجددا یکسال دیگر به حکمش اضافه کرده اند، خاطرنشان می کند: «ابوالفضل در مردادماه سال 88 بازداشت شد و به مدت چهار ماه در دست اطلاعات بود و در آبان ماه همان آزاد شد.
دوباره در رابطه با همان اتهام مصاحبه با رسانه های بیگانه با حکم دادستانی تهران بازداشت شد و بمدت چهار ماه تحت بازجویی بود. در نهایت حکم پرونده اش را از اهواز به او ابلاغ کردند و یازده سال حبس تعزیری به او دادند که پنج سال بدلیل فعالیت در مجموعه فعالان حقوق بشر و پنج سال بخاطر مصاحبه ها و ارتباط با دول متخاصم و یکسال هم بخاطر اقدام علیه امنیت ملی بوده است.
در زمان زندان هم مجددا بخاطر فعالیت در مجموعه فعالان حقوق بشر یکسال دیگر به دوران محکومیت او اضافه کردند و در حقیقت بخاطر یک اتهام دو بار حکم برای او صادر شده است.»
وی با اشاره براینکه برادرش سالها بخاطر تلاش های حقوق بشری اش تحت فشار بوده است می افزاید: «ابوالفضل در سال 84 هم به جرم حمایت از سندیکای کارگری هفت تپه توسط وزارت اطلاعات بازداشت شد و ماهها در زندان بود و در مجموع چهار نوبت تا قبل از انتخابات 88 توسط وزارت اطلاعات اهواز بازداشت شد اما از همه اتهامات تبرئه شد، تا اینکه در بعد از انتخابات به حکم سنگین زندان محکوم شد.» عابدینی تصریح می کند: «اگر بیانیه های برادرم را در گوگل سرچ کنید و یا نوشته ها و گفته های ایشان را بخوانید، می بینید که جرم برادرم دغدغه حقوق بشر و دفاع از حقوق معلمان و کارگران بوده است.
یک روزنامه نگار وطن پرستی که دلش برای هموطنانش می تپد و نمی تواند وضعیت دشوار کارگران و معلمان را ببیند و تمام تلاشش دفاع از حق و حقوق مردم و تمامیت ارضی میهنمان است، متاسفانه الان در گوشه زندان پاداشش داده می شود! خب، حتما مصلحت آقایان بر این است که جوانی که سرمایه این کشور است و می تواند برای این مردم و کشور ارزشمند باشد در زندان نگهداری شود.»
او در ادامه می افزاید: «در این مدت ماهها در انفرادی بوده است و الان هم شرایط اصلا مناسبی نیست. انتخاباتی برگزار شده و تمام شده و حکم سنگینی برای ابوالفضل صادر کردند. حکم او فکر کنم به اندازه نصف حکم یک قاتل غیر عمد است و واقعا نمی دانم چرا این حکم سنگین برای یک روزنامه نگار صادر شده است؟!»
سارا عیوضی مادر عابدینی در آستانه سال 90 در نامه ای به رئیس قوه قضاییه نوشته بود: «این روز های سال نو شاهد در بند بودن فرزند بیمارم ونامشخص بودن وضعیت روحی و روانی وجسمی اش بزرگترین عیدی بود که طی سال های طول عمرم نصیبم شد، از 5 سال قبل تا به امروز هر ساله این جوان نحیف را دستگیر نموده و زیر شکنجه برده وبعد از گذراندن انفرادی های طولانی مدت با قید وثیقه های سنگین که همگی توسط مردم دلسوز تامین شده آزاد گردیده و درهیچ یک از این دادگاهها مجرم نبوده وبا سربلندی برائت دریافت کرده است.
آخر به کدامین گناه مستحق این شکنجه ها استُ به گناه دفاع از کارگران نیشکر هفت تپه خوزستان و دفاع از سندیکای معامان ایران و دفاع از سندیکای کارگران شرکت اتوبوس رانی و اصناف دیگر و یا گناه بیان حقایق روز کشورمان؟»
برادر ابوالفضل به وضعیت نامناسب جسمی و روحی مادرش اشاره می کند و اضافه می کند: «مادرم هم وضعیت روحی و جسمی خوبی ندارد. نمی توان از مادری که فرزند کوچکش از سال 84 تا الان بارها دستگیر شده و از سال 88 هم در زندان بدون حق استفاده از مرخصی بوده است انتظار وضعیت روحی مناسبی داشت.
مادرم دچار افسردگی شدید است و چنان وضعیت نامناسبی دارد که ما دعا می کنیم در همین وضعیت بماند و سکته نکند…واقعا با این همه اتفاقاتی که افتاده و هیچ مرجعی هم پاسخگو نیست و به حرفهای یک مادر توجه نمی کند چه انتظاری از او می توان داشت؟ مادرمان یک زنی از طبقه متوسط رو به پایین است و تحمل این همه فشار را ندارد، اگر فولاد هم می بود زیر بار این فشارها تاب نمی آورد. دیگر چه بگویم جز اینکه شرایط خوبی نداریم.
امیدوارم هر چه زودتر نه تنها برادرم بلکه همه عزیزان از زندان آزاد شوند و این گرفتاری ها و مشکلات عدیده ای که خانواده ها دارند تمام شود.

نرخ بیکاری کره جنوبی به 3.5 درصد رسید

بهبود وضعیت بخش خدمات و افزایش اشتغال در این بخش تاثیر زیادی در کاهش نرخ بیکاری کره جنوبي داشته است
ايلنا: موسسه آمار کره جنوبی اعلام کرد نرخ بیکاری این کشور طی ماه آوریل کاهش داشته و به کمتر از 3.5 درصد رسیده است.
به گزارش ايلنا و به نقل از آسوشیتدپرس موسسه آمار کره جنوبی در تازه ترین گزارش خود اعلام کرد نرخ بیکاری این کشور طی ماه آوریل کاهش داشته و به کمتر از 3.5 درصد رسیده است .
به اعتقاد کارشناسان اقتصادی بهبود وضعیت بخش خدمات و افزایش اشتغال در این بخش تاثیر زیادی در کاهش نرخ بیکاری کره داشته است . بر اساس این گزارش نرخ بیکاری کره جنوبی در ماه آوریل 2011 به بیش از 3.7 درصد رسیده بود . بر این اساس نرخ بیکاری کره در ماه مارس امسال نیز به 3.7 درصد رسیده بود .
این گزارش افزود اقتصاد کره جنوبی طی ماه آوریل بیش از 455 هزار فرصت شغلی جدید ایجاد کرده است . این رقم در مدت مشابه سال قبل به کمتر از 379 هزار فرصت شغلی رسیده بود . اقتصاد کره جنوبی در ماه مارس امسال نیز بیش از 419 هزار فرصت شغلی جدید ایجاد کرده است .

تعطيلي 325 واحد توليد كود شيميايي/بيكاري 15 هزار كارگر

طي پنج سال گذشته تا كنون 325 واحد توليد كود شيميايي در كشور تعطيل شده‌اند/دولت با واردات بي رويه كودهاي چيني بي كيفيت روند تعطيلي واحدهاي توليدي كشور را تسريع مي‌كند.
ایلنا: رئيس انجمن صنفي توليد كنندگان كود شيميايي از بيكاري 15 هزار كارگر فعال در واحدهاي توليد كود شميايي به دليل عدم خريد كود توسط دولت خبر داد.
صياد فرهادي رئيس انجمن صنفي توليد كنندگان كود شيميايي در گفتگو با خبرنگار ايلنا ضمن بيان مطلب فوق ياد آور شد: طي پنج سال گذشته تا كنون 325 واحد توليدي در كشور تعطيل شده‌اند.
او با انتقاد از واردات بي رويه كود شميايي به داخل كشور تصريح كرد: هم اكنون دولت با واردات بي رويه كودهاي چيني بي كيفيت روند تعطيلي واحدهاي توليدي كشور را تسريع مي‌كند.
فرهادي از عدم انجام تعهدات دولت طي يك سال گذشته در خصوص ارائه كود به كشاورزان خبر داد و گفت: با اجراي قانون هدفمندي يارانه‌ها دولت متعهد به ارائه يك ميليون و 800 هزار تن كود شيميايي به كشاورزان شد اما به دليل عدم اجراي تعهدات هم اكنون كشاورزان با كمبود شديد كود مواجه شده‌اند.
رئيس انجمن صنفي توليدكنندگان كود شيميايي با بيان اين كه كشاورزان در كشت محصولات پاييزه با مشكلات عمده اي مواجه خواهند شد گفت: به دليل عدم اجراي تعهدات دولت در خصوص ارائه كود به كشاورزان با افت در توليد محصولات كشاورزي مواجه خواهيم شد.
او با بيان اين كه كود شيميايي يكي از مهمترين نهاده هاي كشاورزي است كه نياز سالانه‌ي مزارع كشور به آن در سال حدود 4 ميليون تن است خاطرنشان ساخت: از اين ميزان حدود 60 درصد وارداتي و 40 درصد مابقي را توليدكنندگاني تشكيل مي دهند كه تمام كود توليدي خود را بايد به دولت بفروشند و به واقع از اين راه امرار معاش مي كنند.

بيش از 30 درصد از كارخانجات توليد چاي در كشور تعطيل شده‌اند

به دلیل عدم اعمال سیاست‌های حمایتی میزان تولیدات چای از سال ۷۶ با ۷۵ هزار تن، به ۳۰ هزار تن در سال گذشته رسیده است كه نشان‌دهنده كاهش 60 درصدي توليد است.
ایلنا: نایب رئیس اتحادیه چایکاران اعلام کرد: به دلیل عدم اعمال سیاست‌های حمایتی بیش از ۳۰ درصد از کارخانجات تولید چای در کشور تعطیل شده‌اند.
پرویز شعبانی نایب رئیس اتحادیه چایکاران در گفتگو با خبرنگار ایلنا از کاهش میزان تولیدات چای طی هفت سال گذشته در کشور خبر داد و گفت: به دلیل عدم اعمال سیاست‌های حمایتی میزان تولیدات چای از سال ۷۶ با ۷۵ هزار تن، به ۳۰ هزار تن در سال گذشته رسیده است كه نشان‌دهنده كاهش 60 درصدي توليد است.
او با بیان اینکه قیمت خرید تضمینی برگ چای سبز متناسب با هزینه تولیدات نیست تصریح کرد: در حال حاضر ۴۰ درصد از کشاورزان باغ‌های چای سبز را‌‌ رها کرده‌اند و به مشاغل دیگر روی آورده‌اند.
نایب رئیس اتحادیه چایکاران در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به کاهش میزان یارانه حمایتی دولت از چایکاران تصریح کرد: میزان یارانه حمایتی دولت از ۳۵ میلیارد به ۲۲ میلیارد تومان کاهش یافته است. از این رو پیش بینی می‌شود امسال نیز به مانند سال گذشته تعداد زیادی از چایکاران بیکار شوند.
او با انتقاد از عدم ارائه کود به کشاورزان چایکار در سال جاری خاطرنشان ساخت: در صورت عدم اعمال سیاست‌های حمایتی دولت در سال جاری ۷۰ درصد از آن‌ها به مشاغل کاذبی از جمله دستفروشی روی خواهند آورد.

سرمایه گذار نساجی برای بحران کارگران کاری صورت نداده است

ورود سرمایه گذار خارجی تا حدودی بحران ماشین آلات را حل كرده است اما برای کارگران و مطالباتشان کاری صورت نگرفته است.
ساری - ایلنا: رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مازندران در اولین نشست مطبوعاتی در سال ۹۱ ضمن تبریک میلاد فاطمه زهرا (س) و روز زن به مشکلات نساجی مازندران اشاره کرد و گفت: ورود سرمایه گذار خارجی تا حدودی بحران ماشین آلات را حل نموده است اما برای کارگران و مطالباتشان کاری صورت نگرفته است. به گزارش ایلنا از ساری، مرتضی هاشم‌پور در مورد مشکلات کارخانه روغن نباتی غنچه یادآوری کرد: ۹۰ درصد مواد اولیه این کارخانه وارداتی بوده است تحریم‌ها مانع ورود مواد ولیه می‌باشند و از طرفی مشکل گروه مدلل (صاحبان کارخانه) بدلیل دست داشتن در مشکلات اقتصادی اخیر با بانک‌ها هم مزید بر علت شد اما ۳۱ اردیبهشت آخرین فرصت گروه مدلل برای حل مشکلات می‌باشد و بعد از تصمیم جدی گرفته خواهد شد.
وی ادامه داد: تحریم‌ها و تهدید‌ها فعل و انفعالاتی را در اقتصاد کشور به وجود آورده است که به چرخه تولید و اقتصاد ضربه وارد آورده است.
هاشم‌پور با بیان اینکه تولید کنندگان باید بدانند که زمان دوره تولید یارانه‌ای به سر آمده است و در ادامه افزود: با هدفمندی یارانه‌ها تولید کنندگان و صنعتگران در یک فضای شفاف اقتصادی فصل نوینی ایجاد کرده‌اند. وی کاهش قیمت تمام شده را از ارکان مهم پیشرفت صنعتگران عنوان کرد و گفت: عرصه تولید یک میدان مسابقه است که تولید کنندگان باید به خیلی از موارد دقت نظر داشته باشند تا از این چرخه خارج نشوند.

فاز دوم و کاهش ۶ هزار میلیارد تومانی یارانه‌ها

مجلس شورای اسلامی نحوه هزینه‌کرد درآمد حاصل از قانون هدفمندی یارانه‌ها در بودجه سال ۱۳۹۱ را مشخص کرد. ظاهرا قرار است در فاز دوم یارانه‌ی میلیون‌ها نفر که به دهک‌های بالای جامعه تعلق دارند حذف شود. مطابق قانون موسوم به هدفمندی یارانه‌ها همه خانواده‌های ایرانی صرف‌نظر از میزان درآمدشان یارانه دریافت می‌کنند. دولت محمود احمدی‌نژاد سال گذشته و در پی مشکلاتی که برای تامین منابع مالی پرداخت یارانه‌ها پیدا کرد تصمیم گرفت که در فاز دوم ده میلیون نفر را از دریافت یارانه‌ی نقدی محروم کند.
منع دولت از جابه‌جایی اعتبارها
در ادامه بررسی جزییات لایجه‌ی بودجه سال ۹۱ نمایندگان مجلس عصر سه‌شنبه، ۲۶ اردیبهشت نحوه‌ی استفاده از درآمدهای حاصل از قانون هدفمندی یارانه‌ها را در فاز دوم اجرای این قانون مشخص کردند. کل این درآمد ۶۶ هزار میلیارد تومان پیش بینی شده که دولت موظف است ۴۸ هزار میلیارد تومان آن را به صورت نقدی به خانواده‌ها پرداخت کند.
بر اساس مصوبه مجلس ۱۰ هزار میلیارد تومان درآمد دولت از افزایش بهای حامل‌های انرژی باید به بخش تولید و مابقی به بخش سلامت و صندوق بیمه بازنشستگی اختصاص پیدا کند. دولت همچنین از جابه‌جایی اعتبارهای مربوط به این بخش‌ها منع شده است.
به گزارش خبرگزاری فارس نمایندگان مجلس مقرر کرده‌اند «اختصاص و پرداخت هر گونه وجهی برای اجرای قانون هدفمند سازی یارانه‌ها غیر از وجوه حاصل از محل اصلاح قیمت حامل‌های انرژی و سایر کالاها و خدمات موضوع قانون هدفمندی یارانه‌ها و یارانه‌های موضوع این قانون، ممنوع است.»
گزارش تخلف‌های دولت به قوه قضاییه
مجلس شورای اسلامی دولت را متهم می‌کند که در اجرای بندهای مختلف قانون هدفمندی یارانه‌ها تخلف کرده است.
هفدهم اردیبهشت ماه سال جاری با رای اکثریت نمایندگان گزارش کمیسیون ویژه طرح تحول اقتصادی درباره‌ی تخلف‌های دولت در اجرای این قانون به قوه قضائیه ارسال شد.
نمایندگان مجلس می‌گویند دولت بر خلاف تصریح قانون برای پرداخت یارانه‌های نقدی از منابع بانک مرکزی و درآمدهای حاصل از فروش نفت استفاده کرده است.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) «با توجه به زمزمه‌های اجرای فاز دوم قانون هدفمندی یارانه‌ها از خرداد ماه، كمیسیون تلفیق لایحه‌ی بودجه سال ۹۱ مصوب كرده كه یارانه نقدی دهك‌های پر درآمد به زودی قطع شود.»
محمدرضا فرزین سخنگوی کارگروه طرح تحول اقتصادی دولت دی‌ماه سال گذشته اعلام کرد، ۱۰ میلیون نفر از اقشار مرفه در مرحله دوم اجرای قانون از لیست دریافت یارانه نقدی حذف می‌شوند.
فرزین در یک گفتگوی ویژه خبری با شبکه دوم تلویزیون جمهوری اسلامی گفت، بر اساس دستور احمدی‌نژاد در آینده‌ی نزدیک نامه‌هایی برای افراد و خانواده‌هایی که نیاز به یارانه نقدی ندارند ارسال می‌شود تا در جریان قطع یارانه‌ها قرار بگیرند.
«قطع یارانه‌های غیرقانونی است»
ستاد هدفمندی یارانه‌ها از اسفند ماه سال گذشته با ارسال پیامک‌هایی از تعدادی از شهروندان خواسته بود داوطلبانه از دریافت یارانه انصراف دهند. كاظم دلخوش، نایب رییس كمیسیون طرح تحول اقتصادی مجلس به ایسنا می‌گوید، به نظر می‌رسد كه دعوت به انصراف از سوی سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها صرفا برای احترام به دهك‌های برخوردار است و این یارانه به‌زودی قطع می‌شود.
برابر ارزیابی‌های مرکز پژوهش‌های مجلس دولت در سال ۱۳۹۰ از افزایش بهای حامل‌های انرژی حدود ۷۴ هزار میلیارد تومان درآمد داشته است. ظاهرا ۵۴ هزار میلیارد تومان از این درآمد صرف پرداخت نقدی یارانه‌ها شده است. با مصوبه اخیر مجلس این رقم ۶ هزار میلیارد تومان کاهش می‌یابد.
خبرگزاری خانه ملت ۲۲ اسفند ۹۰ از قول غلامرضا مصباحی‌مقدم، رئیس کمیسیون ویژه بررسی طرح تحول اقتصادی مجلس نوشت، حذف خانوارهای پر درآمد ایرانی از دریافت نقدی یارانه‌ها برخلاف تمایل شخصی آنها، غیر قانونی است و دولت اجازه حذف این افراد را از لیست دریافت یارانه ندارد.
با این همه شمار شهروندانی که داوطلبانه از دریافت یارانه انصراف داده‌اند بسیار کمتر از ده میلیون نفری است که دولت آنها را جزو دهک‌های پردرآمد طبقه‌بندی کرده است.

اخراج ۱۴۰ کارگر از دو کارخانه زنجان، با ۵ ماه حقوق عقب افتاده

خبرگزاری هرانا - کارخانجات تولید نخ الیاف هامون تعطیل و ۷۰ کارگر بیکار شده‌اند. همچنین ۷۰ کارگر کارخانه نخ ایران واقع در شهرک صنعتی ابهر نیز تمدید قرارداد نشده‌اند.
به گزارش ایلنا، دبیر اجرایی خانه کارگر خرمدره با اعلام این خبر گفت: کارخانه نخ ایران که تولید کننده انواع نخ نساجی است به جهت مشکلات مالی ۷۰ کارگر خود را با پایان یافتن قراردادشان تعدیل کرده است.
کاظم خلجی درباره این کارخانه که هم اکنون با حداقل ظرفیت نیروی کار فعال است، افزود: نخ ایران در گذشته حدود ۲۰۰ کارگر داشت که اکثر آنان با قراردادهای کوتاه مدت به مرور اخراج شدند.
او عمده مشکلات واحدهای صنعتی تولید نخ را مشکلات نقدینگی اعلام کرد و اظهارداشت: ورود نخ‌های ارزان قیمت خارجی بیشترین توجه خریداران محصولات این کارخانه‌ها (که عمدتا کارخانجات نساجی و پارچه بافی هستند) را به خود جلب کرده است.
او در ادامه در خصوص کارخانه الیاف هامون نیز خاطر نشان کرد: به دلیل مشکلات بوجود آمده مالی در حال حاضر کارخانه الیاف هامون نیز با ۷۰ کارگر تعطیل شده است.
این فعال کارگری با اشاره به بیکاری کارگران واحد تولیدی در پی تعطیلی کارخانه‌ها، گفت: این ۷۰ کارگر ۵ ماه حقوق طلب دارند.

دزدي و چپاول ده ماه حقوق پيمانكاران و كارگران ساختماني شركت كاويان وابسته به سپاه درعسلويه

خبرنگار ايران كارگر : يكي از پيمانكاران ساختماني شركت كاويان وابسته به سپاه ، روز چهارشنبه 27 ارديبهشت گفت: ده ماه است شركت كاويان وابسته به سپاه حقوق پيمانكاران وبيش از600 كارگر ساختماني اين شركت را پرداخت نكرده است ، يعني ازخرداد سال 90 تا ارديبهشت سال 91 . وي درصحبت هايش افزود: فاتح كوثران صاحب شركت كاويان ، ازمهره هاي وابسته به سپاه بيش از350ميليون تومان حقوق كارگران را تاكنون دزديده و هيچ خبري هم ازاو نيست .
پيمانكاران و كارگران تا بحال چندين بار، مقابل اين شركت دست به تجمع اعتراضي زده اند ولي هيچ مرجعي پاسخگوي رسيدگي به وضعيت آنها و دزدي هاي صورت گرفته .
اين پيمانكاركه خود درشرايط سختي به لحاظ معيشتي بسرميبرد گفت : وضعيت معيشتي كارگران ساختماني عسلويه به شدت بحراني و اين موضوع باعث ازهم پاشيدن زندگي بسياري ازكارگران شده است .

پاي درد دل يك كارگر شركت مهندسي قائم سپاهان

ايران كارگر: كارگر ان شركت مهندسي قائم سپاهان با بيش از 15 سال سابقه هنوز قراردادي هستند و امنيت شغلي ندارند . يك فعال كارگري اصفهان روز سه شنبه 26/022/91 گفت : 200 كارگرشركت مهندسي قائم سپاهان با بيش از 15 سال سابقه كارهمچنان قراردادي كارميكنند و شركت از اينكه باكارگران قرارداد مستقيم ببندي طفره ميرود. يكي ازكارگران اين كارخانه گفت :تاكنون اعتراضات زيادي جهت اينكه طرف حساب ما مستقيم خود شركت باشد انجام داديم وقانونا هم اين كاربايستي انجام شود اما ذوب آهن اصفهان ازپذيرش آن خودداري ميكند .
اين كارگر افزود: كارگران تاكنون چهاربار به تهران به ارگانهاي مختلف ازجمله : دفتر احمدي نژاد ،مجلس ، وزرات صنايع و مديريت منابع انساني رئيس جمهور ونمايندگان اصفهان مراجعه كرده وضمن اعتراض به وضعيت موجود ،خواسته هايمان رامطرح كرديم وحتي خواستيم براي رسيدگي به اين موضوع هئيت بازرسي به ذوب آهن اصفهان براي تعين تكليف اين مشكل كارگران اعزام كنند اما گوش شنوايي نيست وكسي به مشكلات كارگران توجهي نميكند اين كارگر ضمن بيان اين مشكلات ادامه داد وگفت :.اين بي توجهي و عدم رسيدگي باعث دغدغه و نگراني كارگران ازبابت امنيت شغلي شان شده وبلاتكليف هستند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر