دومین کنفرانس جهانی سالانه همبستگی کارگری "لیبر استارت"

ترکیه- استانبول 18 تا 23 نوامبر 2011
بنا به گزارش سایت "لیبر استارت"، دومین کنفرانس سالانه این نهاد، اکنون در ترکیه در حال برگزاری است. در پایان اولین کنفرانس سالانه ی لیبر استارت در هامیلتون کانادا، محل برگزاری کنفرانس اخیر، استرالیا انتخاب شده بود، اما بعدا ترکیه به عنوان محل برگزاری کنفرانس تعیین شد. در سایت لیبر استارت، در بخش معرفی برنامه، به علت این تغییر مکان برگزاری کنفرانس، اشاره ای نشده است. به احتمال زیاد، حوادث منطقه خاورمیانه و آنچه که به بهار عربی مشهور شده است، می تواند یکی از عوامل اصلی تغییر محل برگزاری کنفرانس باشد. لیبر استارت، سایتی است که در سال های اخیر راه اندازی شده و مدعی است که می خواهد مستقلانه از حقوق کارگران در سراسر جهان دفاع کند. برنامه های کنفرانس، به سه زبان ترکی، انگلیسی و عربی به طور همزمان اجرا خواهد شد. هر پنل یا کارگاه 90دقیقه طول می کشد که 60دقیقه به سخنرانان و 30دقیقه هم به مسئول یا گرداننده کارگاه و پرسش و پاسخ اختصاص داده شده است. در این کنفرانس، به طور عمده از اتحادیه های کارگری کشورهای منطقه دعوت به عمل آمده است. اتحادیه هایی از کشورهای عراق، اردن، بحرین، مصر، تونس، یمن، مراکش، روسیه، قزاقستان، الجزایر، پاکستان، افریقای جنوبی، کنیا، ترکیه و امریکا شرکت دارند.

در این کنفرانس، در مجموع 21 پنل یا کارگاه با موضوعات مختلف برگزار خواهد شد که اهم این جلسات بدین قرار است:

- سه کارگاه با عنوان بهار عربی با حضور اتحادیه های مصر، اردن، مراکش، عراق و ...

- سه جلسه در مورد ساخت اتحادیه های دموکراتیک در عراق و سازمان های کارگری آلترناتیو و راه های جدید برای سازماندهی کارگران عرب

- پنلی با عنوان اسرائیل- فلسطین

- راه های جدید برای سازماندهی کارگران عرب

- جلساتی در مورد کارگران مهاجر، کارهای سخت و پرخطر، رسانه های اجتماعی، اینترنت، امنیت شغلی، سازمان های کارگری آلترناتیو و...

- پنلی هم به مسایل ایران اختصاص داده شده که در برنامه اعلام شده لیبر استارت، اداره آن به عهده گروهی با نام (Internstional Alliance in solidarity with the Workers of Iran) (اتحاد بین المللی در همبستگی با کارگران ایران) است (1).

برگزاری چنین کنفرانس هایی، فی نفسه می تواند در جهت تقویت نهادهای کارگری باشد، اما وقتی طبق اعلام عمومی لیبر استارت، مدیریت تقریبا یک سوم از این کارگاه ها را "سولیداریته سنتر" بر عهده دارد، علامت سوالی در ذهن ایجاد می شود که هدف از برگزاری چنین کنفرانسی در منطقه و در این شرایط، چیست؟

"سولیداریته سنتر" مرکزی وابسته به وزارت امور خارجه امریکاست که وظیفه اش، پیشبرد سیاست های دولت امریکا در میان اتحادیه های کارگری در سراسر جهان است. منافع بیشمار و جنگ افروزی های امریکا در منطقه، در مورد علت حضور پر رنگ این نهاد "کارگری" دولت امریکا، جای هیچ سوال و پرسشی باقی نمی گذارد. عنوان پنل هایی که مدیریت آن به عهده سولیداریته سنتر است هم، جالب توجه است: (2)

پنل 1D: بحرین؛ حمله به حقوق کارگران

پنل4A : بهار عربی و اتحادیه های عربی مصر، اردن،‌ مراکش و عراق

پنل 5A: بهار عربی، اتحادیه های کارگری، تونس، الجزایر، مراکش

پنل 5B: مبارزه برای اصلاح قانون کار در کشورهای ترکیه، عراق، مصر و امریکا

در قوانین عمومی برگزاری کنفرانس، که به اطلاع عموم رسیده و تمام شرکت کنندگان موظف شده اند آن را اجرا کنند، آمده است که در این کنفرانس، همه با هم برابرند و احترام متقابل بین شرکت کنندگان ضروری است و از هرگونه رفتاری که باعث شود درگیری و تضادی به وجود آید و روابط اتحادیه ای را تضعیف کند، جلوگیری به عمل خواهد آمد. از هر اتحادیه ای خواسته شده است که نسبت به اهداف کنفرانس (همبستگی کارگری)، درک متقابل داشته باشد و آمده است که هیچ تبعیضی پذیرفته نیست.

سوال اینجاست که اگر اتحادیه ای بخواهد در مورد اهداف دخالت این نهاد کارگری وابسته به دولت امریکا، افشاگری کند، آیا به اهداف کنفرانس که همبستگی کارگری است، صدمه خواهد خورد؟! (چرا که می خواهد علیه یکی از اصلی ترین نهادهای شرکت کننده صحبت کند.)

سوال دیگری که باید حتما به دنبال پاسخ آن بود، این است که هزینه چنین کنفرانس هایی، از کجا تامین می شود؟ این موضوعی است که در سایت لیبر استارت، در مورد آن سکوت شده است.

فعالان کارگری مستقل منطقه خاورمیانه، باید با هوشیاری با هرگونه اعمال نفوذ وابستگان به مراکز سرمایه داری، مقابله کرده و استقلال مبارزات خود را، چه در برابر دیکتاتوری های منطقه و چه نفوذ نهادهای سرمایه داری جهانی، که هدفی جز به زیر سلطه در آوردن مردم منطقه، در شکلی جدید، ندارند؛ حفظ کنند.

-------------------------
منابع:

(1)
6B- Iran: Workers and the labour movement. Presentd by the International Alliance in Solidarity with the Workers of Iran.
(2)
1A- Bahrain: Workers rights under attack. Mohamed Ali Maki Kadhem and Jaafar Khalil Ebrahim Isa from Bahrain. Moderator: Laurie Clements (Solidarity Center).

4A- The "Arab Spring" and the trade unions: Egypt, Jordan, Tunisia, Iraq. Ahmed Hussein Marei (Jordan), Abdullah Muhsin (GFIW). Other Speakers to be confirmed. Moderator: Erin Radford (Solidarity Center).

5A- The "Arab Spring" and the trade unions: Tunisia, Algeria, Morocco. Faouzi Ben Mrah (Tunisia), Rachid Malaoui (Algeria), Boukhelfa Bouchta (Morocco - CDT). Moderator: Hind Cherrouck (Solidarity Center).
5B- The fight for labour law reform: Turkey, Iraq, Egypt, USA, Representatives from all four trade union movements. Emin Ekinci (Turkey - Eğitim Sen istanbul 7 No'lu Şube Başkanı); Abdullah Muhsin (GFIW - Iraq). Moderator: Molly McGrath

Molly McGrath is a Program Officer at the Solidarity Center:


(3) در پایین صفحه معرفی هیات امنای سولیداریته سنتر می خوانیم:
جان سوئینی [عضو هیات امنای سولیداریته سنتر] مدال آزادی، با ارزش ترین مدال افتخار ملت را دریافت کرد. جان سوئینی، پرزیدنت سابق AFL - CIO، مدال آزادی ریاست جمهوری، با ارزش ترین مدال غیر نظامی کشور را، طی مراسمی که 15 فوریه 2011 در کاخ سفید برگزار شد، دریافت کرد. سوئینی، پرزیدنت هیات امنای سولیداریته سنتر، که به عنوان پرزیدنت از AFL-CIO از سال 1995 تا 2009 خدمت کرده است، جنبش اتحادیه های کارگری را به صدایی برای همه کارگران امریکایی تبدیل کرده است. تحت رهبری او،AFL-CIO به سوی تلاش برای تقویت طبقه متوسط​​، ایجاد شغل خوب برای همه آمریکایی ها و مبارزه با حرص و آز شرکت های بزرگ، رهبری شده است:

John Sweeney Receives Medal of Freedom, Nation's Highest Civilian Honor. AFL-CIO President Emeritus John Sweeney received the Presidential Medal of Freedom, the nation’s highest civilian honor during a White House ceremony held February 15, 2011. Sweeney, who chairs the Solidarity Center Board of Trustees, served as president of the AFL-CIO from 1995 to 2009 and transformed the union movement into a voice for all working Americans. Under his leadership, the AFL-CIO led efforts to strengthen the middle class, create good jobs for all Americans, and fight corporate greed

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر