کارگران شهرداری کرمانشاه شش ماه حقوق نگرفته اند: طبق خبر رسیده به انجمن صنفی کارگران برق و فلزکار کرمانشاه، کارگران منطقه «یک» شهرداری کرمانشاه شش ماه حقوق نگرقته اند. طبق این گزارش، تعداد کارگران این منطقه شهرداری حدود ٥٠ نفر هستند. این کارگران قصد دارند برای گرفتن حقوقهای معوقه شان دست به اعتراض و اعتصاب بزنند.
*****
تجمع کارگران مخابرات آذربایجان غربی درمقابل مجلس
کارگران شرکت مخابرات آذربایجان غربی،روز یکشنبه٨مرداد,همزمان با آغاز جلسه علنی مجلس، در برابر ساختمان اصلی مجلس تجمع کردند.نزدیک به ٥٠ نفر از کارگران شرکت مخابرات آذربایجان غربی در اعتراض به وضعیت نامشخص شغلی و همچنین عدم دریافت ٥ ماه حقوق معوقه خود در مقابل مجلس تجمع کرده و خواستار رسیدگی نمایندگان به وضعیت خود شدند.یکی از کارگران شرکت کننده در این تجمع گفت: متاسفانه ٥ ماه است که حقوقمان را پرداخت نکردهاند و این درشرایطی است که هنوز وضعیت بیمه و قرارداد ما مشخص نیست و ما را به امید اینکه شرایط کاری بهتر میشود، در محل کار نگه داشتهاند.گفتنی است کارگران معترض، پلاکاردهایی جهت درخواست برای رسیدگی توسط نمایندگان دردست داشتند.
*****
تجمع کارگران اداره راه و شهرسازی دشتستان
کارگران معترض اداره راه و شهرسازی دشتستان در دفتر "موسوی نژاد" نماینده مجلس رژیم از این شهر، تجمع کردند. بدنبال تجمع اعتراضی کارگران شماری از مقامات رژیم از جمله رئیس اداره تعاون و معاون سیاسی اجتماعی فرمانداری دشتستان در این مکان حضور یافته و با شنیدن مشکلات این کارگران، به آنان قول پیگیری و رفع مشکلات دادند. در نهایت کارگران معترض نیز با نگارش نامه ای مراتب اعتراضشان را از وضع موجود اعلام کردند.
*****
احضار چند تن از معلمان شهر سنندج به دادگاه. برپایه گزارش دریافتی، طی چند روز گذشته ١١ تن از معلمان و فعالین صنفی فرهنگی در شهر سنندج به دادگاه اسلامی رژیم در این شهر احضار شده اند. "بهاالدین ملکی، رامین زندنیا، محمدصدیق صادقی، علی قریشی، کمال فکوریان، عزت الله نصرتی، پرویز سیاری، پیمان نودینیان، مصطفی سربازان و یدالله زارعی"، از جمله افراد احضار شده به دستگاه قضایی رژیم می باشند. اتهام معلمان و فعالین صنفی فوق الذکر تبلیغ علیه نظام و اقدام علیه امنیت ملی ذکر شده و بایستی طی روزهای آینده به دادگاه رژیم مراجعه نمایند. آنان پیش از این برای مدت کوتاهی بازداشت و با قرار وثیقه و کفالت آزاد شده بودند.
حقوق و دستمزدهای پرداخت نشده
تعویق ١٥ ماهه حقوق کارگران نقش ایران در قزوین
نماینده کارگران کارخانه نقش ایران اعلام کرد: ١٥ ماه حقوق و ٤ ماه بیمه سال جاری ٤٨ کارگر کارخانه نقش ایران قزوین پرداخت نشده است. بعد از واگذاری کارخانه نقش ایران به بخش خصوصی در آذر ماه سال ٨٣ این واحد تولیدی دچار مشکلات مدیریتی شده و به مرور تولید این کارخانه متوقف شد.بیش از هزار کارگر این کارخانه در جریان خصوصی سازی به مرور از چرخه فعالیت خارج شده و هم اکنون ٤٨ کارگر در این واحد باقی ماندهاند.سابقه فعالیت کارگران کارخانه نقش ایران بیش از ٢٢ سال است و این کارگران به امید بازنشسته شدن هر روز در این کارخانه حضور مییابند.
اخراج و بیکارسازی ها
تعطیلی کارخانه مداد پارس اسلت و بیکاری ٥٠ کارگر
مشکلات مالی باعث شد این کارخانه در پرداخت بدهیهای معوقه بانکی خود دچار مشکل شود و هم اکنون ناچار شده است ٥٠ کارگر خود را اخراج و اعلام انحلال کند واردات بیرویه لوازم تحریر چینی سبب تعطیلی کارخانه پارس اسلت (مداد روزنامهای آسیا) و بیکاری ٥٠ کارگر با سوابق ١٠ ساله شده است.
کارخانه مداد سیاه پارس اسلت آمل با ده سال سابقه فعالیت در زمینه تولید لوازم تحریر و استفاده از کارگران و مدیرانی تحصیل کرده و متخصص با سرمایه بخش خصوصی در یک ماه گذشته اعلام ورشکستگی کرده است .این واحد تولیدی به جهت اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها و به تبع حذف یارانههای بخش تولید دچار بحران اقتصادی شده است. مشکلات مالی باعث شده این کارخانه در پرداخت بدهیهای معوقه بانکی خود دچار مشکل شود و هم اکنون ناچار شده است ٥٠ کارگر خود را اخراج و اعلام انحلال کند.
*****
اخراج دهها کارگر کارخانه مداد پاریس اسلت آمل؛
به دنبال تعطیلی کارخانه "پارس اسلت" شهر آمل، ٥٠ کارگر با سوابق ١٠ ساله از کار اخراج شدند. مشکلات مالی باعث گردید این کارخانه در پرداخت بدهی های معوقه بانکی خود دچار مشکل شود و هم اکنون ناچار شده است تا ٥٠ کارگر خود را اخراج و اعلام ورشکستگی کند.
*****
سیاست فشار بر کارگران شرکت قالبهای صنعتی ایران خودرو که با تعدیل نیرو در این شرکت آغاز شده بود با قطع کلیه مزایای نقدی و غیر نقدی وارد فاز جدیدی شد
اتحادیه آزاد کارگران ایران: در ادامه بحران در شرکت ایران خودرو، سیاست فشار بر کارگران شرکت قالبهای صنعتی ایران خودرو که با تعدیل نیرو در این شرکت آغاز شده بود وارد فاز جدیدی شد. در ادامه سیاستهای ضد کارگری در شرکت قالبهای صنعتی ایران خودرو، مدیریت این شرکت اقدام به قطع کلیه مزایای نقدی و غیر نقدی هزار کارگر این مجتمع صنعتی کرده است و علاوه بر این، از مقدار پایه حقوق کارگران این شرکت در تیر ماه سالجاری فقط ٧٠ درصد آن را پرداخت کرده است. مدیریت شرکت قالبهای صنعتی ایران خودرو برای جلو گیری از اعتراضات کارگری در این مجتمع از اطلاع رسانی شفاف به کارگران در مورد وضعیت بحرانی این کارخانه خودداری میکند. در ادامه بحران در شرکت ایران خودرو و شرکتهای زیر مجموعه آن، شرکت مهر کام پارس نیز با سه هزار کارگر شاغل، فقط ٣٠٠ هزار تومان از دستمزد این کارگران را در تیر ماه سالجاری بصورت علی الحساب پرداخت کرده است.
*****
اخراج کارگران شرکت قالب های صنعتی ایران خودرو
اتحادیه آزاد کارگران ایران: شرکت قالب های صنعتی ایران خودرو شروع به اخراج و تعدیل نیرو خود نموده است. این شرکت که در ٥ کیلومتری آزاد راه کرج-قزوین قرار دارد با بیش از ١٠٠٠ کارگر مشغول به کار است که از اوایل امسال در پی قطع رابطه ی شرکت های بزرگی همانند هیوندا,کیاموتورز و پژو,اکثر خطوط تولید این شرکت به طور کامل از کار افتاده است و بعضی از خطوط نیز با حداقل ظرفیت به کار مشغول میباشند. در همین ارتباط مدیریت شرکت شروع به تعدیل نیرو از پرنسل پیمانی این شرکت نموده است و برای اینکه انعکاس خبری گسترده ایی نداشته باشد هر روزه تعدادی از کارگران را به مرخصی اجباری می فرستند وبه کارگران می گویند که فعلا به مرخصی بروید تا وضعیت مناسب شود . طبق اخبار رسیده دیروز ٧ نفر و امروز چهارشنبه ٤ نفر را به مرخصی اجباری فرستاده اند ودر ابتدا از کارگران مجرد شروع به تعدیل نیرو نموده اند . طبق اخباری که به کارگران رسیده امکان اینکه تا ١٥٠ نفر را از کارگران را , بیکار کنند زیاد است .
*****
تهدید شغل کارگران مرغداریها در پی واردات گسترده مرغ!
این روزها پای مرغ و گوشت قرمز ترکیهای، برزیلی، قرقیزستانی و استرالیایی باز شده است، که به زیان تولید کنندگان این محصولات در داخل کشور و در نهایت به زیان کارگران خواهد بود. این سیاست در دراز مدت بر سرنوشت هزاران کارگر تاثیر منفی میگذارد. اگر تولید کنندگان در اثر سیاست واردات مرغ و گوشت قرمز آسیب ببینند، قشر زحمتکش کارگر هم متعاقبا زیان خواهد کرد. در صورتی که تولید کنندهای نباشد، نیازی به وجود کارگر هم نخواهد بود.
*****
برخوردهای ضدکارگری در کارخانهی سنگبری آزغ مهاباد!
کارخانهی سنگبری آزغ مهاباد واقع در جاده مهاباد-ارومیه در حال حاضر فشار شدیدی را بر کارگران اعمال کرده و با استفاده از وضعیت موجود حقوق کارگران را به دفعات پایمال کرده و فضای ناامن و بیافقی را برای کارگران به وجود آورده است. نمونهی بارز این اقدامات اخراج کارگری با نام «مصطفی رش» در روز شنبه ٧/٥/١٣٩١است. کارگر نامبرده حدوداً یکماه قبل طی یک حادثهی کاری در شیفت شب دچار حادثه گردید و بعد از یکماه استراحت پزشکی که به کارخانه مراجعت کرد در کمال تعجب با حکم اخراج از طرف کارفرما روبهرو گردید. لازم به یادآوری است که کارفرما حتی از دادن معرفینامه برای تأمین اجتماعی و ادارهی کار به کارگر نامبرده امتناع ورزیده است.
*****
تعویق سه ماهه حقوق ١٨٠ کارگر کارخانه پیچ کوبان
١٨٠ کارگر کارخانه پیچ کوبان سواد کوه ٣ ماه حقوق دریافت نکردهاند.بنا به گزارش ایلنا، نصرالله دریابیگی با اعلام این خبر گفت: کارخانه پیچ کوبان سوادکوه با داشتن ١٨٠ کارگر ماهر و متخصص و مدیران مجرب به دلیل ناتوانی در دریافت بدهیهای معوقه خود از کارخانههای بزرگ خودرو ساز کشور، توانایی پرداخت ٣ ماه حقوق و سایر مزایای قانونی کارگرانش را ندارد.دبیر خانه کارگر مازندران معوقات مالی این واحد تولیدی را بیش از ٥ میلیارد تومان ذکر کرد و افزود: مشکلات این واحد خصوصی، قطع یارانههای بخش تولید در پی اجرای قانون هدفمندی یارانهها، کاهش تولیدات خودرو، بدهیهای کارخانههای خودرو ساز و مشکلات نقدینگی و در نهایت واردات بیرویه عنوان میشود.او با بیان اینکه واردات بیرویه کالاهای چینی سبب کاهش اشتغال و بحران واحدهای تولیدی شده است، تصریح کرد: متولیان این بخش با واردات کالاهای مشابه که در داخل کشور نیز تولید میشوند زمینه اشتغال کارگران چینی و سود دهی واحدهای تولیدی آن کشور را فراهم کردهاند.دبیراجرایی خانه کارگر مازندران در خاتمه اظهار داشت: با وجود بحرانهای کارگری و افزایش تورم، کارگران سراسر کشور از جمله کارگران مازندرانی از دولت انتظار حمایتهای غیر نقدی را دارند.
*****
تهدید به اخراج کارگران مخابرات لرستان!
کارفرمای مخابرات شهرستان لارستان با تغییر قرارداد، ٢٧ کارگر را تهدید به اخراج در صورت عدم پذیرش قراردادهای ١٥ روزه کرده است. تعدادی از کارگران شرکت مخابرات شهرستان لارستان با سوابق پنج تا ٢٦ سال با مراجعه به خانه کارگر رژیم به اقدام کارفرمای خود نسبت به تغییر قرارداد خود از ٣٠ روز به ١٥ روز اعتراض کرده اند. شرکت مخابرات لارستان کارگران خود را در صورت رد پیشنهاد خود تهدید به اخراج کرده است و گفته است در ازای ١٥ روز کار و بیمه، ٢٠٠ هزار تومان دستمزد پرداخت می کند.
*****
یک سوم نیروی شاغل در صنعت قطعهسازی از چرخه تولید حذف شدند
به گزارش مورخ١٢مردادایلنا،دولت در نشستی با خودروسازان وعده داده بود که دو هزار میلیارد تومان برای بهبود وضعیت خودروسازان و قعطهسازان پرداخت کند که اخیرا در نشست مشترک کمیسیون صنایع و معادن مجلس با وزیر صنعت، معدن و تجارت، معاون وزیر اقتصاد و رئیس بانک مرکزی، مقرر شد این اعتبار طی روزهای آینده نهایی شود. برپایه این گزارش،ساسان قربانی، دبیر انجمن قطعهسازان در این خصوص به ایلنا گفت: کارگروه خودرو در ماههای اخیر مصوبهای داشت که برمبنای آن مقرر شد دو هزار میلیارد تومان اعتبار به دو خودروساز بزرگ کشور تخصیص یابد تا با استفاده از این اعتبار، بخشی از مشکلاتشان مرتفع شود. وی با اذعان به اینکه در این راستا مقرر شد که هر یک از دو خودروساز، ٦٠ درصد از این اعتبار را به قطعه سازان تخصیص دهند، تصریح کرد: براین اساس باید یک هزار و ٢٠٠ میلیارد تومان از کل مبلغ به قطعهسازان تخصیص یابد.
قربانی اضافه کرد: متاسفانه آنقدر بین اعلام این طرح و اجرای آن فاصله افتاده که مشکلات خودروسازان و قطعهسازان به شدت تشدید شده است. هماکنون بسیاری از قطعهسازان توان تولید خود را از دست دادهاند.
به گفته وی؛ به تبع مشکلات موجود، بسیاری از قطعهسازان مجبور به تعدیل نیرو شده و خط تولید قطعهسازان نیز با مشکلاتی مواجه شده است. میزان تولید خودروسازان نیز کاهش یافته است.
دبیر انجمن قطعهسازان ضمن تاکید بر کاهش قابل ملاحظه نقدینگی قطعهسازان، تصریح کرد: به تبع کاهش نقدینگی قطعهسازان و مشکلات مربوط به ورود مواد اولیه و انتقال پول به خارج از کشور، با آمار نگران کنندهای از تعدیل نیرو در واحدهای قطعهسازی روبرو هستیم. هماکنون یک سوم نیروهای شاغل در صنعت قطعهسازی شامل؛ کارگران و متخصصان از ادامه فعالیت در واحدها بازماندهاند. به گفته وی؛ ادامه روند کنونی ممکن است به تعطیلی کامل صنعت خودروسازی و قطعهسازی کشور بیانجامد. قربانی در خصوص تخصیص اعتبار دو هزار میلیارد تومانی از سوی دولت به خودروسازان، گفت: این منابع مالی در شرایط کنونی تنها میتواند به منزله یک مسکن عمل کرده و مشکلات را سه الی چهار ماه به تعویق بیاندازد. تنها در صورتی این مبلغ میتواند موثر واقع شود که همزمان با تخصیص آن، به صورت موازی اقدام به رفع مشکلات دیگر از جمله مسائل بانکی شود.
وی اذعان کرد: به صراحت میتوان گفت که سیستم بانکی در سالهای اخیر بدترین عملکرد خود در تاریخ تجربه کاری ما را داشته است. عملکرد بانکها به نوبه خود یکی از مهمترین چالشهای بخش تولید محسوب میشود.
اذیت و آزار فعالین کارگری و اجتماعی
جلیل محمدی و علیرضا عسگری همچنان بلاتکلیف!
با گذشت حدود ٥٠ روز از بازداشت اعضای کمیتهی هماهنگی در کرج، هنوز ٢ تن از آنان در بازداشت به سر میبرند. این در حالی است که بازپرس پرونده در ابتدا برای هر کدام از آنها ١٠٠ میلیون تومان وثیقه تعیین کرده بود و با وجودی که خانوادهی علیرضا عسگری و جلیل محمدی به صراحت اعلام کردند که توانایی پرداخت وثیقه را دارند، بازپرس از پذیرش وثیقه خودداری کرد و بعد از این که پرونده را به دادگاه فرستاد، عنوان کرد که «خانوادهها توانایی پرداخت وثیقه را نداشتهاند» که سخنی خلاف واقع است!کمیتهی هماهنگی بار دیگر اعلام میدارد که این دو عضوش به مانند دیگر اعضای کمیته هیچ جرمی مرتکب نشدهاند و شعبهی تعیین شده در دادگاه انقلاب اسلامی کرج باید در اسرع وقت آنان را آزاد کند. همچنین بنا بر اخبار رسیده مأموران قصد داشتهاند به علیرضا عسگری نسبت دهند که ایشان فراخواندهنده و برگزارکنندهی مجمع عمومی کمیتهی هماهنگی در کرج بوده است که حقیقت ندارد، زیرا کمیتهی هماهنگی از مدتها قبل به دنبال پیدا کردن سالن مناسبی در تهران و حومه جهت برگزاری مجمع عمومی خود بود و پس از این که هیچ مکان مناسبی پیدا نشد از تمامی اعضا درخواست کرد که اگر مکان مناسبی سراغ دارند به کمیته معرفی کنند. در همین راستا علیرضا عسگری آدرس منزلی در کرج را در اختیار کمیته گذاشت و این کمیته نیز آدرس را به صورت گسترده به اعضای خود اعلام کرد تا در جمعهی آخر خرداد ماه در این مکان گرد هم آیند و ایشان هیچ مسئولیت خاصی در برگزاری مجمع نداشته و اساساً برگزاری مجمع بر عهدهی تمام اعضا و به خصوص هیأت اجرایی کمیتهی هماهنگی است.
نا امنی محیط کار
در برخورد کامیون با گارگر آسفالت ریزی جاده، کارگر جان خود را از دست داد.
به دنبال اعلام برخورد یک دستگاه کامیون با پرچم نگه دار آسفالت ریزی در جاده تبریز _ تهران، سه راهی اهر دیروز ١٢ مرداد در ساعت ٥٢: ١١ پایگاه فوریتهای پزشکی منطقه ١٠ تبریز به محل حادثه اعزام شد؛ ولی متاسفانه به علت شدت جراحات وارده، کارگر آسفالت ریزی در دم فوت کرده بود.
*****
افزایش مرگ و میر کارگران ساختمانی؛
در پی درج سومین خبر رسمی درباره مرگ کارگران ساختمانی در غرب تهران، رئیس هیات مدیره کانون کارگران ساختمانی از روند رو به رشد حوادث ساختمانی در ایران خبر داد. نامبرده که با خبرگزاری حکومتی "ایلنا" سخن می گفت، افزوده است بیش از ٤٧ درصد حوادث شغلی کشور مربوط به حوادثی است که برای کارگران ساختمانی اتفاق می افتد و این میزان در مقایسه با میانگین جهانی حوادث ساختمانی در دنیا که ١٧ درصد است، واقعیتی وحشتناک محسوب می شود.
کارگران معادن طبس قربانی کمبود امکانات بیمارستانی؛ کارگران معادن این شهرستان به دلیل عدم دسترسی به بیمارستان، قربانی می شوند. بیش از ٢٥٠٠ کارگر معدن در معادن حادثه خیز این شهرستان فعالیت می کنند، به دلیل وجود معادن حادثه خیز در طبس، بسیاری از حوادث کاری منجر به مرگ به دلیل دوری بیمارستان از محل حادثه اتفاق می افتد.
*****
مخالفت دولت با طرح بیمه بیکاری مجلس
مدیر کل امور مجلس وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی گفت: دولت با طرح بیمه بیکاری مجلس به دلیل بار مالی و گستردگی آن مخالف است و به همین دلیل لایحه ارائه کرده است. به گزارش فارس، محمود نیازی در خصوص طرح بیمه بیکاری در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: پس از ایراد شورای نگهبان به این طرح که در خصوص بار مالی جدید آن به دولت بود مجلس آن را بررسی و پس از اصلاح مجددا به شورای نگهبان ارسال کرد. وی ادامه داد: اما در حال حاضر باز هم ایراداتی به این طرح گرفته شده که باید اصلاح شود. مدیر کل امور مجلس وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه دولت طرح بیمه بیکاری مجلس را قبول ندارد، گفت: این طرح به دلیل بار مالی زیاد و نیز سطح حمایتی بیمه بیکاری آن گسترده است. نیازی تاکید کرد: در حال حاضر دولت لایحه بیمه بیکاری به مجلس ارائه کرده که کمی محدودتر از طرح بیمه بیکاری مجلس است.
معلمین
تجمع دوباره نیروهای شرکتی و مربیان پیش دبستانی مقابل مجلس
عدادی از نیروهای شرکتی و مربیان پیش دبستانی آموزش و پرورش امروز مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.
به گزارش خبرنلاین؛ آتعدادی از مربیهای پیش دبستانی و نیروهای شرکتی آموزش و پرورش امروز در اعتراض به اخراجشان از آموزش و پرورش مقابل مجلس تجمع کردند.
تجمعکنندگان با دادن شعارهایی همچون «نیروی پیشدبستان استخدام استخدام»، «نمایندگان مجلس عدالت عدالت» خواستار تعیین تکلیف هرچه سریعتر وضعیتشان شدند.
یکی از نیروهای شرکتی آموزش و پرورش گفت: ما نیروهای شرکتی آموزش و پرورش خواستار تعیین تکلیف هرچه سریعتر وضعیتمان هستیم.
وی افزود: خواسته اصلی ما استخدام در آموزش و پرورش است چراکه سالها تحت عنوان معلم شرکتی کار کردهایم.شاید دهمین بار باشد که ما در مقابل مجلس تجمع میکنیم ولی متاسفانه تاکنون هیچکدام از مطالباتمان مورد توجه قرار نگرفته است.
در همین راستا نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی از ریاست جلسه خواست طرح اصلاح ماده ای از قانون آموزش و پرورش برای حل مشکلات معلمان پیش دبستانی و شرکتیها حداکثر تا چهارشنبه در دستور کار صحن علنی مجلس قرار گیرد.
در ادامه جلسه روز یکشنبه نادر قاضی پور با اعلام اخطاری از عدم قرار گرفتن طرحی در خصوص اصلاح قانون آموزش و پرورش در دستور کار امروز صحن علنی انتقاد کرد.
نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی با اشاره به تجمع هزاران نفر جوانان روبروی مجلس گفت: معلمان پیش دبستانی و شرکتی ها که ١٠ سال است در مجموعه آموزش و پرورش کار می کنند دچار مشکلات فراوانی شده اند.
وی با بیان اینکه حاج بابایی وزیر آموزش و پرورش در حق این افراد ظلم کرده است، گفت: اصلاح ماده ای از قانون آموزش و پرورش امروز در سرفصل دستورهای صحن علنی قرار داشت، بنابراین کمیسیون آموزش باید دستور هیئت رئیسه در این خصوص را عمل کند.
قاضی پور از ریاست جلسه خواست این طرح را حداقل روز چهارشنبه در دستور کار صحن علنی قرار دهد.
حسن ابوترابی فرد نایب رئیس مجلس که ریاست جلسه امروز را برعهده داشت، در پاسخ به این اخطار گفت: این طرح طبق روال قانونی در دستور کار صحن علنی مجلس قرار می گیرد.
*****
گزارش
خودسوزی جوان ملاردی در شهرداری به دلیل فشار ناشی از بیکاری
اشتغال و بیکاری یکی از مهمترین مسایل پیشروی جوامع امروزی است که میتواند پیامدهای اجتماعی - اقتصادی و فرهنگی مختلفی را به دنبال داشته باشد. اگرچه هر روز بیش ازپیش تاوان سنگین بیکاری جوانان را میپردازیم، اما هنوز این مشکل حل نشده است. بیکاری جوانان نه تنها ضرر و زیانهای گوناگون اقتصادی و اجتماعی برای جامعه ماایجاد کرده، بلکه ضربات سنگین فرهنگی و اخلاقی به جامعه وارد کرده است . جوان بیکار خود را فردی زائد و بیفایده در جامعه میداند و با گذشت زمان، زندگی مفهوم واقعی خود را که همانا پویایی و نشاط است، برایش از دست میدهد و زنده بودن را بیمعنا میپندارد و این خود عاملی میشود برای ایجاد بیماریهای روحی و روانی برای فرد که احساس مفید بودن برای جامعه و خانواده را از او میگیرد. هر جوانی مایل است کاری داشته باشد تا ارزشمند بودن در جامعه را احساس کند و با داشتن شغلی مناسب با توانمندیها و علایق خود هویت خویش را نمایان سازد. هیچ یک از ما وعده ایجاد دو میلیون و پانصد هزار شغل دولت آقای احمدینژاد را فراموش نمیکند، وعدهای که هیچگاه محقق نشد و پیامدهای آن را امروز در جامعه میبینیم. برپایه این گزارش،شنیده ها حاکی از آن است، جوانی ٢٤ ساله صبح روز سهشنبه در محوطه ساختمان شهرداری ملارد وجلوی دفتر شهردار این شهر اقدام به خودسوزی کرده است. یک شاهد عینی با اعلام این خبر تاکید کرد که او خواهان استخدام در بخش خدماتی بود. او گفت: این مرد پس از بیرون آمدن از ساختمان شهرداری یک مخزن چهار لیتری بنزین تهیه و پس از آن جلوی دفتر شهردار اقدام به خودسوزی کرد. به گفته شاهدان عینی این جوان با توجه به استخدامهای خارج از چهارچوب و بلاتکلیف ماندن استخدام خود اقدام به خود سوزی کرده شایان ذکر است وی سرپرست خانواده و دارای یک مادر پیر و دو خواهر نابیناست. طبق آخرین خبر پس از کسب اطلاع از وضعیت او از بیمارستان شهریار ،این جوان با ٦٠ در صد سوختگی حالش وخیم گزارش شده است.
*****
کارگران در انتظار افزایش دستمزد در نیمه دوم سال!
دبیر اجرایی خانه کارگر خراسان رضوی اعلام کرد: تعیین مجدد میزان افزایش حداقل دستمزد کارگران به دلیل افزایش نرخ تورم ضرورت دارد. نرخ حداقل دستمزدها از سال ١٣٨٩ به بعد با توجه به اجرای قانون هدفمندی یارانهها و افزایش لگام گسیخته سطح عمومی قیمت کالاها و خدمات، تغییر مناسبی نداشته است. بر اساس ماده ٤١ قانون کار، شورایعالی کار همه ساله موظف است که میزان حداقل مزد کارگران را براساس درصد تورمی که از طرف بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران اعلام میشود، افزایش دهد. شورای عالی کار همه ساله و در آخر هر سال به تعیین دستمزد کارگران برای سال آینده اقدام میکند که در این روند نه تنها (براساس ماده ٤١ قانون کار) درصد تورمی لحاظ شده اعلام نمیشود بلکه نظرات نمایندگان کارگران نیز در تعیین دستمزد کارگران نادیده گرفته میشود. دبیر خانه کارگر خراسان رضوی با بیان اینکه سرعت رشد تورم از نرخ افزایش دستمزد کارگران پیشی گرفته است، پیشنهاد کرد: با توجه به اینکه اکثر کارگران طبق قانون انتظار دارند افزایش دستمزد بر اساس نرخ تورم باشد لازم است شورای عالی کار در ابتدای مهر ماه سال جاری (در پایان نیمه اول سال) با محاسبه نرخ تورم واقعی نسبت به تعیین مجدد دستمزد اقدام کند. سبد هزینه خانوار باید به اندازهای باشد که زندگی یک خانواده متوسط را تامین کند اما متأسفانه تا کنون مرجعی رسمی که سبد هزینه خانوار را تعیین و اعلام کند وجود نداشته است و فقدان این مرجع رسمی سبب شده که اعضای شورای عالی کار از این نکته مهم غافل باشند و تنها با استناد به درصد تورمی که بانک مرکزی اعلام میکند، تصمیم گیری نمایند.
*****
پرداخت معوقات حقوقی کارگران خاور رشت طی هفته جاری
معوقات حقوقی ٤٨ کارگر استخدامی کارخانه ریسندگی خاور گیلان طی هفته جاری پرداخت خواهد شد. مبلغ ٤٠٠ میلیون تومان اعتبار هم از طریق شرکت آتیه دماوند (وابسته به بانک صنعت ومعدن) برای بازسازی و شروع بکار مجدد این کارخانه اختصاص یافته است. کارخانه ریسندگی خاور در گذشته تحت نظارت شرکت آتیه دماوند بود که طی اجرای اصل ٤٤ قانون اساسی به بخش خصوصی واگذار شد. خریدار این واحد تولیدی به علت این که توان پرداخت هزینههای این کارخانه را نداشت سبب ایجاد بحران در این واحد تولیدی شد و از پرداخت بیش از ١١ ماه از حقوق کارگران خوداری کرد.
*****
آتش سوزی در پتروشیمی بندر امام ٣ کشته ١٥ زخمی بر جای گذاشت
ماهشهر - این حادثه که ساعت ١٦ و ١٥ دقیقه روز جمعه رخ داد باعث شد که سه نفر از نیروهای امدادی منطقه در همان انفجار کشته شوند و ١٥ نفر دیگر مجروح شوند. در همان لحظه شنیدن این خبر به ستاد بحران کشور و سایر مسئولان اطلاع دادیم و حالت آماده باش کامل در این مرکز اعلام ش. . طبق اطلاع رسانی مرکز پزشکی ماهشهر، متاسفانه سه نفر از نیروهای این پتروشیمی در همان لحظه جان سپردند و ١٥ نفر دیگر مصدوم شدند. و٩ نفر از حادثه دیدگان به بیمارستان سوختگی طالقانی اهواز برای مداوی بیشتر منتثقل و همچنین دو نفر دیگر به صورت سرپایی مداوا معالجه شدند. گفته می شود لوله انتقال گار به پتروشیمی ماهشهر عصر امروز دچار نشستی و سپس آتش سوزی کوچکی می شود که نیروهای امداد و آتش نشانی برای مهار آن وارد عمل می شوند ولی هنگام تجمع آنان لوله ناگهان منفجر می شود و اغلب نیروهای امدادی دچار سوختگی می شوند. پتروشیمی بندرامام یکی از مجتمعهای پتروشیمی واقع در منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی است. محصولات تولیدی این مجتمع شامل اتان، پروپان، بوتان، پنتان، اتیلن، بنزین پیرولیز، نفت کوره، بنزن، زایلنها، رافینت، آروماتیکهای سنگین و پارازایلین است و با داشتن ظرفیت بالای تولید، نخستین تولیدکننده محصولات پتروشیمی ایران است. این مجتمع دارای ٣ شرکت تولیدی فرآورش بندرامام، کیمیا بندرامام و بسپاران بندرامام است که در این میان فرآورش موفق شد سال گذشته نزدیک به ٤ میلیون تن محصول تولید کند.
*****
کارگر ٢٥ سالهای که در شهرک ولیعصر تهران در حال کار با دستگاه فرز بود، بر اثر حادثهای دچار خفگی شد و جان باخت.
ساعت ١٥ و ٥٠ دقیقه روز گذشته هفتم مردادماه خبر فوت کارگر جوانی به ماموران کلانتری ١٥٣شهرک ولیعصر (عج) مخابره شد و در دستور کار آنان قرار گرفت. بنا بر این گزارش، تحقیقات و مشاهدات ماموران حکایت از آن داشت که جوان ٢٥ ساله به نام «عزیز» حین انجام کار دستمال دورگردنش به دستگاه فرز گره خورده و باعث خفگی وی شده است. شایان ذکر است، حسب خواسته مقام قضایی پروندهای در کلانتری تشکیل و جسد به تحویل پزشکی قانونی شهر تهران انتقال یافت و پیمانکار ساختمان نیز به کلانتری احضار و تحقیق از وی نیز کماکان ادامه دارد.
١٨٠ کارگر کارخانه پیچ کوبان سواد کوه ٣ ماه حقوق دریافت نکردهاند. ؛ کارخانه پیچ کوبان سوادکوه با داشتن ١٨٠ کارگر ماهر و متخصص و مدیران مجرب به دلیل ناتوانی در دریافت بدهیهای معوقه خود از کارخانههای بزرگ خودرو ساز کشور، توانایی پرداخت ٣ ماه حقوق و سایر مزایای قانونی کارگرانش را ندارد. معوقات مالی این واحد تولیدی بیش از ٥ میلیارد تومان است. مشکلات این واحد خصوصی، قطع یارانههای بخش تولید در پی اجرای قانون هدفمندی یارانهها، کاهش تولیدات خودرو، بدهیهای کارخانههای خودرو ساز و مشکلات نقدینگی و در نهایت واردات بیرویه عنوان میشود. با وجود بحرانهای کارگری و افزایش تورم، کارگران سراسر کشور از جمله کارگران مازندرانی از دولت انتظار حمایتهای غیر نقدی را دارند.
*****
سوءتغذیه در کمین ٨٠هزار نوزاد ایرانی
یک سوم کودکان زیر پنچ سال به دلیل سوتغذیه می میرند، هشداری که اگر برای نوزادان ایرانی رعایت نشود سالانه منجر به مرگ ٨٠هزار نوزاد می شود. یک سوم از کودکان ثیر پنچ سال به طور مستقیم و غیر مستقیم به دلیل سوتغذیه می میرند. این در حالی است که دوسوم از این مرگ و میرها، که اغلب با شیوه های تغذیه نامناسب همراه است، در طول یک سال اول زندگی رخ میدهد.
*****
برخی تشکلهای کارگری با دولت پیوند برادری بستهاند.
رییس کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران ایران، از وابستگی برخی نهادهای کارگری به دولت و عدم انجام وظایف صنفیشان انتقاد کرد و این امر را به ضرر کارگران دانست. او گفت: حفظ استقلال نهادهای کارگری، مهمترین اصل در انجام فعالیت صنفی است، اما متاسفانه برخی تشکلهای صنفی کارگران، باتوجه به سیاستهای دولتها، تغییر سیاست میدهند و این مساله توان نظارتی آنها را کاهش میدهد. وی افزود: به نظر میرسد برخی تشکلهای کارگری با دولت و وزارت کار و... پیوند اخوت بستند چرا که با هر بادی که میوزد به سمت آن رفته و از اصل فعالیتهای صنفی که پیگیری مطالبات به حق کارگران و درچارچوب قوانین است فاصله میگیرند. برخی نهادهای کارگری، به دلیل نزدیک شدن به دولت، تنها به تعریف و تمجید از عملکرد مجریان قانون میپردازند و به دلیل روابطی که شکل گرفته است، توان انتقاد و پیگیری مطالبات را ندارند، از این رو بزرگترین ضرر این سبک از فعالیت صنفی به کارگران میرسد و تنها کارگران هستند که به دلیل محقق نشدن حقوقشان، ضرر میکنند.
*****
افزایش دوبرابری کودکان کار استان البرز در سال جاری
آمار دقیقی از کودکان خیابانی و کار در دست نیست اما آمار حدودی نشان میدهد که کودکان خیابانی امسال در استان البرز نسبت به سال گذشته دو برابر شدهاند. . مسئولیت ساماندهی و جمع آوری کودکان با شهرداری و نیروی انتظامی است و بعد از انجام طرح جمع آوری، کودکان توسط شهرداری و نیروی انتظامی، به بهزستی ارجاع میشوند. این کودکان به دو دسته اتباع بیگانه (مجاز و غیر مجاز) و کودکان کار داخلی تقسیم بندی میشوند. کودکان کار داخلی از استان البرز و دیگر استانها هستند که البته کودکان استان دیگر به سکونتگاه خود منتقل میشوند. تنها کودکانی که جزو استان البرزمحسوب میشوند مورد حمایت بهزستی قرار میگیرند؛ که در گام نخست شرایط خانواده آنها از طریق سازمان بهزستی مورد بررسی قرار میگیرد و تنها در صورتی که شامل مشکلات مختلفی از جمله کودک آزاری؛ وجود ناپدری و نامادری؛ و اعتیاد والدین باشند تا زمان متناسب شدن شرایط خانواده خود تحت پوشش سازمان بهزستی قرار میگیرند. آمار دقیقی از کودکان خیابانی و کار در دست نیست اما آمار حدودی نشان میدهد که کودکان خیابانی امسال در استان البرز نسبت به سال گذشته دو برابر شدهاند. معمولا کودکان خیابانی استان البرز ساکن این استان نیستند و از استانهای دیگر به این استان مهاجرت میکنند.
کودکان کار شامل خدمات بیمه درمانی نمیشوند اما از لحاظ هزینههای آموزشی و درمانی تا زمانی که در شرایط مناسب خانوادگی قرار گیرند، تحت پوشش سازمان بهزستی قرار میگیرند.
*****
قرائت پیامک جوانان بیکار لرستان از تریبون مجلس
جوانان لر میگویند «امروز باز هم امیدی برای فردایم نیافتم باز هم مثل روزهای گذشته با ناامیدی از یافتن کاری گذشت»، «خدایا امشب خیلی خستهام خستهتر از هر شب خدایا میشود ازت خواهش کنم که فردا دیر بیدارم کنی و بگذاری بخوابم، خوابی به انداز ه قیامت. در ایلام، چرا در استانی که سومین ذخایر نفتی و دومین ذخایر گازی را داراست، همه چیز نایاب است؟ حدود یک چهارم مردمانش تحت پوشش نهادهای حمایتی بوده و بالاترین آمار خودکشی را به نسبت جمعیت داراست و از هر شش نفر در ایلام یک نفر بیکار است؟ و ١٠٠ هزار بیکار دارد.
*****
ناکارآمدی و یا اعتراض خاموش! که هر سال ، حدود ١١ میلیون نفر کارد به استخوانشان می رسد و کارشان در سیستم اداری حل نمی شود بیش از کل جمعیت ایران برای احمدی نژاد نامه نوشته اند؟!
عصرایران : محمود احمدی نژاد در جمع دانشجویان حاضر شد و نشست پرسش و پاسخ برگزار کرد. البته دانشجویان حاضر در نشست احمدی نژاد ، از همه طیف ها نبودند که این خود جای نقد دارد ولی به هر حال این که وی بین دانشجویان و یا بهتر است بگوییم بین "برخی طیف های دانشجویی" حاضر شده و سوالات آنها را شنیده ، اقدام پسندیده ای است. اما آنچه احمدی نژاد در پاسخ دانشجویان گفته ، عمدتاً پاسخ نبوده است ، چه آن که احمدی نژاد به طفره رفتن از پاسخگویی عادت و البته در این رشته مهارت دارد. احمدی نژاد که سوالات قانونی پارلمان را به آن شکل عجیب و غریب پاسخ می دهد ، معلوم است که به راحتی از عهده چند سوال دانشجویی هم بر می آید و با چند جمله شامل کلی گویی ، ادعا و شعار ، سر و ته قضیه را به هم می آورد. برای اثبات این مدعا ، به فرازی از سخنان احمدی نژاد در این جلسه می پردازیم: *روزانه ٣٠ هزار نامه مردمی به نهاد ریاست جمهوری می رسد. احمدی نژاد ، زمانی در پاسخ به انتقادی گفته بود که او خودش مهندس است و اهل حساب و کتاب. حالا بر اساس همان حساب و کتاب ، تعداد نامه های روزانه را در تعداد روزهای سال ضرب می کنیم. عدد به دست آمده ، قابل توجه است: ده میلیون و ٩٥٠ هزار نامه در سال ! ضرب این عدد در تعداد سال های ریاست جمهوری احمدی نژاد ،می شود ٧٦ میلیون و ٦٥٠ هزار نامه، یعنی بی از همه جمعیت ایران ! به عبارتی از نوزاد یک روزه تا پیران بالای ١٠٠ ساله ، به طور میانگین و سرانه ، بیش از یک نامه به رئیس جمهور نوشته اند! شاید گفته شود که عدد ٣٠ هزار ، جدید است و قبلاً تعداد نامه ها کمتر بوده است. این در حالی است که اتفاقاً برعکس ، در سال های نخست و مخصوصاً در دولت نهم ، تعداد نامه ها از حال حاضر بیشتر بود زیرا مردم امید بیشتری داشتند. وانگهی آیا این تعداد نامه نشانه سوء تدبیر و سوء مدیریت در سطح دولت نیست که هر سال ، حدود ١١ میلیون نفر کارد به استخوانشان می رسد و کارشان در سیستم اداری حل نمی شود و نهایتاً دست به دامن شخص اول قوه مجریه می شوند؟! آیا در یک سیستم سالم و کارآمد این همه نامه مردمی و درخواست و تقاضا وجود دارد؟ این سخن احمدی نژاد ، هر چند به لحاظ عددی ، با هیچ حساب و کتابی نمی خواند ، اما اصرار رئیس جمهور بر آن ، اعتراف به ناکارآمدی است و بس!
*****
امنیت شغلی؛ راه صعود کارگران به سطح حداقلها
قرارداد موقت شمشیر داموکلسی بالای سر کارگران است و با توجه به فقدان امنیت شغلی، آنان نمیتوانند برای مشکلات دیگرشان ازجمله عدم پرداخت دستمزد، کسر دستمزد، نداشتن تشکلهای مستقل و... هیچ گونه اعتراضی انجام دهند. ایلنا:حقوق دریافتی بیش از ٣٠ درصد از کارگران کشور، کمتر از میزان حداقل دستمزد است. این رقم از اشتغال بخش وسیعی از کارگران واحدهای تولیدی و خدماتی با دستمزدی کمتر از نرخ مصوب شورای عالی کار خبر میدهد. شورای عالی کار همه ساله طی مصوبهای حقوق پایه کارگران را تعیین و اعلام میکند. این شورا متشکل از نمایندگان کارگری، کارفرمایی و دولت است. حداقل دستمزدی که باید در سال ٩١ از سوی واحدهای تولیدی و خدماتی مختلف کشور به کارگران پرداخت شود، توسط این شورای سه جانبه به میزان ٣٨٩ هزار و ٧٥٤ تعیین و تصویب شده است
رابطه حقوق پایه و خط فقر حقوق پایه اعلام شده توسط شورای عالی کار حتی طبق اظهارات کارشناسان اقتصادی نزدیک به دولت هم با خط فقر برابری نمیکند. که خانوارهای شهری با درآمد ماهانه کمتر از ٩٤٦ هزار تومان زیر خط فقر به حساب میآیند. . حقوق پایه اعلام شده، کفاف مخارج زندگی کارگران را نمیدهد و به همین دلیل بکی از مهمترین مشکلات جامعه کارگری کشور تامین معیشت است. میزان دستمزدهای پرداختی به کارگران هیچ تناسبی با هزینههای آنان ندارد و از این لحاظ یک شکاف عمیق میان مصوبه شورای عالی کار و تورم واقعی به وجود آمده است. کارگران کمتر از یک سوم دستمزدی که مخارج یک زندگی متوسط را تامین میکند، حقوق دریافت میکنند. کم بودن حقوق پایه اعلام شده برای کارگران یک سخن است و میزان حقوق دریافتی کارگران از کارفرمایان بحث دیگری است. ماجرا آنجا تاسف بار میشود که فعالان کارگری از آماری خبر میدهند که طبق آن ٣٠ درصد از کارگران کشور، حتی به نسبت حقوق پایه رسمی، دستمزد کمتری دریافت میکنند. بیش از ٣٠ درصد از کارگران کشور در چنین وضعیت بغرنجی به سر میبرند. وظیفه حل این مشکل بر عهده سازمانهای نظارتی در کشور و مشخصا سازمان بازرسی وزارت کار است. آنچه که تصویب میشود باید ضمانت اجرایی داشته باشد
قرارداد موقت، مشکل یا راهحل مشکل
برخی کارشناسان روابط کار، راه حل مشکل فوق را در انعقاد قرارداد مستقیم با کارگران پیمانی میدانند. آنان معتقدند اگر قراردادها واقعی و استاندارد باشند و دست واسطههای نیروی کار از بازار کار کوتاه شود و همچنین دولت تضمین اجرایی شدن قوانین مصوب خود را بدهد شاهد این ظلم در حق نیروی کار نخواهیم بود. از جانب دیگر کارشناسانی هم معتقدند پایهایترین مشکل کارگران ایران در حال حاضر وجود همین قراردادهای موقت کار است و این مشکل، سایر مشکلات حاد کارگران را هم باعث شده است. آنان معتقدند قرارداد موقت شمشیر داموکلسی بالای سر کارگران است و با توجه به کوتاه بودن زمان قرارداد و به تبع فقدان امنیت شغلی، آنان نمیتوانند برای مشکلات دیگرشان ازجمله عدم پرداخت دستمزد، کسر دستمزد، نداشتن تشکلهای مستقل و... هیچ گونه اعتراضی انجام دهند. وقتی بخش وسیعی از کارگران ایران با این نوع قراردادها مشغول به کار هستند، دست کارفرما باز است تا با استفاده از قراردادهای موقت کار، شرایط دشواری همچون عدم تعهد در برابر هرگونه مزایای کار، بیمه و تامین اجتماعی، قراردادهای سفید امضا و دستمزدهای کمتر از حد قانونی را به کارگران تحمیل میکنند.
*****
اطلاعیه
اطلاعیه اتحاد بین المللی در رابطه با حکم سه سال حبس تعزیری علیه پدرام نصرالهی
جمهوری اسلامی ایران را از این عمل خود پشیمان کنیم! بنا به گزارش کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری، روز دوشنبه ٢٦ تیر ماه١٣٩١ دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان سنندج، پدارم نصرالهی، فعال کارگری و عضو کمیته هماهنگی، را به سه سال حبس تعزیری محکوم کرد. دادسرای سنندح، بهنام نصرالهی را به اتهام فعالیت علیه نظام جمهوری اسلامی از طریق همکاری با یکی از احزاب اپوزیسیون به یک سال حبس، و به دلیل عضویت در کمیته هماهنگی به دوسال حبس تعزیری محکوم نمود. این فعال کارگری تنها به علت حمایت از حقوق کارگران وعضویت در "کمیته هماهنگی" که یک نهاد کارگری مستقل و علنی است به سه سال حبس محکوم شده است. صدور حکم زندان به جرم دفاع از ابتدایی ترین حقوق انسانی و کارگری نتیجه ای جز انزجار بیشتر از جمهوری اسلامی ایران نزد افکار عمومی داخلی و بین المللی ندارد. پدرام نصراللهی را به جرم دفاع از حقوق کارگران به بند می کشند، با میلیونها کارگر جان به لب رسیده و کارد به استخوان رسیده چه خواهند کرد؟ موج اخراج ها و بیکارسازی ها سراسر ایران را فرا گرفته است. هزاران شرکت و مرکز تولیدی فقط در ماههای اخیر ورشکست و بسته شده اند. حقوق میلیونها کارگر به موقع پرداخت نمی شود. دستمزد کارگران حتی کفاف یک زندگی بخور و نمیر را هم نمی دهد. قیمت یک کیلو مرغ ٩٠٠٠ تومان شده است. گرانی بیداد میکند. کار قراردادی و موقت امان چند میلیون انسان را تحت نظام و قوانین سرمایه داری اسلامی بریده است. پدرام نصراللهی را به بند می کشند با مردم معترض نیشابور چکار می کنند؟ با نیشابورهای فردا چکار می کنند؟ با میلیونها کارگر متشکل و معترض چه خواهند کرد؟ صدور حکم زندان به جرم عضویت در کمیته ای که برای کمک به تشکل یابی کارگران در مقابل شرایط به غایت غیرانسانی ای که بر کار و زندگی کارگران حاکم است ایجاد شده است اوج توحش و خشونت جمهوری اسلامی علیه کارگران ایران می باشد. با تمام قوا باید به این حکم اعتراض کرد. اتحاد بین المللی ضمن محکومیت حکم زندان پدرام نصراللهی از تمامی انسانها و تشکل های کارگری و آزادیخواه و برابری طلب میخواهد که با تمام امکانات خویش علیه این حکم اعتراض کنند. اتحاد بین المللی به سهم خود می کوشد جمهوری اسلامی را از این عمل گستاخانه و ضد کارگری پشیمان کند.
*****
اطلاعیه جمعی از بازنشستگان:کسب حداقل حقوق خود یا ذلت فقر
کانون مدافعان حقوق کارگر - جمعی از بازنشستگان در اطلاعیه ای با عنوان " کسب حداقل حقوق خود یا ذلت فقر" ضمن اشاره به شرایط دشوار اقتصادی موجود، تاثیر این شرایط را بر زندگی خود بررسی کرده و دلایل آن را عنوان نموده اند. در این اطلاعیه چنین آمده است: "کسب حداقل حقوق خود یا ذلت فقر
سی یا چهل سال، قبل مثل این که همین بود، در اوج جوانی، با شور و اشتیاق پایان ناپذیر و با عشقی سرشار در کارخانه ها، جاده ها، سدها، راه آهن و ساختمان ها هستی و وجود خود را می گذاشتیم و تولید اجتماعی و کالاهای مورد نیاز جامعه را می ساختیم و به همین لحاظ وجدانی راضی و مغرور داشتیم. پس از بهمن ٥٧ هم احساس می کردیم دیگر بالاسری نداریم و خود سرنوشت خویش را خواهیم ساخت. شوراها و تشکل های خود را ایجاد و تمام نیرو و قدرت خود را صرف ساختن مملکت می کردیم. ما گمان می کردیم آینده ی کشور از آن به بعد بر مبنای ارزش کار و عدالت اجتماعی پایه گذاری خواهد شد. بهره کشی و استثمار دسترنج زحمتکشان دیگر جایی نخواهد داشت. با پرداخت ٣٠درصد کل حقوق و مزایا واضافه کاری به بیمه و با سرمایه گذاری برای آینده، از تامین معیشت و زندگی خود در دوران بازنشستگی اطمینان خاطر یافته بودیم، اما غافل بودیم که طبقات سرمایه دار، صاحبان قدرت و دولت با افزایش مدام و سالیانه حجم نقدینگی یعنی، چاپ پول بدون پشتوانه و در نتیجه تورم افسار گسیخته، معیشت و هستی ما را نشانه خواهند گرفت. طبقات استثمارگر و بهره کش حاصل دسترنج ما را به یغما بردند و اختلاف طبقاتی شدیدتر و تورم وگرانی وحشتناک بر زندگی ما حاکم شد. خطای ما به جهت آن بود که تشکل های متحد و یک پارچه ای را نداشته ایم که مدافع منافع طبقاتی ما بوده تا به آن اتکا کنیم.
برای بررسی بیشتر نسبت پایه حقوق و قیمت برخی اقلام در سال ٥٨ را با سال ٩٠ مقایسه می کنیم.
(همه قیمت ها به تومان است. قیمت بنزین متوسط ٧٠٠ و ٤٠٠ تومان یعنی ٥٥٠ تومان حساب شده است. در مورد خودر رو نیز فقط قیمت پیکان در سال ١٣٥٨ و قیمت پراید در سال ١٣٩٠ محاسبه شده است. قیمت مسکن میزان متوسط در شهر تهران است.) به طور متوسط قیمت ها حدود ٩٥٠ برابر افزایش یافته است. حداقل حقوق در سال ٥٨ ماهیانه ١٧٠١ تومان بود و می شد با آن ٤ سکه طلا و یا ٨٥ کیلو گوشت قرمز خریداری کرد. قیمت ٤ سکه در سال ١٣٩٠ برابر با ٣ میلیون و ٦٠٠ هزار تومان و یا بهای ٨٥ کیلو گوشت برابر یک میلیون و ٧٠٠ هزار تومان می شود و این درحالی است که حداقل حقوق ماهیانه در سال ٩٠ فقط ٣٣٠ هزار و ٣٠٠ تومان بوده است.
به این ترتیب سطح دستمزد سال ٥٨ تا کنون هرگز به کارگران پرداخت نشده است. قدرت خرید کنونی کارگران حدود ٢٥درصد قدرت خرید سال ١٣٥٨ است. این یعنی غارت دسترنج زحمتکشان، کارگران و کاهش ارزش نیروی کار و در نتیجه، تراکم ثروت در دست طبقات مرفه، سرمایه دار و حامیان آن است. این درحالی است که در زمان حکومت ستم شاهی به جهت استثمار و بهره کشی دسترنج خود، برقراری عدالت اجتماعی، حاکمیت ارزش کار و حذف نابرابری های طبقاتی انقلاب کردیم. میزان افزایش تورم سالیانه در سی و سه سال گذشته به طور متوسط ٢٤ درصد و متوسط افزایش حقوق نزدیک به ١٨ درصد بوده است. یعنی به طور مرتب حقوق، سطح زندگی و معیشت کارگران، بازنشستگان، معلمان، پرستاران و کارمندان جزء کاهش یافته است.
اگر بخواهیم علت فقر و تنگدستی را در زندگی خود بدانیم و ببینیم حاصل سی سال دسترنج ما کجاست، بسیار راحت است: به بانک هایی نگاه کنید که مثل قارچ از زمین روییده و درحال گسترش هستند، میلیاردها پولی که روزانه جابه جا می شوند، به انبارها و فروشگاه های مدرن پر ازکالا، به برج ها و ساختمان های لوکس، به ماشین هایی با قیمت ٥٠، ١٠٠، ٢٠٠، ٤٠٠ و ٥٠٠ میلیونی نگاه کنید که هر لحظه جلوی چشم ما رژه می روند، این ها حاصل کار و دسترنج ما هستند، اما ما هیچ حقی در استفاده از آنها نداریم. درحالی که مالکان این ثروت ها اساسا کار اجتماعی و ارزش تولید نکرده اند. با یک احتکار، یک معامله ی کلان زمین و مسکن، دلار و طلا، بهره، و بورس وسفته بازی و با تورم سرسام آور در یک لحظه همه ی زندگی ما تبدیل به باد هوا شده و ثروت سرمایه داران متراکم گردید. اختلاس ها و زد و بندها و به خصوص رانت ها و واردات و صادرات قاچاق کالا در مقیاس میلیاردی را هم به آن اضافه کنید ( نَه میلیارد ریال یا تومان که کلاس سرمایه داران و غارت گران پایین می آید و مسخره می شوند، بلکه میلیاردها دلار را در نظر بگیرید) حقوق سالیانه ما کمتر از هزینه یک شب میهمانی میلیاردرها و ناچیزتر جزیی از مبلغ یکی از هزاران مراسم دولتی ست. اگر دولت طبق همین قوانین مدون مورد قبول خود، از جمله قانون اساسی که تامین زندگی شرافتمندانه برای آحاد افراد را تاکید کرده، ماده ی ٢٦ تامین اجتماعی که افزایش حقوق را برابر تورم دانسته و همچنین حقوق بشر و دیگر قوانین عمل می کرد و حقوق ها را مطابق تورم واقعی افزایش می داد، این وضع اسفبار، این همه فقر و اعتیاد، فحشا، ناامنی و جنایت گسترش نمی یافت. درچند سال اخیر افزایش حقوق حتا نصف تورم اعلام شده و رسمی توسط بانک مرکزی است. در سال ٨٩ مصوبه ی مجلس و دولت افزایش ١٢درصدی حقوق بود، اما رییس تامین اجتماعی به میل خود تنها ٦ درصد حقوق ها را افزایش داد. در این مورد می باید طرح دعوی قضایی از طرف بازنشستگان صورت گیرد. افرادی که به نام نماینده بازنشستگان در انتخابات فرمایشی انتصاب می شوند، وقتی نمی توانند اجرای قوانین که همان افزایش حقوق مطابق با نرخ تورم (حتا ساختگی) را تحقق دهند، یا جلوی کارهای خودسرانه را بگیرند، برای چه نماینده می شوند؟ آیا کافی است که فقط به فکر جیب خود بوده و به بازنشستگان پشت کنند؟ کسانی که در سال ١٣٥٨ با دریافتی ٧٠٠٠ تومان حقوق و مزایا و اضافه کاری بازنشسته می شدند، درماه برابر ٢١٠٠ تومان حق بیمه پرداخت کرده اند که سرمایه گذاری شده و هم اکنون ارزش بیشتری پیدا کرده است. اگر افزایش را هم نادیده بگیریم همان ٢١٠٠ تومان امروزه ٢.٠٥٠.٠٠٠ تومان می شود. در حالی که متوسط حقوق بازنشستگان در سال ٩٠ برابر ٥٧٠ هزار تومان بوده است.
برای اثبات غارت دسترنج ما آیا نیاز به آمار بیشتری است؟ سازمان تامین اجتماعی بزرگترین سازمان بیمه ای در کشور و آن هم غیردولتی یعنی اجتماعی و متعلق به کارگران و بازنشستگان است. اما دولت ها، به هر طریقی که خواسته اند با امکانات و سرمایه های آن رفتار کرده اند به طوری که در شش سال اخیر شش رییس بر آن گمارده اند و کسانی را در مسند آن قرار داده اند که حتا یک روز هم کار نکرده اند و همانند آقای سعید مرتضوی که مفهوم تامین اجتماعی را درک نمی کنند. و نتیجه اش جز فقر و بدبختی روزافزون نخواهد بود. این درحالی است که در تمام دنیا تشکل های کارگری در مدیریت و کارکرد بازنشستگی و تامین اجتماعی، دخالت و نظارت کامل دارند. با سازمان تامین اجتماعی، به صورت یک حجره ی بازار رفتار می شود. حتا سال هاست که بخش های کارشناسی این سازمان تعطیل شده و درب موسسه پژوهشی آن کلا پلمب شده و نشریات آن همگی تعطیل شده اند و هر چه کارگران و بازنشستگان فقیرتر می شوند، دولت و سرمایه داران غنی تر شده اند. این وضعیت درحالی است که در ٧ سال اخیر میزان فروش نفت بالغ بر ٥٣٠ میلیارد دلار، یعنی بیش از یک صد سال فروش نفت از تاریخ اکتشاف آن بوده است. درواقع دولت کمبود منابع نداشته، فقط نمی خواهد حقوق کارگران و بازنشستگان را به آنان بازگرداند. ما کارگران بازنشسته گریزی نداریم یا باید با ادامه روند کنونی در فقر روزافزون و ذلت هر چه بیشتر فرو رویم و یا با اتحاد و همبستگی به طورمتشکل و سراسری برای احقاق حقوق خود مبارزه کنیم تا بیش از این دسترنج ما را غارت نکنند...
جمعی از بازنشستگان“
و در انتها با طرح این سوال که „اما چگونه باید متحد و متشکل برای احقاق حقوق خود اقدام کنیم“ روزهایی را برای گردهم آیی جهت همفکری و پیگیری مطالبات شان تعیین نموده اند تا به خواسته ی اصلی شان دست یابند که همانا „کسب حقوق واقعی و زندگی با کرامت انسانی“ به جای „ذلت و زندگی در فقر مطلق“ است.
*****
عدم اجرای مصوبه بازنشستگی کارگران سیمان تهران
به اذعان رئیس تشکل دولتی "شورای اسلامی کار کارخانه سیمان تهران" مصوبه بازنشستگی پیش از موعد کارگران کارخانه سیمان تهران هنوز اجرا نشده است. نامبرده افزوده است عدم تمکین و سنگ اندازی شعبه حاتمی شهرری سازمان تامین اجتماعی در رابطه با اجرای مصوبات مجلس در زمینه بازنشستگی پیش از موعد، مشکلات کارگران سیمان تهران را افزایش داده است. علاوه بر سخت و زیان آور بودن کار در کارخانه سیمان، همجواری مجتمع صنعتی سیمان تهران با کارخانجات ذوب فلزات و ایرانیت که هر دو از صنایع آلاینده محیط زیست محسوب می شوند، اثرات زیانباری همچون مشکلات ریوی حاصل از استنشاق سرب و بروز سرطان ریه بواسطه وجود مواد اولیه آزبست در ساخت ایرانیت برای کارگران این کارخانه بوجود آورده است.
*****
مصاحبه با علی کارگر سد خاکی زیویه
سلام علی آقا، خسته نباشی. علی: ممنون.
س: امکان داره در مورد محلی که در آن کار میکردید توضیحاتی برای ما بیان کنید. علی: بله. من در سال ٨٦ با ٢٠میلیون تومان سفته و کارت پایانخدمت و شرایط دیگری به عنوان نگهبان در سد خاکی زیویه در ٢٠ کیلومتری کامیاران که تحت پیمانکاری «جهاد نصر» بود مشغول به کار شدم.
س: آیا میدانید که این سد در چه سالی احداث شده، چه تعداد کارگر در آن مشغول بودند و بعد از گذشت چند سال اکنون چه تعداد کارگر در آن کار میکنند؟ علی: بله. این سد در سال ٨٤ احداث شد و اوایل حدود ٨٧٢ نفر در آن مشغول به کار بودند که بعد از حدود ٧ سال تقریبن ١٢٠ کارگر در بخشهای مختلف باقی مانده است.
س: حقوق ماهیانه شما چقدر بود و چگونه پرداخت می شد؟ علی: مثل همه کارگران شاغل طبق قانون کار پرداخت می شد. پرداخت حقوق ٣ماه یک بار و بعضی مواقع ٦ ماه یک بار بود و همیشه یک ماه از حقوق به بهانه های مختلف بایستی نزد کار فرما می ماند.
س: قرارداد کارگران در این شرکت به چه صورت است؟ علی: نود درصد کارگران با قرارداد موقت ٣ ماهه و ٢ ماهه که در موقع پرداخت حقوق امضا می شد در این شرکت مشغول به کار بودند و همیشه کارفرما، کارگران را تهدید به اخراج می کرد.
س: آیا در طی این ٤ سال که مشغول به کار بودید بیمه شده بودید؟ علی: بله. ماهانه مقداری از دستمزدمان را بابت حق بیمه در فیشهای حقوقی کسر می کردند.
س: ساعت کار شما چگونه بود؟ علی: از ٧ صبح تا ٦ غروب یا ٦ غروب تا ٨صبح.
س: شرایط کاری شما به عنوان نگهبان در طی این دوران چگونه بود؟ علی: در شرایط نابسامانی قرار داشتیم. برای مثال هیچ گونه امکاناتی برای محافظت در اختیارمان قرار نمی دادند. زمستان را با چادری خراب شب تا صبح زیرِ باران و برف به سر می بردیم وصبح مستقیم راه بیمارستان را در پیش می گرفتیم. این روال اکثر روزها ادامه داشت به صورتی که تمامی دکترها و پرستارها ما را در بیمارستان می شناختند.
س: در این مدت که شما در این سد مشغول بودید آیا اعتراض یا اعتصابی به وضع نابسامان شرایط کار توسط کارگران صورت گرفت؟ علی: بله در سال ٨٦ و٨٨ دو بار کارگران دست از کار کشیدند به دلیل کم بودن دست مزد و به تعویق افتادن آن. که هر دو بار این اعتصابها به نتیجه نرسید، زیرا کارفرما با اخراج چند نفر از کارگران و اعلام این که این روال ادامه دارد اگر میخواهید کار کنید در غیر اینصورت می توانید بروید، چیزی که زیاد است کارگر است و گفتن این حرفها باعث پایان یافتن اعتصاب می شد.
س: آیا در این چند سال که شما مشغول کار در این پروژه بودید حادثه ای اتفاق اتفاد که کارگری جان خود را از دست بدهد یا منجر به نقص عضو شود؟ علی: بله در سالهای ٨٧ و٨٨ یک راننده به علتِ خرابی کومپرس تریلی زیر آن له شد. همچنین یک کارگر هم که در حین تمیز کردن سنگ شکن، به دلیل نبود شرایط ایمن، دستگاه روشن و منجر به پودر شدن کارگر بیچاره شد.
س: تاثیرات طرح هدفمند کردن یارانه ها بر زندگی شما و کارگران چه بوده است؟ علی: به قیمت خانه خرابی ما تمام شد. هر چند ماه مقداری از دستمزدمان را کاهش دادند. در اکثر موارد پرداخت دستمزدمان از ٣ ماه به ٤ وحتی ٦ ماه به تعویق می افتاد، به صورتی که تمامی کارگران به صاحب خانه، مغازه سر کوچه، همسایه، فامیل و ... بدهکار بودند و وقتی هم که مقداری از دستمزد پرداخت می شد همه آن بابت پرداخت بدهی ها خرج می شد و دوباره روز از روز و روزی از نو. تهدید به اخراج ها زیاد شده بود و کارگران دسته دسته اخراج می شدند. قراردادهای ٦ ماهه تبدیل به قراردادهای ٢ ماهه شد و ساعات کار از ٨ ساعت به ١٠و١٢ ساعت افزایش یافت.
س: دلیل اخراج شما چه بود؟ علی: فشار کار زیاد شده بود به طوری که چند روز بیمار بودم و کمرم به علت سرما خوردن در حین ساعات نگهبانی درد می کرد به طوری که مجبور به استراحت در منزل شدم، زمانی که به سرکار باز گشتم، کارفرما گفت که داریم شرکت را تعطیل می کنیم و دیگر به نگهبان احتیاج نداریم. مهرداد صبوری (از اعضای کمیتهی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری)
*****
اخبار بین المللی
اسپانیا - بالاترین نرخ بیکاری از دهه ١٩٧٠
به گزارش یورونیوز نرخ بیکاری سه ماهه اول سال جاری دراسپانیا به بالاترین میزان خود از اوسط دهه ١٩٧٠ میلادی رسید. درحالیکه از هر دو نفر جمعیت جوان و زیر ٢٦ سال این کشور یک نفر بیکار است، نرخ بیکاری با دو دهم درصد افزایش نسبت به سه ماهه نخست، به ٢٤.٦ درصد رسیده است. مرکز رسمی آمار این کشور در گزارش روز جمعه خود تعداد افراد جویای کار را پنج میلیون و ٧٠٠ هزار نفر اعلام کرد. دولت اسپانیا وعده کرده است با اعمال یکسری سیاستهای حمایتی میزان بیکاری را تا سال ٢٠١٥ تا ٢٢ درصد کاهش دهد. اما عمق مشکلات اقتصادی این کشور از نظر برخی از کارشناسان به حدی است که لاجرم اسپانیا را بازهم دست بدامان بروکسل خواهد کرد. همزمان و در ادامه نارضایتی های عمومی نسبت به اعمال سیاستهای ریاضتی، جمعی از تاکسی داران مادرید روز جمعه در اعتراض به افزایش هزینه زندگی در خیابانهای پایتخت دست به تظاهرات زدند.
*****
اسپانیا - افزایش بیسابقه فقر در این کشور
دولت اسپانیا ضمن ارایه آمار اقتصادی مربوط به سه ماه دوم سال اعلام کرد که میزان بیکاری در این کشور به بیش از ٢٤ درصد افزایش یافته است. همزمان با بحرانیتر شدن شرایط اقتصادی برخی گروههای وابسته به صلیب سرخ در مناطق شهری کم جمعیت و محروم، اقدام به پخش مواد غذایی برای کمک به ساکنان این مناطق کردهاند. لورا تژدور، یکی از کارکنان صلیب سرخ در این منطقه میگوید: «پیشتر بیشترین استفاده کنندگان از کمکهای ما افراد خارجی بودند اما بعدتر و به خصوص امسال شرایط کاملا تغییر کرده است و اکنون بیشترین مشتریان کمکهای ما شهروندان اسپانیایی هستند.» آمار رسمی ارایه شده از سوی دولت حاکی از آنست که در حال حاضر و در مدت سه ماهه دوم سال، جامعه بیکاران اسپانیا به پنج میلیون و هفتصد هزار نفر، معادل بیش از ٢٥ درصد از جمعیت این کشورافزایش یافته است.
*****
بنگلادش - مرگ دلخراش ٥ کارگر ساختمانی
به گزارش The Daily Star روز یکشنبه ٢٩ ژوییه ٥ کارگر یک شرکت ساختمانی در شهرNarajanganj که در حال ساختن یک پارکینگ بزرگ بودند بر اثر ریزش کیسههای سیمان مدفون شده و جان باختند. این کارگران در حال استراحت در زیر سایه کیسههای سیمان چیده شده بر روی هم و در خواب بودند که ناگهان کیسهها ریزش میکنند و این کارگران خسته و کوفته از کار رادر زیر خود مدفون میکنند.سه نفر از این کارگران از یک خانواده (پدر، پسر و پسر عمو) هستند. همکاران آنها گفته اند که دیلیل انتخاب آن مکان برای استراحت این بوده است که مکانی که برای استراحت کارگران در نظر گرفته شده، گنجایش ٨٠ کارگر شاغل در آنجا را نداشته است.
*****
نیجر - تهدید اتحادیههای کارگری به دولت
اتحادیههای کارگری نیجر به دولت این کشور هشدار دادند به تعهداتش بویژه در باره اجرای کامل پروتکل امضا شده با کارگران، عمل کند. به گزارش خبرگزاری شینهوا از نیامی، این پروتکل در باره کاهش مالیات بر درآمد، ایجاد نظام پاداش و مزایا در بخش دولتی، افزایش دستمزد در بخشهای نیمه دولتی و نیمه خصوصی و پرداخت غرامت پیشامدهای مختلف است. اتحادیه کارگران نیجر که متشکل از همه سندیکاهای کارگری نیجر است، در بیانیهای که رو شنبه ٢٨ ژوییهدر نیامی انتشار یافت خواستار اجرای کامل و فوری این پروتکل شد.
این بیانیه پس از سکوت دولت برای اجرای این پروتکل و نارضایتی کارگران که این نارضایتی خود را با اعتصابهای مقطعی نشان دادهاند و همچنین پایان مهلت اجرای برخی تعهدات دولت، صادر شد.
این اتحادیه، دولت نیجر را تنها مسئول حوادثی خواند که ممکن است در آینده روی دهد.
*****
آلمان - اعلام دویچه بانک برای اخراج ٢٥٠٠ کارمند
به گزارش یورونیوز مدیر عامل جدید دویچه بانک اصلاحات خود را با کاهش تعداد کارمندان آغاز کرد.بر اساس طرح صرفه جویی اقتصادی، هزار و نهصد نفر از کارکنان این بانک شغل خود را از دست خواهند داد. از این میان هزار و پانصد نفر در بخش سرمایه گذاری فعالیت می کنند. آنشو جین که از ماه ژوئن مدیر عامل دویچه بانک شده است دلیل این کار را همگامی با تحولات بازار عنوان کرد. کاهش تعداد کارکنان، تنها یک بخش از برنامه اصلاحات سه میلیارد یورویی دویچه بانک است. این اقدام به دویچه بانک اجازه می دهد تا سیصد و پنجاه میلیون یورو در هزینه های خود صرفه جویی کند. گام بعدی اجرای برنامه اصلاحی، ادغام پست بانک در دویچه بانک است که مقدمات آن آغاز شده، این ادغام نیز موجب کاهش پانصد میلیون یورویی در هزینه ها خواهد شد.
*****
قبرس - اعتصاب کارگران کارخانه تولید سیمان
به گزارش Cyprus Mail کارگران کارخانه تولید سیمان Vassilikos روز سه شنبه ٣١ ژوییه هنگامی که متوجه شدند که دستمزد آنها کاهش یافته، دست از کار کشیدند. این کارگران میگویند کارفرمایان دستمزد آنها را ٦ درصد کاهش داده اند که این بر خلاف توافقی است که در قراردادهای دسته جمعی به امضا کارفرمایان هم رسیده است. کارگران این کارخانه که تنها کارخانه تولید سیمان در قبرس بشمار میاید در ماه مارس همین سال نیز در اعتراض به منجمد کردن دستمزدها و کاهش هزینهها دست به اعتصاب زدند که بعد از مداخله وزیر کار و دادن قول مساعد به اعتصاب خود پایان دادند. این کارگران اعلام کرده اند که کاهش دستمزد را به هیچ عنوان نمیپذیرند و به اعتراض خود بر علیه کارفرمایان ادامه میدهند.
*****
ایتالیا - تظاهرات کارگران بزرگترین کارخانه فولاد
به گزارش یورو نیوزهزاران کارگر کارخانه فولاد ایتالیا در شهر درتارانتا، در اعتراض به تعطیلی احتمالی کارخانه به خیابانها آمدند. سه اتحادیه کارگری بزرگ ایتالیا این تظاهرات را در این شهر ، که به یکی از آلوده ترین شهر های دنیا معروف است، سازماندهی کردند. هفته گذشته دادگاه دستور تعطیلی بخش هایی از کارخانه فولاد ایلوا و دستگیری هشت تن از مدیران ارشد آن را صادر کرد، دلیل تعطیلی کارخانه فولاد تارانتا مواد شیمایی و دی اوکسینهای سرطان زای ناشی از فعالیت آن اعلام شده است. سوزانا کاموسو رهبر بزرگترین اتحادیه کارگری ایتالیا می گوید:“چنین مسئله پیچیده و دشواری طبیعتا کارگران را نگران می کند. اختلاف نظر هم بین ما پیش می آید. نباید از آن ترسید و باید عاقلانه با آن برخورد کنیم.” کارخانه فولاد ایلوا که در جنوبیترین نقطه ایتالیا واقع شده است، ١٢ هزار کارگر دارد و پیش بینی می شود تعطیلی آن باعث لطمه خوردن به ٢٠ هزار فرصت شغلی در کل منطقه بشود.
*****
تجمع کارگران مخابرات آذربایجان غربی درمقابل مجلس
کارگران شرکت مخابرات آذربایجان غربی،روز یکشنبه٨مرداد,همزمان با آغاز جلسه علنی مجلس، در برابر ساختمان اصلی مجلس تجمع کردند.نزدیک به ٥٠ نفر از کارگران شرکت مخابرات آذربایجان غربی در اعتراض به وضعیت نامشخص شغلی و همچنین عدم دریافت ٥ ماه حقوق معوقه خود در مقابل مجلس تجمع کرده و خواستار رسیدگی نمایندگان به وضعیت خود شدند.یکی از کارگران شرکت کننده در این تجمع گفت: متاسفانه ٥ ماه است که حقوقمان را پرداخت نکردهاند و این درشرایطی است که هنوز وضعیت بیمه و قرارداد ما مشخص نیست و ما را به امید اینکه شرایط کاری بهتر میشود، در محل کار نگه داشتهاند.گفتنی است کارگران معترض، پلاکاردهایی جهت درخواست برای رسیدگی توسط نمایندگان دردست داشتند.
*****
تجمع کارگران اداره راه و شهرسازی دشتستان
کارگران معترض اداره راه و شهرسازی دشتستان در دفتر "موسوی نژاد" نماینده مجلس رژیم از این شهر، تجمع کردند. بدنبال تجمع اعتراضی کارگران شماری از مقامات رژیم از جمله رئیس اداره تعاون و معاون سیاسی اجتماعی فرمانداری دشتستان در این مکان حضور یافته و با شنیدن مشکلات این کارگران، به آنان قول پیگیری و رفع مشکلات دادند. در نهایت کارگران معترض نیز با نگارش نامه ای مراتب اعتراضشان را از وضع موجود اعلام کردند.
*****
احضار چند تن از معلمان شهر سنندج به دادگاه. برپایه گزارش دریافتی، طی چند روز گذشته ١١ تن از معلمان و فعالین صنفی فرهنگی در شهر سنندج به دادگاه اسلامی رژیم در این شهر احضار شده اند. "بهاالدین ملکی، رامین زندنیا، محمدصدیق صادقی، علی قریشی، کمال فکوریان، عزت الله نصرتی، پرویز سیاری، پیمان نودینیان، مصطفی سربازان و یدالله زارعی"، از جمله افراد احضار شده به دستگاه قضایی رژیم می باشند. اتهام معلمان و فعالین صنفی فوق الذکر تبلیغ علیه نظام و اقدام علیه امنیت ملی ذکر شده و بایستی طی روزهای آینده به دادگاه رژیم مراجعه نمایند. آنان پیش از این برای مدت کوتاهی بازداشت و با قرار وثیقه و کفالت آزاد شده بودند.
حقوق و دستمزدهای پرداخت نشده
تعویق ١٥ ماهه حقوق کارگران نقش ایران در قزوین
نماینده کارگران کارخانه نقش ایران اعلام کرد: ١٥ ماه حقوق و ٤ ماه بیمه سال جاری ٤٨ کارگر کارخانه نقش ایران قزوین پرداخت نشده است. بعد از واگذاری کارخانه نقش ایران به بخش خصوصی در آذر ماه سال ٨٣ این واحد تولیدی دچار مشکلات مدیریتی شده و به مرور تولید این کارخانه متوقف شد.بیش از هزار کارگر این کارخانه در جریان خصوصی سازی به مرور از چرخه فعالیت خارج شده و هم اکنون ٤٨ کارگر در این واحد باقی ماندهاند.سابقه فعالیت کارگران کارخانه نقش ایران بیش از ٢٢ سال است و این کارگران به امید بازنشسته شدن هر روز در این کارخانه حضور مییابند.
اخراج و بیکارسازی ها
تعطیلی کارخانه مداد پارس اسلت و بیکاری ٥٠ کارگر
مشکلات مالی باعث شد این کارخانه در پرداخت بدهیهای معوقه بانکی خود دچار مشکل شود و هم اکنون ناچار شده است ٥٠ کارگر خود را اخراج و اعلام انحلال کند واردات بیرویه لوازم تحریر چینی سبب تعطیلی کارخانه پارس اسلت (مداد روزنامهای آسیا) و بیکاری ٥٠ کارگر با سوابق ١٠ ساله شده است.
کارخانه مداد سیاه پارس اسلت آمل با ده سال سابقه فعالیت در زمینه تولید لوازم تحریر و استفاده از کارگران و مدیرانی تحصیل کرده و متخصص با سرمایه بخش خصوصی در یک ماه گذشته اعلام ورشکستگی کرده است .این واحد تولیدی به جهت اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها و به تبع حذف یارانههای بخش تولید دچار بحران اقتصادی شده است. مشکلات مالی باعث شده این کارخانه در پرداخت بدهیهای معوقه بانکی خود دچار مشکل شود و هم اکنون ناچار شده است ٥٠ کارگر خود را اخراج و اعلام انحلال کند.
*****
اخراج دهها کارگر کارخانه مداد پاریس اسلت آمل؛
به دنبال تعطیلی کارخانه "پارس اسلت" شهر آمل، ٥٠ کارگر با سوابق ١٠ ساله از کار اخراج شدند. مشکلات مالی باعث گردید این کارخانه در پرداخت بدهی های معوقه بانکی خود دچار مشکل شود و هم اکنون ناچار شده است تا ٥٠ کارگر خود را اخراج و اعلام ورشکستگی کند.
*****
سیاست فشار بر کارگران شرکت قالبهای صنعتی ایران خودرو که با تعدیل نیرو در این شرکت آغاز شده بود با قطع کلیه مزایای نقدی و غیر نقدی وارد فاز جدیدی شد
اتحادیه آزاد کارگران ایران: در ادامه بحران در شرکت ایران خودرو، سیاست فشار بر کارگران شرکت قالبهای صنعتی ایران خودرو که با تعدیل نیرو در این شرکت آغاز شده بود وارد فاز جدیدی شد. در ادامه سیاستهای ضد کارگری در شرکت قالبهای صنعتی ایران خودرو، مدیریت این شرکت اقدام به قطع کلیه مزایای نقدی و غیر نقدی هزار کارگر این مجتمع صنعتی کرده است و علاوه بر این، از مقدار پایه حقوق کارگران این شرکت در تیر ماه سالجاری فقط ٧٠ درصد آن را پرداخت کرده است. مدیریت شرکت قالبهای صنعتی ایران خودرو برای جلو گیری از اعتراضات کارگری در این مجتمع از اطلاع رسانی شفاف به کارگران در مورد وضعیت بحرانی این کارخانه خودداری میکند. در ادامه بحران در شرکت ایران خودرو و شرکتهای زیر مجموعه آن، شرکت مهر کام پارس نیز با سه هزار کارگر شاغل، فقط ٣٠٠ هزار تومان از دستمزد این کارگران را در تیر ماه سالجاری بصورت علی الحساب پرداخت کرده است.
*****
اخراج کارگران شرکت قالب های صنعتی ایران خودرو
اتحادیه آزاد کارگران ایران: شرکت قالب های صنعتی ایران خودرو شروع به اخراج و تعدیل نیرو خود نموده است. این شرکت که در ٥ کیلومتری آزاد راه کرج-قزوین قرار دارد با بیش از ١٠٠٠ کارگر مشغول به کار است که از اوایل امسال در پی قطع رابطه ی شرکت های بزرگی همانند هیوندا,کیاموتورز و پژو,اکثر خطوط تولید این شرکت به طور کامل از کار افتاده است و بعضی از خطوط نیز با حداقل ظرفیت به کار مشغول میباشند. در همین ارتباط مدیریت شرکت شروع به تعدیل نیرو از پرنسل پیمانی این شرکت نموده است و برای اینکه انعکاس خبری گسترده ایی نداشته باشد هر روزه تعدادی از کارگران را به مرخصی اجباری می فرستند وبه کارگران می گویند که فعلا به مرخصی بروید تا وضعیت مناسب شود . طبق اخبار رسیده دیروز ٧ نفر و امروز چهارشنبه ٤ نفر را به مرخصی اجباری فرستاده اند ودر ابتدا از کارگران مجرد شروع به تعدیل نیرو نموده اند . طبق اخباری که به کارگران رسیده امکان اینکه تا ١٥٠ نفر را از کارگران را , بیکار کنند زیاد است .
*****
تهدید شغل کارگران مرغداریها در پی واردات گسترده مرغ!
این روزها پای مرغ و گوشت قرمز ترکیهای، برزیلی، قرقیزستانی و استرالیایی باز شده است، که به زیان تولید کنندگان این محصولات در داخل کشور و در نهایت به زیان کارگران خواهد بود. این سیاست در دراز مدت بر سرنوشت هزاران کارگر تاثیر منفی میگذارد. اگر تولید کنندگان در اثر سیاست واردات مرغ و گوشت قرمز آسیب ببینند، قشر زحمتکش کارگر هم متعاقبا زیان خواهد کرد. در صورتی که تولید کنندهای نباشد، نیازی به وجود کارگر هم نخواهد بود.
*****
برخوردهای ضدکارگری در کارخانهی سنگبری آزغ مهاباد!
کارخانهی سنگبری آزغ مهاباد واقع در جاده مهاباد-ارومیه در حال حاضر فشار شدیدی را بر کارگران اعمال کرده و با استفاده از وضعیت موجود حقوق کارگران را به دفعات پایمال کرده و فضای ناامن و بیافقی را برای کارگران به وجود آورده است. نمونهی بارز این اقدامات اخراج کارگری با نام «مصطفی رش» در روز شنبه ٧/٥/١٣٩١است. کارگر نامبرده حدوداً یکماه قبل طی یک حادثهی کاری در شیفت شب دچار حادثه گردید و بعد از یکماه استراحت پزشکی که به کارخانه مراجعت کرد در کمال تعجب با حکم اخراج از طرف کارفرما روبهرو گردید. لازم به یادآوری است که کارفرما حتی از دادن معرفینامه برای تأمین اجتماعی و ادارهی کار به کارگر نامبرده امتناع ورزیده است.
*****
تعویق سه ماهه حقوق ١٨٠ کارگر کارخانه پیچ کوبان
١٨٠ کارگر کارخانه پیچ کوبان سواد کوه ٣ ماه حقوق دریافت نکردهاند.بنا به گزارش ایلنا، نصرالله دریابیگی با اعلام این خبر گفت: کارخانه پیچ کوبان سوادکوه با داشتن ١٨٠ کارگر ماهر و متخصص و مدیران مجرب به دلیل ناتوانی در دریافت بدهیهای معوقه خود از کارخانههای بزرگ خودرو ساز کشور، توانایی پرداخت ٣ ماه حقوق و سایر مزایای قانونی کارگرانش را ندارد.دبیر خانه کارگر مازندران معوقات مالی این واحد تولیدی را بیش از ٥ میلیارد تومان ذکر کرد و افزود: مشکلات این واحد خصوصی، قطع یارانههای بخش تولید در پی اجرای قانون هدفمندی یارانهها، کاهش تولیدات خودرو، بدهیهای کارخانههای خودرو ساز و مشکلات نقدینگی و در نهایت واردات بیرویه عنوان میشود.او با بیان اینکه واردات بیرویه کالاهای چینی سبب کاهش اشتغال و بحران واحدهای تولیدی شده است، تصریح کرد: متولیان این بخش با واردات کالاهای مشابه که در داخل کشور نیز تولید میشوند زمینه اشتغال کارگران چینی و سود دهی واحدهای تولیدی آن کشور را فراهم کردهاند.دبیراجرایی خانه کارگر مازندران در خاتمه اظهار داشت: با وجود بحرانهای کارگری و افزایش تورم، کارگران سراسر کشور از جمله کارگران مازندرانی از دولت انتظار حمایتهای غیر نقدی را دارند.
*****
تهدید به اخراج کارگران مخابرات لرستان!
کارفرمای مخابرات شهرستان لارستان با تغییر قرارداد، ٢٧ کارگر را تهدید به اخراج در صورت عدم پذیرش قراردادهای ١٥ روزه کرده است. تعدادی از کارگران شرکت مخابرات شهرستان لارستان با سوابق پنج تا ٢٦ سال با مراجعه به خانه کارگر رژیم به اقدام کارفرمای خود نسبت به تغییر قرارداد خود از ٣٠ روز به ١٥ روز اعتراض کرده اند. شرکت مخابرات لارستان کارگران خود را در صورت رد پیشنهاد خود تهدید به اخراج کرده است و گفته است در ازای ١٥ روز کار و بیمه، ٢٠٠ هزار تومان دستمزد پرداخت می کند.
*****
یک سوم نیروی شاغل در صنعت قطعهسازی از چرخه تولید حذف شدند
به گزارش مورخ١٢مردادایلنا،دولت در نشستی با خودروسازان وعده داده بود که دو هزار میلیارد تومان برای بهبود وضعیت خودروسازان و قعطهسازان پرداخت کند که اخیرا در نشست مشترک کمیسیون صنایع و معادن مجلس با وزیر صنعت، معدن و تجارت، معاون وزیر اقتصاد و رئیس بانک مرکزی، مقرر شد این اعتبار طی روزهای آینده نهایی شود. برپایه این گزارش،ساسان قربانی، دبیر انجمن قطعهسازان در این خصوص به ایلنا گفت: کارگروه خودرو در ماههای اخیر مصوبهای داشت که برمبنای آن مقرر شد دو هزار میلیارد تومان اعتبار به دو خودروساز بزرگ کشور تخصیص یابد تا با استفاده از این اعتبار، بخشی از مشکلاتشان مرتفع شود. وی با اذعان به اینکه در این راستا مقرر شد که هر یک از دو خودروساز، ٦٠ درصد از این اعتبار را به قطعه سازان تخصیص دهند، تصریح کرد: براین اساس باید یک هزار و ٢٠٠ میلیارد تومان از کل مبلغ به قطعهسازان تخصیص یابد.
قربانی اضافه کرد: متاسفانه آنقدر بین اعلام این طرح و اجرای آن فاصله افتاده که مشکلات خودروسازان و قطعهسازان به شدت تشدید شده است. هماکنون بسیاری از قطعهسازان توان تولید خود را از دست دادهاند.
به گفته وی؛ به تبع مشکلات موجود، بسیاری از قطعهسازان مجبور به تعدیل نیرو شده و خط تولید قطعهسازان نیز با مشکلاتی مواجه شده است. میزان تولید خودروسازان نیز کاهش یافته است.
دبیر انجمن قطعهسازان ضمن تاکید بر کاهش قابل ملاحظه نقدینگی قطعهسازان، تصریح کرد: به تبع کاهش نقدینگی قطعهسازان و مشکلات مربوط به ورود مواد اولیه و انتقال پول به خارج از کشور، با آمار نگران کنندهای از تعدیل نیرو در واحدهای قطعهسازی روبرو هستیم. هماکنون یک سوم نیروهای شاغل در صنعت قطعهسازی شامل؛ کارگران و متخصصان از ادامه فعالیت در واحدها بازماندهاند. به گفته وی؛ ادامه روند کنونی ممکن است به تعطیلی کامل صنعت خودروسازی و قطعهسازی کشور بیانجامد. قربانی در خصوص تخصیص اعتبار دو هزار میلیارد تومانی از سوی دولت به خودروسازان، گفت: این منابع مالی در شرایط کنونی تنها میتواند به منزله یک مسکن عمل کرده و مشکلات را سه الی چهار ماه به تعویق بیاندازد. تنها در صورتی این مبلغ میتواند موثر واقع شود که همزمان با تخصیص آن، به صورت موازی اقدام به رفع مشکلات دیگر از جمله مسائل بانکی شود.
وی اذعان کرد: به صراحت میتوان گفت که سیستم بانکی در سالهای اخیر بدترین عملکرد خود در تاریخ تجربه کاری ما را داشته است. عملکرد بانکها به نوبه خود یکی از مهمترین چالشهای بخش تولید محسوب میشود.
اذیت و آزار فعالین کارگری و اجتماعی
جلیل محمدی و علیرضا عسگری همچنان بلاتکلیف!
با گذشت حدود ٥٠ روز از بازداشت اعضای کمیتهی هماهنگی در کرج، هنوز ٢ تن از آنان در بازداشت به سر میبرند. این در حالی است که بازپرس پرونده در ابتدا برای هر کدام از آنها ١٠٠ میلیون تومان وثیقه تعیین کرده بود و با وجودی که خانوادهی علیرضا عسگری و جلیل محمدی به صراحت اعلام کردند که توانایی پرداخت وثیقه را دارند، بازپرس از پذیرش وثیقه خودداری کرد و بعد از این که پرونده را به دادگاه فرستاد، عنوان کرد که «خانوادهها توانایی پرداخت وثیقه را نداشتهاند» که سخنی خلاف واقع است!کمیتهی هماهنگی بار دیگر اعلام میدارد که این دو عضوش به مانند دیگر اعضای کمیته هیچ جرمی مرتکب نشدهاند و شعبهی تعیین شده در دادگاه انقلاب اسلامی کرج باید در اسرع وقت آنان را آزاد کند. همچنین بنا بر اخبار رسیده مأموران قصد داشتهاند به علیرضا عسگری نسبت دهند که ایشان فراخواندهنده و برگزارکنندهی مجمع عمومی کمیتهی هماهنگی در کرج بوده است که حقیقت ندارد، زیرا کمیتهی هماهنگی از مدتها قبل به دنبال پیدا کردن سالن مناسبی در تهران و حومه جهت برگزاری مجمع عمومی خود بود و پس از این که هیچ مکان مناسبی پیدا نشد از تمامی اعضا درخواست کرد که اگر مکان مناسبی سراغ دارند به کمیته معرفی کنند. در همین راستا علیرضا عسگری آدرس منزلی در کرج را در اختیار کمیته گذاشت و این کمیته نیز آدرس را به صورت گسترده به اعضای خود اعلام کرد تا در جمعهی آخر خرداد ماه در این مکان گرد هم آیند و ایشان هیچ مسئولیت خاصی در برگزاری مجمع نداشته و اساساً برگزاری مجمع بر عهدهی تمام اعضا و به خصوص هیأت اجرایی کمیتهی هماهنگی است.
نا امنی محیط کار
در برخورد کامیون با گارگر آسفالت ریزی جاده، کارگر جان خود را از دست داد.
به دنبال اعلام برخورد یک دستگاه کامیون با پرچم نگه دار آسفالت ریزی در جاده تبریز _ تهران، سه راهی اهر دیروز ١٢ مرداد در ساعت ٥٢: ١١ پایگاه فوریتهای پزشکی منطقه ١٠ تبریز به محل حادثه اعزام شد؛ ولی متاسفانه به علت شدت جراحات وارده، کارگر آسفالت ریزی در دم فوت کرده بود.
*****
افزایش مرگ و میر کارگران ساختمانی؛
در پی درج سومین خبر رسمی درباره مرگ کارگران ساختمانی در غرب تهران، رئیس هیات مدیره کانون کارگران ساختمانی از روند رو به رشد حوادث ساختمانی در ایران خبر داد. نامبرده که با خبرگزاری حکومتی "ایلنا" سخن می گفت، افزوده است بیش از ٤٧ درصد حوادث شغلی کشور مربوط به حوادثی است که برای کارگران ساختمانی اتفاق می افتد و این میزان در مقایسه با میانگین جهانی حوادث ساختمانی در دنیا که ١٧ درصد است، واقعیتی وحشتناک محسوب می شود.
کارگران معادن طبس قربانی کمبود امکانات بیمارستانی؛ کارگران معادن این شهرستان به دلیل عدم دسترسی به بیمارستان، قربانی می شوند. بیش از ٢٥٠٠ کارگر معدن در معادن حادثه خیز این شهرستان فعالیت می کنند، به دلیل وجود معادن حادثه خیز در طبس، بسیاری از حوادث کاری منجر به مرگ به دلیل دوری بیمارستان از محل حادثه اتفاق می افتد.
*****
مخالفت دولت با طرح بیمه بیکاری مجلس
مدیر کل امور مجلس وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی گفت: دولت با طرح بیمه بیکاری مجلس به دلیل بار مالی و گستردگی آن مخالف است و به همین دلیل لایحه ارائه کرده است. به گزارش فارس، محمود نیازی در خصوص طرح بیمه بیکاری در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: پس از ایراد شورای نگهبان به این طرح که در خصوص بار مالی جدید آن به دولت بود مجلس آن را بررسی و پس از اصلاح مجددا به شورای نگهبان ارسال کرد. وی ادامه داد: اما در حال حاضر باز هم ایراداتی به این طرح گرفته شده که باید اصلاح شود. مدیر کل امور مجلس وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه دولت طرح بیمه بیکاری مجلس را قبول ندارد، گفت: این طرح به دلیل بار مالی زیاد و نیز سطح حمایتی بیمه بیکاری آن گسترده است. نیازی تاکید کرد: در حال حاضر دولت لایحه بیمه بیکاری به مجلس ارائه کرده که کمی محدودتر از طرح بیمه بیکاری مجلس است.
معلمین
تجمع دوباره نیروهای شرکتی و مربیان پیش دبستانی مقابل مجلس
عدادی از نیروهای شرکتی و مربیان پیش دبستانی آموزش و پرورش امروز مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.
به گزارش خبرنلاین؛ آتعدادی از مربیهای پیش دبستانی و نیروهای شرکتی آموزش و پرورش امروز در اعتراض به اخراجشان از آموزش و پرورش مقابل مجلس تجمع کردند.
تجمعکنندگان با دادن شعارهایی همچون «نیروی پیشدبستان استخدام استخدام»، «نمایندگان مجلس عدالت عدالت» خواستار تعیین تکلیف هرچه سریعتر وضعیتشان شدند.
یکی از نیروهای شرکتی آموزش و پرورش گفت: ما نیروهای شرکتی آموزش و پرورش خواستار تعیین تکلیف هرچه سریعتر وضعیتمان هستیم.
وی افزود: خواسته اصلی ما استخدام در آموزش و پرورش است چراکه سالها تحت عنوان معلم شرکتی کار کردهایم.شاید دهمین بار باشد که ما در مقابل مجلس تجمع میکنیم ولی متاسفانه تاکنون هیچکدام از مطالباتمان مورد توجه قرار نگرفته است.
در همین راستا نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی از ریاست جلسه خواست طرح اصلاح ماده ای از قانون آموزش و پرورش برای حل مشکلات معلمان پیش دبستانی و شرکتیها حداکثر تا چهارشنبه در دستور کار صحن علنی مجلس قرار گیرد.
در ادامه جلسه روز یکشنبه نادر قاضی پور با اعلام اخطاری از عدم قرار گرفتن طرحی در خصوص اصلاح قانون آموزش و پرورش در دستور کار امروز صحن علنی انتقاد کرد.
نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی با اشاره به تجمع هزاران نفر جوانان روبروی مجلس گفت: معلمان پیش دبستانی و شرکتی ها که ١٠ سال است در مجموعه آموزش و پرورش کار می کنند دچار مشکلات فراوانی شده اند.
وی با بیان اینکه حاج بابایی وزیر آموزش و پرورش در حق این افراد ظلم کرده است، گفت: اصلاح ماده ای از قانون آموزش و پرورش امروز در سرفصل دستورهای صحن علنی قرار داشت، بنابراین کمیسیون آموزش باید دستور هیئت رئیسه در این خصوص را عمل کند.
قاضی پور از ریاست جلسه خواست این طرح را حداقل روز چهارشنبه در دستور کار صحن علنی قرار دهد.
حسن ابوترابی فرد نایب رئیس مجلس که ریاست جلسه امروز را برعهده داشت، در پاسخ به این اخطار گفت: این طرح طبق روال قانونی در دستور کار صحن علنی مجلس قرار می گیرد.
*****
گزارش
خودسوزی جوان ملاردی در شهرداری به دلیل فشار ناشی از بیکاری
اشتغال و بیکاری یکی از مهمترین مسایل پیشروی جوامع امروزی است که میتواند پیامدهای اجتماعی - اقتصادی و فرهنگی مختلفی را به دنبال داشته باشد. اگرچه هر روز بیش ازپیش تاوان سنگین بیکاری جوانان را میپردازیم، اما هنوز این مشکل حل نشده است. بیکاری جوانان نه تنها ضرر و زیانهای گوناگون اقتصادی و اجتماعی برای جامعه ماایجاد کرده، بلکه ضربات سنگین فرهنگی و اخلاقی به جامعه وارد کرده است . جوان بیکار خود را فردی زائد و بیفایده در جامعه میداند و با گذشت زمان، زندگی مفهوم واقعی خود را که همانا پویایی و نشاط است، برایش از دست میدهد و زنده بودن را بیمعنا میپندارد و این خود عاملی میشود برای ایجاد بیماریهای روحی و روانی برای فرد که احساس مفید بودن برای جامعه و خانواده را از او میگیرد. هر جوانی مایل است کاری داشته باشد تا ارزشمند بودن در جامعه را احساس کند و با داشتن شغلی مناسب با توانمندیها و علایق خود هویت خویش را نمایان سازد. هیچ یک از ما وعده ایجاد دو میلیون و پانصد هزار شغل دولت آقای احمدینژاد را فراموش نمیکند، وعدهای که هیچگاه محقق نشد و پیامدهای آن را امروز در جامعه میبینیم. برپایه این گزارش،شنیده ها حاکی از آن است، جوانی ٢٤ ساله صبح روز سهشنبه در محوطه ساختمان شهرداری ملارد وجلوی دفتر شهردار این شهر اقدام به خودسوزی کرده است. یک شاهد عینی با اعلام این خبر تاکید کرد که او خواهان استخدام در بخش خدماتی بود. او گفت: این مرد پس از بیرون آمدن از ساختمان شهرداری یک مخزن چهار لیتری بنزین تهیه و پس از آن جلوی دفتر شهردار اقدام به خودسوزی کرد. به گفته شاهدان عینی این جوان با توجه به استخدامهای خارج از چهارچوب و بلاتکلیف ماندن استخدام خود اقدام به خود سوزی کرده شایان ذکر است وی سرپرست خانواده و دارای یک مادر پیر و دو خواهر نابیناست. طبق آخرین خبر پس از کسب اطلاع از وضعیت او از بیمارستان شهریار ،این جوان با ٦٠ در صد سوختگی حالش وخیم گزارش شده است.
*****
کارگران در انتظار افزایش دستمزد در نیمه دوم سال!
دبیر اجرایی خانه کارگر خراسان رضوی اعلام کرد: تعیین مجدد میزان افزایش حداقل دستمزد کارگران به دلیل افزایش نرخ تورم ضرورت دارد. نرخ حداقل دستمزدها از سال ١٣٨٩ به بعد با توجه به اجرای قانون هدفمندی یارانهها و افزایش لگام گسیخته سطح عمومی قیمت کالاها و خدمات، تغییر مناسبی نداشته است. بر اساس ماده ٤١ قانون کار، شورایعالی کار همه ساله موظف است که میزان حداقل مزد کارگران را براساس درصد تورمی که از طرف بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران اعلام میشود، افزایش دهد. شورای عالی کار همه ساله و در آخر هر سال به تعیین دستمزد کارگران برای سال آینده اقدام میکند که در این روند نه تنها (براساس ماده ٤١ قانون کار) درصد تورمی لحاظ شده اعلام نمیشود بلکه نظرات نمایندگان کارگران نیز در تعیین دستمزد کارگران نادیده گرفته میشود. دبیر خانه کارگر خراسان رضوی با بیان اینکه سرعت رشد تورم از نرخ افزایش دستمزد کارگران پیشی گرفته است، پیشنهاد کرد: با توجه به اینکه اکثر کارگران طبق قانون انتظار دارند افزایش دستمزد بر اساس نرخ تورم باشد لازم است شورای عالی کار در ابتدای مهر ماه سال جاری (در پایان نیمه اول سال) با محاسبه نرخ تورم واقعی نسبت به تعیین مجدد دستمزد اقدام کند. سبد هزینه خانوار باید به اندازهای باشد که زندگی یک خانواده متوسط را تامین کند اما متأسفانه تا کنون مرجعی رسمی که سبد هزینه خانوار را تعیین و اعلام کند وجود نداشته است و فقدان این مرجع رسمی سبب شده که اعضای شورای عالی کار از این نکته مهم غافل باشند و تنها با استناد به درصد تورمی که بانک مرکزی اعلام میکند، تصمیم گیری نمایند.
*****
پرداخت معوقات حقوقی کارگران خاور رشت طی هفته جاری
معوقات حقوقی ٤٨ کارگر استخدامی کارخانه ریسندگی خاور گیلان طی هفته جاری پرداخت خواهد شد. مبلغ ٤٠٠ میلیون تومان اعتبار هم از طریق شرکت آتیه دماوند (وابسته به بانک صنعت ومعدن) برای بازسازی و شروع بکار مجدد این کارخانه اختصاص یافته است. کارخانه ریسندگی خاور در گذشته تحت نظارت شرکت آتیه دماوند بود که طی اجرای اصل ٤٤ قانون اساسی به بخش خصوصی واگذار شد. خریدار این واحد تولیدی به علت این که توان پرداخت هزینههای این کارخانه را نداشت سبب ایجاد بحران در این واحد تولیدی شد و از پرداخت بیش از ١١ ماه از حقوق کارگران خوداری کرد.
*****
آتش سوزی در پتروشیمی بندر امام ٣ کشته ١٥ زخمی بر جای گذاشت
ماهشهر - این حادثه که ساعت ١٦ و ١٥ دقیقه روز جمعه رخ داد باعث شد که سه نفر از نیروهای امدادی منطقه در همان انفجار کشته شوند و ١٥ نفر دیگر مجروح شوند. در همان لحظه شنیدن این خبر به ستاد بحران کشور و سایر مسئولان اطلاع دادیم و حالت آماده باش کامل در این مرکز اعلام ش. . طبق اطلاع رسانی مرکز پزشکی ماهشهر، متاسفانه سه نفر از نیروهای این پتروشیمی در همان لحظه جان سپردند و ١٥ نفر دیگر مصدوم شدند. و٩ نفر از حادثه دیدگان به بیمارستان سوختگی طالقانی اهواز برای مداوی بیشتر منتثقل و همچنین دو نفر دیگر به صورت سرپایی مداوا معالجه شدند. گفته می شود لوله انتقال گار به پتروشیمی ماهشهر عصر امروز دچار نشستی و سپس آتش سوزی کوچکی می شود که نیروهای امداد و آتش نشانی برای مهار آن وارد عمل می شوند ولی هنگام تجمع آنان لوله ناگهان منفجر می شود و اغلب نیروهای امدادی دچار سوختگی می شوند. پتروشیمی بندرامام یکی از مجتمعهای پتروشیمی واقع در منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی است. محصولات تولیدی این مجتمع شامل اتان، پروپان، بوتان، پنتان، اتیلن، بنزین پیرولیز، نفت کوره، بنزن، زایلنها، رافینت، آروماتیکهای سنگین و پارازایلین است و با داشتن ظرفیت بالای تولید، نخستین تولیدکننده محصولات پتروشیمی ایران است. این مجتمع دارای ٣ شرکت تولیدی فرآورش بندرامام، کیمیا بندرامام و بسپاران بندرامام است که در این میان فرآورش موفق شد سال گذشته نزدیک به ٤ میلیون تن محصول تولید کند.
*****
کارگر ٢٥ سالهای که در شهرک ولیعصر تهران در حال کار با دستگاه فرز بود، بر اثر حادثهای دچار خفگی شد و جان باخت.
ساعت ١٥ و ٥٠ دقیقه روز گذشته هفتم مردادماه خبر فوت کارگر جوانی به ماموران کلانتری ١٥٣شهرک ولیعصر (عج) مخابره شد و در دستور کار آنان قرار گرفت. بنا بر این گزارش، تحقیقات و مشاهدات ماموران حکایت از آن داشت که جوان ٢٥ ساله به نام «عزیز» حین انجام کار دستمال دورگردنش به دستگاه فرز گره خورده و باعث خفگی وی شده است. شایان ذکر است، حسب خواسته مقام قضایی پروندهای در کلانتری تشکیل و جسد به تحویل پزشکی قانونی شهر تهران انتقال یافت و پیمانکار ساختمان نیز به کلانتری احضار و تحقیق از وی نیز کماکان ادامه دارد.
١٨٠ کارگر کارخانه پیچ کوبان سواد کوه ٣ ماه حقوق دریافت نکردهاند. ؛ کارخانه پیچ کوبان سوادکوه با داشتن ١٨٠ کارگر ماهر و متخصص و مدیران مجرب به دلیل ناتوانی در دریافت بدهیهای معوقه خود از کارخانههای بزرگ خودرو ساز کشور، توانایی پرداخت ٣ ماه حقوق و سایر مزایای قانونی کارگرانش را ندارد. معوقات مالی این واحد تولیدی بیش از ٥ میلیارد تومان است. مشکلات این واحد خصوصی، قطع یارانههای بخش تولید در پی اجرای قانون هدفمندی یارانهها، کاهش تولیدات خودرو، بدهیهای کارخانههای خودرو ساز و مشکلات نقدینگی و در نهایت واردات بیرویه عنوان میشود. با وجود بحرانهای کارگری و افزایش تورم، کارگران سراسر کشور از جمله کارگران مازندرانی از دولت انتظار حمایتهای غیر نقدی را دارند.
*****
سوءتغذیه در کمین ٨٠هزار نوزاد ایرانی
یک سوم کودکان زیر پنچ سال به دلیل سوتغذیه می میرند، هشداری که اگر برای نوزادان ایرانی رعایت نشود سالانه منجر به مرگ ٨٠هزار نوزاد می شود. یک سوم از کودکان ثیر پنچ سال به طور مستقیم و غیر مستقیم به دلیل سوتغذیه می میرند. این در حالی است که دوسوم از این مرگ و میرها، که اغلب با شیوه های تغذیه نامناسب همراه است، در طول یک سال اول زندگی رخ میدهد.
*****
برخی تشکلهای کارگری با دولت پیوند برادری بستهاند.
رییس کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران ایران، از وابستگی برخی نهادهای کارگری به دولت و عدم انجام وظایف صنفیشان انتقاد کرد و این امر را به ضرر کارگران دانست. او گفت: حفظ استقلال نهادهای کارگری، مهمترین اصل در انجام فعالیت صنفی است، اما متاسفانه برخی تشکلهای صنفی کارگران، باتوجه به سیاستهای دولتها، تغییر سیاست میدهند و این مساله توان نظارتی آنها را کاهش میدهد. وی افزود: به نظر میرسد برخی تشکلهای کارگری با دولت و وزارت کار و... پیوند اخوت بستند چرا که با هر بادی که میوزد به سمت آن رفته و از اصل فعالیتهای صنفی که پیگیری مطالبات به حق کارگران و درچارچوب قوانین است فاصله میگیرند. برخی نهادهای کارگری، به دلیل نزدیک شدن به دولت، تنها به تعریف و تمجید از عملکرد مجریان قانون میپردازند و به دلیل روابطی که شکل گرفته است، توان انتقاد و پیگیری مطالبات را ندارند، از این رو بزرگترین ضرر این سبک از فعالیت صنفی به کارگران میرسد و تنها کارگران هستند که به دلیل محقق نشدن حقوقشان، ضرر میکنند.
*****
افزایش دوبرابری کودکان کار استان البرز در سال جاری
آمار دقیقی از کودکان خیابانی و کار در دست نیست اما آمار حدودی نشان میدهد که کودکان خیابانی امسال در استان البرز نسبت به سال گذشته دو برابر شدهاند. . مسئولیت ساماندهی و جمع آوری کودکان با شهرداری و نیروی انتظامی است و بعد از انجام طرح جمع آوری، کودکان توسط شهرداری و نیروی انتظامی، به بهزستی ارجاع میشوند. این کودکان به دو دسته اتباع بیگانه (مجاز و غیر مجاز) و کودکان کار داخلی تقسیم بندی میشوند. کودکان کار داخلی از استان البرز و دیگر استانها هستند که البته کودکان استان دیگر به سکونتگاه خود منتقل میشوند. تنها کودکانی که جزو استان البرزمحسوب میشوند مورد حمایت بهزستی قرار میگیرند؛ که در گام نخست شرایط خانواده آنها از طریق سازمان بهزستی مورد بررسی قرار میگیرد و تنها در صورتی که شامل مشکلات مختلفی از جمله کودک آزاری؛ وجود ناپدری و نامادری؛ و اعتیاد والدین باشند تا زمان متناسب شدن شرایط خانواده خود تحت پوشش سازمان بهزستی قرار میگیرند. آمار دقیقی از کودکان خیابانی و کار در دست نیست اما آمار حدودی نشان میدهد که کودکان خیابانی امسال در استان البرز نسبت به سال گذشته دو برابر شدهاند. معمولا کودکان خیابانی استان البرز ساکن این استان نیستند و از استانهای دیگر به این استان مهاجرت میکنند.
کودکان کار شامل خدمات بیمه درمانی نمیشوند اما از لحاظ هزینههای آموزشی و درمانی تا زمانی که در شرایط مناسب خانوادگی قرار گیرند، تحت پوشش سازمان بهزستی قرار میگیرند.
*****
قرائت پیامک جوانان بیکار لرستان از تریبون مجلس
جوانان لر میگویند «امروز باز هم امیدی برای فردایم نیافتم باز هم مثل روزهای گذشته با ناامیدی از یافتن کاری گذشت»، «خدایا امشب خیلی خستهام خستهتر از هر شب خدایا میشود ازت خواهش کنم که فردا دیر بیدارم کنی و بگذاری بخوابم، خوابی به انداز ه قیامت. در ایلام، چرا در استانی که سومین ذخایر نفتی و دومین ذخایر گازی را داراست، همه چیز نایاب است؟ حدود یک چهارم مردمانش تحت پوشش نهادهای حمایتی بوده و بالاترین آمار خودکشی را به نسبت جمعیت داراست و از هر شش نفر در ایلام یک نفر بیکار است؟ و ١٠٠ هزار بیکار دارد.
*****
ناکارآمدی و یا اعتراض خاموش! که هر سال ، حدود ١١ میلیون نفر کارد به استخوانشان می رسد و کارشان در سیستم اداری حل نمی شود بیش از کل جمعیت ایران برای احمدی نژاد نامه نوشته اند؟!
عصرایران : محمود احمدی نژاد در جمع دانشجویان حاضر شد و نشست پرسش و پاسخ برگزار کرد. البته دانشجویان حاضر در نشست احمدی نژاد ، از همه طیف ها نبودند که این خود جای نقد دارد ولی به هر حال این که وی بین دانشجویان و یا بهتر است بگوییم بین "برخی طیف های دانشجویی" حاضر شده و سوالات آنها را شنیده ، اقدام پسندیده ای است. اما آنچه احمدی نژاد در پاسخ دانشجویان گفته ، عمدتاً پاسخ نبوده است ، چه آن که احمدی نژاد به طفره رفتن از پاسخگویی عادت و البته در این رشته مهارت دارد. احمدی نژاد که سوالات قانونی پارلمان را به آن شکل عجیب و غریب پاسخ می دهد ، معلوم است که به راحتی از عهده چند سوال دانشجویی هم بر می آید و با چند جمله شامل کلی گویی ، ادعا و شعار ، سر و ته قضیه را به هم می آورد. برای اثبات این مدعا ، به فرازی از سخنان احمدی نژاد در این جلسه می پردازیم: *روزانه ٣٠ هزار نامه مردمی به نهاد ریاست جمهوری می رسد. احمدی نژاد ، زمانی در پاسخ به انتقادی گفته بود که او خودش مهندس است و اهل حساب و کتاب. حالا بر اساس همان حساب و کتاب ، تعداد نامه های روزانه را در تعداد روزهای سال ضرب می کنیم. عدد به دست آمده ، قابل توجه است: ده میلیون و ٩٥٠ هزار نامه در سال ! ضرب این عدد در تعداد سال های ریاست جمهوری احمدی نژاد ،می شود ٧٦ میلیون و ٦٥٠ هزار نامه، یعنی بی از همه جمعیت ایران ! به عبارتی از نوزاد یک روزه تا پیران بالای ١٠٠ ساله ، به طور میانگین و سرانه ، بیش از یک نامه به رئیس جمهور نوشته اند! شاید گفته شود که عدد ٣٠ هزار ، جدید است و قبلاً تعداد نامه ها کمتر بوده است. این در حالی است که اتفاقاً برعکس ، در سال های نخست و مخصوصاً در دولت نهم ، تعداد نامه ها از حال حاضر بیشتر بود زیرا مردم امید بیشتری داشتند. وانگهی آیا این تعداد نامه نشانه سوء تدبیر و سوء مدیریت در سطح دولت نیست که هر سال ، حدود ١١ میلیون نفر کارد به استخوانشان می رسد و کارشان در سیستم اداری حل نمی شود و نهایتاً دست به دامن شخص اول قوه مجریه می شوند؟! آیا در یک سیستم سالم و کارآمد این همه نامه مردمی و درخواست و تقاضا وجود دارد؟ این سخن احمدی نژاد ، هر چند به لحاظ عددی ، با هیچ حساب و کتابی نمی خواند ، اما اصرار رئیس جمهور بر آن ، اعتراف به ناکارآمدی است و بس!
*****
امنیت شغلی؛ راه صعود کارگران به سطح حداقلها
قرارداد موقت شمشیر داموکلسی بالای سر کارگران است و با توجه به فقدان امنیت شغلی، آنان نمیتوانند برای مشکلات دیگرشان ازجمله عدم پرداخت دستمزد، کسر دستمزد، نداشتن تشکلهای مستقل و... هیچ گونه اعتراضی انجام دهند. ایلنا:حقوق دریافتی بیش از ٣٠ درصد از کارگران کشور، کمتر از میزان حداقل دستمزد است. این رقم از اشتغال بخش وسیعی از کارگران واحدهای تولیدی و خدماتی با دستمزدی کمتر از نرخ مصوب شورای عالی کار خبر میدهد. شورای عالی کار همه ساله طی مصوبهای حقوق پایه کارگران را تعیین و اعلام میکند. این شورا متشکل از نمایندگان کارگری، کارفرمایی و دولت است. حداقل دستمزدی که باید در سال ٩١ از سوی واحدهای تولیدی و خدماتی مختلف کشور به کارگران پرداخت شود، توسط این شورای سه جانبه به میزان ٣٨٩ هزار و ٧٥٤ تعیین و تصویب شده است
رابطه حقوق پایه و خط فقر حقوق پایه اعلام شده توسط شورای عالی کار حتی طبق اظهارات کارشناسان اقتصادی نزدیک به دولت هم با خط فقر برابری نمیکند. که خانوارهای شهری با درآمد ماهانه کمتر از ٩٤٦ هزار تومان زیر خط فقر به حساب میآیند. . حقوق پایه اعلام شده، کفاف مخارج زندگی کارگران را نمیدهد و به همین دلیل بکی از مهمترین مشکلات جامعه کارگری کشور تامین معیشت است. میزان دستمزدهای پرداختی به کارگران هیچ تناسبی با هزینههای آنان ندارد و از این لحاظ یک شکاف عمیق میان مصوبه شورای عالی کار و تورم واقعی به وجود آمده است. کارگران کمتر از یک سوم دستمزدی که مخارج یک زندگی متوسط را تامین میکند، حقوق دریافت میکنند. کم بودن حقوق پایه اعلام شده برای کارگران یک سخن است و میزان حقوق دریافتی کارگران از کارفرمایان بحث دیگری است. ماجرا آنجا تاسف بار میشود که فعالان کارگری از آماری خبر میدهند که طبق آن ٣٠ درصد از کارگران کشور، حتی به نسبت حقوق پایه رسمی، دستمزد کمتری دریافت میکنند. بیش از ٣٠ درصد از کارگران کشور در چنین وضعیت بغرنجی به سر میبرند. وظیفه حل این مشکل بر عهده سازمانهای نظارتی در کشور و مشخصا سازمان بازرسی وزارت کار است. آنچه که تصویب میشود باید ضمانت اجرایی داشته باشد
قرارداد موقت، مشکل یا راهحل مشکل
برخی کارشناسان روابط کار، راه حل مشکل فوق را در انعقاد قرارداد مستقیم با کارگران پیمانی میدانند. آنان معتقدند اگر قراردادها واقعی و استاندارد باشند و دست واسطههای نیروی کار از بازار کار کوتاه شود و همچنین دولت تضمین اجرایی شدن قوانین مصوب خود را بدهد شاهد این ظلم در حق نیروی کار نخواهیم بود. از جانب دیگر کارشناسانی هم معتقدند پایهایترین مشکل کارگران ایران در حال حاضر وجود همین قراردادهای موقت کار است و این مشکل، سایر مشکلات حاد کارگران را هم باعث شده است. آنان معتقدند قرارداد موقت شمشیر داموکلسی بالای سر کارگران است و با توجه به کوتاه بودن زمان قرارداد و به تبع فقدان امنیت شغلی، آنان نمیتوانند برای مشکلات دیگرشان ازجمله عدم پرداخت دستمزد، کسر دستمزد، نداشتن تشکلهای مستقل و... هیچ گونه اعتراضی انجام دهند. وقتی بخش وسیعی از کارگران ایران با این نوع قراردادها مشغول به کار هستند، دست کارفرما باز است تا با استفاده از قراردادهای موقت کار، شرایط دشواری همچون عدم تعهد در برابر هرگونه مزایای کار، بیمه و تامین اجتماعی، قراردادهای سفید امضا و دستمزدهای کمتر از حد قانونی را به کارگران تحمیل میکنند.
*****
اطلاعیه
اطلاعیه اتحاد بین المللی در رابطه با حکم سه سال حبس تعزیری علیه پدرام نصرالهی
جمهوری اسلامی ایران را از این عمل خود پشیمان کنیم! بنا به گزارش کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری، روز دوشنبه ٢٦ تیر ماه١٣٩١ دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان سنندج، پدارم نصرالهی، فعال کارگری و عضو کمیته هماهنگی، را به سه سال حبس تعزیری محکوم کرد. دادسرای سنندح، بهنام نصرالهی را به اتهام فعالیت علیه نظام جمهوری اسلامی از طریق همکاری با یکی از احزاب اپوزیسیون به یک سال حبس، و به دلیل عضویت در کمیته هماهنگی به دوسال حبس تعزیری محکوم نمود. این فعال کارگری تنها به علت حمایت از حقوق کارگران وعضویت در "کمیته هماهنگی" که یک نهاد کارگری مستقل و علنی است به سه سال حبس محکوم شده است. صدور حکم زندان به جرم دفاع از ابتدایی ترین حقوق انسانی و کارگری نتیجه ای جز انزجار بیشتر از جمهوری اسلامی ایران نزد افکار عمومی داخلی و بین المللی ندارد. پدرام نصراللهی را به جرم دفاع از حقوق کارگران به بند می کشند، با میلیونها کارگر جان به لب رسیده و کارد به استخوان رسیده چه خواهند کرد؟ موج اخراج ها و بیکارسازی ها سراسر ایران را فرا گرفته است. هزاران شرکت و مرکز تولیدی فقط در ماههای اخیر ورشکست و بسته شده اند. حقوق میلیونها کارگر به موقع پرداخت نمی شود. دستمزد کارگران حتی کفاف یک زندگی بخور و نمیر را هم نمی دهد. قیمت یک کیلو مرغ ٩٠٠٠ تومان شده است. گرانی بیداد میکند. کار قراردادی و موقت امان چند میلیون انسان را تحت نظام و قوانین سرمایه داری اسلامی بریده است. پدرام نصراللهی را به بند می کشند با مردم معترض نیشابور چکار می کنند؟ با نیشابورهای فردا چکار می کنند؟ با میلیونها کارگر متشکل و معترض چه خواهند کرد؟ صدور حکم زندان به جرم عضویت در کمیته ای که برای کمک به تشکل یابی کارگران در مقابل شرایط به غایت غیرانسانی ای که بر کار و زندگی کارگران حاکم است ایجاد شده است اوج توحش و خشونت جمهوری اسلامی علیه کارگران ایران می باشد. با تمام قوا باید به این حکم اعتراض کرد. اتحاد بین المللی ضمن محکومیت حکم زندان پدرام نصراللهی از تمامی انسانها و تشکل های کارگری و آزادیخواه و برابری طلب میخواهد که با تمام امکانات خویش علیه این حکم اعتراض کنند. اتحاد بین المللی به سهم خود می کوشد جمهوری اسلامی را از این عمل گستاخانه و ضد کارگری پشیمان کند.
*****
اطلاعیه جمعی از بازنشستگان:کسب حداقل حقوق خود یا ذلت فقر
کانون مدافعان حقوق کارگر - جمعی از بازنشستگان در اطلاعیه ای با عنوان " کسب حداقل حقوق خود یا ذلت فقر" ضمن اشاره به شرایط دشوار اقتصادی موجود، تاثیر این شرایط را بر زندگی خود بررسی کرده و دلایل آن را عنوان نموده اند. در این اطلاعیه چنین آمده است: "کسب حداقل حقوق خود یا ذلت فقر
سی یا چهل سال، قبل مثل این که همین بود، در اوج جوانی، با شور و اشتیاق پایان ناپذیر و با عشقی سرشار در کارخانه ها، جاده ها، سدها، راه آهن و ساختمان ها هستی و وجود خود را می گذاشتیم و تولید اجتماعی و کالاهای مورد نیاز جامعه را می ساختیم و به همین لحاظ وجدانی راضی و مغرور داشتیم. پس از بهمن ٥٧ هم احساس می کردیم دیگر بالاسری نداریم و خود سرنوشت خویش را خواهیم ساخت. شوراها و تشکل های خود را ایجاد و تمام نیرو و قدرت خود را صرف ساختن مملکت می کردیم. ما گمان می کردیم آینده ی کشور از آن به بعد بر مبنای ارزش کار و عدالت اجتماعی پایه گذاری خواهد شد. بهره کشی و استثمار دسترنج زحمتکشان دیگر جایی نخواهد داشت. با پرداخت ٣٠درصد کل حقوق و مزایا واضافه کاری به بیمه و با سرمایه گذاری برای آینده، از تامین معیشت و زندگی خود در دوران بازنشستگی اطمینان خاطر یافته بودیم، اما غافل بودیم که طبقات سرمایه دار، صاحبان قدرت و دولت با افزایش مدام و سالیانه حجم نقدینگی یعنی، چاپ پول بدون پشتوانه و در نتیجه تورم افسار گسیخته، معیشت و هستی ما را نشانه خواهند گرفت. طبقات استثمارگر و بهره کش حاصل دسترنج ما را به یغما بردند و اختلاف طبقاتی شدیدتر و تورم وگرانی وحشتناک بر زندگی ما حاکم شد. خطای ما به جهت آن بود که تشکل های متحد و یک پارچه ای را نداشته ایم که مدافع منافع طبقاتی ما بوده تا به آن اتکا کنیم.
برای بررسی بیشتر نسبت پایه حقوق و قیمت برخی اقلام در سال ٥٨ را با سال ٩٠ مقایسه می کنیم.
(همه قیمت ها به تومان است. قیمت بنزین متوسط ٧٠٠ و ٤٠٠ تومان یعنی ٥٥٠ تومان حساب شده است. در مورد خودر رو نیز فقط قیمت پیکان در سال ١٣٥٨ و قیمت پراید در سال ١٣٩٠ محاسبه شده است. قیمت مسکن میزان متوسط در شهر تهران است.) به طور متوسط قیمت ها حدود ٩٥٠ برابر افزایش یافته است. حداقل حقوق در سال ٥٨ ماهیانه ١٧٠١ تومان بود و می شد با آن ٤ سکه طلا و یا ٨٥ کیلو گوشت قرمز خریداری کرد. قیمت ٤ سکه در سال ١٣٩٠ برابر با ٣ میلیون و ٦٠٠ هزار تومان و یا بهای ٨٥ کیلو گوشت برابر یک میلیون و ٧٠٠ هزار تومان می شود و این درحالی است که حداقل حقوق ماهیانه در سال ٩٠ فقط ٣٣٠ هزار و ٣٠٠ تومان بوده است.
به این ترتیب سطح دستمزد سال ٥٨ تا کنون هرگز به کارگران پرداخت نشده است. قدرت خرید کنونی کارگران حدود ٢٥درصد قدرت خرید سال ١٣٥٨ است. این یعنی غارت دسترنج زحمتکشان، کارگران و کاهش ارزش نیروی کار و در نتیجه، تراکم ثروت در دست طبقات مرفه، سرمایه دار و حامیان آن است. این درحالی است که در زمان حکومت ستم شاهی به جهت استثمار و بهره کشی دسترنج خود، برقراری عدالت اجتماعی، حاکمیت ارزش کار و حذف نابرابری های طبقاتی انقلاب کردیم. میزان افزایش تورم سالیانه در سی و سه سال گذشته به طور متوسط ٢٤ درصد و متوسط افزایش حقوق نزدیک به ١٨ درصد بوده است. یعنی به طور مرتب حقوق، سطح زندگی و معیشت کارگران، بازنشستگان، معلمان، پرستاران و کارمندان جزء کاهش یافته است.
اگر بخواهیم علت فقر و تنگدستی را در زندگی خود بدانیم و ببینیم حاصل سی سال دسترنج ما کجاست، بسیار راحت است: به بانک هایی نگاه کنید که مثل قارچ از زمین روییده و درحال گسترش هستند، میلیاردها پولی که روزانه جابه جا می شوند، به انبارها و فروشگاه های مدرن پر ازکالا، به برج ها و ساختمان های لوکس، به ماشین هایی با قیمت ٥٠، ١٠٠، ٢٠٠، ٤٠٠ و ٥٠٠ میلیونی نگاه کنید که هر لحظه جلوی چشم ما رژه می روند، این ها حاصل کار و دسترنج ما هستند، اما ما هیچ حقی در استفاده از آنها نداریم. درحالی که مالکان این ثروت ها اساسا کار اجتماعی و ارزش تولید نکرده اند. با یک احتکار، یک معامله ی کلان زمین و مسکن، دلار و طلا، بهره، و بورس وسفته بازی و با تورم سرسام آور در یک لحظه همه ی زندگی ما تبدیل به باد هوا شده و ثروت سرمایه داران متراکم گردید. اختلاس ها و زد و بندها و به خصوص رانت ها و واردات و صادرات قاچاق کالا در مقیاس میلیاردی را هم به آن اضافه کنید ( نَه میلیارد ریال یا تومان که کلاس سرمایه داران و غارت گران پایین می آید و مسخره می شوند، بلکه میلیاردها دلار را در نظر بگیرید) حقوق سالیانه ما کمتر از هزینه یک شب میهمانی میلیاردرها و ناچیزتر جزیی از مبلغ یکی از هزاران مراسم دولتی ست. اگر دولت طبق همین قوانین مدون مورد قبول خود، از جمله قانون اساسی که تامین زندگی شرافتمندانه برای آحاد افراد را تاکید کرده، ماده ی ٢٦ تامین اجتماعی که افزایش حقوق را برابر تورم دانسته و همچنین حقوق بشر و دیگر قوانین عمل می کرد و حقوق ها را مطابق تورم واقعی افزایش می داد، این وضع اسفبار، این همه فقر و اعتیاد، فحشا، ناامنی و جنایت گسترش نمی یافت. درچند سال اخیر افزایش حقوق حتا نصف تورم اعلام شده و رسمی توسط بانک مرکزی است. در سال ٨٩ مصوبه ی مجلس و دولت افزایش ١٢درصدی حقوق بود، اما رییس تامین اجتماعی به میل خود تنها ٦ درصد حقوق ها را افزایش داد. در این مورد می باید طرح دعوی قضایی از طرف بازنشستگان صورت گیرد. افرادی که به نام نماینده بازنشستگان در انتخابات فرمایشی انتصاب می شوند، وقتی نمی توانند اجرای قوانین که همان افزایش حقوق مطابق با نرخ تورم (حتا ساختگی) را تحقق دهند، یا جلوی کارهای خودسرانه را بگیرند، برای چه نماینده می شوند؟ آیا کافی است که فقط به فکر جیب خود بوده و به بازنشستگان پشت کنند؟ کسانی که در سال ١٣٥٨ با دریافتی ٧٠٠٠ تومان حقوق و مزایا و اضافه کاری بازنشسته می شدند، درماه برابر ٢١٠٠ تومان حق بیمه پرداخت کرده اند که سرمایه گذاری شده و هم اکنون ارزش بیشتری پیدا کرده است. اگر افزایش را هم نادیده بگیریم همان ٢١٠٠ تومان امروزه ٢.٠٥٠.٠٠٠ تومان می شود. در حالی که متوسط حقوق بازنشستگان در سال ٩٠ برابر ٥٧٠ هزار تومان بوده است.
برای اثبات غارت دسترنج ما آیا نیاز به آمار بیشتری است؟ سازمان تامین اجتماعی بزرگترین سازمان بیمه ای در کشور و آن هم غیردولتی یعنی اجتماعی و متعلق به کارگران و بازنشستگان است. اما دولت ها، به هر طریقی که خواسته اند با امکانات و سرمایه های آن رفتار کرده اند به طوری که در شش سال اخیر شش رییس بر آن گمارده اند و کسانی را در مسند آن قرار داده اند که حتا یک روز هم کار نکرده اند و همانند آقای سعید مرتضوی که مفهوم تامین اجتماعی را درک نمی کنند. و نتیجه اش جز فقر و بدبختی روزافزون نخواهد بود. این درحالی است که در تمام دنیا تشکل های کارگری در مدیریت و کارکرد بازنشستگی و تامین اجتماعی، دخالت و نظارت کامل دارند. با سازمان تامین اجتماعی، به صورت یک حجره ی بازار رفتار می شود. حتا سال هاست که بخش های کارشناسی این سازمان تعطیل شده و درب موسسه پژوهشی آن کلا پلمب شده و نشریات آن همگی تعطیل شده اند و هر چه کارگران و بازنشستگان فقیرتر می شوند، دولت و سرمایه داران غنی تر شده اند. این وضعیت درحالی است که در ٧ سال اخیر میزان فروش نفت بالغ بر ٥٣٠ میلیارد دلار، یعنی بیش از یک صد سال فروش نفت از تاریخ اکتشاف آن بوده است. درواقع دولت کمبود منابع نداشته، فقط نمی خواهد حقوق کارگران و بازنشستگان را به آنان بازگرداند. ما کارگران بازنشسته گریزی نداریم یا باید با ادامه روند کنونی در فقر روزافزون و ذلت هر چه بیشتر فرو رویم و یا با اتحاد و همبستگی به طورمتشکل و سراسری برای احقاق حقوق خود مبارزه کنیم تا بیش از این دسترنج ما را غارت نکنند...
جمعی از بازنشستگان“
و در انتها با طرح این سوال که „اما چگونه باید متحد و متشکل برای احقاق حقوق خود اقدام کنیم“ روزهایی را برای گردهم آیی جهت همفکری و پیگیری مطالبات شان تعیین نموده اند تا به خواسته ی اصلی شان دست یابند که همانا „کسب حقوق واقعی و زندگی با کرامت انسانی“ به جای „ذلت و زندگی در فقر مطلق“ است.
*****
عدم اجرای مصوبه بازنشستگی کارگران سیمان تهران
به اذعان رئیس تشکل دولتی "شورای اسلامی کار کارخانه سیمان تهران" مصوبه بازنشستگی پیش از موعد کارگران کارخانه سیمان تهران هنوز اجرا نشده است. نامبرده افزوده است عدم تمکین و سنگ اندازی شعبه حاتمی شهرری سازمان تامین اجتماعی در رابطه با اجرای مصوبات مجلس در زمینه بازنشستگی پیش از موعد، مشکلات کارگران سیمان تهران را افزایش داده است. علاوه بر سخت و زیان آور بودن کار در کارخانه سیمان، همجواری مجتمع صنعتی سیمان تهران با کارخانجات ذوب فلزات و ایرانیت که هر دو از صنایع آلاینده محیط زیست محسوب می شوند، اثرات زیانباری همچون مشکلات ریوی حاصل از استنشاق سرب و بروز سرطان ریه بواسطه وجود مواد اولیه آزبست در ساخت ایرانیت برای کارگران این کارخانه بوجود آورده است.
*****
مصاحبه با علی کارگر سد خاکی زیویه
سلام علی آقا، خسته نباشی. علی: ممنون.
س: امکان داره در مورد محلی که در آن کار میکردید توضیحاتی برای ما بیان کنید. علی: بله. من در سال ٨٦ با ٢٠میلیون تومان سفته و کارت پایانخدمت و شرایط دیگری به عنوان نگهبان در سد خاکی زیویه در ٢٠ کیلومتری کامیاران که تحت پیمانکاری «جهاد نصر» بود مشغول به کار شدم.
س: آیا میدانید که این سد در چه سالی احداث شده، چه تعداد کارگر در آن مشغول بودند و بعد از گذشت چند سال اکنون چه تعداد کارگر در آن کار میکنند؟ علی: بله. این سد در سال ٨٤ احداث شد و اوایل حدود ٨٧٢ نفر در آن مشغول به کار بودند که بعد از حدود ٧ سال تقریبن ١٢٠ کارگر در بخشهای مختلف باقی مانده است.
س: حقوق ماهیانه شما چقدر بود و چگونه پرداخت می شد؟ علی: مثل همه کارگران شاغل طبق قانون کار پرداخت می شد. پرداخت حقوق ٣ماه یک بار و بعضی مواقع ٦ ماه یک بار بود و همیشه یک ماه از حقوق به بهانه های مختلف بایستی نزد کار فرما می ماند.
س: قرارداد کارگران در این شرکت به چه صورت است؟ علی: نود درصد کارگران با قرارداد موقت ٣ ماهه و ٢ ماهه که در موقع پرداخت حقوق امضا می شد در این شرکت مشغول به کار بودند و همیشه کارفرما، کارگران را تهدید به اخراج می کرد.
س: آیا در طی این ٤ سال که مشغول به کار بودید بیمه شده بودید؟ علی: بله. ماهانه مقداری از دستمزدمان را بابت حق بیمه در فیشهای حقوقی کسر می کردند.
س: ساعت کار شما چگونه بود؟ علی: از ٧ صبح تا ٦ غروب یا ٦ غروب تا ٨صبح.
س: شرایط کاری شما به عنوان نگهبان در طی این دوران چگونه بود؟ علی: در شرایط نابسامانی قرار داشتیم. برای مثال هیچ گونه امکاناتی برای محافظت در اختیارمان قرار نمی دادند. زمستان را با چادری خراب شب تا صبح زیرِ باران و برف به سر می بردیم وصبح مستقیم راه بیمارستان را در پیش می گرفتیم. این روال اکثر روزها ادامه داشت به صورتی که تمامی دکترها و پرستارها ما را در بیمارستان می شناختند.
س: در این مدت که شما در این سد مشغول بودید آیا اعتراض یا اعتصابی به وضع نابسامان شرایط کار توسط کارگران صورت گرفت؟ علی: بله در سال ٨٦ و٨٨ دو بار کارگران دست از کار کشیدند به دلیل کم بودن دست مزد و به تعویق افتادن آن. که هر دو بار این اعتصابها به نتیجه نرسید، زیرا کارفرما با اخراج چند نفر از کارگران و اعلام این که این روال ادامه دارد اگر میخواهید کار کنید در غیر اینصورت می توانید بروید، چیزی که زیاد است کارگر است و گفتن این حرفها باعث پایان یافتن اعتصاب می شد.
س: آیا در این چند سال که شما مشغول کار در این پروژه بودید حادثه ای اتفاق اتفاد که کارگری جان خود را از دست بدهد یا منجر به نقص عضو شود؟ علی: بله در سالهای ٨٧ و٨٨ یک راننده به علتِ خرابی کومپرس تریلی زیر آن له شد. همچنین یک کارگر هم که در حین تمیز کردن سنگ شکن، به دلیل نبود شرایط ایمن، دستگاه روشن و منجر به پودر شدن کارگر بیچاره شد.
س: تاثیرات طرح هدفمند کردن یارانه ها بر زندگی شما و کارگران چه بوده است؟ علی: به قیمت خانه خرابی ما تمام شد. هر چند ماه مقداری از دستمزدمان را کاهش دادند. در اکثر موارد پرداخت دستمزدمان از ٣ ماه به ٤ وحتی ٦ ماه به تعویق می افتاد، به صورتی که تمامی کارگران به صاحب خانه، مغازه سر کوچه، همسایه، فامیل و ... بدهکار بودند و وقتی هم که مقداری از دستمزد پرداخت می شد همه آن بابت پرداخت بدهی ها خرج می شد و دوباره روز از روز و روزی از نو. تهدید به اخراج ها زیاد شده بود و کارگران دسته دسته اخراج می شدند. قراردادهای ٦ ماهه تبدیل به قراردادهای ٢ ماهه شد و ساعات کار از ٨ ساعت به ١٠و١٢ ساعت افزایش یافت.
س: دلیل اخراج شما چه بود؟ علی: فشار کار زیاد شده بود به طوری که چند روز بیمار بودم و کمرم به علت سرما خوردن در حین ساعات نگهبانی درد می کرد به طوری که مجبور به استراحت در منزل شدم، زمانی که به سرکار باز گشتم، کارفرما گفت که داریم شرکت را تعطیل می کنیم و دیگر به نگهبان احتیاج نداریم. مهرداد صبوری (از اعضای کمیتهی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری)
*****
اخبار بین المللی
اسپانیا - بالاترین نرخ بیکاری از دهه ١٩٧٠
به گزارش یورونیوز نرخ بیکاری سه ماهه اول سال جاری دراسپانیا به بالاترین میزان خود از اوسط دهه ١٩٧٠ میلادی رسید. درحالیکه از هر دو نفر جمعیت جوان و زیر ٢٦ سال این کشور یک نفر بیکار است، نرخ بیکاری با دو دهم درصد افزایش نسبت به سه ماهه نخست، به ٢٤.٦ درصد رسیده است. مرکز رسمی آمار این کشور در گزارش روز جمعه خود تعداد افراد جویای کار را پنج میلیون و ٧٠٠ هزار نفر اعلام کرد. دولت اسپانیا وعده کرده است با اعمال یکسری سیاستهای حمایتی میزان بیکاری را تا سال ٢٠١٥ تا ٢٢ درصد کاهش دهد. اما عمق مشکلات اقتصادی این کشور از نظر برخی از کارشناسان به حدی است که لاجرم اسپانیا را بازهم دست بدامان بروکسل خواهد کرد. همزمان و در ادامه نارضایتی های عمومی نسبت به اعمال سیاستهای ریاضتی، جمعی از تاکسی داران مادرید روز جمعه در اعتراض به افزایش هزینه زندگی در خیابانهای پایتخت دست به تظاهرات زدند.
*****
اسپانیا - افزایش بیسابقه فقر در این کشور
دولت اسپانیا ضمن ارایه آمار اقتصادی مربوط به سه ماه دوم سال اعلام کرد که میزان بیکاری در این کشور به بیش از ٢٤ درصد افزایش یافته است. همزمان با بحرانیتر شدن شرایط اقتصادی برخی گروههای وابسته به صلیب سرخ در مناطق شهری کم جمعیت و محروم، اقدام به پخش مواد غذایی برای کمک به ساکنان این مناطق کردهاند. لورا تژدور، یکی از کارکنان صلیب سرخ در این منطقه میگوید: «پیشتر بیشترین استفاده کنندگان از کمکهای ما افراد خارجی بودند اما بعدتر و به خصوص امسال شرایط کاملا تغییر کرده است و اکنون بیشترین مشتریان کمکهای ما شهروندان اسپانیایی هستند.» آمار رسمی ارایه شده از سوی دولت حاکی از آنست که در حال حاضر و در مدت سه ماهه دوم سال، جامعه بیکاران اسپانیا به پنج میلیون و هفتصد هزار نفر، معادل بیش از ٢٥ درصد از جمعیت این کشورافزایش یافته است.
*****
بنگلادش - مرگ دلخراش ٥ کارگر ساختمانی
به گزارش The Daily Star روز یکشنبه ٢٩ ژوییه ٥ کارگر یک شرکت ساختمانی در شهرNarajanganj که در حال ساختن یک پارکینگ بزرگ بودند بر اثر ریزش کیسههای سیمان مدفون شده و جان باختند. این کارگران در حال استراحت در زیر سایه کیسههای سیمان چیده شده بر روی هم و در خواب بودند که ناگهان کیسهها ریزش میکنند و این کارگران خسته و کوفته از کار رادر زیر خود مدفون میکنند.سه نفر از این کارگران از یک خانواده (پدر، پسر و پسر عمو) هستند. همکاران آنها گفته اند که دیلیل انتخاب آن مکان برای استراحت این بوده است که مکانی که برای استراحت کارگران در نظر گرفته شده، گنجایش ٨٠ کارگر شاغل در آنجا را نداشته است.
*****
نیجر - تهدید اتحادیههای کارگری به دولت
اتحادیههای کارگری نیجر به دولت این کشور هشدار دادند به تعهداتش بویژه در باره اجرای کامل پروتکل امضا شده با کارگران، عمل کند. به گزارش خبرگزاری شینهوا از نیامی، این پروتکل در باره کاهش مالیات بر درآمد، ایجاد نظام پاداش و مزایا در بخش دولتی، افزایش دستمزد در بخشهای نیمه دولتی و نیمه خصوصی و پرداخت غرامت پیشامدهای مختلف است. اتحادیه کارگران نیجر که متشکل از همه سندیکاهای کارگری نیجر است، در بیانیهای که رو شنبه ٢٨ ژوییهدر نیامی انتشار یافت خواستار اجرای کامل و فوری این پروتکل شد.
این بیانیه پس از سکوت دولت برای اجرای این پروتکل و نارضایتی کارگران که این نارضایتی خود را با اعتصابهای مقطعی نشان دادهاند و همچنین پایان مهلت اجرای برخی تعهدات دولت، صادر شد.
این اتحادیه، دولت نیجر را تنها مسئول حوادثی خواند که ممکن است در آینده روی دهد.
*****
آلمان - اعلام دویچه بانک برای اخراج ٢٥٠٠ کارمند
به گزارش یورونیوز مدیر عامل جدید دویچه بانک اصلاحات خود را با کاهش تعداد کارمندان آغاز کرد.بر اساس طرح صرفه جویی اقتصادی، هزار و نهصد نفر از کارکنان این بانک شغل خود را از دست خواهند داد. از این میان هزار و پانصد نفر در بخش سرمایه گذاری فعالیت می کنند. آنشو جین که از ماه ژوئن مدیر عامل دویچه بانک شده است دلیل این کار را همگامی با تحولات بازار عنوان کرد. کاهش تعداد کارکنان، تنها یک بخش از برنامه اصلاحات سه میلیارد یورویی دویچه بانک است. این اقدام به دویچه بانک اجازه می دهد تا سیصد و پنجاه میلیون یورو در هزینه های خود صرفه جویی کند. گام بعدی اجرای برنامه اصلاحی، ادغام پست بانک در دویچه بانک است که مقدمات آن آغاز شده، این ادغام نیز موجب کاهش پانصد میلیون یورویی در هزینه ها خواهد شد.
*****
قبرس - اعتصاب کارگران کارخانه تولید سیمان
به گزارش Cyprus Mail کارگران کارخانه تولید سیمان Vassilikos روز سه شنبه ٣١ ژوییه هنگامی که متوجه شدند که دستمزد آنها کاهش یافته، دست از کار کشیدند. این کارگران میگویند کارفرمایان دستمزد آنها را ٦ درصد کاهش داده اند که این بر خلاف توافقی است که در قراردادهای دسته جمعی به امضا کارفرمایان هم رسیده است. کارگران این کارخانه که تنها کارخانه تولید سیمان در قبرس بشمار میاید در ماه مارس همین سال نیز در اعتراض به منجمد کردن دستمزدها و کاهش هزینهها دست به اعتصاب زدند که بعد از مداخله وزیر کار و دادن قول مساعد به اعتصاب خود پایان دادند. این کارگران اعلام کرده اند که کاهش دستمزد را به هیچ عنوان نمیپذیرند و به اعتراض خود بر علیه کارفرمایان ادامه میدهند.
*****
ایتالیا - تظاهرات کارگران بزرگترین کارخانه فولاد
به گزارش یورو نیوزهزاران کارگر کارخانه فولاد ایتالیا در شهر درتارانتا، در اعتراض به تعطیلی احتمالی کارخانه به خیابانها آمدند. سه اتحادیه کارگری بزرگ ایتالیا این تظاهرات را در این شهر ، که به یکی از آلوده ترین شهر های دنیا معروف است، سازماندهی کردند. هفته گذشته دادگاه دستور تعطیلی بخش هایی از کارخانه فولاد ایلوا و دستگیری هشت تن از مدیران ارشد آن را صادر کرد، دلیل تعطیلی کارخانه فولاد تارانتا مواد شیمایی و دی اوکسینهای سرطان زای ناشی از فعالیت آن اعلام شده است. سوزانا کاموسو رهبر بزرگترین اتحادیه کارگری ایتالیا می گوید:“چنین مسئله پیچیده و دشواری طبیعتا کارگران را نگران می کند. اختلاف نظر هم بین ما پیش می آید. نباید از آن ترسید و باید عاقلانه با آن برخورد کنیم.” کارخانه فولاد ایلوا که در جنوبیترین نقطه ایتالیا واقع شده است، ١٢ هزار کارگر دارد و پیش بینی می شود تعطیلی آن باعث لطمه خوردن به ٢٠ هزار فرصت شغلی در کل منطقه بشود.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر