نسان نودینیان - داوود رفاهی: اخبار کارگری

کارگران صنایع فلزی ایران در بزرگراه فتح تجمع كردند
٦٠٠ نفر از کارگران صنایع فلزی ایران در اعتراض به عدم دریافت ٨ ماه حقوق معوقه درمقابل بزرگراه فتح تجمع کردند.
ولی موحد، نماینده این كارگران به ایلنا گفت: بدلیل عدم پرداخت معوقات حقوقی کارگران کارخانه صنایع فلزی ایران، در جلسه استانداری تهران با مدیران کارخانه قرار شد حداکثر تا روزیکشنبه ٢٢ مرداد ماه هشت ماه حقوق معوقه کارگران پرداخت شود که با عملی نشدن این وعده امروز - دوشنبه ٢٣ مرداد - كارگران اعتراض خود را اعلام كردند.
نماینده کارگران اضافه کرد: کارگران صنایع فلزی ایران در صورت بی‌توجه‌ای مسئولان کارخانه به خواسته قانونی‌شان به تجمعات خود ادامه می‌دهند.
گفتنی است این تجمع از ساعات اولیه صبح امروز آغاز و در ساعت ١١ صبح بی‌نتیجه خاتمه یافت.
*****
تجمع كارگران نساجی مازندران در مقابل فرمانداری، تعطیلی واحد‌های تولیدی به دنبال افزایش بی‌رویه نرخ ارز
١٥٠ کارگر نساجی مازندران در اعتراض به عدم دریافت ٢٦ ماه حقوق معوقه خود در مقابل فرمانداری قائمشهر تجمع کردند. خبرهایی دیگر از تعطیلی واحد‌های تولیدی به دنبال افزایش بی‌رویه نرخ ارز و كمبود مواد اولیه میگویند. صبح امروز ١٥٠ کارگر کارخانه نساجی مازندران در اعتراض به عدم دریافت ٢٦ ماه حقوق معوقه پس از راهپیمایی در مقابل فرمانداری این شهر تجمع کرده و نسبت به عدم توجه دولت به وضعیتشان اعتراض کردند. نساجی مازندران پس از اجرای اصل ٤٤ قانون اساسی و جریان خصوصی سازی به دلیل سوء مدیریت و عدم نظارت دولت و همچنین واردات بی‌رویه کالاهای مشابه تولیدات این کارخانه دچار بحران مالی شده است. نساجی مازندران در دو دهه گذشته بیش از ٧٠٠٠ کارگر داشته است که این تعداد طی چند سال اخیر به ٧٦٥ نفر کاهش یافته است. نساجی مازندران متشکل از نساجی تلار، نساجی طبرستان، گونی بافی و فاین نایس و نساجی تجن است که کارگرانشان با عدم دریافت بیش از ٢٦ ماه حقوق در شرایط سختی به سر می‌برند. کارگران این واحد تولیدی دیگر توان پاسخگویی به حداقلهای یک زندگی را ندارند و شرمنده خانواده خود هستند.
*****
تجمع کارگران کارخانه بانی پلاست غرب ,جلوی اداره کار و تعاون و رفاه اجتماعی سنندج
اتحادیه آزاد کارگران ایران :امروز کارگران کارخانه بانی پلاست غرب جلوی اداره کار سنندج دست به تجمع اعتراضی زدند.کارخانه بانی پلاست که دارای ٢١ کارگر میباشد سازنده کانالهای کولر میباشد که در سالهای گذشته جزء بهترین سازنده های نوع خود بوده است .اما اکنون کارگران که سابقه ی ٢ الی ٨ سال خدمت در این شرکت را دارند ,سه ماه است که حقوق زیر حداقل خود را دریافت نکرده اند و کارفرما بیش از ١٠ ماه حق بیمه پرنسل را به تامین اجتماعی واریز ننموده است .در ماههای گذشته نیز کارگران با فروش ضایعات توانسته اند قسمتی از حقوق خود را بدست آورندکارفرمای این شرکت با دریافت ٣ میلیارد تومان تسیهلات از بانکهای سپه و ملی شهر سنندج ادعا میکند که قادر به ادامه تولید نیست .اکنون آب و برق و گاز این کارخانه به علت بدهی قطع میباشد و کارگران هر روز به کارخانه میروند و ساعت کاری خود را با شرایط نبود ابتدایی ترین امکانات به سر میبرند و نگهبانی و سرایدار این شرکت با خانواده در این شرایط فلاکت بار(نبود آب وبرق و گاز) زندگی میکنند .امروزدر اداره کار سنندج جلسه ایی با حضور کارفرما و مسئولان بانکهای مربوطه در اداره کار تشکیل شد و به کارگران قول دادند که مسایل آنان را پیگیری نمایند .
*****
تجمع مربیان پیش‌دبستان، حق‌التدریسی‌ها و مربیان بهداشت مقابل مجلس
تعدادی از نیروهای شرکتی، مربیان پیش‌دبستان،‌ معلمان حق‌التدریس سازمان فنی و حرفه‌ای و مربیان بهداشت کار اصفهانی مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند. تجمع‌‌کنندگان با سر دادن شعارهایی همچون «‌مجلس با کفایت حمایت حمایت» خواستار تحقق مطالباتشان و روشن شدن وضعیت استخدامشان بودند. تجمع‌کنندگان همچنین پلاکاردهایی در دست داشتند که روی آن نوشته شده بود «ما منتظر لطف خداییم، همه ما دست به دعاییم؛ تصمیم شما نمایندگان امروز دل ما را شاد می‌کند.
*****
تجمع اعتراضی كارکنان مخابرات لارستان در مقابل فرمانداری
هها تن از کارگران و کارگزاران شرکت مخابرات شهرستان لارستان در اعتراض به تبدیل قرارداد كاری‌شان به پاره وقت و ساعتی در مقابل فرمانداری این شهرستان تجمع کردند. بیش از ٤٠ کارگر شرکت مخابرات شهرستان لارستان نسبت به تغییر قرارداد خود از سالانه به ١٥ روز در ماه اعتراض کرده‌ و با ارائه طوماری که یک نسخه از آن دراختیار خبرگزاری ایلنا قرار گرفته است خواستار رفع مشکلاتشان از مسئولان شده‌اند. کارگران مخابرات شهرستان لارستان با سوابق پنج تا ٢٦ سال در اعتراض به اقدام کارفرمای خود نسبت به تغییر قرارداد خود به ١٥ روز ابراز نارضایتی کرده و از تغییر شرایط كار و تهدید امنیت شغلی خود ابراز ناامیدی کرده‌اند. از کارگران خواسته شده است با امضاء فرم و تقاضای همکاری (بدون قرارداد قانونی) روزانه فقط ٤ ساعت کار کنند و بطور ماهانه فقط ٢٠٠ هزار تومان به آنان دستمزد داده می‌شود. در حال حاضر شرکت مخابرات شهرستان لارستان نسبت به اجرای این طرح پیش قدم بوده است و اقدام تجمع کارگران در مقابل فرمانداری شهرستان تا هم اکنون بی‌نتیجه بوده است.
*****
تجمع دوباره نیروهای شرکتی و مربیان پیش دبستانی مقابل مجلس
تعدادی از مربی‌های پیش دبستانی و نیروهای شرکتی آموزش و پرورش امروز در اعتراض به اخراج‌شان از آموزش و پرورش مقابل مجلس تجمع کردند. تجمع‌کنندگان با دادن شعارهایی همچون «نیروی پیش‌دبستان استخدام استخدام»، «نمایندگان مجلس عدالت عدالت» خواستار تعیین تکلیف هرچه سریعتر وضعیتشان شدند.
یکی از نیروهای شرکتی آموزش و پرورش گفت: ما نیروهای شرکتی آموزش و پرورش خواستار تعیین تکلیف هرچه سریعتر وضعیت‌مان هستیم. وی افزود: خواسته اصلی ما استخدام در آموزش و پرورش است چراکه سال‌ها تحت عنوان معلم شرکتی کار کرده‌ایم.شاید دهمین بار باشد که ما در مقابل مجلس تجمع می‌کنیم ولی متاسفانه تاکنون هیچکدام از مطالباتمان مورد توجه قرار نگرفته است. در همین راستا نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی از ریاست جلسه خواست طرح اصلاح ماده ای از قانون آموزش و پرورش برای حل مشکلات معلمان پیش دبستانی و شرکتی‌ها حداکثر تا چهارشنبه در دستور کار صحن علنی مجلس قرار گیرد. در ادامه جلسه روز یکشنبه نادر قاضی پور با اعلام اخطاری از عدم قرار گرفتن طرحی در خصوص اصلاح قانون آموزش و پرورش در دستور کار امروز صحن علنی انتقاد کرد. نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی با اشاره به تجمع هزاران نفر جوانان روبروی مجلس گفت: معلمان پیش دبستانی و شرکتی ها که ١٠ سال است در مجموعه آموزش و پرورش کار می کنند دچار مشکلات فراوانی شده اند. وی با بیان اینکه حاج بابایی وزیر آموزش و پرورش در حق این افراد ظلم کرده است، گفت: اصلاح ماده ای از قانون آموزش و پرورش امروز در سرفصل دستورهای صحن علنی قرار داشت، بنابراین کمیسیون آموزش باید دستور هیئت رئیسه در این خصوص را عمل کند. قاضی پور از ریاست جلسه خواست این طرح را حداقل روز چهارشنبه در دستور کار صحن علنی قرار دهد. حسن ابوترابی فرد نایب رئیس مجلس که ریاست جلسه امروز را برعهده داشت، در پاسخ به این اخطار گفت: این طرح طبق روال قانونی در دستور کار صحن علنی مجلس قرار می گیرد.

حقوق و دستمزدهای پرداخت نشده
کارگران پارکت ساری ٨ ماه حقوق دریافت نکرده‌اند
٨ماه حقوق معوقه کارگران شركت پارکت ساری پرداخت نشده است. شرکت پارکت ساری بعد از اجرای اصل ٤٤ قانون اساسی و واگذاری آن به بخش خصوص دچار مشكلات مدیریتی شده و اكنون به سبب افزایش مشکلات مالی در پرداخت ٨ ماه حقوق ٣٠ کارگر خود ناتوان شده است. شرکت پارکت ساری که در زمینه راه سازی و آسفالت فعالیت دارد قبل از اجرای طرح خصوصی سازی تحت پوشش سازمان اقتصادی کوثر فعالیت می‌کرد که متاسفانه بعد از اجرای این طرح به جهت سوء مدیریت و با افزایش بحرانهای مالی در پرداخت حقوق کارگران خود کوتاهی کرده است.
*****
کارگران رنگ‌ سازی بوشهر ٥ ماه حقوق دریافت نکرده‌اند
كارگران کارخانه رنگ سازی بوشهر پنج ماه حقوق دریافت نكرده‌اند. صاحبان کارخانه رنگ سازی بوشهر به جهت كمبود مواد اولیه و از دست دادن بازار فروش محصولات تولیدی خود به جهت واردات گسترده محصولات مشابه، از پرداخت ٥ ماه حقوق ٥٠ کارگر خود ناتوان شده‌اند.
کارگران رنگ‌ سازی بوشهر ٥ ماه حقوق دریافت نکرده‌اند
٥٠کارگرکارخانه رنگ سازی بوشهر پنج ماه حقوق دریافت نکرده‌اند.
*****
بیش از ٨٠ درصد ازکارگران بروجردی دارای قرارداد موقت هستند.
بدلیل عدم توازن در عرضه و تقاضای نیروی کار در بازار اشتغال، کارگران نیز چاره‌ای جز پذیرش شرایط ناعادلانه و خلاف قانون کارفرمایان ندارند.

اخراج و بیكارسازی ها

٣٠٠ کارگر کارخانه عقاب افشان بیكار شدند
دبیر خانه کارگر سمنان اعلام کرد: ٣٠٠ کارگر کارخانه عقاب افشان تولید کننده اتوبوس اسکانیا بیکار شده‌اند.
حبیب الله محقق با اعلام این خبر به ایلنا گفت: کارخانه عقاب افشان تولید کننده اتوبوسهای عقاب (اسکانیا) به دلیل واردات گسترده اتوبوس‌های ارزان‌قیمت و بی‌كیفیت چینی و همچنین ناتوانی در تهیه مواد اولیه تولید و قطعاتی که از کشور سوئیس تامین می‌شد، ناچار شده است ٣٠٠ کارگر خود را از ابتدای امسال به مرور با اتمام قرارداد کاری‌شان تعدیل کند.
او افزود: همچنین این واحد تولیدی برای کاهش مشکلات مالی اضافه کاری و نهار و شام و سرویس ایاب و ذهاب کارگران رسمی را نیز کاهش داده‌ است و با تعطیل کردن کارگران از روز چهارشنبه تا صبح روز شنبه بنحوی سعی در کاهش مشکلات مالی خود دارند.
محقق عمده‌ترین مشکل این کارخانه را واردات اتوبوسهای ارزان قیمت چینی عنوان کرد و گفت: این اتوبوس‌ها با کارایی بسیار پایین و با قیمت ٦٠ میلیون تومان در مقایسه با اتوبوسهای اسکانیا که مجهز به امکانات استاندارد روز دنیا است وارد بازار فروش خودرو شده است.
او با بیان اینکه کارخانه عقاب افشان معوقات بیمه‌ای خود را به تامین اجتماعی پرداخت نکرده است عنوان کرد: هم اکنون٣٠٠ کارگر بیکارشده برای دریافت مقرری بیمه بیکاری به اداره کار وتامین اجتماعی معرفی شده‌اند.
این فعال کارگری در خاتمه عمده مشکلات این واحد تولیدی را علاوه بر واردات مواد اولیه، مشکلات نقدینگی و بانکی عنوان کرد و افزود: ادامه روند کنونی و عدم حمایت دولت از بخش خصوصی باعث تعطیلی این کارخانه خواهد شد.
*****
تعطیلی واحد‌های تولیدی به دنبال افزایش بی‌رویه نرخ ارز
یک کار‌شناس اقتصادی تعطیلی واحد‌های تولیدی، کاهش قدرت خرید کارگران، اخراج و تعدیل آنان از واحد‌های تولیدی را از اثرات زیان بار افزایش نرخ ارز در بازار دانست. دو گروه از تولید کنندگان، یک گروه، تولید کننده‌های ساده هستند که مواد اولیه و تجهیزات آن‌ها در داخل تولید می‌شود. این گروه تنها از تورم موجود در کشور زیان می‌بینند. اما گروه دوم تولید کنندگانی هستند که مواد اولیه و تجهیزات آن‌ها عمدتا از خارج کشور تامین می‌شود. این دسته علاوه بر تورم از افزایش نرخ ارز نیز در رنج هستند. بحران فعلی ناشی از سیاست‌های نادرست اقتصادی دولت به خصوص هدفمندی یارانه هاست. اولین کسی که در زمان هدفمندی یارانه‌ها با این امر مخالفت کرد من بودم. قرار دولت بر این بود که از محل ذخیره پول ناشی از طرح هدفمندی یارانه‌ها، ٣٠ درصد را به واحد‌های تولیدی اختصاص دهد که اینطور نشد. نتیجه این امر نیز آسیب دیدن واحد‌های تولیدی و به تبع آن اخراج و تعدیل کارگران از این واحد‌ها شد. منحنی فیلیپس در حقیقت نمایانگر وجود و ثبات یک رابطه معکوس بین دو مشکل مهم اقتصادی یعنی بیکاری و تورم است. در حالت عادی ممکن است با مشکل تورم زیاد رو به رو شویم ولی حداقل مشکل بیکاری خیلی حاد نیست. اما در حال حاضر هم با تورم رو به رو هستیم هم با بیکاری و منحنی فیلیپس سیر صعودی به خود گرفته است.
*****
پیمانکاران شهرداری رشت کارگران آسیب دیده را از کار اخراج کرده است
بسیاری از نیروهای شهرداری که بیش از ١٠ سال سابقه کار داشتند، به خصوص در بخش خدمات شهری به بخش خصوصی واگذار شدند. برخی از کارگران در حین کار دچار آسیب جسمی می‌شوند و پیمانکار این شرکت‌ها آنان را از کار اخراج می‌کنند.
****
٩٥ درصد مردم اهواز بیکار هستند.
نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی با اعلام این که هم شاکنون درملاقاتهای مردمی بیشتر مردم تقاضای کار واشتغال دارند، افزود: هم‌اکنون حدود ٩٥ درصد مردم اهوازبیکار هستند ،ازاین رو باید برای کاهش این آمار کاری کرد.
****
اخراج ٧٠ ‌کارگر شرکت پیچ و مهره کامکان سیرجان
٧٠نفر از كارگران اخراجی كارخانه پیچ و مهره سیرجان با نام کامکان در اعتراض به اخراج خود مقابل فرمانداری این شهر پیش از ظهر امروز تجمع کردند. کارگران در اعتراض به اقدام کارخانه اعلام کردند که برخی از آنها ١٥ تا ٢٠ سال سابقه کار دارند و در این سن‌ چگونه می‌توانند‌ کار‌ دیگری داشته باشند. منصور عارفی‌زا‌ده یکی از کارگران اخراج شده ‌در اظهار داشت: بسیاری از کارگران غیربومی‌ که سابقه یک‌ یا دو سال دارند، مانده‌اند و ما که بومی هستیم، اخراج شده‌ایم، هفته گذشته برگ لغو قرار‌داد ‌و اخراج را به دست ما دادند و ما امروز آمده‌‌ایم حرف خود را به گوش مسئولان برسانیم.رضا سنگ‌پهنی یکی دیگر از کارگران گفت: می‌گویند محل فروش تولیدات را نداریم و شرکت ایران خودرو و سایپا محصولات ما را نمی‌خرند و تولیدات روی دست ما مانده است و ما را اخراج کرده‌اند، پس تکلیف ما چیست و خانوا‌ده ما چه باید بکنند.علی اندایش نماینده کارگران اخراجی که خود نیز سرپرست بخشی از کارخانه بوده است، می‌گوید: اگر دستگاه‌های شرکت تعطیل شده است و تولید نمی‌کند، چرا پیچ و مهره با نام همین شرکت از چین وارد می‌شود، مسئولان فکری برای بیکاری کارگران ١٥ تا ٢٠ سال سابقه کنند. محمد‌مهدی بیگ‌زاده مدیر کارخانه کامکان اظهار داشت: ‌٦٩ کارگر اخراجی قراردادی بودند که قرارداد آنان به پایان رسیده‌ و طی دو مرحله با توجه به نیازی که نداشتیم، اخراج شدند. وی افزود‌: بخش عمده‌ای از سهم بازار را که خودروسازان سایپا و ایران خودرو در کشور مشتریان ما بودند به دلایلی که آنها هم نیاز ندارند از دست داده‌ایم. بیگ‌زاده عنوان کرد: ٧٠ درصد دستگاه‌های تولیدی ما تعطیل شده‌اند و نمی‌توانیم کارگری داشته باشیم و اگر این روند ادامه یابد، ١٥٠ کارگر دیگر هم با تعطیلی کارخانه بیکار می‌شوند. وی گفت: انتخاب کارگران برای اخراج هم بر اساس مرخصی‌ها‌، کم‌کاری‌ها و یا اخطارهای انضباطی بوده است که بر‌اساس تصمیم هئیت مدیره کارخانه اخراج شده‌اند و اگر روزی نیاز به کارگر باشد و وضعیت خوب شود، قطعا از وجود آنان استفاده می‌شود. بیگ‌زاده تصریح کرد: با‌ روال کنونی برای ادامه کار، کارخانه متضرر است و تعطیل می‌کنیم.
*****
نبود امنیت شغلی برای کارگران ایرانی
حقوق دریافتی بیش از ٣٠ درصد از کارگران، کمتر از میزان حداقل دستمزد است.
حداقل حقوق ماهانه کارگران در ایران توسط شورای عالی کار در اسفند سال گذشته حدود ٣٩٠ هزار تومان تعیین شد؛ حداقل حقوقی که بسیاری از تشکل‌های کارگری به آن معترض بوده و گفته اند که این حقوق جوابگوی هزینه‌های یک خانوار کارگری نیست.جمشید پژویان، رییس شورای رقابت، گفته است ‌خانوارهای شهری با درآمد ماهانه کمتر از ٩٤٦ هزار تومان زیر خط فقر به حساب می‌آیند. علیرضا نوایی، از اتحاد بین المللی حمایت از کارگران در ایران که مقیم پاریس است، در این ارتباط به رادیو فردا می‌گوید: «کارگری که نیروی کار خود را می‌فروشد باید درباره امنیت شغلی و تامین هزینه‌های زندگی‌اش اطمینان خاطر داشته باشد.» در این میان بهروز خباز، فعال کارگری در سوئد، ضمن نادرست دانستن نرخ ٣٠ درصدی کارگرانی که حقوق شان کمتر از حداقل دستمزد ماهانه است، به رادیو فردا می گوید: «بیش از ٨٠ درصد کارگران در واحدهای کوچک تولیدی کار می‌کنند که این واحدهای کوچک ٥٨ درصد قراردادهای سفیدامضا را به خودشان اختصاص داده‌اند و کارگرانشان فاقد امنیت شغلی هستند.» خبرگزاری ایلنا به نقل از کارشناسان نوشته است: پایه‌ای‌ترین مشکل کارگران ایران، وجود قراردادهای موقت کار است و این موضوع به منزله شمشیر داموکلسی بالای سر آنان است و کارگران نمی‌توانند برای مشکلات دیگرشان از جمله پرداخت نشدن دستمزد، کسر حقوق و نداشتن تشکل‌های مستقل اعتراض کنند. مچنین به گزارش خبرگزاری ایسنا، کاظم خلجی، مسئول خانه کارگر خرمدره، قراردادهای کوتاه‌ مدت ١٥ روزه و یک‌ماهه را تهدید کننده امنیت شغلی کارگران دانسته و گفته است: «همین حس عدم‌ امنیت مانع جدی برای بروز خلاقیت و ابتکار کارگران در زمینه‌ فعالیت آنها خواهد بود.» این در حالی است که بر اساس گزارش خبرگزاری‌ها و برخی از سایت‌های کارگری، در بعضی از مناطق ایران قراردادهای سه روزه یا سفید امضا با کارگران بسته می‌شود. بهروز خباز در این مورد می گوید: «مسئله قراردادهای موقت که زمانی ما در شعارهای روز اول ماه می تاکید می‌کردیم که باید لغو شود، امروز تبدیل به قراردادهای سفیدامضایی شده که غیرقانونی است و هیچکس مسئولین آن را به گردن نمی‌گیرد.» علیرضا نوایی نیز در گفت و گو با رادیو فردا، ضمن تاکید بر لزوم امضای قراردادهای دائم با کارگران معتقد است بحث تعطیلی کارخانه ها و اخراج گسترده در سال‌های اخیر، امنیت شغلی کارگران را از بین برده است: «کارگری که کار می‌کند باید بتواند هزینه‌های زندگی خود را از نظر مسکن، خوراک، پوشاک، بهداشت، ایاب و ذهاب و تحصیل فرزندانش تامین کند. بخشی از تامین این هزینه‌ها برمی‌گردد به میزان حقوق دریافتی کارگر و بخش دیگر به پرداخت منظم حقوق ماهیانه و پاداش و مزایای کارگر.» اما به نظر می رسد بحث امنیت شغلی کارگران فقط در این محدوده ها نقض نمی شود. برخی از کارشناسان در این ارتباط به تلاش دولت محمود احمدی نژاد برای تغییر قانون کار اشاره می کنند. از جمله فرامرز توفیقی، عضو کمیته اصلاح قانون کار، در اواخر سال گذشته به خبرگزاری ایلنا گفت: «با اصلاح قانون کار، شرایط اخراج کارگران در واحدهای تولیدی کشور هموار خواهد شد و به این ترتیب امنیت شغلی کارگران از بین خواهد رفت.» گره اصلی مسایل و مطالبات کارگری به دست تشکل‌های مستقل کارگری باز می‌شود. اگر این مسئله به عنوان یک خواست عمده در صدر مطالبات کارگری مطرح شود، در رسیدن به مطالبات خود به فرجام خوبی خواهیم رسید.
بهروز خباز، فعال کارگری در سوئد اما تاثیر نبود امنیت شغلی که شماری از فعالان و تشکل های کارگری از آن انتقاد می کنند، چه خواهد بود؟ علیرضا نوایی، از اتحاد بین المللی در حمایت از کارگران در ایران، به این سوال چنین پاسخ می‌دهد: «وقتی کارگران از امنیت شغلی برخوردار نباشد همیشه نگران هستند از این که آیا می‌توانند کارشان را حفظ کنند یا نه، می‌توانند از پس تامین هزینه‌های زندگی خود برآیند و آیا حقوق شان به موقع پرداخت خواهد شد. این مسایل باعث می‌شود کارگر آرامش روحی لازم را هنگام کار نداشته باشد که به صورت حوادث ضمن کار خود را نشان می‌دهد. در ضمن، این مسایل و نگرانی‌ها مشکلاتی را در خانواده‌های کارگری به وجود می‌آورد و باعث می‌شود فرزندان کارگران نتوانند به تحصیل خود ادامه دهند و حتی ممکن است منجر به از هم پاشیدن خانواده و گسستن روابط خانوادگی شود.» در همین ارتباط، بهروز خباز، فعال کارگری در سوئد، بر تشکل یابی کارگران در جهت تامین امنیت شغلی شان تاکید می کند و می گوید: «گره اصلی مسایل و مطالبات کارگری به دست تشکل‌های مستقل کارگری باز می‌شود. اگر این مسئله به عنوان یک خواست عمده در صدر مطالبات کارگری مطرح شود، در رسیدن به مطالبات خود به فرجام خوبی خواهیم رسید.»

*****
مخالفت دولت با طرح بیمه بیكاری مجلس.
دولت با طرح بیمه بیکاری مجلس به دلیل بار مالی و گستردگی آن مخالف است و به همین دلیل، لایحه‌ ارائه کرده است. دولت، لایحه‌ بیمه بیکاری به مجلس ارائه کرده که کمی محدودتر از طرح بیمه بیکاری مجلس است.
*****
تبدیل شدن كارخانه یارسیلون به انبار علوفه.
این کارخانه زمانی بزرگترین تولیدکننده نخ در آسیا بود، به دلیل بدهی بالا تعطیل شده است و بیش از ٥٠٠ کارگر آن بیکار شده اند. جوانان استان لرستان از بیکاری و تعطیلی کارخانه‌ها خسته‌اند.
*** **
تامین زندگی با امدادهای غیبی.
افزایش قیمت کالاهای اساسی به خصوص در یک ماه اخیر، کارگران را مجبور کرده دست کم یکی از اقلام اساسی در سبد غذایی خود را حذف کنند. از‌ روزهای نخست سال، کارگران با افزایش قیمت برخی اقلام روبرو شدند و قدرت خرید خود را از دست دادند و باید با امدادهای غیبی زندگی خود را اداره کنند.
*****
اتحادیه آزاد کارگران ایران اعلام کرد که مدیریت شرکت ایران خودرو اقدام به قطع تمامی مزایای نقدی و غیر نقدی یک هزار کارگر این مجتمع صنعتی کرده است.به نوشته سایت اتحاد، در عین حال، از مقدار پایه حقوق کارگران این شرکت در تیر ماه سال جاری نیز تنها ٧٠ درصد آن پرداخت شده است. بر اساس این گزارش، شرکت مهر کام پارس، از شرکت های زیر مجموعه ایران خودرو، نیز با سه هزار کارگر شاغل، فقط ٣٠٠ هزار تومان از دستمزد این کارگران در تیر ماه سال جاری را به صورت علی الحساب پرداخت کرده است.
*****
نوسان نرخ ارز امنیت شغلی كارگران را به خطر می‌اندازد
افزایش نرخ ارز، علاوه بر کاهش قدرت خرید و نرخ تورم، تعدیل نیروی كار را بدنبال دارد و برای بسیاری از واحدهای صنعتی مضر خواهد بود

*****
انجمن‌صنفی جایگاه‌داران فرآورده‌های نفتی هشدار داد: تهدید ٥٠٠ هزار فرصت شغلی در صورت افزایش نیافتن کارمزد جایگاه‌ها
بیش از یکصد نفر از مالكین جایگاه‌های اختصاصی عرضه فرآورده‌های نفتی کشور از مشکلات درآمدی جایگاه‌ها پس از اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها، مخصوصا کارمزد ناچیز دریافتی انتقاد كردند. چندتن از نمایندگان انجمن صنفی صاحبان اماکن فروش و عرضه فراورده‌های نفتی با حضور در دفتر ایلنا ضمن اعلام نارضایتی از عملکرد مسئولان، اظهار داشتند: آیا تهدید شغل بیش از ٥٠٠ هزار نفر مجموعه كارگران و مدیران شاغل در این صنف به همراه خانواده‌‌های‌شان که به دلیل کارمزد ناچیز جایگاه‌ها (کمتر از دو و نیم درصد فروش مواد نفتی) در رنج و عذاب هستند نباید برای مسئولین ایجاد حساسیت کند؟ آیا حتما باید تجمعی ایجاد شود تا مسئولین به فکر چاره بیافتند؟
آنان در ادامه تصریح کردند: پس از هدفمندی یارانه‌ها که قیمت حامل‌های انرژی ٧٠٠ تا ١٥٠٠ درصد اضافه شد مسئولین کارمزد‌ها را حتی به میزان تورم دو سال ٨٩ و ٩٠ (٣٥ درصد) و کاهش فروش ایجاد شده (٥٠ درصد) نیز افزایش ندادند. نمایندگان انجمن صنفی صاحبان پمپ بنزین‌های کشور عنوان کردند: در حالی که در دولت جمهوری اسلامی بعضی مدیران پاداش‌های میلیونی دریافت می‌کنند، یک جایگاه با ٢٠ کارگر، هزینه آب، برق، مالیات و استهلاک حداقل ٣ میلیارد تومان سرمایه، ١٤ تا ١٨ میلیون کارمزد دریافت می‌کند. آنان در پایان خاطر نشان ساختند: امیدواریم یکی از مسئولان احساس مسئولیت کرده و برای یکبار هم که شده از این مجموعه سوال کنند درد شما چیست؟ البته ما با توجه به سوابق از اینكه گوش شنوایی وجود داشته باشد ناامیدیم. لازم به ذکر است پیش از این چند تن از نمایندگان مجلس در نامه‌ای به تاریخ ١٦/٢/٨٦ از وزیر وقت نفت، وزیری هامانه خواسته بودند که به چاره اندیشی لازم جهت رفع مشکل درآمد جایگاه‌ها در سراسر کشور اقدام كند. امری که به نظر می‌رسد تا به امروز معطل مانده است.
*****
تعطیلی دامداری‌های شهركرد بدلیل كمبود علوفه
کمبود و گرانی علوفه و سایر نهاده‌های دامی مانند سبوس، مواد معدنی، ذرت، سویا، کلزا و... یکی از بزرگ‌ترین مشکلات کنونی دامداران شهر کرد است. استان چهار محال و بختیاری از مراکز مهم دامپروری کشور بوده و دامداری بخش مهمی از اقتصاد و اشتغال مردم این استان را تشکیل می‌دهد. با وجود اینکه ٦٠ درصد از جمعیت استان را روستائیان تشکیل می‌دهند و ٣٥ درصد از این جمعیت در بخش دامداری فعالیت دارند اما توجهی به مشکلات دامداران نمی‌شود. از ١٠ مجتمع دامداری سنتی در حاشیه شهر کرد فقط یک واحد فعالیت دارد. اکثر واحدهای دامداری سنی این استان تعطیل و یا در آستانه تعطیل شدن قرار دارند.

اذیت و آزار فعالین كارگری و اجتماعی

دادگاه علیرضا عسگری، جلیل محمدی و ریحانه انصاری برگزار شد!
روز دوشنبه ١٦ مردادماه دادگاه جلیل محمدی، علیرضا عسگری و ریحانه انصاری ٣ عضوی که در مجمع عمومی سالیانه‌ی کمیته‌ی هماهنگی بازداشت شده بودند در شعبه‌ی ٤ دادگاه انقلاب اسلامی کرج برگزار شد. اتهام این افراد «اقدام علیه امنیت ملی کشور از طریق تشکیل گروه غیرقانونی کمیته‌ی هماهنگی» مطرح شد که این اتهام از سوی آنان رد شد چرا که هیچ‌کدام‌شان از مؤسسان کمیته‌ی هماهنگی نبوده‌اند. در جریان این محاکمه هر سه نفر از اهداف کمیته‌ی هماهنگی که حرکت در مسیر کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری است دفاع کردند. همچنین در جریان دادگاه سعی شد که کمیته‌ی هماهنگی به یکی از احزاب سیاسی منتسب شود که این امر نیز با واکنش هر سه نفر مواجه شد و آنان بار دیگر بر استقلال کمیته‌ی هماهنگی از احزاب و جریانات سیاسی تأکید کردند. علیرضا عسگری و جلیل محمدی پس از اتمام دادگاه به زندان مرکزی کرج بازگردانده شدند و همچنین ریحانه انصاری پیش‌تر با قید کفالت آزاد شده بود. کمیته‌ی هماهنگی بار دیگر تأکید دارد که این سه عضوش هیچ جرمی مرتکب نشده‌اند و باید کاملاً تبرئه شوند. همچنین علیرضا عسگری و جلیل محمدی شرایط بسیار سختی را در زندان مرکزی کرج تحمل می‌کنند و دچار مشکلات جسمی زیادی شده‌اند و باید در اسرع وقت از زندان آزاد شوند.


نا امنی محیط كار
یکی دیگر از مصدومان حادثه انفجار پتروشیمی جان خود را از دست داد. با مرگ محمّد حمیدی یکی از مصدومان انفجار خطوط گاز پتروشیمی، تعداد جانباختگان این حادثه ی تلخ، به ٦ نفر رسید. حال عبدالرضا نوروزی رضایت بخش اعلام شده ولی شرایط مصدومین دیگر از جمله محمد امین دانشی و عبدالسید ثامری وخیم گزارش شده است.
محمّد حمیدی پنجمین مصدوم این حادثه بوده که جان خود را از دست داده است.
*****
كارگر فضای سبز مشهد در حین كار كشته شد
برخورد شدید خودروی پراید و سانتافه جان یک کارگر فضای سبز را گرفت. این حادثه‌ در حالی اتفاق افتاد که دو خودروی پراید و سانتافه در مسیر میدان انقلاب مشهد به سمت گاراژدار‌ها در حرکت بودند که به دلیل نامعلومی با یکدیگر برخورد می‌کنند و با پرتاب هر دو خودرو به لاین وسط خیابان، منجر به مرگ کارگر شهرداری می‌شوند که در آن محدوده مشغول آبیاری فضای سبز بود.

*****
سقوط کارگری به عمق ٥ متری چاه
کارگری به علت ریزش دیواره چاه فاضلاب به درون چاه سقوط کرد. به گزارش ایلنا، سخنگوی سازمان آتش نشانی تهران درباره این حادثه گفت: حادثه عصر روز گذشته - شنبه - اتفاق افتاد که طی آن کارگری در چاه محبوس شد.
جلال ملکی ادامه داد: آتش نشانان پس از رسیدن به محل بلافاصله محدوده حادثه را ایمن سازی کردند و به کمک کارگر رفتند كه در عمق ٥ متری گرفتار بود. ملکی با اعلام نجات یافتن این كارگر علت حادثه را ریزش دیواره چاه بدلیل رعایت نکردن اصول ایمنی دانست.
*****
برق‌گرفتگی، جان یک کارگر ساختمانی را در کرمانشاه گرف.
در شهر کرمانشاه یک کارگر ساختمانی به نام "فرهنگ حمیدی" فرزند فیض‌الله دچار برق‌گرفتگی شد و از دم جان سپرد.بنا بهمین گزارش، فرهنگ حمیدی٣٠ ساله ، متأهل و از اهالی روستای "نَسَنار" در شهرستان سروآباد استان کُردستان، در بالابر ساختمان و به علت تماس با برق، جان باخته است
*****
مرگ ٢کارگر در شهرک صنعتی میرجاوه سیستان و بلوچستان
دو نفر در شهرک صنعتی میرجاوه سیستان و بلوچستان بر اثر سقوط در چاه جان خودر ا از دست دادند.بنا بهمین گزارش،برابر اعلام مرکز فوریت های پلیسی ١١٠ مبنی بر کشف دو جسد در شهرک صنعتی میرجاوه استان سیستان و بلوچستان بلافاصله ماموران اداره مبارزه با جرایم جنایی پلیس آگاهی استان جهت بررسی موضوع به محل اتفاق مراجعه کردند .ماموران در محل با جسد دو نفر زن و مرد برخورد کردند که در داخل چاه سقوط کرده بودند. بابررسی اجساد هیچگونه آثار ضرب و جرحی برروی بدن آنها مشاهده نشد لذا اقدامات خودرا در جهت بررسی چگونگی حادثه آغاز کردند.بنا براین گزارش‌، ماموران در بررسی های خود به وجود دوربین های مداربسته کارخانه پی برده و با بازبینی فلیم های ثبت شده در دوربین ها به حقیقت ماجرا پی بردند و مشاهده کردند هومن در حال کار با دستگاه به یکباره به داخل چاه سقوط کرده و سمانه نیز که قصد بیرون آوردن او از داخل چاه را داشته به داخل چاه سقوط می کند.گفتنی است ، با توجه به اینکه چاه مورد نظر محل تخلیه گازهای تصفیه خانه ای بوده هردو بر اثر متصاعد شدن گازهای سمی فوت کردند .
*****
مرگ کارگر سبزواری در پی سقوط تانکر آب
کارگر شرکت احداث راه آهن در سبزوار بر اثر واژگونی تانکر آب به طرز دلخراشی جان خود را از دست داد.به در پی اعلام مرکز ١١٠مبنی بر یک فقره مرگ مشکوک مردی ٢٧ساله در یک شرکت احداث ریل راه آهن در سبزوار، بلافاصله گروهی از ماموران پاسگاه سلطان آباد این فرماندهی به محل اعزام شدند.این گزارش حاکی است پس از مراجعه تیم گشت پاسگاه سلطان آباد به محل، تحقیقات و مشاهدات ماموران حکایت از آن داشت که کارگر یک شرکت احداث ریل راه آهن در محدوده روستای «ترخاص» در حالی که روی یک تانکر آب ثابت، مشغول پرکردن تانکر آب بوده، با واژگونی تانکر به علت سنگینی بیش از حد، به زیر تانکر سقوط و به طرز دلخراشی جان خود را از دست داد.
پرستاران
غضنفر میرزابیگی، رییس کل سازمان نظام پرستاری، با اعلام بازنشستگی پرستاران زن پس از ٢٠ سال کار گفت: مزایای مشاغل سخت و زیان آور نیز به پرستاران زن تعلق می گیرد. به گزارش خبرگزاری مهر، او با اشاره به تصویب قانون ارتقای بهره وری و اجرای آن در ٩٥ درصد بیمارستان های دولتی افزود: مشکل اصلی، اجرا نشدن این قانون در بخش خصوصی است. رییس کل سازمان نظام پرستاری همچنین از اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری در آبان ماه سال جاری خبر داد.

بازنشستگان
صد نفر از کارگران بازنشسته شهرستان البرز در استان قزوین با امضای طوماری خطاب به رئیس كل بانك رفاه استان قزوین نسبت به اجباری شدن ایجاد حساب الكترونیكی و دریافت عابر بانك اعتراض كردند. این كارگران كم سواد بودن را دلیل ناتوانی در استفاده از عابر بانك ذكر كرده‌اند و به پرداخت حقوق‌شان در حساب‌های الكترونیكی اعتراض دارند. در بخشی از این نامه که رونوشتی از آن به ایلنا ارسال شده، خطاب به رئیس بانك رفاه استان قزوین آمده است: «تعدادی از كارمندان شما بازنشسته‌ها را مجبور به استفاده از عابربانك می‌كنند. متاسفانه بسیاری از بازنشسته‌ها به دلیل نداشتن سواد كامل نمی‌توانند با این دستگاه‌ها كار كنند و به كرات دیده شده است كه به مشكل برخورده‌اند.» این بازنشستگان خواستار آموزش استفاده از خدمات الكترونیكی پیش از اجباری كردن استفاده از این خدمات هستند و از سوءاستفاده سودجویان از بی‌اطلاعی و كم‌سوادی آنان ابراز نگرانی كرده‌اند.


گزارش

نرخ واقعی بیکاری ایلام بیشتر از ٢١ درصد است
دبیر اجرایی خانه کارگر ایلام نرخ بیکاری استان ایلام را برخلاف اعلام مركز آمار، بیش از ٢١ درصد دانست.

علی غیاثی با انتقاد از آمار اخیر مرکز آمار ایران در خصوص نرخ بیکاری در ایلام به ایلنا گفت: رقم ٢١ درصدی نرخ بیکاری استان که از سوی مرکز آمار ایران منتشر شده است نادرست است.
او افزود: هم اکنون ٩٠ درصد از واحد‌های تولیدی در شهرک صنعتی ایلام تعطیل شده و تعداد کمی از واحد‌ها فعال هستند.
به گفته این فعال کارگری اکثر کارگران کارخانه‌های تعطیل شده بیکار و تحت پوشش مستمری بیمه بیکاری قرار گرفته‌اند.
او با بیان اینکه در حال حاضر در ایلام اشتغالی وجود ندارد اظهار داشت: طبق مشاهدات با وجود اینکه مراجع رسمی، از آمار واقعی نرخ بیکاری اجتناب می‌کنند این رقم حداقل بیش از ٢٥ درصد برآورد می‌شود.
غیاثی وضعیت اشتغال در ایلام را نگران کننده خواند و گفت: فعالیت یک ساعت در هفته شغل محسوب نمی‌شود و احتساب کار یك ساعته این افراد که در واقعیت بیکار هستند به عنوان شغل نادرست است.
این فعال کارگری در این زمینه اضافه کرد: ارایه آمار ایجاد شغل و نرخ بی‌کاری با محاسبه تعداد کارگران موقت و شاغلین شغل‌های کاذب، اشتباه است.
دبیر خانه کارگر ایلام همچنین افزود: امکان اشتغال دوم برای شاغلین در استان ایلام همانند شهرهای کلانی چون تهران و.. وجود ندارد و فقط کارمندان دولتی هستند که می‌توانند شغل دوم داشته باشند.
گفتنی است طبق اعلام بهاره مركز آمار ایران استان ایلام با ٢١ درصد بالاترین نرخ بیكاری كشور را در اختیار دارد.
*****
افزایش دستمزد کارگران مناطق بد آب هوا
افزایش دستمزد کارگران مناطق بد آب و هوا اشتغال آنان را تهدید خواهد كرد چرا كه باعث فرار سرمایه‌های بخش خصوصی از این مناطق خواهد شد. فرهنگ سازی در خصوص حفظ و رعایت حقوق کارگر در موضوع قرارداد‌ها، حفاظت فنی و بهداشت کار و... می‌تواند تا حدودی به حل برخی مشكلات كارگری در مناطق سخت آب و هوایی كمك كند. نرخ واقعی تورم در تعیین افزایش دستمزد سالانه کارگران واقعی نیست . طبق قانون کار افزایش دستمزد سالانه کارگران باید بر اساس نرخ تورم‌‌‌ همان سال تعیین شود، این در حالیست که شورای عالی کار در پایان سال برای تعیین افزایش نرخ دستمزد سال آینده کارگران (بر اساس نرخ تورم‌‌‌ همان سال) اقدام می‌کند.
*****
سیل نامه‌ها و مراجعات كارگران/ به امید یك فریادرس
به گزارش خبرنگار ایلنا در کاشان، این شهرستان نیز از این قاعده مستثنی نیست و دفتر نماینده مردم کاشان و آران و بیدگل در مجلس همه روزه شاهد مراجعات مردمی است که از نظر اقتصادی و معیشتی دچار مشکل شده‌اند. اکثر مراجعه کنندگان كارگران بیكاری از شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل هستند که مهم‌ترین درخواستهای آن‌ها داشتن شغل مناسب جهت تامین معاش، گلایه از اجرایی نشدن قانون کار در محیطهای کارگری و صنعتی، دریافت حقوق معوقه، پیگیری چرایی اخراج از کار، تامین امنیت شغلی، تهیه جهیزیه، سربازی، عدم توانایی در پرداخت هزینه‌های بیماری‌های صعب العلاج، کمک هزینه تحصیلی، انتقال دانشجو، مشکلات بهداشت و درمان، دارو و ده‌ها مورد دیگر است. یکی از مراجعین به نام امیر حسین نوریان که به دفتر نماینده مردم کاشان مراجعه کرده بود از عدم حمایت و پشتیبانی بعضی ازمسئولین نسبت به خانواده‌های کارگری و حقوق‌بگیر، با توجه به گرانی سرسام آور موجود گلایه کرد و گفت: با وجود اینکه ٣٦ ماه در جبهه‌های جنگ حضور داشتم، در حال حاضر بیکار هستم و متاسفانه هیچ کس حاضر نیست شغلی به من بدهد تا بتوانم خرج همسر و چهار فرزند خود را تامین نمایم. او با بیان اینکه مدت دو سال است که اثرات شیمیایی جنگ تحمیلی در من ظاهار شده است و سخت ناتوان و بیمار شده‌ام و هزینه زندگی خود و فرزندانم تنها با قالی بافی همسرم تامین می‌شود، گفت: من از اولین کسانی بودم که برای دریافت یارانه‌ها ثبت نام کرده بودم اما به دلایل اداری متاسفانه تا كنون موفق به دریافت یارانه خود نشده‌ام.
احسان فلاح ساکن روستای محروم کویری ابوزیدآباد آران و بیدگل نیز یکی از ٢٠٠ کارگر اخراجی شرکت «پاک وش» است که برای رسیدگی به مشکل خود به دفتر نماینده مردم کاشان و آران و بیدگل مراجعه کرده بود.
او از عدم رسیدگی نسبت به درخواست بازگشت به کار خود انتقاد کرد و گفت: به اینجا آمده‌ام تا بلکه به مشکل من رسیدگی کنند. با توجه به اینکه مراجعات مردمی به دفا‌تر نماینده کاشان و آران و بیدگل درشهر‌ها و بخش‌ها روز به روز افزایش یافته جای سوال است که چه تعداد از مسئولان ادارات و نهادهای مختلف شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل درارتباط با سیر صعودی نامه‌های ارسالی از طرف نماینده مردم روی خوش نشان خواهند داد و پاسخگوی مطالبات مردم خواهند بود؟ نماینده مردم کاشان، آران و بیدگل در مجلس در گفتگو با خبرنگار ایلنا در کاشان بیشترین درخواست مراجعه کنندگان به دفترش را با توجه به تورم و گرانی‌هایی که در سراسر کشور و شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل حاکم شده مشکلات معیشتی و اقتصادی ذکر کرد و گفت: این اتفاقات باعث شده تا بیشتر مراجعه کنندگان به دفتر مربوط به قشر محروم، مستضعف و کارگر این شهرستان‌ها باشد.
*****
میزان بیكاری و آمارهای متناقض!
١ـ نرخ بیکاری ٢٣ درصدی
ایلنا، نرخ بیکاری ٢٣ درصدی اعلام شده از سوی مرکز آمار به این معنی است که از هر ١٠٠ نفر ایرانی، ٢٣ نفر فاقد هرگونه شغل هستند و این درحالی است که طبق مرکز اعلام آمار، برای تهیه نرخ اشتغال ناقص یک ساعت کار در هفته کافی است و در واقع آماری که اعلام می‌شود مربوط به اشتغال ناقص است.
*****
٢ـ نرخ بیکاری به ١٢.٩ درصد رسید/ چند نفر در ایران بیکار هستند؟
براساس تازه ترین گزارش مرکز آمار ایران نرخ بیکاری در بهار سال جاری به ١٢.٩ درصد رسیده است.
تازه ترین گزارش منتشر شده از سوی مرکز آمار ایران نشان می دهد، نرخ بیکاری در جمعیت بالای ١٠ سال کشور طی بهار سال ٩١ به ١٢.٩ درصد رسیده است که این رقم در مقایسه با زمستان سال ٩٠ که بیکاری ١٤.١ درصد اعلام شده بود معادل ١.٢ درصد کاهش نشان می دهد. در همین گزارش میزان نرخ مشارکت بالغ بر ٣٨.٢ درصد اعلام شده که این شاخص هم در مقایسه با زمستان گذشته معادل ٢.٣ درصد بهبود پیدا کرده است، اما مقایسه شاخص بیکاری در بهار سال جاری با دوره مشابه در سال ٩٠ نشان از رشد ٠.٦ درصد نرخ بیکاری و البته کاهش ٠.٦ درصدی در نرخ مشارکت جمعیت بالای ١٠ سال در کشور دارد. بر اساس این گزارش در حال حاضر ٣.١ میلیون نفر از جمعیت بالای ١٠ سال کشور بیکار هستند که از این تعداد معادل ٢.٦ میلیون نفر ساکن شهرها و پانصدهزار نفر ساکن روستاها هستند.
*****
ورود غیرمجاز اتباع بیگانه به قیمت بیكار شدن نیروی كار ایرانی
رییس اتحادیه کارگران شهرداری تهران با بیان اینكه ورود اتباع بیگانه غیرمجاز به قیمت بیكار شدن نیروی كار كشور تمام می شود، گفت: مخالف كار كردن اتباع بیگانه در كشور نیستم به شرط آنكه بازار كار را به هم نریزد. عبدالله مختاری ـ در گفت‌وگو با ایسنا، گفت: همچنان كه نیروهای كار ما در كشورهای خارجی مشغول به كار هستند اتباع كشورهای دیگر هم می توانند در ایران كار كنند ولی در حال حاضر بیشتر اتباع بیگانه موجود در كشور غیر مجازند. وی با ابراز گله‌مندی از مسامحه برخی نهادها و دستگاهها در برخورد با اتباع بیگانه غیرمجاز گفت: علیرغم آنكه قانون بر منع فعالیت اتباع خارجی غیرمجاز در مشاغل داخلی تاكید دارد اما متاسفانه به دلیل ضعف قانون، تخلف بسیاری از كارفرمایان و مسامحه برخی نهادها و دستگاهها در برخورد با اتباع بیگانه غیرمجاز موفق نبوده‌ایم از این رو معتقدم یا باید قانون را برداریم یا اینكه كسانی كه از اجرای قانون سرباز می زنند به عنوان متخلف جریمه كنیم. مختاری درعین حال گفت كه مخالف كار كردن اتباع بیگانه در كشور نیست اما این امر باید در یك حالت برابر و متوازن باشد نه اینكه بازار كار را به هم بریزد. رییس اتحادیه كارگران شهرداری تهران در ادامه گفت وگو با ایسنا به اثرات و پیامدهای به كارگیری اتباع بیگانه در كشور پرداخت و گفت: به كارگیری اتباع بیگانه، بازار كار نیروی انسانی را به هم می ریزد و بسیاری از فرصتهای شغلی را در داخل اشغال می كند. وی افزود: ورود اتباع بیگانه غیرمجاز به كشور ضمن خارج كردن ارز مملكت به قیمت بیكار كردن نیروی كار ایرانی تمام می شود و متاسفانه در این جریان معادلات حقوقی و بیمه‌ای را نیز به هم می زند. به گفته مختاری به دلیل سوء استفاده و بهره‌كشی برخی كارفرمایان از اتباع بیگانه حقوق آنها دستخوش سوء استفاده و تضییع قرار می گیرد و این امر نقض حقوق بشر را به دنبال دارد. كارفرمایان اتباع بیگانه غیرمجاز را بیمه نمی كنند و حقوق قانونی آنها را نمی دهند در مقابل اتباع بیگانه هم در جهت واخواهی بر آمده و حقوق و مطالبات از دست رفته خود را طلب می كنند. بسیاری از كشورهای خارجی از اتباع بیگانه در خدمات فنی و مهندسی، فعالیتهای تخصصی و پروژه‌های زیرساختی استفاده می كنند درحالی كه چنین نگاهی اساسا در كشور ما وجود ندارد. وی با اشاره به قانون اشتغال اتباع خارجی گفت: بر اساس ماده ١٢٠ قانون، اتباع بیگانه نمی توانند در ایران مشغول به كار شوند مگر آنكه دارای روادید ورود با حق كار مشخص بوده و مطابق قوانین و آئین نامه‌های موجود پروانه كار دریافت كرده باشند.

اخبار بین المللی
اسپانیا - اعتصاب کارکنان راه آهن مادرید
به گزارش یورو نیوز کارمندان بخش حمل و نقل ریلی در مادرید، پایتخت اسپانیا روز جمعه ٣ اوت در اعتراض به خصوصی سازی راه آهن به اعتصابی یکروزه دست زدند. ماه گذشته میلادی اعلام شد که در پی انجام خصوصی سازی، ٥٦ میلیارد و ٤٠٠ میلیون یورو از بودجه عمومی کاسته خواهد شد. این اعتصاب و تظاهرات از سوی اتحادیه‌های کارگری راه آهن اسپانیا ترتیب داده شده است. دولت اسپانیا اقدامات تازه‌ای را در راستای اجرای سیاست‌های اقتصادی بانک مرکزی اروپا در دست بررسی قرار داده است. تنگ‌تر شدن حلقه ریاضت‌های اقتصادی در راستای عبور از بحران بدهی دامنگیر این کشورِ عضو حوزه یورو عنوان می‌شود. با این همه ماریانو راخوی، نخست وزیر این کشور ضمن اشاره به اینکه هنوز تصمیمی اخد نشده و این سیاست های تازه در دست مطالعه است گفت: «بیش از ٩٠٠ میلیارد یورو رقمی است که ما باید بازپرداخت کنیم. این امر همه دولت‌ها، دولت مرکزی و دولت منطقه‌ای و مقامات محلی را مجبور می‌سازد تا از هزینه‌های خود بکاهند و برای افزایش گردش مالی تلاش کنند.»نخست وزیر اسپانیا تصریح کرد: «تاکید می‌کنم که این یک گزینه نیست، نمی‌توان کار دیگری کرد. اگر درآمدی نداشته باشیم، نمی‌توانیم خرج کنیم و بیشتر از آن نمی‌توانیم پولی قرض دهیم. به این دلیل ما باید تصمیم‌هایی برای مشکل تامین مالی اخذ کنیم.» همزمان خیابان‌های اصلی مادرید از سوی هزاران تن از کارمندان دولت مسدود شده و معترضان بار دیگر با به همراه داشتن پلاکارد و سر دادن شعار اعتراض خود را نسبت به سیاست‌های اقتصادی دولت ابراز کردند.
*****
ایتالیا - اعتصاب کارگران سواحل تفریحی
به گزارش یورو نیوز کارگران بخش خدمات سواحل تفریحی در ایتالیا، روز جمعه ٣ اوت به منظور اعتراض به برنامه احتمالی فروش تاسیسات ساحلی تا سال ٢٠١٦ میلادی، اقدام به اعتصاب کردند. معترضان که به نشانه کشیدن دست از کار تا ساعت یازده ظهر چتر‌های آفتابگیر را در سواحل بسته نگه داشتند می‌گویند که فروش سواحل رهنمودی از سوی اتحادیه اروپا به دولت این کشور است. در ایتالیا ٣٠هزار منطقه ساحلی خصوصی وجود دارد که این شمار یک چهارم کل سواحل تفریحی این کشور را شامل می‌شود. یکی از شاغلان این بخش درباره دلیل این اعتصاب گفت: «ما نمی خواهیم که اقتصادمان روی سواحل حساب باز کند. ما از این تاسیسات دفاع می کنیم. سی هزار خانوار از این کسب و کار تامین معاش می‌کنند. ما وام هایی گرفته‌ایم و بدهی‌هایی برای باز پرداخت داریم.» در این برنامه احتمالی، صدور مجوز برای گردانندگان سواحل خصوصی دیده شده است که شاغلان می‌گویند این امر سبب کاهش سرمایه گذاری و بیکاری ٦٠٠ هزار تن از شاغلان خواهد شد.
*****
عمان - اعتراض و در هم شکستن وسائل شرکت
به گزارش Muscat Daily روز پنجشنبه ٢ اوت هزاران کارگر شرکت ساختمان سازی Bahwan-Enka-Bechtel (BEB) consortium در اعتراض به مرگ یکی‌ از همکاران خود دست به اعتراض زدند و وسائل این شرکت را در هم شکستند. گزارش‌ها حاکی‌ از در هم شکسته شدن حداقل ٢٠ دستگاه خودرو این شرکت است. اعتراض حدود ساعت چهار و نیم بعد از ظهر هنگامی صورت گرفت که یکی‌ از کارگران بدلیل نرساندن وی به بیمارستان و در پی‌ آن جانباختنش، کارگران را به خشم آورد و آنها دست به صدمه زدن به ماشین‌های شرکت و خورد کردن لوازم داخل بهداری شرکت کردند. این کارگر که از تبعه هند و نجار بود احتیاج به رسیدگی فوری دکتر داشت. کارگران از مدیریت خواسته بودند که وی به سرعت به بهداری انتقال یابد ولی‌ آنها مخالفت میکنند. کارگران خود دست به کار میشوند و همکار خود را به بهداری منتقل میکنند، ولی‌ متأسفانه این کارگر در طی‌ راه جان میبازد. این شرکت که مشغول توسعه فرودگاه بیل المللی مسقط است، حدود ٩ هزار کارگر در استخدام خود دارد. این کارگران در ماه ژانویه نیز به منظور دستیابی به دستمزد بالاتر دست از کار کشیده بودند.
*****
مکزیک - مرگ ٦ کارگر در اثر ریزش معدن ذغال سنگ
به گزارش رویترز روز جمعه ٣ اوت ٦ کارگر معدن ذغال سنگ Coahuila که در شمال مکزیک واقع شده است در اثر ریزش این معدن جان باختند. در اثر انفجاری که در این معدن رخ میدهد، مقدار زیادی گاز متان مشتعل میشود که باعث ریزش این معدن میشود. در این حادثه ٦ کارگر کشته، یک کارگر مجروح و ٣٠٠ کارگر دیگر از معدن تخلیه میشوند. کارگران نبود و یا کمبود ایمنی محیط کار را دلیل اصلی‌ این حوادث می‌دانند.
*****
اسرائیل - تظاهرات علیه سیاست صرفه جویی اقتصادی دولت
به گزارش یورو نیوز هزاران تن از ساکنان شهر تل آویو با برگزاری تظاهراتی گسترده بار دیگر مخالفت خود را با سیاستهای اقتصادی دولت اعلام کردند. اعتراضات ضد دولتی در اسرائیل پس از آن آغاز شد که ماه گذشته دولت تصمیم گرفت با هدف افزایش سه درصدی تولید ناخالص داخلی خود در سال ٢٠١٣، سیاستهای ریاضتی سختگیرانه تری را به اجرا درآورد. تظاهرکنندگان می‌گویند، سیاستهای تبعیض آمیز اقتصادی دولت سبب افزایش فاصله طبقاتی میان قشر فقیر و ثرتمند در جامعه شده است. طی یک ماه گذشته نیز دو شهروند اسرائیلی در اعتراض به مشکلات اقتصادی و اجتماعی اقدام به خودسوزی کردند.

*****
به گزارش یورو نیوز یک مقام عالیرتبه صندوق بین المللی پول که برای مذاکره با دولت یونان در آتن به سر می برد، نتیجه گفتگوهای نهادهای سه گانه کمیسیون اروپا، صندوق بین المللی پول، و بانک مرکزی اروپا، با مقامات این کشور را امیدوار کننده خواند. موضوع گفتگو میان نهادهای سه گانه بین المللی و دولت آتن اجرای یک برنامه ریاضت اقتصادی دیگر جهت صرفه جویی یازده و نیم میلیارد یورویی تا پایان سال ٢٠١٤ میلادی است. بر اساس این برنامه بازنشستگان، نخستین قربانیان صرفه جویی اقتصادی هستند، کاهش دوباره حقوق بازنشستگی و افزایش هزینه بیمه درمانی برای این قشر تنها بخشی از برنامه جدید ریاضت اقتصادی است. یک بازنشسته می گوید: «من اوایل ٩٥٠ یورو حقوق می گرفتم. اما الان ٧١٩ یورو می گیرم. برای پرداخت هزینه های ضروری زندگی مشکل دارم. زندگی سختی دارم، بار آخری که به بیمارستان رفتم ٥٩ یورو از جیب خودم دادم.» حقوق ماتولای ٥٨ ساله که در سال ٢٠١٠ بازنشسته شده، چهارصد یورو کاهش یافته، وی می گوید: «زندگی من کاملا عوض شده، دیگر خیلی کارها را نمی توانم انجام دهم. حتی دیگر نمی توانم یک نوشیدنی با دوستانم بخورم.» به گفته یکی از مقامات شرکت کننده در مذاکرات، تا کنون یک بخش از برنامه نهایی شده و گفتگو ها بر سر سایر موارد از ماه سپتامبر آغاز می شود.
*****
آلمان - اقدام پلیس علیه فعالان ضّد سرمایه داری در فرانکفورت
پلیس فرانکفورت در آلمان روز دوشنبه٦ اوت برای جمع آوری چادرهای فعالان ضدسرمایه داری در نزدیکی ساختمان بانک مرکزی اروپا در این شهر اقدام کرد. این اتفاق پس از نزدیک ده ماه چادر زدن فعالان حرکت ضدسرمایه داری موسوم به «اشغال فرانکفورت» رخ داد. فعالان فرانکفورتی می‌گویند اعتراض شان متوجه سوءاستفاده از نظام مالی و سایر بی‌عدالتی‌های اقتصادی موجود است و در آینده هم به حرکت‌های اعتراضی ادامه می‌دهند. علت اقدام پلیس برای جمع آوری اردوی فعالان ضدسرمایه داری، گزارش مسئولان شهری فرانکفورت از وضعیت بهداشتی نامطلوب آن‌ها و بی‌توجهی به نظافت محیط اعلام شده است. دادگاه اداری شهر فرانکفورت درخواست فوری معترضان را برای جلوگیری از اقدام پلیس رد کرده بود.
*****
اندونزی - تدارک کارگران برای اعتصاب یک میلیون نفره
به گزارش Tempo Interactive فدراسیون اتحادیه‌های کارگری اندونزی ( KSPI ) اعلام کرده که در نظر دارد در ماه سپتامبر همزمان در ١٤ شهر بزرگ اندونزی دست به اعتصاب بزند. آنها امیدوار هستند که بیش از یک میلیون نفر در این اعتصاب شرکت بکنند. کارگران خواست سه‌گانه خود را به این شرح اعلام کرده اند: ١- لغو بکار گرفتن کارگران موقت ٢- بستن قراردادهای دائم با کارگران موقت موجود ٣- افزایش دستمزدهای حداقل و لغو پرداخت ٥ درصد حق بیمه‌توسط کارگران و سپردن آن به کارفرمایان. کارگران اعلام کرده اند که اعتراض خود را در ٢ مرحله به اجرا در می‌آورند. چنانچه مرحله نخست موفقیت آمیز نباشد در مرحله دوم آنها ١٢ اتوبان اصلی‌کشور را مسدود میکنند تا دولت را مجبور به پذیرش مطالبات خود بکنند.
*****
یونان - دستگیری ٧ هزار مهاجر "غیر قانونی‌" ظرف ٣ روز
مقامات حکومتی یونان در عملیاتی ضربتی که برخی رسانه‌ها آن را «بزرگ‌ترین سرکوب» مهاجران غیرقانونی توصیف کرده‌اند در کمتر از ٧٢ ساعت بیش از هفت هزار مهاجر مشکوک به حضور غیرقانونی در این کشور را بازداشت کردند. به گزارش روزنامه گاردین در روز سه‌شنبه، ١٧ مردادماه، این تعداد مهاجران مشکوک تنها در آتن، پایتخت یونان، و حومه آن و به دست ٤٥٠٠ نیروی پلیس جمع‌آوری شده‌اند. روزنامه گاردین در ادامه گزارش خود می‌گوید که اغلب این بازداشتی‌ها پس از ساعاتی آزاد شده‌اند، اما حدود دو هزار نفر از آنها که عمدتا آفریقایی و آسیایی هستند در مراکزی خاص در انتظار بازگردانده شدن به کشور خود به سر می‌برند. در همین زمینه روز یک‌شنبه گذشته نیز پلیس یونان ٨٨ تبعه پاکستان را که مدارک لازم برای زندگی در یونان را نداشته‌اند سوار هواپیما کرده و به کشورشان پس فرستاده است. در همین حال روزنامه گاردین خبر داده است که مقامات دولت یونان طرح ساخت هشت مرکز تنها در پایتخت این کشور برای نگه‌داری از مهاجران در آتن را در دست بررسی دارند. این مراکز قرار است تا ده هزار نفر گنجایش داشته باشند. عملیات ضربتی پلیس یونان برای جمع‌آوری مهاجران غیرقانونی در این کشور با دفاع مقامات دولتی یونان از این اقدام نیز همراه بوده است، تا آنجا که یک مقام شهر آتن گفته است: «ما اجازه نمی‌دهیم شهرها یا کشور ما اشغال شود.» این مقام شهر آتن به نام نیکوس دندیاس که گاردین او را «افراطی» توصیف کرده تا آنجا پیش رفته که «مسئله» مهاجران در کشور یونان را «شاید حتی بزرگ‌تر از مسئله و مشکل مالی‌مان» دانسته است. به گفته آقای دندیاس، مهاجران غیرقانونی که اخیرا در شهر آتن دستگیر شده‌اند در هفته‌های آینده در مرکزی در خارج از شهر آتن نگه‌داری می‌شوند تا آن که زمان استرداد آنها به کشورشان فرا برسد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر